grill - 11750 przepisów (strona:10/784)

Grill 110

Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem

Aga w kuchni
Ryba z grilla 67

Ryba z grilla z dodatkiem cytryny, czosnku i natki pietruszki, to lekkie i szybkie danie . Przygotowanie ryby z grilla zacząć należy od zakupu dobrej jakości świeżej ryby. Sklep rybny oraz market rybny, to według mnie najlepsze miejsca, w których zaopatrzyć można się w świeżą rybę. Na grillu najlepiej sprawdzą się takie ryby jak halibut, okoń, pstrąg, sandacz czy dorada. Jeśli(...)chodzi o sposób grillowania ryby to, możecie ją grillować na specjalnej patelni grillowej, na grillu ogrodowym lub w piekarniku z funkcją grill. Grillowaną rybę z poniższego przepisu przygotowałam w piekarniku. Całą rybę, a nie filety lub kawałki ryby, grillowałam łącznie przez 20 minut, po 10 minut z każdej strony. Gotowa ryba miała chrupiącą, przypieczona skórkę na zewnątrz i soczyste, pyszne

MeCooks
Pieczarki faszerowane na grilla 60

Pyszne i aromatyczne pieczarki na grilla, faszerowane prostym nadzieniem z żółtego sera, papryki i suszonych pomidorów. Sezon grillowy w pełni. Na rusztach królują: karkówka, szaszłyki z kurczaka i kiełbaski. Grillowane pieczarki to idealny sposób na przygotowanie łatwego i bezmięsnego dania. Jeśli szukasz wiec nowego sposobu na zrobienie nadziewanych pieczarek z grilla, ten sprawdzony przepis jest właśnie dla Ciebie! Przepis(...)duże pieczarki nadziewane z grilla polecamy zarówno Tym, którzy lubią mięsne dania z rusztu, bo mamy mimo wszystko nadzieję przekonać Ich do wypróbowania tego przepisu. Oraz wszystkim, którzy mięsa nie spożywają. To przepis, który powinien trafić w Wasze gusta. W głównej mierze dlatego, że jest bardzo uniwersalny i składniki farszu można dostosować do własnych upodobań smakowych. Gorąco polecamy. Pieczarki faszerowane

Kuchnia Na Wypasie
Pierogi z grilla 50

Pierogi z grilla w aromatycznej panierce. Pierogi z grilla, z mięsem, chłopskie, ze szpinakiem lekko chrupiące to bardzo smaczny i oryginalny przepis na nasze klasyczne pierogi. Często pytamy co na grilla? Co na grilla oprócz mięsa? Szaszłyki, kurczak, karkówka, kiełbasa, kaszanka z grilla to wszystko już było. Szukamy czegoś innego do grillowania, czym można zaskoczyć innych. Jak zrobić pierogi(...)grilla? Jak zrobić pierogi z grilla elektrycznego? Grillowane pierogi Grillowane pierogi nie są tak popularne jak kurczak z grilla czy karkówka. A szkoda, ponieważ dobre pierogi z mięsnym farszem przygotowane z grilla są pyszne. Pierogi na grill nie muszą ociekać tłuszczem, wystarczy że wilgotne posypiemy mieszanką przypraw. Przepis na marynatę do pierogów z grilla jest prosty. Marynata do takiego grillowego

Dieta moja pasja
NAJLEPSZE HOT-DOGI Z GRILLA I 7 TRIKÓW, DZIĘKI KTÓRYM KAŻDY Z WAS ZOSTANIE MISTRZEM GRILLOWANIA 70

coś fajnego! Ja jednak zdecydowanie poluję na słoneczko, bo jak wiecie należę do tych ciepłolubnych. Ciepłe, słoneczne wieczory to idealna pogoda na grillowanie. Razem z moim „Mistrzem Grilla” przygotowałam ostatnio fantastyczną, grillową ucztę. Taką, na której nie zabrakło pysznych kiełbasek, chrupiących, grillowanych warzyw, węgierskich langoszy, kaszanki i sałatek. Głównym jednak bohaterem tej grillowej uczty były przepyszne HOT-DOGI(...)musztardy, sosy czy też octy. My wybraliśmy Musztardę Kielecką Grillową i Ketchup Kielecki pikantny w nowych, wygodniejszych opakowaniach. Fantastyczne dodatki do mięs, wędlin i kanapek. Nie tylko tych z grilla! Wypróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: (ilość produktów zależy od ilości osób ) * bułki hot-dogowe lub pszenne bagietki * dobrej jakości kiełbaski grillowe * cebula i biała czerwona * świeże

Ostra na Słodko
Co na grilla 172

Pewnie w nie jednym ogrodzie unosi się teraz zapach grillowanych potraw, kuszący podniebienie. Czekamy na lato i wieczory przy grillu przez cały rok. Spotkania z rodziną czy ze znajomymi to prawie zawsze grillowe party. Kiełbaska z grilla, szaszłyki z karkówki i szaszłyki z kurczaka czy tuszka z pstrąga to niektóre grillowe dania, które z chęcią przyrządzamy. Pyszny grill nie może(...)gorąco do marynowania w szczególności mięsa i drobiu. Polecam pyszną marynatę do kurczaka , a do wieprzowiny BBQ sos , którym marynuję mięso jak i smaruję podczas grillowania. Tradycyjne dania z grilla jak również te bardziej wyszukane są jak najbardziej wskazane. Wybierając dania na grilla kierujemy się latwością i prostotą. Lubię oryginalne dania, do których niewątpliwie należą burgery z grillowanego łososia, ananasa

codojedzenia
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 200

zostać doskonałym gospodarzem i zachwycić gości? Odpowiedzi znajdziesz niżej w moim kompleksowym niezbędniku grillowicza – zapraszam do lektury! Przygotowania: Przede wszystkim - stabilność. Biesiadując na miękkim podłożu pamiętajmy by zarówno grilla jak meble ogrodowe umiejscowić na stabilnym i twardym podłożu, wyobraźmy sobie ciocię Jadzię, która siadając na krześle, trzymając w rękach tackę z kiełbachą zalicza spektakularną glebę – i kto wtedy staje się(...)włosach i zieloną maską UFO na twarzy), ale do rzeczy – zawczasu zakupmy: - papierowe talerzyki - biodegradowalne sztućce, kubki, miseczki na dipy oraz sałatki - serwetki i chusteczki higieniczne - zestaw narzędzi do grilla, noże, widełki, - worki na odpady - rękawice kuchenne - woda w sprayu - aluminiowe tacki - papierowe ręczniki - zapałki/zapalniczka I nawet jeśli grillujemy na ogrodzie własnego domu to pamiętajmy, że najważniejsza jest atmosfera

upichcona
Grillowanie - czas grillowania 399

Czas grillowania rozpoczęty :) By wykorzystać jak najlepiej i jak najprzyjemniej ten czas poniżej zamieszczam parę rad i czas grilowania. Przede wszystkim kochani- nie da się rozpalić grilla w 2 min :) Dajmy sobie czas przynajmniej 30- 40 min by grill był dobrze rozpalony. Mięsa- dobrze jest zamarynować dzień wcześniej i dać do lodówki. Wołowina: Grill musi! być bardzo dobrze rozpalony(...)Dobrze  wypieczony -12 min Najwazniejsze: Podczas  grillowania wołowiny pamiętajmy że- grill musi być dobrze nagrzany - gorący.                            Mięsa nie przekładamy co chwilę, ale grillujemy połowę żadanego czasu z  jednej strony

Smaki Edyty
Włoskie grillowanie – uchwyć prawdziwe włoskie smaki na grillu 127

nigdy ociekające tłuszczem. Prawdziwa włoska pizza po prostu nie przypomina fast fooda!. Sekretem włoskiej pizzy jest intensywne i bezpośrednie działanie ciepła. Taki rodzaj ciepła najlepiej możemy uzyskać z grilla, nie piekarnika. Przygotować cienkie ciasto do pizzy, wyłożyć to co chcemy na nie i grillować je na tyle długo aby ciasto ładnie zbrązowiało i było chrupiące a ser się roztopił(...)następnie wymieszanie go z sosem i podanie na makaronie. Włosi nie duszą mięsa w sosach tak bardzo jak mogłoby nam się to wydawać. Aby uchwycić prawdziwe włoskie smaki z grilla, polecamy kilka przepisów na danie z grilla rodem w Włoch. Stek po florencku – Bistecca alla Florentine Jest to tradycyjny przepis na włoskiego steka. Steki te są lekko przyprawione solą

naRuszcie
4 proste przepisy na pstrąga z grilla 148

niezbędne aby delikatnie odwrócić rybę. Warto też grillować ryby z użyciem specjalnych koszy do grillowania całych ryb. Duży asortyment akcesoriów do grillowania ryb można znaleźć w sklepie DYNAMIC Centrum Grilla mieszczącym się w Bielsku-Białej. Polecane przepisy na pstrąga z grilla. Grillowany pstrąg z pietruszką. Czas przygotowania: 10 minut, Czas grillowania: 10-12 minut Pstrąg wg tego przepisu może być(...)Przygotowanie: Wymieszać pietruszkę, oliwę z oliwek, bazylię, rozmaryn i czosnek. Natrzeć rybę wewnątrz przygotowaną mieszanką. Tak przygotowane ryby przykryć i odstawić na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie przygotować grilla, oczyścić dokładnie ruszt i natrzeć oliwą. P wyjęciu z lodówki ryb posypać je solą i pieprzem, Grillować 4-6 minut z każdej strony w dużej temperaturze. Grillowany pstrąg „Florentine” Jest

naRuszcie
Mielona karkówka na szpadkach - grill 183

limonki, otartą z limonki skórkę, 1 łyżeczka harissy, sól. Do miski włożyć gruszki, obtoczyć w marynacie, pozostawić na parę minut. sos jogurtowy Wszystkie składniki sosu wymieszać. Na grillu ułożyć najpierw gruszki, pieką się nieco dłużej niż mięso, a następnie położyć  mięso. Obracać w trakcie grillowania. Mięso podawać z sosem jogurtowym i gruszkami polanymi resztka marynaty. Smacznego

Stare Gary
biała grillowa z grilla czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso 138

ruszcie młodą cebule obrać i przekroić na połowę, i natrzeć ją z każdej strony resztą marynaty jaka została po białej i położyć na ruszcie obok białej w mikrofalówce opcje grilla ustawiłam na 18 minut i 750W upieczone kiełbaski z cebulą podać z zielonym ogórkiem i np. musztardą lub z czym lubisz...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mała przekąska - cukinia spod grilla. 181

pieprz. Posmarować każdy plaster zgrillowanej cukinii i położyć na wierzch nacięty na krzyż pomidorek koktailowy. Pomidorki posolić, oprószyć tymiankiem, posypać odrobiną startej mozzarelli. Zapiec 8 minut w piekarniku pod grillem

Kulinarny karnet Christophera
Faszerowane cukinie z grilla 138

Już dawno za mną chodziły faszerowane warzywa... to był pewnie ostatni grill w tym roku, więc kupiłam cukinię, składniki na farsz i wyszły pyszne faszerowane cukinie... następne będą faszerowane papryki, ale pewnie już w piekarniku :) Składniki : 3 cukinie, 500 g mięsa mielonego, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 pomidory, 1/4 szklanki bulionu, 1 cebula, 5 plasterków żółtego sera

Aga w kuchni