sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:368/478)

Biszkopt z bezą i masą budyniową 126

Biszkopt z bezą i masą budyniową to kolejna odsłona świątecznego ciasta. Tym razem naszpikowanego bakaliami i orzechami. Czas przełamać trochę schemat pierników, makowców i serników (na te dwa ostatnie już niedługo pojawi się przepis). Jeśli chcecie jakiegoś urozmaicenia to koniecznie wybierzcie to ciacho! Biszkopt z bezą i masą budyniową Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek cukru 16 g cukru wanilinowego(...)połączenia składników. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 160° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Biszkopt powinien być gotowy po około 40 – 45 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Gotowy zostawiamy do wystudzenia. Kolejno przygotowujemy bezę orzechową. Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy cukier i ubijamy na sztywną i błyszczącą pianę. Później dodajemy

PatiGotuje
Wariacja na temat...RED VELVET CAKE. 193

mnie było tak pospolicie? Nie! Nie dość, że przełamuję własne zahamowania, od razu rzucam się na głęboką wodę i kombinuję z kremem! Powstała masa sernikowa, jak na sernik na zimno. Dodając mniej żelatyny, uzyskałam mniej zwartą konsystencję, pasującą do konsystencji kremu. Okazja? Przyjaciółka moja, J., zaczyna właśnie dorosłość, kończąc osiemnaście lat. Jako, iż jest to dziewczyna niesamowicie skromna(...)opakowania świeżych truskawek (bardzo dużych) ok. 20 małych bezików Spody: Miękkie masło ucieram z cukrem i ekstraktem z wanilii na puszystą, białą  masę - najwyższe obroty, ok. 10 minut ucierania.  Cały czas ubijając, dodaję po jednym jajku. Do osobnego naczynia przesiewam mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, sól.  Wszystko mieszam ze sobą dokładnie. Przesiewam do masy maślanej porcjami

W kuchni Karmel-itki
Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! 517

Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella

Blog z Apetytem
Sernik z twarogu homogenizowanego 127

Bardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na

Tradycyjna Kuchnia
Deser snickers – wersja fit 133

trochę dosłodzić. Czas przygotowania: 45 minut Ilość : około 0,5 L Pojemnik : 13 x 13 cm 0,7 L firma Actuel Przygotowanie Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut . W międzyczasie wykładamy pojemnik herbatnikami . Następnie zagotowujemy mleko , dodajemy kaszę manną i intensywnie mieszamy do momentu zgęstnienia masy (około 4-5 minut ). Do masy dodajemy erytrytol lub odżywkę , mieszamy(...)niej jogurt grecki lub skyr i kakao, po czym intensywnie mieszamy. Polewę czekoladową wylewamy na wierzch ciasta i odstawiamy do lodówki na conajmniej 30 minut . Przed podaniem wyjmujemy z lodówki na 15 minut aby ciasto się ogrzało. Wartości odżywcze w całości w 100 ml Wartość energetyczna 1232 kcal 246 kcal Białko 44 g 9 g Tłuszcze

WegePrzepis
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MORELAMI I KRUSZONKĄ 163

Stary, dobry sernik na kruchym spodzie, z bezą i kruszonką, tym razem z dodatkiem moreli. Zwykle ten sernik piekłam z brzoskwiniami ze słoika (puszki), kiedyś już go zmodyfikowałam i zamiast brzoskwiń dodałam truskawki, była również wersja z brzoskwiniami i porzeczką. Wszystkie wersje bardzo smaczne, ale połączenie ciasta z morelami, dało niesamowite doznania smakowe. Słodycz ciasta i kwaśność moreli(...)miksować. Masa powinna być szklista i gęsta. Masę bezową wyłożyć na kawałki moreli, równo rozprowadzić. Wierzch obsypać schłodzoną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C, na termoobiegu ok.35-40 minut, do lekkiego przyrumienienia lub bez termoobiegu ok.45-50 minut. Po schłodzeniu ciasto polukrować lub obsypać pudrem. U mnie lukier migdałowy: - puder trzcinowy - kremówka - kilka kropli aromatu migdałowego Puder umieścić w misce

Smaczne Zdrowe
Ciasto japońskie 1211

Niedawno miałam okazję spróbować nieznanego mi wcześniej ciasta japońskiego (zachęcona wyglądem skusiłam się na zakup kawałeczka na spróbowanie). Co to za ciasto, zapytacie? Otóż jest to rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam(...)ciasta. Na koniec wlewamy ostudzoną kawę i dokładnie miksujemy. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy (o wymiarach ok. 28x35 cm) wlewamy ciasto i pieczemy przez ok. 30-40 minut (do suchego patyczka) w 175 stopniach. Upieczone ciasto pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Frużelina wiśniowa: Mrożone wiśnie (lub świeże w sezonie) wkładamy do garnka z grubym dnem, przykrywamy i podgrzewamy przez około

MyCookBook.pl
Nalewka z czarnej porzeczki 168

jaki ma piękny kolorek. Na blogu znajdziecie także inne przepisy z  tymi owocami w roli głównej semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno   sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki koktajl z czarnej porzeczki   galaretka z czarnej porzeczki   domowy kisiel z czarnej porzeczki       Co skrywają w sobie(...)Potas    322 mg Sód        2 mg   --------------------------------------------------------------- Nalewka z czarnej porzeczki Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki: 1000 czarnej porzeczki 500 ml wódki 500 ml spirytusu 500 g brązowego cukru opcjonalnie miód do dosłodzenia Wykonanie: Owoce myjemy, usuwamy szypułki. Porzeczki wkładamy do słoja i zalewamy alkoholem.  Owoce

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasto z budyniem i marmoladą 324

Dziś zapraszam Was na jeden z moich ulubionych wypieków (poza oczywiście sernikami ). Pyszne kruche ciasto z budyniem i marmoladą . Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, doskonałe również na różne rodzinne spotkania. Dziś przedstawię Wam mniej tradycyjną wersję, bo przygotowałam je z pyszną marmoladą o smaku pigwowym. Jak dla mnie połączenie smaków idealne. Dlaczego? No cóż… po cieście zostały już(...)robię uciskając ciasto stopniowo dłonią, na wysmarowanej blaszce łatwo ciasto się rozprowadza). Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut. Wyjmujemy i lekko schładzamy lub (ja tak częściej robię) zostawiamy w wyłączonym otwartym piekarniku. Przygotowujemy masę budyniową. W szklance mleka rozprowadzamy dokładnie oba budynie. Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem

Słodkie okruszki
Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami 188

mojprzepisna.pl | Drożdżowa tara z rabarbarem i jagodami Sezon rabarbarowy rozpoczęty, również u nas w ogrodzie. Rabarbar obrodził hojnie, więc to dopiero początek przepisów z udziałem rabarbaru

moj przepis na
Orkiszowa babka z bananami 154

Święta Wielkiej Nocy przede wszystkim kojarzą mi się z dobrymi ciastami. Babkami, mazurkami (od zeszłorocznych Świąt) i pysznymi, kremowymi sernikami. Serników jest już dość na blogu i z pewnością w ciągu roku ich liczba wzrośnie o kilka kolejnych pozycji natomiast jeśli chodzi o babki to w tym roku piekę je po raz pierwszy. Nie powiem, nie były to łatwe(...)dodaję suche i mieszam dokładnie jedynie do połączenia składników. Ciasto przekładam do formy na babkę wysmarowanej olejem. Formę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę przez 60 minut. Po tym czasie babkę wyciągam z piekarnika, studzę na kratce i dekoruję lukrem. Babka długo zachowuje świeżość. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sernik mak - kokos - brzoskwinie 355

Za oknem mnóstwo barw... kwiaty kwitną całą paletą tęczy. Pięknie :) Nawiązując do trendów przyrody, postanowiłam upiec coś równie kolorowego. Znalazłam ostatnio bardzo ciekawy przepis, który łączy

Świat Ciasta
Tort czekoladowo-figowy z wiśniami 98

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-figowy z wiśniami Witam, po króciutkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na Tort czekoladowo-figowy z wiśniami. Tort upieczony z okazji urodzin

moj przepis na
Tort czekoladowo-figowy z wiśniami 144

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-figowy z wiśniami Witam, po króciutkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na Tort czekoladowo-figowy z wiśniami. Tort upieczony z okazji urodzin

moj przepis na
Tort czekoladowo-figowy z wiśniami 217

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-figowy z wiśniami Witam, po króciutkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na Tort czekoladowo-figowy z wiśniami. Tort upieczony z okazji urodzin

moj przepis na