sernik w 20 min - 1870 przepisów (strona:6/125)

Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 101

śmietankę kokosową, wbijamy po jajku i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę serową przekładamy do żaroodpornych miseczek. Serniczki pieczemy w 180C przez ok. 35-40 min. Upieczone serniki schładzamy w lodówce. Serniczki delikatnie wyciągamy z naczynek. Ostrym nożem należy obkroić delikatnie brzegi, po odwróceniu naczynia sernik powinien dać się ładnie wyjąć. Świeżego ogórka i mozzarellę

Raj dla Podniebienia
Sernik z brzoskwiniami 605

pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180oC Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura pieczenia sernika: 170oC Czas pieczenia: 1 h 30 min.  Ciasto kakaowe (spód) 1 1/4 szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. cukru pudru 75 g masła 1 jajko 1 łyżka miodu(...)mleko. Podgrzewać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać margarynę i śmietanę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Zostawić sernik na kilka godzin, żeby odparował, dopiero później włożyć do lodówki. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tarta serowa z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami żytnimi 188

ostudzenia.  4. Czekoladę roztopić i zrobić keksy na całej powierzchni. Pozostałe borówki wbić w ciasto i polać sosem karmelowym na koniec udekorować płatkami żytnimi.  5. Sernik schłodzić min. 2 godziny w lodówce. Najlepiej przez całą

vaniliowoczekoladowa
Sernik czekoladowy i mus z białej czekolady 1423

miski, wszystko razem mieszamy, najlepiej ręcznie wtedy sernik jest delikatny i nie ma ryzyka opadnięcia. Wkładamy do piekarnika na 160 stopni, przez 60 min lub 50 min zależne od piekarnika . Gdy sernik zostanie upieczony i przestygnie , przygotowujemy mus. Rozpuszczamy czekoladę w 200 ml śmietanki, odkładamy do ostygnięcia . Gdy czekolada delikatnie przestygnie zaczynamy ubijać pozostałą kremówkę , stopniowo(...)dodajemy czekoladę , nie wszystko na raz . Po ubiciu odkładamy na jakieś 15 min do lodówki. Na ostygnięty sernik przekładamy ubity mus , wkładamy do lodówki na 12 godzin

Wypieki Uli
Sernik z musem jeżynowym 129

łyżeczką wyłożyć mus jeżynowy. Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu równomiernie się upiecze i nie popęka. Do piekarnika nagrzanego do 160 st. na 1 półce od dołu umieścić szerokie i niskie naczynie z wrzącą wodą. Następnie na półce wyżej (najlepiej na kratce, a nie blaszce) wstawić sernik. Piec przez 55-70 min do momentu(...)Wstawić na gaz, pogotować na średnim gazie 2-3 min. Przecedzić z pestek, pestki wyrzucić, zestawić z gazu. Odlać 1/4 szklanki musu, dodać do tego mąkę ziemniaczaną, wymieszać, dodać do reszty jeżyn, dobrze wymieszać lub zblendować by nie było grudek, wstawić na gaz zagotować i odstawić. Smacznego! Sernik z musem jeżynowym Sernik z musem jeżynowym Sernik

moj przepis na
Sernik z kokosową chmurką 100

sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier. Masło rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do piany wraz z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Kokosową chmurkę wykładamy na sernik i pieczemy przez 15-20 min. aż wierzch ciasta się zarumieni. Sernik chłodzimy przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Wytrawny sernik z łososiem. 211

Przerabiałam wiele rodzai serników, ale zawsze były na słodko. Konkurs zmobilizował mnie do wymyślenia czegoś co nie będzie tendencyjne i takie jak zawsze. Czyli sernik wytrawny na spodzie z chleba Wasa przypadł nam bardzo do gustu. Składniki na spód: 150 g chleba Wasa (u mnie pomieszane Original i wieloziarniste ) 80 g roztopionego masła (Polskie Mlekovita) 1 małe jajko Składniki(...)stopni i pieczemy ok 50 min. Następnie doprawiamy delikatnie śmietanę solą i sokiem z cytryny i rozprowadzamy ją na górze sernika i pieczemy kolejne 10 min. Po upływie tego czasu sernik wyjmujemy, kiedy lekko przestygnie podajemy ciepły z ulubioną sałatką

Malinowe Pocałunki
sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 130

lodówce przez ok 30 min. Po tym czasie ciastem wylepiamy dno, wyłożonej papierem do pieczenia .tortownicy (24 cm średnicy lub małej blaszki). Sernik wychodzi wysoki. Pieczemy w 180 st. C przez ok 15 min. składniki na masę serową: 1000 g białego sera 100 g masła, miękkiego 150 g cukru pudru 1 budyń waniliowy 5 jajek (osobno białka(...)pozostawiamy sernik w piekarniku, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. składniki na wierzch: ok 5 łyżek masy kajmakowej 200 g suszonych śliwek polewa czekoladowa (100 g czekolady deserowej rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Śliwki kroimy na cztery części. Na upieczony i wystudzonym serniku rozsmarowujemy równomiernie masę kajmakową, układamy pokrojone śliwki i polewamy polewą czekoladową. Sernik

Domowy Smak Jedzenia
Sliwkowy fit serniczek 95

kruszymy i łączymy z zimnym masłem. Najlepiej rękoma. Wykładamy na tortownicę, której dno wyścieliliśmy papierem do pieczenia. Dokładnie oblepiamy, zwłaszcza brzegi, aby w trakcie pieczenia sernik nie wypłynął. Pieczemy przez 10 min w 170 stopni na środkowej półce. Żółtka oddzielamy od białek. Otwieramy jogurty, budynie, odmierzamy cukier, olej oraz siekamy śliwki w drobne kawałki. W niewielkim garnku zagotowujemy(...)Sernik pieczemy w 180 stopniach z funkcją góra / dół przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nic ciasto przynajmniej na 30 min do przestygnięcia.   Zimny sernik polewamy polewą czekoladową, ozdabiamy suszonymi śliwkami. Najlepiej kroi się po schłodzeniu.  Smacznego

Kuchnia od dwojga
Sernik bez ciasta II 290

muszą dodać więcej cukru. Polecam oba przepisy, bo nie umiem wybrać, który jest lepszy.1 kgbiałego sera z wiaderka8 jajek2 budynie śmietankowe (słodzone)3/4 szklanki cukru16 gcukru waniliowegoWszystkie składniki na sernik powinny mieć taką samą temperaturę. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodajemy budyń i powoli partiami ser. Białka ubijamy(...)pianę i dodajemy delikatnie do powstałej masy z sera. Następnie masę serową wylewamy do dużej natłuszczonej totrtownicy i pieczemy w temp. 180 stopniach przez ok. 40-50 min. Po upieczeniu sernika nie wyciągamy od razu z piekarnika, przez 15 min trzymamy przy zamkniętych drzwiczkach, następnie lekko uchylamy i ponownie czekamy 15 min. Po ostudzeniu wkładamy na całą

Z butelką mleczka w tle
Czarny sernik czekoladowy 148

szatański sernik, którym można straszyć ciocie? 😀 Spód: 270 g ciasteczek Oreo (pozbawionych białego kremu) 60 g rozpuszczonego masła. Sernik: 680 g sera na sernik (użyłam Piątnicy) 350 g gorzkiej czekolady (min 70% kakao) 1 łyżeczka mocnego espresso 200 g cukru (użyłam brązowego, żeby dodać karmelowego smaku) 100 ml mleka 3,2% 4 jajka 1 łyżka mąki(...)około 2 minut). Dodaję łyżkę mąki, przestudzoną czekoladę i miksuje kolejną minutą, aż składniki dokładnie się połączą. Wylewam masę na spód z ciasteczek. Wkładam sernik do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, na 50 min. Studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przygotowanie tradycyjne Ciasteczka kruszę bardzo drobno (blenderem lub w foliowej torebce tłuczkiem do mięsa) i mieszam z rozpuszczonym masłem

ladykitchen
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 99

sernik dyniowy, to miny mięli nie za szczęśliwe. Spytali tylko, czy jest tam ser i postanowili spróbować. Sądząc po dokładkach, chyba im smakowało. Ten dyniowy sernik jest zdecydowanie z gatunku tych cięższych, a takie prawdziwe, ciężkie serniki lubię właśnie najbardziej. Dynia nadaje mu piękny kolor i charakterystyczny posmak. Charakterystyczny, nie znaczy zły Sernik prawie w ogóle(...)piekarnika serowy naleśnik. Poza samym smakiem sernika dyniowego, odkryciem dla mnie było połączenie masy krówkowej z cynamonem…Oj, to połączenie jest obłędne. Cynamon idealnie komponuje się z masą krówkową powodując, że nie jest ona taka mdła i zbyt słodka. No i spód sernika. Dla mnie spód w jakiejkolwiek postaci jest integralną częścią serników. Takie golaski sernikowe jakoś

Mieszam w Garnku
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 301

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. na 55 min (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). 2) Metoda ekspresowa – moja ulubiona, zastosowana również w tym serniku – mniej pracochłonna i czasochłonna, z całymi jajkami, ser nie musi być zmielony, metoda dla osób mających malakser – sernik wyjdzie bardziej zbity, nie popęka, będzie równiutki jak stół(...)polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny, ale sernik nie popęka i nie będzie przesuszony

moj przepis na
Sernik w wersji light + film 118

, dokładnie rozprowadzamy i wstawiamy na kolejne 10 minut do piekarnika. Upieczony sernik studzimy a następnie wstawiamy do lodówki. Sernik wyjmujemy z lodówki 20 min przed podaniem.   Artykuł Sernik w wersji light + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 152

nalać do niego 1 litr wrzątku. Piekarnik ustawić na 160 st. Do gorącego piekarnika, na półkę wyżej, wstawić tortownicę z sernikiem, piec około 55 min. (do momentu, aż środek sernika będzie ścięty). Sernik wyjąć z piekarnika. Ostudzić całkowicie na kratce, ostrożnie nożykiem oddzielić boki sernika od formy, zdjąć formę. Wstawić do lodówki na parę godzin do schłodzenia. Dodatkowo

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania