grill - 10366 przepisów (strona:6/692)

Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie 33

musztardy 1/2 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka kurkumy odrobina soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodatkowo filet z kurczaka Przeczytaj także: Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie na grilla Polecamy: Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie – przepis Składniki do marynaty dodajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 5 minut aby składniki się przegryzły. Filet z kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przystawka z bundzem z grilla 126

Zdrowe potrawy z  grilla, to jest to co lubię ostatnio najbardziej. Idealnie trafiają w  mój gust.  Ostatnio myślałam nawet o gofrach z grilla . Zadanie do wykonania następnym razem:) Chwalę sobie grill Russell Hobbs, bo na prawdę szybciutko się grzeje, dzięki czemu skraca mi się czas przygotowania potrawy. Szkoda, że zdjęcia nie wyszły mi tak apetycznie jak potrawa

QuchniaKaroli
Pita z grilla 65

blogowanie i zdjęcia? Ostatnio padam na twarz po każdym takim dniu i ciężko jest mi się zebrać do czegokolwiek.  Dziś  jest mój dzień i eksperymentuje ponownie z grillem, chyba jest to jedno z moich ulubionych urządzeń kuchennych i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez tego maleństwa. Dziś grill Russell Hobbs natchnął mnie do zrobienia pieczywa(...)moja inspiracja czy taka zachcianka?:) Chyba nie mogę się pogodzić z jesienią i cały czas czuje lato i grilla!:) Składniki: 300 g mąki pszennej 200 ml letniej wody łyżeczka suszonych drożdży instant łyżka oliwy łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku łyżeczka soli łyżeczka cukru Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, mieszamy z drożdżami, cukrem, solą, ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Powoli wlewamy

QuchniaKaroli
Sałatka: warzywa z grilla i… 100

Moja ulubiona sałatka to grilowane warzywa i kuskus lub makaron rurki. Prosta, smaczna i nadająca się zarówno na przyjęcie jak i na grilla… Warzywa z grilla – skłądniki: 2-3 papryki 1 cukinia i/lub bakłażan 2 cebule ok. 200 g pieczarek zioła prowansalskie sól, pieprz, papryka, oliwa   Wszystkie warzywa myję i kroję w dużą kostkę (pieczarki, papryka(...)opakowaniu kuskusem lub ugotowanym al dente makaronem. Dodaję cały sos od warzyw bo wtedy sałatka jest bardziej wilgotna.   Smacznego   Przepis zgłoszony do akcji: Post Sałatka: warzywa z grilla i… pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Szaszłyki z grilla 67

Była już karkówka w plastrach oraz karkówka na różne sposoby. Czas na karkówkę z grilla w szaszłykach. Ok. 1 kg karkówki kroimy, tym razem nie w poprzek a wzdłuż, na paski.    Paski nacinamy.    Przyprawiamy przyprawą do grilla lub barbecue i solą. Układamy na nich grubo pokrojony czosnek i skrapiamy olejem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin(...)Potrzebne też będą: -małe pieczarki -mała cebulka -pokrojona w dużą kostkę papryka -suszone pomidory Na patyki lub druty nabijamy na zmianę mięso i warzywa.    Szaszłyki układamy na grillu.    Smażymy, co pewien czas obracając.    Szaszłyki gotowe.    Pięknych miejsc jest wiele. Trudno było zdecydować się, gdzie szaszłyk będzie skonsumowany.    Może przy bratkach

Maminek kulinarny
papryka z przyprawą do grilla barbecue na parze duszona... 93

sztuk papryka, 3 sztuki pomidory, 2 sztuki cebula, 1 główka czosnek, 1/2 pęczka natka pietruszki, 2 saszetki ryż, 25 dag mielone wieprzowe, 1 sztuka jajka, 2 łyżki przyprawa do grilla barbecue Royal Brand, - do smaku maggi, 1 łyżka vegeta z papryk odciąć "czapeczki" i usunąć miąższ i pestki, opłukać pomidory, czosnek, cebulę drobno pokroić natkę pietruszki posiekać ugotować ryż, wysypać(...)ogień i gotować z 30- 40 minut pod koniec gotowania do garnka włożyć "czapeczki" z papryki aby zmiękły pyszna i syta papryka na obiad lub kolację.......SMACZNEGO!!! mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: papryka, chili, rozmaryn, cebula, koperek, tymianek - zastosowanie: do mięs, drobiu, ryb na grilla lub na patelnię - opakowanie

W Mojej Kuchni Lubię
rolada boczkowa marynowana w grill ziołowy z czosnkiem... 66

Składniki: boczek surowy 1,5 kg, czosnek ząbki 10 sztuk , Grill - przyprawa ziołowa 1 opakowanie, majeranek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, smalec 1 łyżka, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 8 sztuk, woda 1/2 szklanki obrane ząbki czosnku rozetrzeć w moździerzu z 3/4 opakowania przyprawy grill ziołowy płat boczku świeżego bez kości natrzeć marynatą roztartą i posypać jeszcze majerankiem(...)kucharkiem boczek zwinąć ciasno na roladę i obwiązać sznurkiem-nitką, natrze reszta przyprawy grill ziołowy i schować w woreczku do lodówki na całą noc na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony boczek, dodać ziele i liście laurowe wlać wodę i pod przykryciem dusić boczek do miękkości z 60 minut co jakiś czas obracając roladę boczek zostawić w garnku do wystudzenia

W Mojej Kuchni Lubię
Domowa przyprawa do grilla. 77

Nigdy nie wiemy co się kryje w kupowanych przyprawach do grilla. Dlatego dziś przepis na domową mieszankę przypraw do grilla, także ta mieszanka może służyć nie tylko do grilla, ją także możemy użyć do różnych potraw mięsnych. W danym przepisie podaję ilość przyprawy na 2 kg mięsa. Składniki: 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

Kuchnia Łukasza
Modne grillowanie w roku 2020? Tylko z marką Koler! 22

Grillowanie jest w Polsce modne już od wielu lat. Przez cały ten czas urządzenia służące do przygotowywania potraw powoli się zmieniały, jednak dopiero niedawno nastąpiła prawdziwa ekspansja nowoczesnych grilli, wykorzystujących gaz lub elektryczne ogrzewanie do opiekania mięsa, warzyw i innych produktów. Dlaczego warto je wybrać i jakie będą najmodniejsze w tym sezonie? Przekonajmy się! Moda na grill gazowy Tradycyjne grille(...)rynek dopiero się rozwija, jednak stale rozwijająca się świadomość konsumentów w kwestii ich zdrowia sprawi bez wątpienia, że z czasem podbiją również serca Polaków. Skąd bierze się ich popularność? Grill gazowy to przede wszystkim łatwość obsługi i wielofunkcyjność, jakiej nie posiadały tradycyjne paleniska. Są one wyposażone w nowoczesne ruszty, z możliwością dostosowania temperatury kontrolowanej czujnikami. Dzięki licznym, pomocniczym akcesoriom, zamontowanym

codojedzenia
Podglądamy grille Polaków 95

całe lato i wczesną jesień. Zapach pieczonego mięsiwa rozchodzi się po ogrodach działkowych i terenach rekreacyjnych. Aż 75% Polaków grilluje przynajmniej raz w miesiącu. Co najczęściej ląduje na ich grillach? Zrobiłem małe rozeznanie na podstawie badań statystycznych, a oto odpowiedzi. Mięso w różnych postaciach Polski grill to przede wszystkim mięso w wielu postaciach. Najpopularniejszą i najwygodniejszą formą są kiełbasy, które(...)warzywnym dodatków, choć nie do końca fit, jest kiszka ziemniaczana, wzbogacona boczkiem. Dzięki zwartej konsystencji, dobrze się grilluje i stanowi jeden z chętniej kupowanych przysmaków. Wśród warzyw, na polskim grillu najczęściej zobaczymy cukinię , paprykę i cebulę . Pieczywo i dodatki Najpopularniejsze dodatki do posiłku z grilla to chleb lub bułka, również delikatnie podgrzane nad ogniem oraz ketchup i musztarda. Nieodłącznym elementem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z grilla 153

cytryny. W towarzystwie tego ostatniego składnika łosoś czuje się zresztą szczególnie dobrze. Grillować możemy łososia w szerokim znaczenia tego słowa, zależnie od okoliczności i potrzeb – na grillu węglowym lub elektrycznym, w nadającym się do tego piekarniku, a bardzo często również patelni grillowej. Dzisiaj zajmiemy się konkretnie wersją z węglowego grilla ogrodowego, choć większość uwag odnosi się również do pozostałych metod(...)powierzchni i nie przywarł do rusztu, a trochę po prostu dla wzbogacenia smaku. Najpierw opiekamy łososia od strony mięsa (tj. mięsem w dół), na średnim poziomie dobrze rozgrzanego grilla. Jest to o tyle ważne, że jeśli szybko nie „zamkniemy” mięsa wysoką temperaturą i zaczniemy podgrzewać je od strony skóry, to nie dość, że zacznie odparowywać wodę (i przesuszać się

Kulinarna Pokusa
Karkówka z grilla 84

wrażenie, że dziś niemal cała Polska będzie grillować sądząc po tym co się działo wczoraj w sklepach. My też będziemy grillować, dlatego zapraszam na typowe mięsko z grilla dla faceta :) Składniki: 1/2 kg karkówki pokrojonej w plastry Marynata: kilka łyżek oleju gorczyca w ziarenkach suszony lub świeży rozmaryn 3 zmiażdżone ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 płaska(...)wykonania: 1.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut). 4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :) Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Jagniece mielone kotleciki czyli Köfte z grilla 99

Pyszne kotlety na grill, z mielonej jagnięciny. Ze Stambułu przyjechało z nami do kraju trochę różnych przypraw, między innymi przyprawa do köfte. A ponieważ sezon grillowy w pełni, mogliśmy ją wypróbować w grillowanych kotlecikach. Kotleciki wyszły świetne, następnym razem sprawdzę wersję wołową. Uprzedzając ewentualne pytania - dodanie sody powoduje, że   mięso jest bardziej puszyste(...)mięsa, przyprawić solą i pieprzem, dodać sodę, dokładnie wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Tuż przed grillowaniem uformować  dowolnej wielkości mielone kotleciki -  kofte. Kłaść na rozgrzany grill, najlepiej nie bezpośrednio nad żarem, tylko nieco z boku. Podawać np z tureckim chlebkiem  - lavash, grillowanymi warzywami i dowolnym, ulubionym sosem. Smacznego

Stare Gary
Ziemniaki faszerowane z grilla 121

dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można też zastąpić serem feta lub tartym parmezanem. Ziemniaki pieczone są w folii, więc można je przygotować zarówno na grillu, jak i w piekarniku. Miłego grillowania!   Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 150 g wędzonego boczku 2 cebule 100 g twarogu sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy(...)wydrążamy środek. Miąższ ziemniaków i twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z boczkiem i cebulą. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki napełniamy farszem, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu około 20 minut. Podajemy posypane ulubionymi świeżymi ziołami

Smakowity Blog Kulinarny
Wątróbka w plastrach boczku z grilla z grillowanym jabłkiem i pikantnym sosem porzeczkowym 76

Przygotowanie: Wątróbkę oczyszczamy z błon i dzielimy na mniej więcej  równe kawałki. Przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i wraz ze śliwką zawijamy w plaster boczku. Spinamy wykałaczką. Pieczemy na grillu około 20 minut. Jabłka kroimy w plastry około 1 cm grubości. Wykrawamy gniazda nasienne, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy z obu stron na grillu przez kilka minut. Porzeczki podsmażamy

Smakowity Blog Kulinarny
Kaszanka na grilla z jabłkiem, cebulką i majerankiem 97

grillowy trwa w najlepsze nie mogło wystąpić pod innym połączeniem jak z kaszanką. Tym razem wykorzystałam kaszankę białą, ale równie dobra jest też tradycyjna. Jeszcze kilka lat temu na grillu robiliśmy kiełbasę i karkówkę a dziś praktycznie nie ma rzeczy, których nie grilujemy. SKŁADNIKI : ( z tej porcji uzyskałam 8 sztuk kaszanka 5 szt (użyłam białej ) 2 duże cebule(...)cebuli i jabłka i to posypujemy majerankiem (możemy też dodać pokrojony w kostkę boczek ) - składamy brzegi do środka i i zwijamy (robimy taką bombę :)) - gotowe tak przygotowane układamy na grillu i pieczemy - podajemy w towarzystwie musztardy Smacznego Jedzmy nasze polskie jabłka i oraz inne produkty tylko w taki sposób nie damy upaść naszym rolnikom, sadownikom

Basia w kuchni
Wędzona makrela spod grilla 78

Smoked mackerel from the grill Składniki. 1 makrela 1 ziemniak 1 liść pora 1 marchewka rozmaryn olej do smażenia masło cytryna Wykonanie. Marchewkę pokroić w słupki, podgotować, przesmażyć krótko na maśle. Ziemniak ugotować, pokroić na plastry, posypać rozmarynem, przesmażyć na oleju, rozłożyć w naczyniu do zapiekania. Liść pora blanszować , osuszyć  i obwinąć nim makrelę, przetykając marchewką. Tak obwiniętą makrelę(...)położyć na ziemniakach i zapiec pod grillem. Na wierzch plasterek cytryny

Kulinarny karnet Christophera