grill - 11750 przepisów (strona:18/784)

Grillowanie z marką Weber – event blogerów 50

Przygotowuje się je stosunkowo szybko i są zawsze smaczne! Oczywiście również znajduję się w gronie amatorów tych specjałów i jeśli miałabym wybrać jeden z nich, wolałabym nie wybierać 🙂 Na grillu wszystko jest smaczne! Dlatego też w jeden z gorących, czerwcowych dni postanowiliśmy się spotkać wspólnie ze znajomymi blogerami oraz marką Weber , aby jednak odczarować grillowe talerze. Na samo wspomnienie cieknie(...)ślinka, a oglądanie zdjęć powoduje wilczy apetyt. Podjęliśmy się wyzwania przygotowania na grillu potraw, które nie są tak oczywiste do przygotowywania na ruszcie. Podczas grillowania mieliśmy do wyboru wszystkie rodzaje grillów, zaczynając od klasycznego grilla węglowego, poprzez popularnego grilla gazowego, a na grillu elektrycznym kończąc. Każdy z nas, wspólnie z pomocą grillmastera marki Weber pracował nad swoim daniem najlepiej

Kuchnia Bazylii
Sałatka z mozzarellą i sałatą lodową – sałatka na grilla w 10 minut 58

sałatą lodową to pyszna, lekka i błyskawiczna do zrobienia sałatka, którą przygotujemy w około 10 minut. Nie wymaga wielu skomplikowanych składników ani nakładu pracy. Świetnie sprawdzi się na grillu, jako dodatek do pieczonych mięs czy nawet szaszłyków przygotowanych w piekarniku, ale oczywiście można ją podać także na każdą inną okazję lub po prostu na lunch czy kolację. Sałata lodowa, mozzarella(...)uniwersalną kompozycję, która zyska wielu zwolenników wśród gości i domowników. Taka sałatka jest kolorowa, świeża i chrupiąca, a także delikatna w smaku, przez co nie dominuje nad daniem z grilla.   Składniki na sałatkę z mozzarellą i sałatą lodową: 200 g sera mozzarella (najlepiej małe kulki) główka sałaty lodowej (można też wykorzystać gotowy mix sałat) średniej wielkości cebula czerwona

e-PrzepisyKulinarne
Keto burger w cukinii (Paleo, LowCarb) 156

Keto burger w cukinii Co by tu wrzucić na ruszt? Sezon grillowy w rozkwicie, ale nie przekłada się to wcale na ilość przepisów na dania z grilla na blogu… Jak do tej pory pojawiło się właściwie tylko jedno – cukinia w boczku . Nie oznacza to jednak, że nie grilluję. Albo że grillowanie nie jest kompatybilne z dietą ketogeniczną – wręcz przeciwnie. Jest(...)temu pewna konkretna przyczyna. A nawet dwie… Otóż dania z grilla z reguły są dość mało skomplikowane, na tyle proste i dobrze znane, że nie ma sensu podawać na nie przepisu. No bo co tu się rozpisywać na temat karkówki czy kiełbasy z grilla? Kładzie się je na ruszt i na tym praktycznie proces się kończy. Prezencja dań z grilla

Modern Cave Girl
Pieczarki na grilla 95

Opis Pieczarki na grilla: Pieczarki na grilla to pyszna przekąska, która zawsze jest obecna podczas mojego grilla. Jest to must have w moim domu. Są aromatyczne, doskonale smakują, a przy tym zawierają mało kalorii. Przepis na pieczarki można śmiało dostosować do własnych potrzeb, smaków i preferencji. Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów. Polecam je w wersji łagodnej, delikatnie pikantnej(...)przeznaczone tylko dla prawdziwych zwolenników ostrości. Pieczarki idealnie nadają się do grillowania czy faszerowania. Jednak tym razem tylko przygotujemy tradycyjne i aromatyczne pieczarki z przyprawami. Sezon grillowi zdecydowanie i z przekonaniem uważam za rozpoczęty, więc do dzieła. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania z grilla . Składniki: 500 g pieczarek 6 ząbków czosnku 150 ml oleju 2 łyżeczki ziół

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grill Kamado Mini- recenzja 69

Grill Kamado Mini recenzja Ostatnio wpadł mi w ręce Grill Kamado Mini. Jako że uwielbiam wszystko co jest przygotowywane na ruszcie, nie mogłem się doczekać, aby go wypróbować.   Ozdoba całego ogrodu   Okazja nadeszło bardzo szybko, musieliśmy zorganizować przyjęcie urodzinowe w ogrodzie dla naszych córek. Ale żeby przygotować podwórko do takiej imprezy, trzeba je trochę ogarnąć. Wraz z Bogusią(...)mamą zabraliśmy się do roboty. Gdy spora część podwórka była już sprzątnięta, a my głodni, tu z pomocą przyszedł Grill Kamado Mini. Postanowiłem przygotować nam szybkie szaszłyki z indyka z wędzoną słoniną. Muszę przyznać, że często urządzenia do BBQ nie grzeszą urodą. Zupełnie inaczej jest z Grillem Kamado Mini , ze względu na wykonanie z wysokiej jakości glazury i ceramiki (grubość

kuron.com.pl
Sałatki do grilla! Najlepsze przepisy. 779

Sałatki do grilla! Zbliża się długi weekend, więc z pewnością przyda Wam się kilka pomysłów na sałatki do grilla Oto zbiór oryginalnych i łatwych przepisów na pyszne sałatki. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Znajdują się tutaj propozycje na sałatki i surówki, które idealnie komponują się z daniami z rusztu. Aby przejść do przepisu na wybraną sałatkę wystarczy kliknąć(...)napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie sałatki ZAPRASZAM!     Sałatka ziemniaczana do grilla PRZEPIS TUTAJ Pyszna sałatka jajeczna do grilla PRZEPIS TUTAJ Sałatka brokułowa do grilla PRZEPIS TUTAJ Sałatka grecka PRZEPIS TUTAJ Sałatka z kaszą kuskus i brokułem PRZEPIS TUTAJ Sałatka z mozzarellą, awokado i pomidorkami PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA MAKARONOWA PRZEPIS TUTAJ Kolorowa sałatka z mozzarellą, oliwkami i pysznym

Blog z Apetytem
Glazura na grilla z wina i cynamonu 113

Glazura na grilla z wina i cynamonu – bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający mu zupełnie nowy smak. Glazura jest doskonała przede wszystkim do wieprzowiny: np. polędwiczki lub łopatki, ale świetnie nadaje się też do grillowanego schabu. O tej miksturze można powiedzieć, że to glazura i marynata równocześnie. Mięso przed grillowaniem trzeba dokładne obtoczyć i odstawić do lodówki na godzinę(...)pół godziny przed grillowaniem wyciągnij mięso lodówki, żeby się ogrzało. Grilluj na dobrze rozgrzanym ruszcie przez 10 minut z każdej strony. Smaruj glazurą podczas grillowania. Mięso a la grill z piekarnika Mięso w tej marynacie można z powodzeniem upiec w piekarniku. Nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni. Wstaw do środka blaszkę, albo ruszt i nagrzewaj przez pół godziny. Wyłóż mięso

Niedzielny kucharz
Słodko ostra posypka na grilla 112

Delikatna, aromatyczna posypka na grilla, która pięknie karmelizuje się pod wpływem ciepła, nadając mięsu nie tylko smak, ale i ładny wygląd. Doskonale nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Przepis pochodzi od Melissy Clark . Czas grillowania : 10 minut Liczba porcji : Posypki z podanych składników starczy na podwójną pierś z kurczaka Składniki: 2 łyżki(...)soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Przygotowanie: Utrzyj wszystkie składniki w moździerzu. Natrzyj mięso przyprawami i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Grilluj na dobrze rozgrzanym grillu, ale nie za blisko węgli, bo cukier w posypce łatwo może się spalić zamiast skarmelizować. Czas grillowania – po 5 minut z każdej strony. Mięso a la grill z piekarnika

Niedzielny kucharz
Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów 111

niecodziennych marynat do grilla – zestaw niecodziennych przypraw do mięs, które sprawią, że tegoroczne potrawy z grilla będą aromatyczne, pyszne i oryginalne! Zamiast kupować w sklepie nudne gotowe mieszanki, zrobicie własne. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, niedrogie i zdrowe! Koniec z nudą – marynaty na grilla jakich nie znacie Wszystkie składniki do tych marynat, posypek i glazur są łatwo dostępne(...)mikstur do mięs pieczonych i grillowanych, który karmelizując się pod wpływem temperatury, nadaje potrawie przyjemny, dymny posmak. Wszystkie zaprawy z tego zestawu równie dobrze jak do marynowania mięs na grilla nadają się do potraw z piekarnika. A zatem – do dzieła! Słodko ostra posypka na grilla Delikatna, aromatyczna posypka, która pięknie karmelizuje się podczas grillowania, nadając mięsu nie tylko smak

Niedzielny kucharz
Za co kochamy grillowanie? 181

Ciepłe majowe dni skłaniają nas do posiłków na świeżym powietrzu. Wraz z rodziną i znajomymi po prostu kochamy grillowanie. Moim zdaniem nie ma nic smaczniejszego niż kiełbasa z grilla, szaszłyki, kurczaki… Zgodzicie się z tym? Fanów grillowania jest naprawdę wiele i mam wrażenie, że z roku na rok ich przybywa. Trend ten widać gołym okiem, a badania nie pozostawiają(...)przyjaciół. Świeże powietrze nie tylko wzmaga apetyt, ale też ułatwia prowadzenie luźnych rozmów Czy wiedzieliście, że badania pokazują, że blisko 66% Polaków deklaruje, że w każdy ciepły weekend urządzają grilla (wg. Millward Brown).   Co dziś grillujemy? Wszyscy, którzy są absolutnymi fanami grillowania, mają w czym wybierać. Już od przełomu kwietnia i maja, w większości sklepów można znaleźć pełny asortyment

Słodkie okruszki
W listopadzie w roli głównej – grillowana gęsina 135

Możemy również w tym okresie cieszyć się najlepszą gęsiną przygotowywaną na św. Marcina czy zajadać się pysznymi Świętomarcińskimi rogalami. Przy tej zbliżającej się okazji zachęcamy wszystkich miłośników dań z grilla do przygotowania przepysznej gęsiny. Gęsina przygotowywana na grillu jest wyśmienita. A ta z poniższego przepisu doprawiona winem, odrobioną rozmarynu, czosnku i przypraw to taki miły akcent, którego nie powinno zabraknąć(...)marynaty możemy użyć dowolnego czerwonego wina. Nie musi być to wino pochodzące z Burgundii. Na godzinę przed grillowaniem mięso wyjąć z lodówki i odstawić do miejsca w temperaturze pokojowej. Grill przygotować do grillowania pośredniego. Oczyścić dokładnie ruszt i natrzeć go oliwą. W międzyczasie roztopić masło. Pierś z grilla umieścić na ruszcie, posypać przyprawą do drobiu i świeżo zmielonym czarnym pieprzem

naRuszcie
Grillowane gruszki z syropem z czerwonego wina 75

Jest coś wyjątkowego w smaku grillowanych gruszek. Powoduje to, że mogą one służyć do przygotowania wyjątkowego deseru. Do przygotowania tego przepisu w naszym grillu lub wędzarni będziemy potrzebowali wióra lub brykiety do wędzenia o smaku jabłoni. Gruszki przygotowane według tego przepisu smakują wyśmienicie same, podawane z serem mascarpone lub lodami waniliowymi. Składniki: 4 dojrzałe gruszki 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina(...)szklanki wody 2 paski skórki pomarańczowej, każdy około 1 cm 2 całe goździki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka wiórek do wędzenia o smaku jabłoni Przygotowanie: Przygotuj grill węglowy do grillowania w średniej temperaturze. Gdy węgle są popielate, przesuń je na jedną stronę grilla. Przygotujemy w ten sposób naszego grilla do grillowania pośredniego. W przypadku korzystania z grilla gazowego

naRuszcie
Sosy do grilla HP 109

zdjąłem, ani nic, nawet się z kotami nie przywitałem tylko za nóż chwyciłem i zacząłem się dobierać do przesyłki. Pociąłem, rozerwałem i wyjąłem ze środka dwa sosy BBQ do grilla. Hmm, mistrzem grilla nie jestem w sumie. Właściwie to nawet na asystenta mistrza nie bardzo się nadaję. Ale dobra, sosy są to trzeba je przetestować :) Tak dokładanie to otrzymałem(...)grilla pikantny HP i sos do grilla z miodem HP . Butelki prezentują się naprawdę fajnie, ale prawda jest taka, że o firmie HP to ja w życiu nie słyszałem. Znaczy się słyszałem, ale raczej w branży drukarek i komputerów, to chyba nie ta sama firma :) Szybkie szperanie w necie powiedziało mi, że to jakaś brytyjska firma. Zresztą mniejsza z firmą

Marder&Marder Manufacture
Greckie smaki na twoim grillu: Grillowanie sera Halloumi, porady, wskazówki, przepisy 100

Polsce serem który najczęściej trafia na ruszt jest oscypek. My do grillowania, smażenia i pieczenia polecamy cypryjski ser Halloumi. Prawdziwym powodem aby wypróbować właśnie ten ser z grilla jest jego wyśmienity smak. W smaku Halloumi przypomina trochę mozzarellę. Ser ten podczas obróbki cieplnej się zmiękcza ale nie topi całkowicie, jak to ma miejsce w przypadku wielu popularnych serów. Z tego(...)Halloumi podawany jest tylko skropiony sokiem z cytryny. Niektóre rodzaje tego sera które możemy kupić są już przyprawione np. suszonymi ziołami. Aby odpowiednio grillować ser Halloumi należy: rozgrzać grilla do średniej temperatury pokroić ser na plastry około 1 cm – 1,5 cm plastry wyłożyć bezpośrednio na ruszt grillować plasterki sera przez około 3 minuty z każdej strony, aż ser będzie

naRuszcie