sernik w 20 min - 1870 przepisów (strona:7/125)

Sernik crème brûlée z mango 145

komplikować go do woli, dodając smakowe akcenty, łącząc z różnymi spodami by wreszcie uraczyć podniebienia gości.  Składniki na tortownicę o śr 25 cm Czas przygotowania: 25 min + 65 min pieczenie + 12 h chłodzenie Spód 200 g ciastek owsianych 50 g mielonych orzechów laskowych 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa 500 g trzykrotnie mielonego sera twarogowego(...)wlewamy śmietanę i mus z mango, masę przelewamy na przygotowany spód 5. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 130  i pieczemy ok 65 min 6. Wystudzony sernik wstawiamy do lodówki na 12 godzin, bez przykrycia, dopiero wtedy nabierze gładkiej konsystencji 7.  crème brûlée - sernik posypujemy obficie brązowym cukrem i opalamy palnikiem kuchennym

Słodki Kompromis
Puszysty sernik limonkowy 126

dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem, z brzoskwiniami, na zimno, bez pieczenia... Wymienić serniki można jeszcze długo. Ale każdy ma swój ukochany sernik. Dziś proponuję(...)lekki, puszysty sernik z dodatkiem limonki - soku oraz skórki. Taki sernik limonkowy to ciekawa odmiana i nutka świeżości w świecie deserów.   Składniki na sernik limonkowy ⇓ 250 g serka mascarpone 150 g serka śniadaniowego (1 opakowanie) 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2 limonki - sok i starta skórka (ewentualnie można zastąpić jedną cytryną) 6 jajek

Gotujemy i jemy
Puszysty sernik limonkowy 143

dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem, z brzoskwiniami, na zimno, bez pieczenia... Wymienić serniki można jeszcze długo. Ale każdy ma swój ukochany sernik. Dziś proponuję(...)lekki, puszysty sernik z dodatkiem limonki - soku oraz skórki. Taki sernik limonkowy to ciekawa odmiana i nutka świeżości w świecie deserów.   Składniki na sernik limonkowy ⇓ 250 g serka mascarpone 150 g serka śniadaniowego (1 opakowanie) 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2 limonki - sok i starta skórka (ewentualnie można zastąpić jedną cytryną) 6 jajek

Korniszonki
Sernik czekoladowy / Schokoladen-Käsekuchen 233

ruszcie przez 10-12 min. Wyjąć i odstawić. MASA:  Piekarnik nastawić na 160°C. Czekoladę i nugat rozpuścić nad kąpielą wodną, przestudzić. Mascarpone, ricottę i cukier ubić na puszystą masę. Dodawać stopniowo po jednym jajku, następnie żółtka. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną masę czekoladowo-nugatową. Przełożyć masę na podpieczony spód, piec przez 45 min. na średnim ruszcie(...)położyć na wierzch folię aluminiową. Wyłączyć piekarnik i zostawić sernik jeszcze 15 min. w piekarniku. Po tym czasie wyjąć, odstawić do całkowitego ostygnięcia. POLEWA: Kuwerturę posiekać, śmietanę zagotować z likierem, dodać kuwerturę i nugat, rozpuścić, dobrze wymieszać, lekko schłodzić i polać wierzch sernika. Sernik wstawić na 3-4 h do lodówki. Kroić nożem zanurzonym wcześniej we wrzątku

Kuchnia Prezydentowej
Sernik na zimno z galaretką i drażami jogurtowymi 111

tortownicy, wyrównuję i wkładam do lodówki na 1 godzinę. Galaretki przygotowuję z 3/4 zalecanej porcji wody, studzę i odkładam do zgęstnienia. Tężejącą galaretkę wylewam na sernik – ale dopiero, gdy minie 1 godzina w trakcie której sernik ma być w lodówce. Ciasto ponownie wkładam do lodówki i chłodzę przez 3-4 godziny. Gdy galaretka stężeje sernik jest

Gotowanie i blogowanie
Sernik czekoladowo-porzeczkowy z musem żurawinowym 131

litrem wrzątku. Piekarnik nagrzać do 160 st. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera, zmiksować tylko do połączenia. Masę serową przelać do formy, wyrównać. Piec 30 min, do momentu aż wierzch sernika będzie ścięty. W między czasie przygotować masę porzeczkową. Masa porzeczkowa: 500 g sera twarogowego (u mnie z wiaderka President) 300 g konfitury/dżemu porzeczkowej zblendowanej na gładką masę(...)czekoladowy wyjąć z piekarnika, na niego delikatnie i równomiernie wylać masę porzeczkową, pomagając sobie łyżką. Wstawić do piekarnika. Piec około 30 min w temperaturze 160 st. Do momentu, aż środek sernika się zetnie. Po upieczeniu sernik pozostawić w formie i całkowicie wystudzić na kratce. Gdy sernik będzie zimny przygotować mus żurawinowy. Mus żurawinowy: 400 g jogurtu greckiego

moj przepis na
Sernik korzenny z kajmakiem 168

spokój to żadne "jutro" nie jest straszne. Życzę Wam kochani właśnie takiego "jutra". Szczęśliwego Nowego Roku życzy: Słodki Kompromis Składniki na tortownicę o śr 26 cm Czas przygotowania: 120 min + chłodzenia Spód 300 g kruchych ciasteczek korzennych 80 g masła Masa twarogowa 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub ryżowej(...)ciasteczkowy 6. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy sernik, pieczemy 15 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy ok 120 min, do czasu kiedy środek nie jest już płynny, masa powinna być lekko ścięta 7. Obręcz zdejmujemy dopiero kiedy sernik zupełnie wystygnie, następnie schładzamy w lodówce, najlepiej przez noc 8. Zimny sernik

Słodki Kompromis
Sernik marmurkowy (sernik zebra) 1156

wypełnionej do 3/4 wysokości wrzącą wodą. Sernik marmurkowy pieczemy w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze 30 min. Foremkę z sernikiem wyjmujemy z blaszki i studzimy sernik w piekarniku. Następnie sernik wstawiamy do lodówki, najlepiej niech w niej postoi całą noc. Smacznego The post Sernik marmurkowy (sernik zebra

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na migdałowym spodzie z borówkami 121

Borówki amerykańskie mam w swoim ogrodzie, zebrałam dosyć sporo więc musiałam coś wykombinować.Padło na pyszny, lekki sernik na migdałowym spodzie z dodatkiem musu z borówek.Jest pyszny. Składniki: Spód 300 g migdałów mielonych 150 g masła Masa serowa 1 kg twaróg półtłusty 1,5 szk oleju 1 szk cukru 1 szk mleka 2 całe jajka 4 żółtka(...)dołu obłożyć folią aluminiową (może w czasie pieczenia skraplać się masło i przypalać w piekarniku) i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st na 60 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do wystudzenia. Mus: do borówek dodać konfitur fix cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 5 min, zdjąć i wystudzić. Mus wylać na zimny sernik

Ala piecze i gotuje
Sernik M&Ms z białą czekoladą 152

Sernik dla wielbicieli słodkości . Kupując paczkę m&m pomyślałam dlaczego nie spróbować dodać ich do sernika ? . Do sernika nie dodawałam cukru ze względu na słodkość małych kuleczek i do tego białej czekolady . Smakuje obłędnie i jest prosty w przygotowaniu. Składniki ; Spód ciasteczko-wy ; 150 g herbatników maślanych  50 g margaryny lub masła  Masa serowa(...)kąpieli wodnej - nalewam do żaroodpornej miski wodę i kładę na spód piekarnika , piętro wyżej kładę blaszkę z sernikiem )  . Temperatura 150 stopni przez 60 min .  Dodatkowo : Na upieczony, wystudzony sernik dałam kuleczki orzechowe, posypałam migdałami i kilkoma całymi

Wypieki Uli
sernik papieski z kajmakiem i słonecznikiem 1603

dodajemy olej, śmietanę oraz budynie i mąkę wymieszane z mlekiem. Miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Gotową wylewamy na podpieczone cisto kruche. Pieczemy przez ok. 40-50 min. w 180 st. C. Przed końcem podpiekania robimy bezę orzechową. składniki na bezę z orzechami: 2 białka z ciasta 4 białka z masy serowej 5 łyżek cukru(...)ubijamy na lśniącą bezę. Na koniec dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy równomiernie na podpieczony sernik. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 30 min., po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia. składniki na masę kajmakową: 1 puszka gotowego kajmaku lub samodzielnie ugotowane mleko skondensowane 200 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Sernik oreo 280

połączenia się składników. Dorzucić pokrojone na pół ciasteczka Oreo i wymieszać wszystko łyżką. Wylać masę na przygotowany spód. Piekarnik nagrzać do 160 st. C, piec sernik przez ok. 50 min. Wystudzić.  Krem 250 g mascarpone 250 g śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru kilka ciasteczek Oreo, połamanych na pół do ozdoby Mascarpone, śmietankę i cukier puder(...)ubić na sztywno mikserem. Kilka łyżek kremu przełożyć do woreczka cukierniczego z tylką gwiazdką. Resztą kremu udekorować boki i wierzch wystudzonego sernika. Następnie wykonać dekoracyjne kleksy ;) na obwodzie sernika i powciskać gdzieniegdzie połówki ciasteczek Oreo. Schłodzić przez min. 12 h w lodówce. Smacznego

Słodkie inspiracje
Sernik „puszysty” 3298

Sernik na kruchym spodzie, wyjątkowo puszysty jak chmurka… Delikatny, aksamitny i rozpływający się w ustach. Jest jednym z nielicznych serników, który mi naprawdę smakuje i często gości na moim stole. Składniki:Spód:1/4 szklanki cukru1 i 3/4 szklanki mąki1 całe jajko2 żółtka100 g masła1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg zmielonego twarogu400 ml śmietany kremówki8 jajek (oddzielone(...)wymieszać z resztą składników.Masę serową wylać na ciepły spód, wyrównać wierzch i piec przez około 1 godzinę i 10 min w piekarniku nagrzanym do 160’C . Następnie wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i nie wyjmować sernika przez około 10 min.Polewa czekoladowa:Wszystkie składniki podgrzać w garnuszku, mieszać aż się rozpuszczą i zagotują. Gotową polewą polać wystudzony sernik.Smacznego

Oryginalny smak
Puszysty sernik 191

kremówkę do masy serowej. Mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników. Sernika nie należy zbytnio napowietrzać, bo będzie nam pięknie rósł, ale po upieczeniu równie efektownie opadnie. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki- jeden obok drugiego. Wylewamy masę serową i wyrównujemy. Blachę z sernikiem układamy na większej blaszce- najlepiej tej głębszej z wyposażenia piekarnika i wypełniamy wrzącą wodą(...)piekarnika na 15 minut, a następnie zmniejszamy temp. do 160⁰ i pieczemy jeszcze 55 minut. Po upieczeniu uchylamy delikatnie drzwiczki piekarnika i nie wyciągając sernika pozostawiamy go na min. kilka godzin (u mnie cała noc). Wystudzony sernik smarujemy polewą: Śmietankę podgrzewamy, wrzucamy posiekaną czekoladę i pozostawiamy na dwie minuty. Po tym czasie mieszamy całość i przekładamy na ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Sernik waniliowy z cytryną i śmietanką 99

powierzchni masa była równiutka i nie zrobiły się w trakcie pieczenia bąbelki powietrza. Tortownicę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200C. W tej temperaturze pieczemy sernik ok. 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 160-165C i pieczemy jeszcze 1h – 1h15min. Zazwyczaj piekę bez termoobiegu w opcji grzania góra-dół. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania