chce Wam się robić ciasta, możecie użyć przepisu na ekspresowy spód, robiliśmy go przy okazji sernika Azjaty (przepis tu: http://nerdskitchen.pl/2013/07/10/ekspresowy-sernik-czyli-sernik-azjaty/). Nadzienie pozostaje bez zmian DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CIASTO (5 min + 30 min na schłodzenie): wszystkie suche składniki mieszamy, dodajemy pokrojone zimne masło (ew. margarynę, ale wtedy
Nerds KitchenNazwa ciasta pochodzi od kropelek, które pojawiają się na wierzchu ciasta po jego upieczeniu. Wygląda wtedy, jakby osiadła na nim rosa w złocistym kolorze. Sernik z rosą Składniki : Ciasto 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia całe jajko 3 łyżki oleju'3 łyżki śmietany pół kostki margaryny Masa serowa 1 kg białego sera 5 żółtek(...)budyń i ewentualnie bakalie. Wymieszać. Masę wylać (jest bardzo rzadka) na upieczony spód. Piec 50-60 min w temp. 180 stopni. Ubić pianę z białek, potem dosypać cukier i ubijać dalej na sztywno. Na ok. 10 minut przed końcem pieczenia na sernik wyłożyć ubitą pianę. Piec aż piana uzyska intensywny złoty kolor
Weekendy w domu i ogrodziezapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 🍑 paczka biszkoptów 🍑 2 cukry waniliowe 🍑 6 łyżek cukru 🍑 2 galaretki brzoskwiniowe (lub inne, ale pomarańczowe lub żółte) 🍑 3 łyżki żelatyny 🍑 1 kg. sera do serników z wiaderka 🍑 1 puszka brzoskwiń lub 6 świeżych 🍑 czerwony barwnik spożywczy 🍑 1/2 szkl.mleka 🍑 3,5 szkl. gorącej wody WYKONANIE: 🍑 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia(...)stężeje wykładamy na nią drugą (białą) połowę masy serowej, równomiernie wygładzamy i do zamrażarki na 5 min. 🍑 Na białą masę wykładamy 7 połówek brzoskwiń (brzuszkami do góry) i zalewamy resztą galaretki. 🍑 Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 - 24 godzin. 🍑 Gdy sernik będzie gotowy, odpinamy opaskę tortownicy, przekładamy sernik na paterę i można serwować. SMACZNEGO! Uwagi: -zamiast
RITA food channelzapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 🍑 paczka biszkoptów 🍑 2 cukry waniliowe 🍑 6 łyżek cukru 🍑 2 galaretki brzoskwiniowe (lub inne, ale pomarańczowe lub żółte) 🍑 3 łyżki żelatyny 🍑 1 kg. sera do serników z wiaderka 🍑 1 puszka brzoskwiń lub 6 świeżych 🍑 czerwony barwnik spożywczy 🍑 1/2 szkl.mleka 🍑 3,5 szkl. gorącej wody WYKONANIE: 🍑 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia(...)stężeje wykładamy na nią drugą (białą) połowę masy serowej, równomiernie wygładzamy i do zamrażarki na 5 min. 🍑 Na białą masę wykładamy 7 połówek brzoskwiń (brzuszkami do góry) i zalewamy resztą galaretki. 🍑 Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 - 24 godzin. 🍑 Gdy sernik będzie gotowy, odpinamy opaskę tortownicy, przekładamy sernik na paterę i można serwować. SMACZNEGO! Uwagi: -zamiast
Rita creativeCzas ucieka niemiłosiernie jak tykająca bomba zegarowa. Dopiero co Mała M była w brzuszku a już lada dzień miną 3 miesiące, odkąd jest z nami. Rozpycha się w naszym życiu w każdym możliwym zakamarku, wypełniając je uśmiechem i swoją obecnością... Sernik gotowany w wersji na bogato. Zapewniam Was, że był przepyszny! I ładnie prezentował się na stole :) Placków miodowych
My simple kitchenkażdą porę roku. Nie wymaga sezonowych owoców, ani żadnych wymyślnych składników. Właściwie ciasto miało wyjść dużo niższe, więc chyba z powodzeniem można by je zakwalifikować również jako sernik. Samo przygotowanie jest łatwe i dość szybkie. Chyba jedyną trudność sprawiła mi „kratka” na wierzchu, która miała powstać z odpowiedniego ułożenia pasków ciasta. Coś mi się tam pięknie pomieszało(...)proporcji: 1/3 do 2/3, każdą owijamy w folię i wkładamy na 15-20 min do zamrażarki. W tym czasie szykujemy pozostałe składniki. Nadzienie (masa serowa): – 1 jajko – 1 żółtko – 100g cukru – 500 g sera (zmielonego twarogu lub sera na serniki) – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – skórka otarta z 1 cytryny oraz
Relaxtimeminut, następnie obniżyć temperaturę do 160°C i piec jeszcze 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Zimny sernik polać czekoladą. Można podawać od razu po ostudzeniu, ale schłodzenie w lodówce też dobrze mu zrobi. Polewa czekoladowa: 80 g czekolady min. 70% kakao 4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miseczki
Pełny talerzspodu, bez dodatku białego cukru i glutenu. Wartości odżywcze na całość: 1177 kcal w tym: B: 110 g; W: 61 g; T: 53 g. Czas przygotowania: 75 min + czas wystudzenia Składniki (forma 16 cm) - 460 g sera twarogowego - małe opakowanie jogurtu greckiego (150-200 ml) - 3 jajka - opakowanie budyniu waniliowego bez glutenu - 3 łyżki miodu(...)ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą - w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc w lodówce. Ciasto delikatnie pachnie
Health-Fit-Liferazu wiedziałam, że muszę go wypróbować…Chrupiący spód, słodki karmel ze słoną nutką, aksamitny serowe wypełnienie i lekko kwaśna galaretka… coś z innej bajki:)!Sernik karmelowy na zimno – składniki:Spód300 g imbirowych ciastek (jak ktoś nie lubi mogą być digestive albo zwykłe kruche)125 g masłaKarmel ok. 200 ml mleka skondensowanego70 g masła30 g cukrucukier muscovado(...)lodówki aż stwardnieje.Solony karmel przygotowuję przez wrzucenie wszystkich składników (mleko skondensowane, masło, cukier) do rondelka i mieszam je cały czas na małym ogniu aż się rozpuszczą ok 5 min. i karmel zgęstnieje (łatwo się przypala więc trzeba baaardzo uważać).Na koniec dodaję sól. Mieszam i nie próbuję, aż wystygnie! Wystudzony karmel wylewam na spód sernika.Ubijam śmietanę ale uważam, żeby
UgotujmyTo.pluwierzycie jak napiszę, że nie użyłam do przyrządzenia tego deseru cukru? To prawda :) Ale sernik jest bardzo słodki a to za sprawą pysznego miodu, słodkiego banana i dobrej jakości czekolady która chociaż jest gorzka to wprowadza do deseru dużo słodyczy. Do tego rozpływające się w ustach wiśnie zamarynowane wcześniej w miodzie pitnym. Jednym słowem kulinarna rozkosz. Wszystko z wysokiej(...)miodu spadziowego łyżka skrobi ziemniaczanej 2 jajka 100 g dobrej, gorzkiej czekolady o zawartości kakao min. 70% łyżka mleka łyżka masła 2 szklanki wypestkowanych wiśni nadwiślanka 50 ml miodu pitnego Dwójniak Wypestkowane wiśnie zalewamy miodem pitnym Dwójniak i odstawiamy na czas przygotowania sernika. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy
Mienta blogmiksujemy. Dno tortownicy (średnica 23-24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, zakładamy obręcz i przekładamy do niej gotową masę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min. Wyciągamy i lekko studzimy. Masa serowa: Serek mascarpone miksujemy w misce razem z brązowym cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmietanę, a następnie po jednym jajku i miksujemy do połączenia(...)spód, pod blachę z ciastem wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, dzięki temu sernik nam nie popęka. Pieczemy przez 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto na 30 minut w zamkniętym piekarniku. Po tym czasie, piekarnik uchylamy i zostawiamy ciasto na kolejne 30 min. Wyciągamy, studzimy, ściągamy obręcz tortownicy i wkładamy do lodówki
Kuchnia MagdaLenypieczonym wzbogacając go soczystymi kwaskowatymi wiśniami . Wyszło naprawdę smacznie. Składniki : Spód : 200 g ciastek ( herbatniki , biszkopty , maślane , kruche ) 100 g rozpuszczonego masła. Masa serowa : 1 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego) 330 ml śmietany 30% 1 szklanka cukru 4 jajka 2,5 opakowania budyniu waniliowego (łącznie 100g proszku budyniowego) 250 g wydrylowanych wiśni. Mus wiśniowy: 500g wydrylowanych wiśni pół(...)taką mieszanką wylepić dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić ok 15 min w lodówce. Wszystkie składniki na masę serową włożyć do miski i wymieszać krótko mikserem , tylko do połączenia się składników. Wylać masę na schłodzony spód . Na dno piekarnika wstawić dodatkową foremkę wypełnioną wodą. Wstawić sernik do piekarnika i piec ok 2 godzin w temp
Malinowa Kawiarenkajest? Sama nie wiem... Wystarczy rzut piłką. Kopnięcie kamienia. Śmieszna mina. Samolot na niebie. Wyłowiona z rzeki butelka. Kawałek sznurka na trawie. Niby nic, a jednak ... A jednak wystarczy, by stopić lody. I razem popłynąć w czasie dalej. Dać się ponieść zabawie. Szczerej, prawdziwej, niewymuszonej, śmiejącej się w głos czystą radością. Czasem myślę, że świat wokół usłany jest(...)Idę o zakład, że maliny - słodkie, soczyste, pachnące latem na pewno nam w tym pomogą. I jak - zakładamy się, że stopimy lody zanim zacznie się topić ten pyszny, mrożony sernik malinowy? Czas start! MROŻONY SERNIK MALINOWY Na spód 1,5 filiżanki zmielonych/pokruszonych drobno ciasteczek czekoladowych 1/4 filiżanki stopionego masła Na masę sernikową 500 g twarogu sernikowego
KUCHARNIAPodczas Świąt jednym z topowych owoców była pomarańcza. Jak widać w gazetach i na blogach kulinarnych, ten trend w dalszym ciągu się utrzymuje :) Nic dziwnego - pomarańcze
My Culinary ArtSernik Oreo, czyli sernik na zimno z dodatkiem ciasteczek Oreo. Bardzo proste w wykonaniu ciasto, które świetnie smakuje w upalne dni oraz jesienne wieczory. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 – 16 kawałków (tortownica o średnicy 26 – 28 cm) Składniki: 40 ciastek Oreo 200 g masła (1 kostka(...)wystudzoną żelatyną 12. Do masy dodać ubitą śmietanę 13. Przełożyć masę serową do formy 14. Posypać wierzch ciasta resztą ciasteczek Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik Oreo Artykuł Sernik Oreo pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl