Pierś kaczki z różowym miękkim środkiem i chrupiącą wytopioną skórką. Podana na cienkich plastrach pieczonego buraczka. Z dodatkiem świeżej roszponki lub innej sałaty np. rukoli lub
cool and mintypokruszoną fetą. Danie sprawdzi się na bardziej uroczyste okazje, jak i spotkania z przyjaciółmi czy świąteczny obiad. Dobrze smakuje z kaszą jaglaną doprawioną winegretem oraz sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych. Ułatwieniem jest to, że roladek nie trzeba wcześniej obsmażać na patelni. Owinięte w szynkę parmeńską układamy w sosie pomidorowym, kruszymy fetę i zapiekamy. SKŁADNIKI /3-4 porcje
cool and mintyJEDNA Z MOICH ULUBIONYCH SAŁATEK SZYBKA SMACZNA I NIEZIEMSKO APETYCZNA Składniki: MIX SAŁAT 150 G ( Z BIEDRONKI ) DZIŚ UŻYŁAM MIX SAŁATEK Z ROSZPONKĄ MAŁA CZERWONA CEBULA OGÓREK WĘŻOWY ŚREDNI DUŻY POMIDOR SOS KNORR KOPERKOWO - ZIOŁOWY PIERŚ Z KURCZAKA POŁÓWKA MAŁA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA CEBULKA PRAŻONA - NIE KONIECZNIE SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1.DO MISECZKI WYŁOŻYĆ MIX SAŁAT 2.CEBUL
Darcia w kuchniwidzicie początek roku u mnie sałatkowy. Dziś kolejna propozycja, doskonała na kolację lub przekąskę. Sałatka z roszponki, awokado i wędzonego łososia jest nie tylko bardzo smaczna ale również szybka w przygotowaniu. No i oczywiście bardzo zdrowa." Czytaj więcej
Wiem co jemzawsze dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na pożądany kształt i pieczemy w piekarniku. Możecie je delikatnie skropić oliwą z oliwek. Kaloryczność o "niebo" mniejsza, smak doskonały. Polecam! SAŁATKA Z ROSZPONKĄ DO OBIADU: - 3 garście umytej roszponki - 1 duży pomidor - 5 rzodkiewek - kilka czarnych oliwek dresing: oliwa z oliwek, sok z limonki, 1 łyżeczka miodu, sól PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY
SMYKWKUCHNIJakiś czas temu robiłem Camembert z gruszkami . Wyszło pyszne danie :) Więc postanowiłem również z serem Brie coś w parowarze wymyślić. Wyszło równie smacznie :) Jest to
Parowar FacetaSkładniki na sałatkę: garść roszponki 1 cebula podsmażona w talarkach 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki i podsmażony 100 g wędzonego łososia SUEMPOL z szparagami z grilla wiórki sera mozarella świeżo zmielony pieprz oliwa z oliwek Swietnie pasuje do jajek sadzonych :) http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/05/suempol-nagroda.html Smacznego
ClauditteMissCookingcyklu wieczorny relaks przy winie i serach prezentowałam już lekką sałatkę z roszponki, sera dojrzewającego Saloio Gourmet i granata. Dziś proponuję bliźniaczą w pewnym sensie wariację ze względu ser tego samego producenta. Ser Saloio Gourmet kozi dojrzewający z ziarnami czarnego pieprzu połączyłam z rukolą i pomarańczami. W takim zestawieniu pieprzowa posypka nie dawała aż tak mocno popalić :) Składniki
Delicious Titbitswłączonym termoobiegiem przez 45 minut, w połowie tego czasu rolady obróciłam na drugą stronę, a ziemniaki również przemieszałam. Smacznego, polecam w ten sposób przygotowane rolady. Do rolad podałam sałatkę z roszponki, pomidorów i ogórków. The post Rolady z indyka pieczone z rozmarynem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMam wrazenie, ze w miniony weekend zawitala do nas wiosna. W sobote nagle zrobilo sie cieplej, slonko w koncu wyszlo zza chmur i juz trzeci dzien
Przysmaki Karolkipieprzem, na końcu dodając posiekaną pietruszkę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Krewetki układamy na talerzu w towarzystwie ryżu. Można polać ryż powstałym na patelni sosem maślanym. SAŁATKA Z ROSZPONKĄ: Składniki: kilka garści roszponki ogórek pomidorki śliwkowe szczypiorek sos Grecki Knorr Wykonanie: Sos rozrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu.Na osobnych talerzach układamy kolejno: roszponkę, ogórek, pomidorki, całość posypujemy szczypiorkiem
Blondynka GotujeCzasami warto zgapić! Podobną sałatkę przygotowała znajoma z pracy przy okazji imienin. Podobną, bo do swojej wykorzystała rukolę, sam słonecznik i cebulę z własnego ogródka. Zaskoczyła nas bardzo, bo w imieninowym standardzie była zawsze jarzynowa z majonezem. A tu proszę! Taki rarytas! :) SKŁADNIKI: roszponka (albo rukola) 3 - 4 buraki (upieczone lub ugotowane) czerwona cebula prażony słonecznik, płatki migdałów(...)łyżki musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Składniki na sos łączymy ze sobą i miksujemy. Natomiast składniki na sałatkę układamy kolejno na płaskim talerzu. Rozrzucamy liście roszponki (i / lub rukoli - jak kto lubi). Następnie układamy plastry buraków oraz czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Wszystko posypujemy uprażonym słonecznikiem, płatkami migdałów i orzechami włoskimi. Na koniec
wege i kropkaPyszna makaronowa sałatka z dodatkiem roszponki i sera gorgonzola. To nie moje smaki bo nie lubie tego sera ale mężuś bardzo lubi więc sałatka powstała specjalnie dla niego. składniki: 200 g makaronu kokardki Omnomnom 100 g gorgonzoli garść roszponki 2 garście orzechów włoskich 4 łyżki oleju lnianego 1 łyżka octu balsamicznego Jamar sól z pieprzem Kamis Makaron ugotować al'dente(...)Dobrze osączyć i ułożyć na talerzach. Ser pokroić w kostkę i razem z roszponką ułożyć na makaronie. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i również ułożyć na makaronie. Do słoiczka wlać olej i ocet balsamiczny, dodać sól z pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać. Gotowym sosem skropić sałatkę
Monia miesza i gotujeZdrowo i kolorowo. Sałatka ze świeżymi liśćmi szpinaku i roszponką w roli głównej. Można ją podawać jako przystawkę, albo samodzielne danie. Kawałki kurczaka dopełniają dzieła ;-) Składniki: Ilość w zależności od upodobań pierś z kurczaka curry imbir czosnek granulowany zioła prowansalskie czarny pieprz sól oliwa z oliwek świeże liście szpinaku roszponka czarne oliwki czerwona cebula świeża czerwona papryka pomidor(...)kurczaka przyprawiłam przyprawami i polałam oliwą. Odstawiłam. Kurczaka usmażyłam na patelni. Nie kroiłam piersi,żeby były soczyste. Po usmażeniu wystudziłam je i zajęłam się sałatką. Do miski wkładałam kolejno. Liście szpinaku. Roszponkę Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka. Obranego ze skórki pomidora. Pokroiłam go i wydrążyłam z niego pestki. Pokrojone czarne oliwki. Plasterki czerwonej cebuli. Paseczki czerwonej
potrawyregionalne