sernik w 20 min - 1870 przepisów (strona:16/125)

sernik kawowy z nutą cynamonu 147

podpieczone herbatniki z orzechami. Przez 10 min.pieczemy w 230 st. C. a następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze prze ok. 60 min. do tzw. suchego patyczka. Ostudzony sernik wkładamy na noc do lodówki

Domowy Smak Jedzenia
Sernik cytrynowy z karmelem i prażonymi orzeszkami ziemnymi 157

tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Sernik pieczemy w opcji góra-dół, bez termoobiegu, na środkowych widełkach piekarnika. Po 15 min zmniejszamy temperaturę do 155-160C i pieczemy sernik przez ok. 1h bez otwierania piekarnika. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch sernika dekorujemy po całkowitym przestudzeniu ciasta. Masę krówkową podgrzewamy lekko

Raj dla Podniebienia
SERNIK Z PIANKĄ 956

cukier, utrzeć. Dodać twarożek, mleko, olej, budyń, wymiksować. Wylać na kruche ciasto.Piana: Białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną.Wymieszać, wylać na ciasto. Zapiekać ok 60 min w 180 st.Do przygotowania sernika użyłam produktów Mlekovita:Zapraszam na stronę Mlekovity:http://www.mlekovita.com.pl/php/Zapraszam również na profil firmy na fb, mnóstwo ciekawostek, pysznych przepisów oraz konkursy:https://www.facebook.com/MLEKOVITA?fref=ts

Z Majeczką w kuchni
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 97

ludzku nie lubię. Deszcz, plucha, powracający nagle mróz i nikomu już niepotrzebny śnieg – to wszystko, co kojarzy mi się z tym przedwiosennym czasem. Mam nadzieję, że ten sernik pachnący cytryną rozjaśni Wam te jeszcze nie do końca jasne dni bez bezchmurnego nieba! Składniki na małą porcję – foremkę 17×17 500 g tłustego twarogu trzykrotnie mielonego(...)białą czekoladę. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz w tej temperaturze przez ok. 15 min, a następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studź w uchylonym piekarniku. A potem to już tylko częstuj się! Artykuł SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Sernik z wiśniami na kruchym spodzie - przepis 140

zdążyło się ogrzać. Z ciasta wyrabiamy jednolitą kulę, owijamy ją folią i wkładamy do lodówki na 20-30 min. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 mm. Przekładamy do średniej wielkości formy wyłożonej papierem i nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 20 min w 180 o C. Przechodzimy do przygotowania masy serowej. Do dużej miski wbijamy wszystkie 5 jajek, dodajemy(...)układamy wiśnię. Jeżeli mamy kwaśne wiśnie to lepiej nie przesadzać z ich ilością. Ułożone w ok. 1 cm odstępach w zupełności wystarczą. Sernik z wiśniami na kruchym spodzie Ciasto pieczemy przez 1 godzinę i 15 min w temp 150 o C. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik w środku aby doszedł. Sernik jest

Pyza i Surówka
Sernik bez sera 64

dwie części, ok. 2/3 i 1/3. Większą częścią ciasta wylepić dno tortownicy i włożyć na 30 min do zamrażalnika. Mniejszą część owinąć folią i również umieścić w zamrażalniku. Piekarnik nagrzać do 180°C i podpiec ciasto w tortownicy przez 15 min. Wystudzić. Masa “serowa”: 300 ml kwaśnej śmietany 18% 45g cukru cukier wanilinowy lub odrobina ekstraktu(...)reszty składników, wymieszać szpatułką. Masę wylać na podpieczony i wystudzony spód. Na wierzchu ułożyć owoce i zetrzeć na tarce pozostałą część kruchego ciasta. Piec ok. 60 min do zrumienienia ciasta, następnie studzić sernik w zamkniętym piekarniku przez godzinę. Wyjąć i zostawić do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Na co zwrócić uwagę: Napisałam, że przepis jest banalny

Słodki Blog
SERNIK STRACIATELLA Z WIŚNIAMI (na gryczanym spodzie) 142

kupki, a następnie za pomocą wykałaczki robimy okręgi lub ósemki. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 60-70 min. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Rada: Aby sernik nie popękał dobrze jest włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą

Kuchnia MagdaLeny
Niebiańsko delikatny sernik z białą czekoladą i malinami 172

który dzisiaj prezentuję to biały, niebiańsko-lekki puszek o niezwykle delikatnej strukturze. Umiarkowanie słodki, z posmakiem wanilii i białej czekolady. Świeże maliny idealnie dopełniły całość, przełamując słodycz i nadając sernikowi owocowej kwaskowatości w różowym kolorze. Dla mnie ideał. Składniki:  ... czyli Twoja lista zakupów. Nie zwlekaj i już teraz wybierz się do sklepu - specjalnie dla Ciebie przygotowałam tę listę(...)wodą.  KROK X : Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 160 stopni C. Pieczemy przez ok. 50 minut w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem schładzamy min. 2 godziny w lodówce. Serwujemy sernik posypany płatkami jaglanymi i migdałowymi.  Smacznego! 🌸 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Sernik rosa. 98

ustalamy wedle swoich gustów) Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno formy o wymiarach 25/35 cm. Foremkę wkładamy do lodówki i chłodzimy około 30 min.  a następnie podpiekamy około 15 min. w temp. 180C. Wyjmujemy i studzimy. Masę serową przekładamy do większej miski, dodajemy wszystkie składniki ; mleko, olej, jajka, żółtka, cukier i sypki budyń. Miksujemy masę(...)wszystkich składników. Masa będzie wręcz płynna, ale taka ma być. Masę wylewamy na  lekko przestudzony spód i wkładamy do piekarnika na około 45 min. Każdy piekarnik piecze inaczej więc należy sprawdzać czy sernik jest upieczony. Ma być sprężysty i ścięty. Po tym czasie na ser wykładamy ubitą piane (najpierw ubić białka a następnie stopniowo dodawać cukier, ubijać

Radość kipiąca uśmiechem.
Kandyzowana skórka z pomarańczy 137

cukier pomarańczowy, którego możemy użyć do ciasta lub do zimowej herbatki. Taką kandyzowaną skórkę można użyć do świątecznych wypieków takich jak serniki, czy makowce. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 200 g skórki i 140 g cukru Składniki: 3-4 pomarańcze 1 ½ szklanki (350 g) cukru 1 szklanka wody Przygotowanie: Pomarańcze (najlepiej(...)Odparować resztę wody 9. Przesiać cukier za pomocą durszlaka 10. Przechowywać w słoiku Poprzedni 1 z 10 Następny Kandyzowana skórka z pomarańczy jest niezastąpiona w świątecznych wypiekach: Sernik wiedeński: http://kuchniawedwoje.pl/sernik-wiedenski/ Artykuł Kandyzowana skórka z pomarańczy pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Puszysty sernik na pełnoziarnistym kakaowym spodzie (bez cukru) 147

użyć dużej prostokątnej, jednak sernik będzie wtedy niski. Najlepiej smakuje na drugi dzień.  Do dekoracji możemy użyć np. polewy czekoladowej (gorzka czekolada min. 70%, odrobina masła, mleko, kakao) - polewamy lekko przestudzoną na sernik. Dodatkowo możemy udekorować go prażonymi migdałami (lekko podprażone na patelni mają niesamowity smak). Jak miksować masę i nie zabrudzić całej kuchni? Dowiecie się(...)cukru trzcinowego lub ksylitolu ok. 100 g masła 1 jajko 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na min. 30 min lub całą noc. Masa serowa: 1 kg białego mielonego sera (najlepiej półtłusty) 1/2 szkl. cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 szkl. mleka (u mnie bez laktozy

Czarnawisienka
AL'A SERNIK WYSOKOBIAŁKOWY Z BRZOSKWINIAMI 66

wymieszać z serem, dodać 1 jajo i wszystko dobrze wymieszać. Uformować placek i piec na gorącym kamieniu”. A jak może wyglądać to ciasto po zmodyfikowaniu przeze mnie?  Sernik sam w sobie zawiera sporą ilość białka, pochodzącego z twarogu i jaj, jednak postanowiłam nieco zwiększyć zawartość tego makroskładnika przez dodanie odżywki białkowej. Odżywka nie tylko zwiększa ilość białka(...)rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 45-55min. w temp. 180 stopni w piekarniku elektrycznym. W piekarniku gazowym 1 h.    Gdy sernik upiecze się zostawić go jeszcze w piekarniku, po   około 20 min uchylić lekko piekarnik i zostawić ciasto w środku na około   1 h.  Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Sernik Straciatella. 107

długości foremki. Układamy je na dnie, jeden obok drugiego. Następnie wylewamy masę serową a na masie układamy wałeczki zrobione z drugiej połowy ciasta. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy około 10 min, a następnie temperaturę zmniejszamy do 160C i pieczemy jeszcze około godziny. Kiedy sernik ostygnie polewamy go polewa z gorzkiej czekolady. Przepis bierze

Radość kipiąca uśmiechem.
sernik z malinami i kokosem 227

wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez ok. 80 min. Po upieczenia pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, do wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia