grill - 12274 przepisów (strona:6/819)

Ciasta na grilla – 20 idealnych przepisów! (ciasta, ciasteczka, desery) 50

Jakie zrobić ciasta na grilla? W tym artykule znajdziesz różnorodne propozycje na ciasta, ciasteczka i desery na grilla , które zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Grillowanie to popularna forma spędzania czasu z rodziną i przyjaciółmi, zwłaszcza w ciepłe letnie dni. Oprócz tradycyjnych potraw na słono, grillowanie to doskonała okazja, aby przygotować również coś na słodko! Ciesz się więc grillowaniem(...)smacznego Sprawdź również 15 propozycji na sałatki i słone przekąski na grilla – https://viagusto.pl/salatki-do-grilla-i-przekaski-na-grilla-15-przepisow/ Jakie zrobić ciastka i ciasta na grilla? Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną Przepis na sernik bez pieczenia z sokiem z cytryny, cytrynową galaretką. Całość udekorowana bitą śmietaną, a spód ciasta to biszkopty.… ZOBACZ PRZEPIS Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny

Via Gusto
Lekka sałatka na grilla z musztardą – prosta i świeża sałatka w 10 minut! 60

Świeża sałatka na grilla z musztardą to idealne danie na letnie dni, kiedy mamy ochotę na coś lekkiego i orzeźwiającego. Przepis jest prosty, a składniki łatwo dostępne, co sprawia, że ta sałatka jest świetnym rozwiązaniem na szybki obiad lub kolację. Świeża sałatka z musztardą na grilla może być podana jako samodzielne danie, lub jako dodatek do grillowanych potraw. Może być(...)również podana jako dodatek do kanapek lub tortilli. Sprawdź również inne przepisy na sałatki do grilla – https://viagusto.pl/salatki-do-grilla-i-przekaski-na-grilla-15-przepisow/ Jak zrobić świeżą sałatkę z ogórkiem i rzodkiewką? Aby przygotować sałatkę, należy przekroić rzodkiewki i ogórka na pół, a następnie pokroić w cienkie plasterki. Sałatę masłową można poszarpać lub pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę dymkę i szczypior należy posiekać

Via Gusto
Grillowana dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem - grill elektryczny TEFAL Optigrill + XL 110

Dorada z grilla. Idealna, soczysta ryba z grilla - dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem na grillu elektrycznym Optigrill+XL.       Dorada grillowana z masłem czosnkowym, rozmarynem oraz natką pietruszki, doprawiona gruboziarnistą solą morską, pieprzem i sokiem z cytryny - z klasą, fantazyjna i niezwykle łatwa do wykonania ryba z grilla. To masło czosnkowe jest sensacyjne; najlepsza kombinacja smaków: masła(...)czosnku, przypraw i ziół! Ten  prosty i łatwy przepis wykorzystuje rybę w całości. Dorada z grilla ma delikatny i pełny smak, a zarazem przepyszną, złotą i chrupiącą skórkę. Przez lata próbowałam tak wiele przepisów i technik na idealną rybę z grilla i za każdym razem, muszę przyznać, kończyło się to mniejszym lub większym rozczarowaniem. W końcu, po wielu, wielu

Moja Książka Kucharska
Kiełbasa w boczku z grilla 116

Kiełbasa w boczku z grilla. Grillowane kiełbaski w boczku to prawdziwa rozpusta dla miłośników mięsnych przysmaków z grilla. W sezonie wiosenno-letnim można kiełbaski grillować na prawdziwym grillu w ogrodzie lub na działce. Ja poza sezonem grilluję na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym. Te kiełbaski grillowałam na patelni grillowej, którą wykorzystuję gdy tylko przyjdzie nam ochota na potrawy(...)grilla poza sezonem grillowym . Kiełbaski z grilla w towarzystwie chrupiącego boczku podobnie jak szparagi grillowane z szynką szwarcwaldzką i Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) doskonale zaspokajają nasz apetyt na mięso z grilla. Kiełbaski z grilla podałam z zielonymi szparagami również grillowanymi, całość można podać np. z pieczonymi ziemniakami i jakąś letnią sałatką. Kiełbasa w boczku z grilla. Grillowane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowana pierś z kurczaka 58

Sprawdzony przepis na grillowana pierś z kurczaka bez skóry i kości. Czym przyprawić i w czym zamarynować pierś kurczaka na grilla, aby była soczysta, a nie wysuszona? Dość często proste dania są najtrudniejsze w przygotowaniu, a grillowany filet jest tego doskonałym przykładem. To mięso pyszne, ale niezwykle chude, co sprawia, że czasami po zgrillowaniu okazuje się suche i nieciekawe(...)smaku. Pierwszym krokiem w tym prostym przepisie jest przygotowanie aromatycznej marynaty, a nasza dzisiejsza marynata do piersi kurczaka na grilla składa się z musztardy, miodu, czosnku oraz octu balsamicznego, sosu sojowego i przypraw. Przed grillowaniem filet marynujemy ok. 2 godzin, a następnie umieszczamy na rozgrzanym ruszcie. Nasza grillowana pierś jest pełna smaku, zawsze wychodzi krucha i soczysta. Możesz podać

Kuchnia Na Wypasie
Przyjęcie z grillem w ogrodzie – zaplanuj menu 66

Jeśli przyjęcie latem, to tylko na świeżym powietrzu, najlepiej w scenerii ogrodowej. A skoro na zewnątrz, to w menu muszą się znaleźć koniecznie dania prosto z grilla. Przyjęcie w ogrodzie – co podać? Obecnie przyjęcia robimy z nieco mniejszą pompą, nawet wesela częściej organizowane są w plenerze, w ogrodach, a nawet we własnych ogródkach. Fakt, że impreza ma mniej formalny charakter(...)mogą zostawić w domach krawaty i szpilki.  Zyskać też może na tym menu. Przyjęcia organizowane w ogrodzie to doskonała okazja, by wypróbować wiele świetnych przepisów na dania z grilla.  Przyjęcie w ogrodzie – jaki grill wybrać? Menu na przyjęcie w ogrodzie warto zaplanować wcześniej. Wiele zależy tu od tego, jakim typem grilla dysponujemy. Przykładowo grille gazowe marki Weber, mają

Smaki Na Talerzu
Szaszłyki z grilla z rabarbarem 80

Szaszłyki z grilla z rabarbarem to moja propozycja dla Was na majówkowy weekend. Są to szaszłyki mięsne, jednak przełamane kwaśnym rabarbarem i słodką papryką. Takie połączenia smaków bardzo lubię i polecam Wraz z początkiem maja rozpoczyna się narodowe grillowanie! Na polskich grillach najczęściej lądują karkówki i kiełbasy, jednak ja będę chciała zachęcić Was moimi przepisami do rozszerzenia tego grillowego menu(...)Zaczynam od szaszłyków na grilla, które nawet w mięsnej wersji można fajne wzbogacić ciekawymi smakami warzywno-owocowymi. W tym przepisie takim nietypowym dodatkiem będzie rabarbar. Rabarbar, choć smakuje jak owoc, to jednak jest warzywem. W dodatku jest to bardzo zdrowe warzywo, które najkorzystniej jest jeść w wersji pieczonej. Jego smak dobrze pasuje do białego mięsa, a papryka nadaje temu duetowi

Wiszniówka
Domowa pizza z grilla z warzywami i serem śródziemnomorskim 155

Pizza z grilla to rewelacyjny pomysł na ciepłe dni, kiedy jak najwięcej czasu chcemy spędzać na dworze.  Wyobraźcie sobie, że siedzicie w ogrodzie z przyjaciółmi lub rodziną, popijacie wino i delektujecie się pyszną pizzą prosto z rusztu. Gwarantuję Wam, że zrobicie tym przepisem furorę na przyjęciu w ogrodzie i zaimponujecie wegetarianom.  Skąd właściwie ten pomysł? Czy pizzę można(...)grillować? Zastanówcie się chwile, jakie warunki panują w piecach we włoskich pizzeriach. To dzięki bardzo wysokiej temperaturze, nieosiągalnej w domowych piekarnikach, pizza ma chrupiący i apetycznie przypieczony spód. Grill może rozgrzać się dużo bardziej od piekarnika, dzięki czemu pizza z rusztu smakuje rewelacyjnie . Dodatkowo, kto ma ochotę odpalać piekarnik, kiedy upał za oknem? Pizzę możecie upiec na kamieniu do pizzy

Chilli Czosnek i Oliwa
Grill kontaktowy — jaki wybrać? Poradnik gastronomiczny 46

Grillowanie to popularna metoda przyrządzania różnych potraw. Krótki czas obróbki termicznej bez potrzeby użycia tłuszczu, a do tego wyjątkowy smak sprawiają, że dania z grilla cieszą się dużym zainteresowaniem w restauracjach czy foodtruckach.  Zastanawiasz się, czy wprowadzić je do menu swojego lokalu? Koniecznie przeczytaj ten poradnik! Znajdziesz w nim sporo cennych wskazówek i dowiesz się, jak kupić dobry grill(...)kontaktowy. Grill kontaktowy — dlaczego warto? Grill kontaktowy to praktyczne i proste w obsłudze urządzenie, które coraz częściej pojawia się w wyposażeniu gastronomicznych kuchni. Jest zasilane elektrycznie, poza tym mobilne – nie musisz projektować go na stałe w zabudowie kuchennej. Jednym z najważniejszych elementów grilla kontaktowego są umieszczone pod żeliwnymi płytami górna i dolna grzałka. Płyty nagrzewają się i oddają ciepło produktom

Kuchnia MagdaLeny
Grill kontaktowy — jaki wybrać? Poradnik gastronomiczny 46

Grillowanie to popularna metoda przyrządzania różnych potraw. Krótki czas obróbki termicznej bez potrzeby użycia tłuszczu, a do tego wyjątkowy smak sprawiają, że dania z grilla cieszą się dużym zainteresowaniem w restauracjach czy foodtruckach.  Zastanawiasz się, czy wprowadzić je do menu swojego lokalu? Koniecznie przeczytaj ten poradnik! Znajdziesz w nim sporo cennych wskazówek i dowiesz się, jak kupić dobry grill(...)kontaktowy. Grill kontaktowy — dlaczego warto? Grill kontaktowy to praktyczne i proste w obsłudze urządzenie, które coraz częściej pojawia się w wyposażeniu gastronomicznych kuchni. Jest zasilane elektrycznie, poza tym mobilne – nie musisz projektować go na stałe w zabudowie kuchennej. Jednym z najważniejszych elementów grilla kontaktowego są umieszczone pod żeliwnymi płytami górna i dolna grzałka. Płyty nagrzewają się i oddają ciepło produktom

Kuchnia MagdaLeny
Desery z grilla? Czemu nie! 60

grillu zazwyczaj przygotowujemy dania wytrawne – mięsa, ryby, warzywa. Są jednak na rynku grille, które pozwalają nam zrobić z ich pomocą nie tylko typowe dania, jak np. karkówka czy kiełbasa, lecz także mniej kojarzone z grillowaniem rzeczy, jak pizza, gulasz, a nawet… deser. Deser z grilla – jak przygotować? Grill to tak naprawdę nieograniczone możliwości, jeśli chodzi o różnorodność potraw, jakie możemy(...)przyrządzić. Uwielbiane przez większość z nas typowe dania grillowe to tylko część tego, co możemy uzyskać korzystając z tego urządzenia. Na grillu z powodzeniem możemy przygotowywać desery. Ich smak jest absolutnie niepowtarzalny. Przykładowo szaszłyki z owoców opieczone na grillu węglowym smakują zupełnie inaczej niż zwykle i naprawdę trudno im się oprzeć. Deser z grilla z systemem Gourmet Barbecue To właśnie

Kuchnia MagdaLeny
Desery z grilla? Czemu nie! 60

grillu zazwyczaj przygotowujemy dania wytrawne – mięsa, ryby, warzywa. Są jednak na rynku grille, które pozwalają nam zrobić z ich pomocą nie tylko typowe dania, jak np. karkówka czy kiełbasa, lecz także mniej kojarzone z grillowaniem rzeczy, jak pizza, gulasz, a nawet… deser. Deser z grilla – jak przygotować? Grill to tak naprawdę nieograniczone możliwości, jeśli chodzi o różnorodność potraw, jakie możemy(...)przyrządzić. Uwielbiane przez większość z nas typowe dania grillowe to tylko część tego, co możemy uzyskać korzystając z tego urządzenia. Na grillu z powodzeniem możemy przygotowywać desery. Ich smak jest absolutnie niepowtarzalny. Przykładowo szaszłyki z owoców opieczone na grillu węglowym smakują zupełnie inaczej niż zwykle i naprawdę trudno im się oprzeć. Deser z grilla z systemem Gourmet Barbecue To właśnie

Kuchnia MagdaLeny
GRILL ELEKTRYCZNY PROFI COOK PC-KG 1029. RECENZJA WRAZ Z PRZEPISEM. 211

Już od dłuższego czasu marzył mi się grill elektryczny ale zawsze jego kupno odkładałam na „później”, dlatego teraz gdy dostałam możliwość wyboru jednego sprzętu ze sklepu internetowego Proficook.pl nie mogłam podjąć innej decyzji, niż wybrać grill kontaktowy. Moją uwagę od razu przykuł model PC-KG 1029 . Szybko sprawdziłam opinie na jego temat oraz przeczytałam o nim wszystkie informacje. Okazało się(...)grill to prawie mój ideał i nie czekając dłużej zdecydowałam się właśnie na niego. Co ma w sobie ten grill, że akurat go wybrałam? Otóż, pierwszą rzeczą na którą zwracałam uwagę była moc danego urządzenia, gdyż jednak to ona ma olbrzymi wpływ na to jak takie i inne sprzęty elektryczne działają. Grill Profi Cook PC-KG 1029 ma moc 2000W

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Najlepsze skrzydełka z grilla: ziołowo-cytrynowa marynata, prosty przepis 60

Skrzydełka z grilla. Skrzydełka z grilla       Najlepsze, chrupiące skrzydełka z grilla , które za każdym razem okazują się aromatyczne i soczyste! Prosta marynata do skrzydełek wykonana z cytryny, czosnku i świeżych ziół. Skrzydełka są idealne do podawania z sałatkami albo grillowanymi warzywami. Prosty i łatwy przepis na soczyste i aromatyczne skrzydełka z grilla z cytryną i ziołami. Kurczak(...)nawet przez całą noc. Jest to danie na które zawsze czekam, gdy rozpoczyna się sezon grillowy.  Marynata do skrzydełek      Moja marynata do skrzydełek z grilla jest bardzo prosta. Zazwyczaj do jej zrobienia używam skórki startej z cytryny, sporą ilość startych ząbków czosnku, oliwy, soli, oregano, ostrej oraz słodkiej papryki mielonej. Wszystkie składniki na marynatę do skrzydełek

Moja Książka Kucharska
ŻEBERKA Z GRILLA 146

Żeberka z grilla Marynata do żeberek na grilla Miód, czyli płynne złoto to dodatek, który możecie wykorzystać w kuchni nie tylko do słodkich dań. Miodowa marynata świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs. Odkryjcie więc żeberka na grilla na nowo. Marynowane w miodzie, ciemnym piwie, keczupie, musztardzie i ziołach żeberka to 100 % niepowtarzalnego smaku.  Przepis na soczyste grillowane żeberka(...)miodowo-musztardowej, marynowane 2-3dni w naturalnych ziołach i przyprawach. Najlepsze jest to, że zazwyczaj każdy ma w domu składniki potrzebne do przygotowania tej marynaty. Aby żeberka z grilla były miękkie i soczyste, podczas grillowania należy kilkakrotnie smarować je marynatą. Dzięki temu na powierzchni żeberek powstaje chrupiąca glazura, a mięso w środku będzie soczyste.  Przepis na miękkie

Moja Książka Kucharska