sałatka z roszponką - 1075 przepisów (strona:12/72)

Roszponka, łosoś, awokado w lekkiej sałatce 171

owym i sałatka pyszna na talerzu. Tym razem proponuje roszponkę, ja ją uwielbiam ale wiem że nie wszyscy. W tej sałatce z łososiem smakuje wybornie, polecam. Roszponka, łosoś, awokado w lekkiej sałatce. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Roszponka z pomarańczą i orzechami 165

Sałatka z roszponki jest wyjatkowo łatwa,szybka do przygotowania i bardzo efektownie się prezentuje.Te małe zaokraglone listki to uderzeniowa dawka substacji odżywczych,idealne uzupełnienie zimowego jadłospisu.Smaczna o lekko orzechowym smaku roszponka jest pełna witaminy C (posiada jej dwa razy więcej niz cytryna) i żelaza.Bogata w potas (ma go tyle co pomidory) ,prowitaminę A,witaminy z grupy B jest(...)miedzi.Znakomita dla wszystkich liczących kalorie,bo ma 21 kcal w 100 g.Jest również niskoglikemiczna,idealna dla ludzi z podwyższonym poziomem cukru we krwi. Sałatka swą świeżością nie tylko cieszy oko,ale jest bardzo smaczna.Orzechowy smak roszponki w połączeniu z soczystmi pomarańczami i chrupiącymi orzechami to wyborowe połączenie smaków.Zapraszam do przepisu. Składniki: roszponka 2-4 garście 1 pomarańcza orzechy nerkowca

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
WEGAŃSKA IMPREZA U NIE-WEGAN 200

lajkonikowe "Safari" i gorący popcorn. SAŁATKI , wszystkie pyszne: - sałatka makaronowa z ładnym, zielonym brokułem i płatkami migdałowymi, z sosem na bazie wody i oleju z przyprawami zamiast majonezu, - sałatka z roszponki , pomidorów, mrożonego bobu i prażonego słonecznika (mniej więcej  taka  :) ), - sałatka z selera w zalewie, orzechów włoskich i rodzynek. SŁONE I KWAŚNE PRZEKĄSKI: - drożdżowe pierożki z pieczarkami

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka z roszponki i owoców w sosie pomarańczowym 224

Świeże listki roszponki są tak delikatne i uniwersalne w smaku, że w sałatkach skomponują się niemal ze wszystkimi dodatkami. Poczułam lato. Chęć na owocowe orzeźwienie i lekkie posiłki nawet w wersji obiadowej jest nie do pokonania Sałatka, którą stworzyłam bazuje na delikatnej roszponce w towarzystwie pomarańczy, winogron i nektarynki i spokojnie może zaspokoić potrzebę na coś słodkiego w bardzo zdrowej(...)beztłuszczowej wersji. Z podanej ilości składników stworzysz 2 porcje sałatki. Każda z nich zawiera około 176 kcal, 3,3 g białka, tylko 0,7 g tłuszczu, 44,3 g węglowodanów i 5,8 g błonnika Wykonanie SAŁATKI Umyj i lekko osusz roszponkę. Ułóż ją na półmisku lub na dwóch talerzach. Z połówki jednej pomarańczy wyciśnij sok. Pozostałe obierz, podziel

Eat me! Fit me!
Sałatka z roszponką i wędzoną piersią z kurczaka 181

Dzisiaj mam propozycję na śniadanie. Sałatka z roszponką, pomidorami, słonecznikiem i wędzoną piersią z kurczaka. Delikatna, zdrowa, zielona, sycąca. Do przygotowania w jedną chwilę. Do tego kromka chleba i mamy pyszne śniadanie. Składniki: 125 g roszponki (opakowanie) 1 pojedyncza wędzona pierś z kurczaka 4 dojrzałe pomidory 2 czubate łyżki słonecznika kilka łyżek oliwy extra vergine łyżeczka octu balsamicznego sól

Smak mojego domu
Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulą i serem mozzarella 189

zdziwi się, że truskawki można podać w formie wytrawnej. Na prawdę poniższa sałatka bardzo przypadła mi do gustu - słodkie truskawki, ostra cebulka i aromatyczny sos balsamiczny. Mmmm... pycha! Sałatka z roszponką, truskawkami, cebulką i serem mozzarella będzie świetnie pasować jako dodatek do dań z grilla. Składniki na 1 porcję: garść roszponki kilka truskawek pół małej czerwonej cebuli kilka plasterków mozzarelli

Ugotować
Sałatka z zielonymi szparagami 108

Macie w domu zielone szparagi i zastanawiacie się co by tu z nich przygotować? Polecam zrobić sałatkę. Sałatka z zielonymi szparagami Sałatka do zrobienia, której Was zachęcam to lekka, wiosenna sałatka, która składa się z zielonej sałaty, sałaty roszponki, szparagów oraz jajek. Jak sami widzicie do przygotowania tejże sałatki nie potrzeba nie wiadomo jak różnorodnej selekcji składników. Sałatkę do smaku(...)doprawiłam miodowym sosem i kozieradką. Kozieradka nadała sałatce lekko gorzkawego smaku. Ja sałatkę podałam jako dodatek do dania z kurczaka. Śmiało jednak możecie zajadać się nią samą, gdyż użyte do przygotowania sałatki składniki pomimo małej różnorodności są dość sycące. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama

mecooks
Parma Revolution 116

vinaigrette: 2 łyżki miodu 3 łyżki musztardy dijon 4 łyżki octu winnego czerwonego oregano bazylia  Składniki do sałatki 100 g szynki Szwardzwaldzkiej w plastrach 250 g pomidorów koktajlowych cherry 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 3 garści sałaty roszponki 60 g mix'u sałat (cykoria endywia, sałata fryzyjska, sałata lollo czerwona, cykoria sałatowa radicchio, rukola) ser dojrzewający(...)trzy łyżki musztardy wraz z dwiema łyżkami miodu. Dodajemy do tego cztery łyżki octu winnego czerwonego oraz przyprawy oregano i bazylię - dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.  Sałatka przygotowanie: Roszponkę, mix sałat i pomidory dokładnie myjemy. Plastry szynki Szwardzwaldzkiej przekrawamy na 4 równe części i zawijamy w ruloniki.  Pomidory koktajlowe umieszczamy w osobnym

ClauditteMissCooking
Pyszna sałatka w miodowym sosie 210

sałatka jest niezwykle uniwersalna. Świetnie sprawdzi się solo, jako lekka kolacja. Będzie pysznym dodatkiem do obiadu. Doskonale też zda egzamin jako sałatka do mięs/kiełbas z grilla. Jest przepyszna:) Chrupiące warzywa oraz pyszny dressing, którego miodowy smak świetnie współgra ze słoną fetą, to smaki, w których można się rozsmakować. Polecam jak najbardziej:) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka(...)plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Ser feta kroimy w kostkę. Do miski wkładamy umytą, osuszoną roszponkę. Dodajemy paprykę, pomidorki i ogórka oraz ser feta. W słoiczku umieszczamy olej, miód i ocet winny. Potrząsamy aż do połączenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.   Uwagi: Dodatkową opcją jest dodanie do sosu przetartego przez drobne oczka tarki

Smaki Na Talerzu
Sałatka z figami i kozim serem 118

sałatka, zrobiłam ją sobie na lunch. Bardzo szybko można ją przygotować. Figi naciąć na kształt X , ale nie przeciąć do końca. Lekko rozszerzyć i włożyć do środka kostkę sera 2×2 cm, skropić oliwą z oliwek dobrego gatunku. Nagrzać piekarnik do 180 C i zapiekać figi około 15 minut, ser powinien się roztopić. Wyjąć z piekarnika, obłożyć roszponką, pomidorkami

Kuchnia Pokoleń
sałatka z masłem orzechowym 138

delikatna, wyrazista i subtelna. Idealna zarówno dla miłośników masła orzechowego jak i wszystkich tych, którzy lubią czasem eksperymentować w kuchni. SKŁADNIKI roszponka brokuł ser feta żurawina sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki oliwy Do sałatki używamy surowy brokuł – wyłącznie różyczki, które drobno siekamy. Ser kroimy w kostkę. Sos najlepiej zrobić dzień wcześniej aby smaki się

Między kuchnią a pokojem
sałatka z masłem orzechowym 150

delikatna, wyrazista i subtelna. Idealna zarówno dla miłośników masła orzechowego jak i wszystkich tych, którzy lubią czasem eksperymentować w kuchni. SKŁADNIKI roszponka brokuł ser feta żurawina sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki oliwy Do sałatki używamy surowy brokuł – wyłącznie różyczki, które drobno siekamy. Ser kroimy w kostkę. Sos najlepiej zrobić dzień wcześniej aby smaki się

Między kuchnią a pokojem
Sałatka z pieczonych warzyw z serem kozim – budda bowl z batatami i burakami 167

Najlepszy sposób na czyszczenie lodówki? Upiec resztkę warzyw, wymieszać z zieleniną i posypać serem. Powstaje wtedy np. pyszna sałatka z pieczonych warzyw z serem kozim –

Flymetothespoon
SAŁATKA Z ROSZPONKĄ I KOZIM SEREM 116

Uwielbiam sałatki- są szybkie w przygotowaniu, zdrowe,a przy okazji można wyczyścić lodówkę. Dzisiaj przepis na lekką sałatkę z roszponką i kozim serem. Składniki:  spora garść roszponki  kilka kawałków koziego sera  kilka pomidorków koktajlowych  pestki słonecznika  garść żurawiny  garść kukurydzy  kilka oliwek  Składniki na dressing : 1 łyżeczka oliwy  1,5 łyżeczki(...)musztardy łagodnej  1,5 łyżeczki miodu pieprz  Przygotowania: Upraż pestki słonecznika na patelni ( około 2 minut) Roszponkę umyj i osusz. Dodaj do niej pozostałe składniki pokrojone na mniejsze kawałki. Połącz produkty z dressingu i polej nim sałatką. Na wierz posyp pestki słonecznika.  Smacznego

Kukuleczki