sernik w 20 min - 1870 przepisów (strona:19/125)

Sernik truskawkowy 102

wcześniej blaszki z biszkoptami i wstawiamy na 10 min do lodówki do stężenia. Masa zwiąże biszkopty, dzięki temu będziemy mieć pewność, że zostaną na swoim miejscu i nie wypłyną na wierzch sernika. Po stężeniu pierwszej warstwy, wylewamy resztę masy serowej do foremki i wstawiamy całość do lodówki. Kiedy sernik lekko stężeje, wierzch możemy udekorować bitą śmietanę i truskawkami

Ciastkozercy
Dyniowy sernik bez pieczenia (paleo, bez glutenu) 120

Wystarczy podać kod podczas składania zamówienia: Dobra, ale dość o blenderze wróćmy do przepisu. Dzisiejsze ciasto pachnie cudownie goździkami i cynamonem, do tego czekoladowy spód idealnie pasuje do dyniowego sernika. Zresztą wypróbujcie sami!! Składniki: Spód: 1 szklanka orzechów ziemnych ½ szklanki migdałów 1 szklanka daktyli namoczonych ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego Warstwa dyniowa: 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru ½ łyżeczka(...)Odkładamy do zamrażarki. Warstwa dyniowa: Wszystkie składniki blendujemy aż uzyskamy równie jednolitą masę. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód i ponownie odstawiamy do zamrażarki na min. 4 godziny. Po tym czasie dekorujemy dyniowy sernik kulkami z masy orzechowej, ja dodałem jeszcze sporo kawałków gorzkiej czekolady, a co tam Smacznego! Artykuł Dyniowy sernik bez pieczenia (paleo, bez glutenu) pochodzi

PaleoLife
SERNIK JAPOŃSKI (tylko 3 składniki) 127

trudno uwierzyć, że to tylko 3 składniki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść, bo jest piankowy i smakuje jak ptasie mleczko. Mnie zachwycił!    Składniki: 5 dużych jajek(...)papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 20 min. Po tym czasie, piekarnik wyłączamy i zostawiamy sernik na 20 minut w zamkniętym piekarniku, a następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy. Wystudzony sernik możemy polać rozpuszczoną gorzką czekoladą albo lukrem lub posypać

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK JAPOŃSKI (tylko 3 składniki) 135

trudno uwierzyć, że to tylko 3 składniki. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść, bo jest piankowy i smakuje jak ptasie mleczko. Mnie zachwycił!    Składniki: 5 dużych jajek(...)papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 20 min. Po tym czasie, piekarnik wyłączamy i zostawiamy sernik na 20 minut w zamkniętym piekarniku, a następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy. Wystudzony sernik możemy polać rozpuszczoną gorzką czekoladą albo lukrem lub posypać

Kuchnia MagdaLeny
Sernik krakowski 171

ziemniaczanej szczypta soli (można dodatkowo dodać rodzynki lub skórkę pomarańczową) Dodatkowo: Białko do posmarowania wierzchu sernika Przygotowanie: Kruche ciasto: Zimne masło posiekać nożem z przesianą mąką, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić około 30 min w lodówce. Formę o wymiarach 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta rozwałkować na wielkość(...)Wyłożyć na masę serową pod skosem, tworząc charakterystyczna kratkę.  Pasy posmarować roztrzepanym białkiem.  Piec około 60 min. w temp 170 st. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Gotowy sernik można pospać cukrem pudrem lub polać lukrem przygotowanym na bazie cukru pudru i soku z cytryny. Smacznego

My sweet a life
Sernik krakowski 172

ziemniaczanej szczypta soli (można dodatkowo dodać rodzynki lub skórkę pomarańczową) Dodatkowo: Białko do posmarowania wierzchu sernika Przygotowanie: Kruche ciasto: Zimne masło posiekać nożem z przesianą mąką, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić około 30 min w lodówce. Formę o wymiarach 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta rozwałkować na wielkość(...)Wyłożyć na masę serową pod skosem, tworząc charakterystyczna kratkę.  Pasy posmarować roztrzepanym białkiem.  Piec około 60 min. w temp 170 st. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Gotowy sernik można pospać cukrem pudrem lub polać lukrem przygotowanym na bazie cukru pudru i soku z cytryny. Smacznego

My sweet a life
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 74

wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku

zdrowo i aktywnie
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 168

wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z marchewką 199

Sernik jest delikatny, puszysty w środku z karmelizowaną marchewką która rozpływa się w ustach. Wcześniej robiłam babeczki z taką marchewką klik i bardzo nam zasmakowała więc spróbowałam z sernikiem. Jest pyszny. Składniki: 200 g herbatników typu petitki 100 g margaryny lub masła 1 kg twaróg z wiaderka 4 jajka 200 g cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Kamis(...)owinąć dwoma warstwami foli aluminiowej. Na blachę położyć tortownicę nalać wody. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st z termoobiegiem i piec około 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik do wystudzenia. Zimny sernik polać lukrem i udekorować marchewkami.Lukier: Do cukru pudru dodać białko i zmiksować na jednolitą masę. Lukier powinien być dosyć

Ala piecze i gotuje
Tarta przypominająca w smaku sernik -jest przepyszny 118

skłdniki ucieramy ze sobą. Masa będzie nie za gęsta ale wylewamy ją na ciasto i zapiekamy w piekarniku. Pieczemy w piekarniku tem18o st ok35 min i polecam jadłam u córki w smaku przypomina sernik

Moje Wyroby
Sernik zebra na orkiszowym spodzie. 158

ferie ;-) więc był i czas na odpoczynek, od gotowania także! Wracam pełna sił i pomysłów, byle do wiosny ;-) Dawno też nie było nic słodkiego, więc dziś zapraszam na pyszny sernik na zdrowszym spodzie bo orkiszowym. Składniki na spód; 15 dag miękkiego masła 10 dag cukru pudru z wanilią 4 dag mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko 25 dag mąki(...)wierzchu polewą możemy zamieszać lekko (tylko górna warstwa) wykałaczką czy innym patyczkiem aby były ładne wzorki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 min w 180C.  Studzimy w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie polewamy rozpuszczoną na parze czekoladą wymieszaną ze śmietaną.  Ozdabiamy jagodami goji. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
sernik z powidłem śliwkowym 294

sztywno białka i delikatnie mieszamy. Dno blaszki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy masę serową. Pieczemy przez ok 60 min. w 170 st. C. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, do wystudzenia (najlepiej na noc). Wystudzony sernik smarujemy równomiernie powidłem śliwkowym i przykrywamy pozostałymi herbatnikami. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekane naleśniki z serem 347

mleka, budyń śmietankowy, łyżeczka cukru Przygotowanie: Składniki na na ciasto naleśnikowe mieszamy razem. Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Rodzynki moczymy w rumie min. 30 minut. Do sera dodajemy jogurt, cukier, przyprawę do sernika, odsaczone rodzynki. Mieszamy. Na naleśniki nakładamy ser i składamy w kopertę. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Zalewamy nim naleśniki

Lena Gotuje
Sernik orzechowy - Biały Michałek 329

Sernik orzechowy o smaku białych Michałków - absolutny hit tegorocznych Świąt Wielkanocnych! Cudowny, kremowy, w sam raz słodki, nie za ciążki, ale też nie kruszący się - po prostu sernik idealny! Najlepszy jaki w życiu jadłam (i nie tylko ja) :) Nie należy ani do najprostszych, ani tym bardziej do najtańszych - ale wierzcie mi, wart jest swojej ceny i każdej poświęconej(...)pieczenia/naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą*. Masę serową przełożyć do tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (u mnie na 2 półkę od dołu), po 15 min zmniejszyć temperaturę do 120*C i piec sernik przez kolejne 105 minut (czyli w sumie 2 godziny). *blachy z sernikiem nie należy wkładać w formę z wodą, po prostu w piekarniku "gdzieś

Kto ugości moich gości?
Puszysty sernik 268

Czas Przygotowania : 15 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1,15 h Wielkość blaszki : 30cm x 25cm   Sernik sernikowi nie równy! Ten okazał się tak puszysty, że napewno zachwyci najbardziej wymagajacych smakoszy. Prosty w wykonaniu tak więc osoba, która twierdzi że nie potrafi piec, będzie mogła pochwalić sie udanym wypiekiem. Składniki Ser w wiaderku

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania