sernik w 20 min - 1870 przepisów (strona:15/125)

Sernik z białą czekoladą i marakują 317

upływie tego czasu wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kilka godzin, najlepiej na całą noc do wystudzenia - nie otwierać wcześniej drzwiczek piekarnika! Wystudzony sernik umieścić w lodówce na min. 1-2 godziny. pół szklanki pulpy z marakui, łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki cukru, 1/4 szklanki wody, 4 łyżeczki wody + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Pulpę

Plate of Joy
Sernik na zimno z truskawkami 443

napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Do rozpuszczonej żelatyny dodać trochę musu truskawkowego. Następnie połączyć ją z resztą owoców. Masę truskawkową przelać na zastygnięty sernik. Wstawić do lodówki. Schłodzić min. 4 godziny. Smacznego

Pełny talerz
Sernik wiedeński 129

Wszystkim Mamom najlepsze życzenia; dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności przez cały długi rok, nie tylko dziś :) A to moja słodka propozycja na Dzień Matki.Zawsze można spróbować upiec sernik, do odważnych świat kulinarny należy:) Składniki : 1 i 1/2 kg dobrego, białego sera  15 jajek 2 szklanki cukru 20 dag masła śmietana 18% - 400 ml firmy Jogo 3 łyżki(...)najmniej 60 min. w temp. 180 stopni C (zrobić test patyczkiem) Sernik piec w dużej blaszce, po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Wierzch można polać czekoladą. Mój sernik był z połowy składników ( dałam 7 dużych jaj) i piekłam przez 60 min. w prodiżu

Proste Potrawy
Sernik z białą czekoladą i sosem wiśniowym. Przepis krok po kroku. 116

używasz piekarnika z funkcją pary nie wstawia naczynia z wodą tylko ustaw parę na 25%, termoobieg i piecz 50 min 160 o C. Dobrze upieczony sernik jest ścięty na brzegach i lekko luźny w środku. Wyłącz piekarnik, pozostaw sernik do wystudzenia, a następnie wstaw

kuron.com.pl
Sernik chałwowy z kajmakiem. Przepis krok po kroku. 141

około 50 minut. Jeśli używasz piekarnika z funkcją pary nie wstawiaj naczynia z woda tylko ustaw parę na 25%, termoobieg i piecz 50 min 160 o C. Dobrze upieczony sernik jest ścięty na brzegach i lekko luźny w środku. Wyłącz piekarnik, pozostaw sernik do wystudzenia, a następnie wstaw do lodówki.   Przygotuj polewę: Wymieszaj

kuron.com.pl
EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł 6073

głębokiego naczynia i pokruszcie przyciskając kubkiem lub tłuczkiem. 4. MASŁO (2 min): rozpuszczamy w rondelku a następnie wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy, aż nie uzyskamy konsystencji mokrego piasku. 5. FORMOWANIE SPODU (1 min): herbatniki wymieszane z masłem wrzucamy do blaszki, w której będziemy piec sernik. Formujemy z nich gładki i równomierny spód, dociskając kubkiem o płaskim(...)zdjęciu). 6. SERKI (3 min): przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, dosłownie 1 min, cały czas mieszając, a następnie ubijamy trzepaczką aby były puszyste (też ok. minuty). 7. CUKIER (2 min): do serków dodajemy cukier i ubijamy trzepaczką, aż grudki cukru nam nie znikną. 8. JAJKO, KREMÓWKA I SOK Z CYTRYNY(2 min): > do serków

Nerds Kitchen
Sernik stracciatella 130

radełka odcinamy ewentualny zbyt wysoki bok (sernik bardzo nie urośnie) i robimy kratkę z wyciętych radełkiem pasków z pozostałego ciasta.     Sernik pieczemy w 180 ° C ok. 40 min. Przed spożyciem lukrujemy cytrynowym lukrem. Na lukier rozcieramy sok z cytryny z cukrem pudrem Sernik jest najlepszy dnia następnego) Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Sernik z rabarbarem 181

przygotowany sernik pieczemy w kąpieli wodnej (instrukcja poniżej) przez 1 godzinę w 150 stopniach z termoobiegiem. Po godzinie nastawiamy na kolejne 10 min i podkręcamy temperaturę do 180 stopni. (sernik mocniej się zetnie na górze, a w środku pozostanie puszysty). Po upieczeniu zostawiamy w uchylonym lekko piekarniku do ostygnięcia.  Sernika tego nie warto sprawdzać patyczkiem gdyż

Jedzeniomania
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 173

sernik jest delikatniejszy, kremowy i co najważniejsze zdrowszy. Idealnie sprawdza się w sernikach przygotowywanych na serach z wiaderka. SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 4 jajka 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej szczypta soli POLEWA: 1/2 szklanki śmietany(...)ciasteczek. Piekarnik rozgrzać do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. W czasie kiedy sernik się piecze przygotować polewę łącząc śmietanę z cukrem waniliowym. Po upływie godziny wysunąć blachę z piekarnika i rozsmarować polewę. Zapiekać jeszcze przez 10 min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Smacznego :) Mój sernik piekłam

https:KKuchniaMniam
Sernik z bezą 100

stopni.Pianę rozsmarować na powierzchni sernika i wstawić ponownie do piekarnika na ok. 20 min. (Z bezy można zrezygnować, ale wtedy trzeba nieco wydłużyć czas pieczenia samego sernika, aż będzie z wierzchu złotobrązowy)Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.Wystudzony sernik wyjąć z formy i polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i wymieszaną z 1 i 1/2 łyżki

Mix smaku
Seromak 173

nagrzanego do 175 st. Piec 1 godzinę, po godzinie sernik wyjąć, posypać pozostałą częścią ciasta piernikowego (1/4), wstawić do piekarnika na 5 min, w 175 st. Po tym czasie piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu sernik wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Sernik najlepszy jest po całej nocy spędzonej

moj przepis na
CYNAMONOWY SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 142

Włożyć sernik do piekarnika nagrzanego do 180* i piec 15 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120* i piec jeszcze 1h 15-20 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do ostygnięcia. Smacznego! *jestem gapa i dopiero teraz zauważyłam, że powidła trzeba było podgrzać i zmiksować :D Nie zrobiłam tego, kładłam je od razu

chili & sugar
Sernik z brzoskwiniami 116

Kolejny wielkanocny wypiek,sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i bezą. kruche ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego trzykrotnie mielonego 2 budynie waniliowe (2x po 40g) 125 g roztopionego masła lub margaryny 3 jajka 3/4 szklanki cukru(...)pieczenia. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach większą część zamrożonego ciasta. Równomiernie rozprowadzić i lekko docisnąć. Piec w temp. 180 C przez ok. 10 min, aby się lekko zapiekło. Ser na sernik przełożyć do miski, chwilę miksować. Następnie dodać cukier oraz jajka, miksować do połączenia. Proszek budyniowy przesiać przez sitko do masy i ponownie miksować. Na koniec dodać

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik kajmakowy z polewą a la snickers 503

babce snickers). Sernik należy upiec dzień wcześniej, dobrze wystudzić a następnie przechowywać w lodówce. Sernik kajmakowy z polewą a la snickers PRZEPIS{tortownica: ∅26/28cm} temperatura pieczenia sernika: 175ºC | czas pieczenia: 1h 30 min.Ciasto 1 1/4 szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru(...)kostek czekolady, 2 łyżka mleka, 1 łyżka masła orzeszki ziemne, solone i prażone Przygotowanie Ciasto. Wszystkie składniki zagnieść. Rozwałkowanym ciastem wyłożyć formę. Zapiec ok. 15-20 min w temp. 190ºC.  Masa serowa. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Otrzymaną masę serową wylać na podpieczony spód. Ciasto piec około 70-90 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175ºC. Wierzch ma być

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik królewski. 1160

Pyszne spód z czekoladowego ciasta kruchego, idealnie dopełnia bardzo łagodną masę serową, a u wierzchu chrupiąca kruszonka niesamowicie upiększa sernik. Pycha! Sernik jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu i nie zajmie więcej 20 min. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki (szklanka o pojemności 250 ml) 3/4 szklanki cukru 1 jajko 125 g masła(...)wkładamy do zamrażalnika na 10-15 min.  W misie łączymy twaróg, jaja, cukier, roztopione i przestudzone masło, cukier waniliowy, sól i dokładnie miksujemy przez ok. 2-3 min. Pod koniec jeżeli chcemy dodajemy bakalie.  Masę sernikową przelewamy do tortownicy wyłożonej raniej ciastem. Kawałek zamrożonego ciasta ścieramy na wierzch sernika lub kruszymy za pomocą rąk.  Ciasto

Kuchnia Łukasza