Czyż jest coś wspanialszego niż połączenie białej czekolady i malin ? Słodkość czekolady i uderzający malinowy aromat skusi niejednego amatora tych słodkości. A sernik jest pysznie kremowy, pachnący i wspaniały. Zresztą nie piszę więcej, spróbujcie sami :) SKŁADNIKI: spód: 15 dag mąki ( 1 szklanka) 12 dag masła 1/4 szkl cukru 1 żółtko ciasto: 700 g twarogu ( 3-krotnie mielonego(...)mascarpone oraz rozpuszczoną czekoladę, wymieszać , wlać na podpieczony spód. Maliny utrzeć , rołożyć na wierzchu sernika po łyżeczce malin, patyczkiem rozprowadzić rysując wzorki. Sernik włożyć do piecyka nagrzanego do 165 st C, na dolną półkę włożyć naczynie z gorącą wodą. Piec ok 50 min
Z Marcepanemdłużej niż w oryginale, ale o dziwo te biszkopty na wierzchu nawet się nie zarumieniły ( o co się obawiałam). Polecam wszystkim wielbicielom serników i/lub tiramisu i nie tylko im, ponieważ jest to świetna alternatywa dla klasycznych serników Składniki na tortownicę 26 cm ( piekarnik góra-dół) SPÓD: – 70 g gorzkiej czekolady – 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( proszek ) – 2 łyżki(...)jednym jajku. Ma końcu dodajemy cukier, mąkę ze śmietanką i Amaretto. Jeszcze raz, krótko miksujemy. Przelewamy na spód i pieczemy najpierw 15 min w 170 stopniach a następnie 90 minut w 120 stopniach. Pod sernik wkładamy naczynie z wodą, żeby nasz sernik piekł się w towarzystwie pary wodnej. Będzie wówczas bardziej kremowy. Sernik studzimy w uchylonym
RelaxtimeDziś kolejna propozycja świąteczna. Sernik z choinką szpinakową?! pewnie, że tak! Wydaje się być może dla kogoś może trudne ale przekonajcie się , że tak nie jest. Super prezentuje się na świątecznym stole a także bardzo dobrze smakuje! Składniki na zielone ciasto na formę o wymiarach 30x12; 25 dag mąki pszennej 15 dag cukru kryształu 1 łyżeczka proszku(...)spożywczego. Następnie ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C. Pieczemy około 40 min. Sprawdzając pod koniec patyczkiem czy już jest upieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Składniki na sernik; 70 dag mielonego twarogu op. budyniu (ja dałam bananowy , może być tez ś mietankowy) ok 50 ml. mleka 2 łyżki mąki
Radość kipiąca uśmiechem.dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Całość równomiernie przekładamy na podpieczony spód. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy przez ok. 60 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Gotowy sernik możemy oprószyć cukrem pudrem lub polukrować
Domowy Smak Jedzeniastopni.Foremkę o średnicy 23cm (ja upiekłam w większej dlatego sernik jest niski, ale polecam wybrać mniejszą tortownicę- sernik będzie się lepiej prezentował), wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę twarogową.Piec 60 min., aż środek będzie ścięty (nie ma sensu sprawdzać patyczkiem, bo ciasto jest wilgotne).Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a kiedy całkowicie ostygnie(...)wstawić do lodówki na minimum 2-3 godz., a najlepiej na całą noc/dzień.Jeżeli wierzch za mocno zaczyna się przyrumieniać można przykryć folią.Sernik podczas pieczenia sporo rośnie, nie martwcie się jednak, że po wyłączeniu piekarnika opada- tak musi być :)Krem maślano-czekoladowy:Kremówkę przelać do garnka i wrzucić pokruszoną czekoladę.Wstawić na gaz i podgrzewać tak długo
Kraina Miodem PłynącaBardzo smaczny i niebywale delikatny sernik z bitą śmietaną. Sernik jest robiony na białkach co pozwala na ciekawe ich wykorzystanie. Mnie zawsze zostają białka więc uwielbiam ten przepis:) SKŁADNIKI 750g sera białego dobrze zmielonego 1 niepełna szklanka cukru 5 łyżek kwaśnej śmietany (18%) 150g masła 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej wanilia60 9 białek 500 ml śmietanki(...)mikserze, dodać śmietanę, mąkę i masło, ponownie krótko zmiksować. Ubić białka z resztą cukru, delikatnie (nie mikserem) wymieszać. Upiec w 180 st/60 min. Ubić śmietanę z cukrem i otarta skórką z cytryny, rozłożyć na wystudzonym serniku, posypać wiórkami czekoladowymi lub udekorować według uznania. Ciasto podałam na sosie wiśniowym
harrisadodajemy ser. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek , dodajemy żurawinę i mieszamy masę dokładnie. Ciasto podpiekamy ok 15 min w temp 180 st. Wykładamy masę serową i dekorujemy resztą ciasta w kratkę lub inne dekoracyjne formy Sernik pieczemy przez godzinę w temp 180 st. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy w formie
Gotowanie jest łatweMniam mniam. Mój ulubiony sernik, o czym wspominałam przy okazji podwójnego sernika OREO . Nie chodzi tu wyłącznie o jego smak, który moim zdaniem zaspokoi każde podniebienie (w końcu nazwa zobowiązuje :)), ale także o miłe wspomnienia, jakie przywołuje. Od lat bowiem gości na babcinym stole, przy którym spotykamy się z okazji świąt czy rodzinnych uroczystości. Przepis oczywiście od Babci :) Składniki(...)grubych oczkach wprost na dno blachy, na ciasto wylać masę serową, a na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec przez ok. 60 min. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić do całkowitego wystudzenia ciasta. Następnie wstawić sernik do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Ja nie mogłam wytrzymać i niemalże od razu dorwałam się do sernika, przez co trudniej
Domowa Cookierenka Agiformy o wymiarach 23 x 33 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez 40 min. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i z wysokości ok 30 cm upuścić w formie biszkopt. Wystudzić. Składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka przełożyć(...)Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Po czym zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez 60 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a później wstawić do lodówki. Krem kawowy. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 min. Masę kajmakową przełożyć do garnuszka, wsypać kawę i wlać 1/2 szklanki śmietanki. Podgrzewać na małym ogniu, stale
https:KKuchniaMniamSkuście się koniecznie , bo naprawdę warto. Składniki : Spód: 120 g ciastek (kruche, biszkopty, maślane) 40 g roztopionego masła czubata łyżeczka gorzkiego kakao Masa serowa: 600 g sera na sernik (u mnie wiaderkowy ) pół szklanki cukru (110g) 1 duże jajko Czubata łyżka budyniu waniliowego - proszku. (ok pół opakowania czyli 20g) 1/4 szklanki (60ml) śmietany 30% 130 g białej czekolady(...)dnie postawić naczynie z wodą , która zapewni wilgoć w piekarniku. Wstawić tortownicę na środkową półkę piekarnika i piec 1 godziny i 15 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik , ale nie otwierać drzwiczek. Pozostawiamy w nim sernik do wystudzenia a nastepnie najlepiej całą noc schładzamy go w lodówce. Przed podaniem dekorujemy sernik roztopioną białą czekoladą . Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaJajka ubić z cukrem, dodać serek, amaretto i mąkę, zmiksować jeszcze chwilę (nie za długo). Wylać na schłodzony spód. Ułożyć gruszki na obwodzie sernika. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35-40 min. * może być domowa, np. jak tutaj klik
Słodkie inspiracjemiksujemy. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy na samym końcu do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką, a następnie wykładamy na przygotowany spód. Wierzch sernika dekorujemy kokosem lub owocami. Odstawiamy do zupełnego stężenia przed krojeniem na min. 3-4 godziny
Apetyczna babeczkaWłożyć sernik, po 10 minutach temperaturę obniżyć do 160 stopni, piec sernik ok 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć. Sernik pozostawić wewnątrz jeszcze godzinę. Następnie wyjąć, wystudzić, schować do lodówki na min 6 godzin. Połamaną na kostki czekoladę roztopić z odrobiną mleka na gładką polewę. Wyłożyć na wierzch ciasta. Jeszcze chwilę schłodzić
6nieboszybko tężeje. Masę truskawkową wyjąć dodać pokrojone truskawki. Wymieszać. Wylać odrobinkę na biszkoptowy spód, tak żeby leciutko zakryć biszkopty. Wstawić na 10 min do lodówki. Wylać resztę masy truskawkowej, wstawić do lodówki na dwie godziny. Sernik wyjąć, wylać tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki np. na 1 godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć
moj przepis na