grill - 10366 przepisów (strona:7/692)

Jagniece mielone kotleciki czyli Köfte z grilla 99

Pyszne kotlety na grill, z mielonej jagnięciny. Ze Stambułu przyjechało z nami do kraju trochę różnych przypraw, między innymi przyprawa do köfte. A ponieważ sezon grillowy w pełni, mogliśmy ją wypróbować w grillowanych kotlecikach. Kotleciki wyszły świetne, następnym razem sprawdzę wersję wołową. Uprzedzając ewentualne pytania - dodanie sody powoduje, że   mięso jest bardziej puszyste(...)mięsa, przyprawić solą i pieprzem, dodać sodę, dokładnie wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Tuż przed grillowaniem uformować  dowolnej wielkości mielone kotleciki -  kofte. Kłaść na rozgrzany grill, najlepiej nie bezpośrednio nad żarem, tylko nieco z boku. Podawać np z tureckim chlebkiem  - lavash, grillowanymi warzywami i dowolnym, ulubionym sosem. Smacznego

Stare Gary
Ziemniaki faszerowane z grilla 121

dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można też zastąpić serem feta lub tartym parmezanem. Ziemniaki pieczone są w folii, więc można je przygotować zarówno na grillu, jak i w piekarniku. Miłego grillowania!   Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 150 g wędzonego boczku 2 cebule 100 g twarogu sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy(...)wydrążamy środek. Miąższ ziemniaków i twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z boczkiem i cebulą. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki napełniamy farszem, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu około 20 minut. Podajemy posypane ulubionymi świeżymi ziołami

Smakowity Blog Kulinarny
Wątróbka w plastrach boczku z grilla z grillowanym jabłkiem i pikantnym sosem porzeczkowym 76

Przygotowanie: Wątróbkę oczyszczamy z błon i dzielimy na mniej więcej  równe kawałki. Przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i wraz ze śliwką zawijamy w plaster boczku. Spinamy wykałaczką. Pieczemy na grillu około 20 minut. Jabłka kroimy w plastry około 1 cm grubości. Wykrawamy gniazda nasienne, skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy z obu stron na grillu przez kilka minut. Porzeczki podsmażamy

Smakowity Blog Kulinarny
Kaszanka na grilla z jabłkiem, cebulką i majerankiem 97

grillowy trwa w najlepsze nie mogło wystąpić pod innym połączeniem jak z kaszanką. Tym razem wykorzystałam kaszankę białą, ale równie dobra jest też tradycyjna. Jeszcze kilka lat temu na grillu robiliśmy kiełbasę i karkówkę a dziś praktycznie nie ma rzeczy, których nie grilujemy. SKŁADNIKI : ( z tej porcji uzyskałam 8 sztuk kaszanka 5 szt (użyłam białej ) 2 duże cebule(...)cebuli i jabłka i to posypujemy majerankiem (możemy też dodać pokrojony w kostkę boczek ) - składamy brzegi do środka i i zwijamy (robimy taką bombę :)) - gotowe tak przygotowane układamy na grillu i pieczemy - podajemy w towarzystwie musztardy Smacznego Jedzmy nasze polskie jabłka i oraz inne produkty tylko w taki sposób nie damy upaść naszym rolnikom, sadownikom

Basia w kuchni
Wędzona makrela spod grilla 78

Smoked mackerel from the grill Składniki. 1 makrela 1 ziemniak 1 liść pora 1 marchewka rozmaryn olej do smażenia masło cytryna Wykonanie. Marchewkę pokroić w słupki, podgotować, przesmażyć krótko na maśle. Ziemniak ugotować, pokroić na plastry, posypać rozmarynem, przesmażyć na oleju, rozłożyć w naczyniu do zapiekania. Liść pora blanszować , osuszyć  i obwinąć nim makrelę, przetykając marchewką. Tak obwiniętą makrelę(...)położyć na ziemniakach i zapiec pod grillem. Na wierzch plasterek cytryny

Kulinarny karnet Christophera
Szaszłyki z grilla 148

Zdrowo , pysznie I kolorowo- czyli szaszłyki z grilla. Przepyszny obiad, ale tez I propozycja na spotkanie ze znajomymi na wieczorne grillowanie. Podajemy z sałatką i dipem czosnkowym. Polecam :) Zaczynamy:  Składniki: 2 piersi z kurczaka kawałek bekonu- boczku około 500 gr wieprzowiny- ja użyłam polędwicy wieprzowej 2 papryki sól, pieprz, papryka, czosnek 2-3 łyżki oliwy z oliwek(...)kostke . Dodajemy przyprawy I oliwę z oliwek. Odstawiamy do lodówki na min 30 min. To samo robimy z papryką. Mięso I paprykę nakładamy na patyki. Kładziemy na rozgrzanego grilla- pieczemy około 6-8 min. Od czasu do czasu obracając. Gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Makrela z grilla po indyjsku 2

Makrela z grilla.  Makrela z grilla.       Makrela z grilla to niesamowita ryba z grilla pełna indyjskich smaków i przypraw. Odpowiednio dobrana mieszanka przypraw wnika głęboko w rybę i sprawia, że makrela jest tak wyjątkowo pyszna. Przepis jest prosty, a składniki łatwo dostępne.  Makrela grillowana.      Przygotowanie ryby zajmuje niewiele czasu i nie wymaga(...)oczyszczenia ryby. Makrela grillowana to mieszanka wielu smaków, jest soczysta i delikatna w środku, na zewnątrz natomiast ma wspaniałą chrupiącą skórkę o smaku indyjskich przypraw. Jak zrobić makrelę na grillu.    Podstawą smaku jest przygotowanie marynaty z mieszaniny oleju, soku cytrynowego, chili, pasty z mielonego czosnku i imbiru, kurkumy i soli do smaku. Podczas grillowania posypujemy węgle przyprawą Garam

Moja Książka Kucharska
Błyskawiczna sałatka do dań z grilla 221

Błyskawiczna sałatka do dań z grilla to propozycja dodatku jaki możemy podać na grillu. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje wiele czasu, a z całą pewnością idealnie będzie pasować. Jest bardzo lekka i co ważne dzięki swoim składnikom bardzo orzeźwiająca – zbilansuje smak dań mięsnych. Składniki 2 pomidory 1 mała czerwona cebula kilka czarnych oliwek ser feta czerwona papryka zielona papryka(...)ogórek zielony zioła prowansalskie oliwa Błyskawiczna sałatka do dań z grilla – przepis Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Pomidory, ogórki kroimy w dużą kostkę. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Oliwki kroimy na połówki (jeśli macie ochotę zostawcie je w całości). Cebulę kroimy w piórka. Ser feta kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy odrobinę oliwy, szczyptę ziół prowansalskich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
6 Zasad zdrowego grillowania [ENG] 53

Rules of healthy barbecue Mięso z grilla jest mniej kaloryczne od smażonego, bo nie dość że po wrzuceniu go na ruszt wytapia się jego własny to jeszcze do samego przyrządzenia go nie dodajemy. Co więcej krótki czas grillowania pozwala zachować wartości odżywcze, a potrawy z rusztu zazwyczaj są kruche, chrupiące i aromatyczne. Grilled meat has less calories than fried(...)Firstly because of the fact that you do not add any fat to it like in case of frying. Secondly because when you throw it on the grill his own fat is melting. What’s more, short cooking time gives you opportunity to preserve the nutritional value of your dish. Aby jednak delektować się zdrowotnymi aspektami potraw z grilla należy

Better Life By Auntie Ju
10 niezbędnych akcesoriów na grilla i piknik 78

Słoneczna pogoda sprzyja organizacji imprez na świeżym powietrzu - grilli i pikników. Według raportu "Jak grillują Polacy?" prawie 80 proc. rodaków ma grilla i w sezonie korzysta z niego  dwa, trzy razy w miesiącu. Udany grill to przede wszystkim dobre jedzenie, ale żeby je przygotować warto mieć odpowiedni sprzęt. Oto lista 10 niezbędników na grilla i piknik. Kosz piknikowy CILIO(...)sztućce dla czerech osób. Znajdziemy w nim także szklanki.  Cena: 309 zł Gdzie kupić:  www.mall.pl Nieprzemakalny koc piknikowy CILIO PREMIUM Idealny koc na różne imprezy plenerowe – grill, piknik, wycieczkę rowerową czy seans w letnim kinie. Koc wykonany jest z miękkiej flaneli, a od spodu wzmocniono go nieprzemakalną warstwą. Koc składa się do niewielkich rozmiarów i zapina na rzep

My Chcemy Jeść
Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony. 70

marynaty, pokroić na 4 steki po 25 dkg. Polędwicy nie należy rozbijać żadnym tłuczkiem, wystarczy lekko rozpłaszczyć naciskając dłonią leżące steki na desce. Smażyć na dobrze nagrzanym  grillu po 4 minuty z każdej strony, a następnie przesunąć steki w chłodniejszą część grilla. Mięso powinno odpocząć. W terminologii kucharskiej  - leżakować, podczas którego zamyka w sobie wszystkie soki

Kulinarny karnet Christophera
Ostatni Grill 36

Ostatni Grill w tym roku :( Witajcie :) Coraz zimniej za oknem, tak więc postanowiłem  wykorzystać ostatni dni pogody i skoczyć na grilla . Tak wygląda mój prowiant na dzisiejszy dzień : 500 g ryżu 2 kg mięsa  500 g pieczarek 500 g cebuli 500 g czerwonej papryki Sezon grillowy kończę w mistrzowskim stylu. Cheat

Sylwetka Od Kuchni
Grill 65

Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem

Aga w kuchni
Pieczarki faszerowane na grilla 8

Pyszne i aromatyczne pieczarki na grilla, faszerowane prostym nadzieniem z żółtego sera, papryki i suszonych pomidorów. Sezon grillowy w pełni. Na rusztach królują: karkówka, szaszłyki z kurczaka i kiełbaski. Grillowane pieczarki to idealny sposób na przygotowanie łatwego i bezmięsnego dania. Jeśli szukasz wiec nowego sposobu na zrobienie nadziewanych pieczarek z grilla, ten sprawdzony przepis jest właśnie dla Ciebie! Przepis(...)duże pieczarki nadziewane z grilla polecamy zarówno Tym, którzy lubią mięsne dania z rusztu, bo mamy mimo wszystko nadzieję przekonać Ich do wypróbowania tego przepisu. Oraz wszystkim, którzy mięsa nie spożywają. To przepis, który powinien trafić w Wasze gusta. W głównej mierze dlatego, że jest bardzo uniwersalny i składniki farszu można dostosować do własnych upodobań smakowych. Gorąco polecamy. Pieczarki faszerowane

Kuchnia Na Wypasie
Pierogi z grilla 13

Pierogi z grilla w aromatycznej panierce. Pierogi z grilla, z mięsem, chłopskie, ze szpinakiem lekko chrupiące to bardzo smaczny i oryginalny przepis na nasze klasyczne pierogi. Często pytamy co na grilla? Co na grilla oprócz mięsa? Szaszłyki, kurczak, karkówka, kiełbasa, kaszanka z grilla to wszystko już było. Szukamy czegoś innego do grillowania, czym można zaskoczyć innych. Jak zrobić pierogi(...)grilla? Jak zrobić pierogi z grilla elektrycznego? Grillowane pierogi Grillowane pierogi nie są tak popularne jak kurczak z grilla czy karkówka. A szkoda, ponieważ dobre pierogi z mięsnym farszem przygotowane z grilla są pyszne. Pierogi na grill nie muszą ociekać tłuszczem, wystarczy że wilgotne posypiemy mieszanką przypraw. Przepis na marynatę do pierogów z grilla jest prosty. Marynata do takiego grillowego

Dieta moja pasja