sernik w 20 min - 1870 przepisów (strona:30/125)

Sernik z budyniem. 381

budyniem. Smakuje bardzo fajnie, jest aksamitny, bardzo, bardzo puszysty, jak chmurka. Pokochałem go od pierwszej łyżeczki, tak mi zasmakował, że teraz, to chyba będzie mój ulubiony przepis na sernik. Gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 kg sera z kubełka (ja użyłem sera z dodatkiem laski wanilii) szklanka cukru 300 g śmietany 2 jaja 80 g budyniu w proszku(...)warstwy folii aluminiowej, bo będziemy piec sernik w kąpieli wodnej i ten etap jest potrzebny, aby woda nie trafiła do środku formy. Tortownicę ustawiamy w większej formie i zalewamy wrzącą wodą do 3/4 wysokości tortownicy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 80-90 min.  Smacznego! Zainspirowałem się przepisem Ewy z bloga , ,Z Cukrem Pudrem

Kuchnia Łukasza
Sernik z budyniem. 289

budyniem. Smakuje bardzo fajnie, jest aksamitny, bardzo, bardzo puszysty, jak chmurka. Pokochałem go od pierwszej łyżeczki, tak mi zasmakował, że teraz, to chyba będzie mój ulubiony przepis na sernik. Gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 kg sera z kubełka (ja użyłem sera z dodatkiem laski wanilii) szklanka cukru 300 g śmietany 2 jaja 80 g budyniu w proszku(...)warstwy folii aluminiowej, bo będziemy piec sernik w kąpieli wodnej i ten etap jest potrzebny, aby woda nie trafiła do środku formy. Tortownicę ustawiamy w większej formie i zalewamy wrzącą wodą do 3/4 wysokości tortownicy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 80-90 min.  Smacznego! Zainspirowałem się przepisem Ewy z bloga ,,Z Cukrem Pudrem

Kuchnia Łukasza
Sernik piernikowy 156

Bardzo ciekawe połączenie ciast: piernika i sernika.  Przepis pochodzi z książki Lidla- Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego . Wypróbujcie naprawdę warto. SKŁADNIKI: Kruche ciasto czekoladowe: 200 g maki pszennej 15 dag kakao 5 g przyprawy do piernika 75 gram cukru 150 g margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 żółtko Spód piernikowy: 180 g margaryny 140 g czekolady deserowej 100 g miodu(...)wcześniej odkrojoną górę spodu piernikowego. Zmrożone kruche ciasto czekoladowe równie ścieramy i posypujemy wierzch sernika. Ostatnią część startego ciasta łączymy ze startymi okruchami piernika, mieszamy i posypujemy nimi wierzch. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( bez termoobiegu) i pieczemy ok 50 min . Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika ok 25 min. Upieczone ciasto

W kuchennym oknie Ewy
Sarnik na zimno, na spodzie piernikowo słonecznikowym z galaretką i malinami 160

sernikowi letni wygląd nadały. Składniki:  na małą tortownicę o średnicy ok. 18 cm, wysokość ok. 7 cm: spód kruchy: 100 g Toruńskich Pierników „Uszatki”, 100 g łuskanego słonecznika,  50 g miękkiego masła, masa serowa: 500 g twarogu sernikowego mielonego, 200 g słodkiej śmietanki 30%, 40 g cukru pudru + 1 łyżka, 1 opakowanie żelatyny –fix deserowej do serników(...)pudrem i żelatyną. Dodajemy ubitą śmietanę i całość miksujemy do uzyskania delikatnej i kremowej masy (ok. 1 min). Masę przelewamy do tortownicy, wyrównujemy i układamy na niej maliny, odstawiamy do lodówki, żeby się zastygła. Galaretkę rozpuszczamy, studzimy i przelewamy na sernik. Na masę wlewamy tyle galaretki, żeby przykryła maliny, część zostanie. Z pozostałej galaretki, można przygotować kostki

Moniki Smakołyki
Sernik z wiśniową wkładką 150

kwaśny,ale byłam w dużym błędzie ;) Teraz już wiem że wiśnie z cukrem to świetne połączenie. Sernik jest bardzo kremowy i puszysty.Piekłam go po  raz pierwszy,ale nie po ostatni :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 10 min + 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia 180 C Składniki: Spód: 1 i 1/2 szklanki mąki(...)ucieramy z masłem i cukrem pudrem. Partiami dodajemy twaróg. Pod koniec wsypujemy obie mąki i dokładnie mieszamy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej wrzucamy rozmrożone,posiekane wiśnie. Sernik: Większą  część ciasta rozprowadzamy na dno tortownicy i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 10 minut. Na podpieczony spód wylewamy masę wiśniową i pieczemy 30 minut

Słodkości i nie tylko
SERNIK CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 141

Nawet nie zdążyłam zrobić mu zdjęcia w całej okazałości, raptem udało mi się uratować jeden kawałek 😏 Nie zdążyłam też zrobić polewy z gorzkiej czekolady, a i bez niej sernik był znakomity -  widoczna polewa powstała na potrzeby zdjęcia. Ciasto nie jest za słodkie, a do tego ma orzeźwiającą nutę mięty. Nie ma też spodu, dzięki temu jest lekki(...)pieczenia i przenosimy do niej masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 65-75 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki. Polewa: Gorzką czekoladę topimy razem z masłem w kąpieli wodnej. Zimny sernik polewamy gotową polewą. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z wiśniową wkładką 114

kwaśny,ale byłam w dużym błędzie ;) Teraz już wiem że wiśnie z cukrem to świetne połączenie. Sernik jest bardzo kremowy i puszysty.Piekłam go po  raz pierwszy,ale nie po ostatni :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 10 min + 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia 180 C Składniki: Spód: 1 i 1/2 szklanki mąki(...)masłem i cukrem pudrem. Partiami dodajemy twaróg. Pod koniec wsypujemy obie mąki i dokładnie mieszamy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej wrzucamy rozmrożone,posiekane,osaczone wiśnie. Sernik: Większą  część ciasta rozprowadzamy na dno tortownicy i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 10 minut. Na podpieczony spód wylewamy masę wiśniową i pieczemy 30 minut

Różne smaki w kuchni
Sernik z ananasami 125

Bardzo dobry sernik z pysznym ananasem, który zasmakuje całej rodzinie. Wystarczy niecałe 2 godziny i placek może być wasz. Zróbcie, a naprawdę nie pożałujecie. Dzisiejsza pogoda nie nastraja, żeby wyjść na zewnątrz i warto ten czas poświęcić w kuchni. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Do przygotowania ciasta użyłam Ananasów z puszki firmy Dole, które(...)się podczas pieczenia i krojenia ich na mniejsze kawałki, przez co wyglądają ładnie. Co do smaku i zapachu- są jak prawdziwe ananasy. Warto zatem więc wybrać firmę Dole.   Sernik z truskawkami CIASTO 1 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 2 jajka MASA SEROWA

Gotuję Testuję
SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 127

wilgotności. Ale jest na to sposób! Nowe piekarniki parowe Electrolux posiadają specjalną funkcję, dzięki której w piekarniku panuje odpowiednia wilgotność, a obieg gorącej pary gwarantuje równomierne pieczenie. Dzięki temu serniki nie pękają i równomiernie rosną. Więcej informacji pod przepisem ⇩   Składniki: Spód: 100 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 200 g kajmaku(...)wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (najlepiej z funkcją pary) na około 60-70 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Kajmak miksujemy razem z masłem i śmietanką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową polewę wykładamy na wierzch wystudzonego sernika i posypujemy popcornem. Kilka słów o piekarniku parowym: Model mojego piekarnika to: Electrolux seria 600 SteamBake EOD5C71Z

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 127

wilgotności. Ale jest na to sposób! Nowe piekarniki parowe Electrolux posiadają specjalną funkcję, dzięki której w piekarniku panuje odpowiednia wilgotność, a obieg gorącej pary gwarantuje równomierne pieczenie. Dzięki temu serniki nie pękają i równomiernie rosną. Więcej informacji pod przepisem ⇩   Składniki: Spód: 100 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 200 g kajmaku(...)wyrównujemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (najlepiej z funkcją pary) na około 60-70 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Kajmak miksujemy razem z masłem i śmietanką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową polewę wykładamy na wierzch wystudzonego sernika i posypujemy popcornem. Kilka słów o piekarniku parowym: Model mojego piekarnika to: Electrolux seria 600 SteamBake EOD5C71Z

Kuchnia MagdaLeny
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono” 161

miski wsypujemy mielone migdały, pokruszone pistacje, startą marchew, dodajemy żółtko, pokrojone masło i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Na 30 min wkładamy do lodówki, aby się schłodziło. Po tym czasie wylepiamy ciastem wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i pieczemy 20 min w temperaturze 170 ̊ C. Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości na średnim ogniu. Odcedzamy(...)wylewamy na podpieczony spód marchewkowo – pistacjowy i pieczemy w temperaturze 140 ̊C 55 min. Śmietankę podgrzewamy w rondelku. Dodajemy zmielone pistacje i odstawiamy na 10 minut. Następnie powtórnie podgrzewamy dodając pokruszoną białą czekoladę. Na zakończenie dodajemy sok i skórkę z limonki. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnik, studzimy ok. 10 minut i polewamy przygotowaną polewą. Wszystkie dania wyszły

karmelowy
Dyniowy sernik Izaura 335

wykładać masę serową na surowe ciasto czekoladowe. Nakładać punktowo, tak aby było widoczne też ciemne ciasto. Do wyłożenia sernika, można też użyć rękawa cukierniczego. Wstawić formę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez ok 45 min. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego :) Przy pieczeniu ciasta przyda się forma i rękawica kuchenna

https:KKuchniaMniam
Sernik na ciemnym spodzie z kruszonki 148

spód i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmuję sernik i posypuję po wierzchu pozostałym  ciastem  kakaowym. Ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C i piekę jeszcze 30-40 min. Wyłączam piekarnik i  zostawiam ciasto by przestygło

Ciasteczkowy Potwór
Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 221

mnie był to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki, aby polewa stwardniała. SMACZNEGO! Pozdrawiam smacznie i słodko! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik gotowany 485

przygotować 2-3 dni wcześniej i do czasu konsumpcji przechowywać w lodówce (placki miodowe zmiękną a smaki się przegryzą). Polecam! Sernik gotowany PRZEPIS/forma: 25 x 35 cm/Temperatura pieczenia placków miodowych: 190oCCzas pieczenia placków miodowych: ok. 25 min. Ciasto 3 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 2 jajka 0,5 kostki (100 g) masła 2 łyżki miodu

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania