Jakiś czas temu publikowałam przepis na szarlotkę z jabłkami - dziś bardzo podobny przepis Składniki na ciasto i szarlotkę: 20 mąki tortowej 14 dag masła 1 łyżka
Tradycyjna KuchniaNa opak dlatego, że spód jest do góry, a masa serowa na dole ;) To mój dzisiejszy poprawiacz humoru ;) smakowo przypomina "cielaka" którego robiłam wcześniej, jednak tu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMiękkie rozpływające się w ustach serniczki. Nie za słodkie nie za kwaśne, dla nas w sam raz. Szybki do przygotowania i od razu poporcjonowane;) Polecam . Składniki
Krakowskie smaki AniHalo, czy ktoś tutaj ma ochotę na małego torcika? Ciasto smakuje jak tradycyjny biszkopt, także nie ma na co czekać :D Zapraszam! Normal 0 21
fitolarun.blogspot.comBatoniki Kinder Bueno chyba każdy zna, ja swego czasu jadłam je … aż za często. Są tak pyszne, że trudno się oprzeć, z cudem graniczy zjedzenie
moj przepis namojprzepisna.pl | Kruche babeczki z cytrynowym budyniem Bardzo kruche, pyszne babeczki, pierwsze w mojej karierze. Przepis troszkę zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki . Babeczki są nadziane budyniem
moj przepis nakreatywności, by z podanych składników wyczarować fajną sałatkę lub...tartę. Uwielbiam kaszę jaglaną za to, że jest tak uniwersalna i można zrobić z niej wiele ciekawych rzeczy (np. sushi , " sernik ", pudding owocowy ). Tym razem posłużyła jako główny składnik ciasta do tarty i świetnie się w tej roli sprawdziła. Do zrobienia farszu wykorzystałam kurczaka, cukinię, suszone pomidory i oliwki, jednak(...)natłuszczonej formy do tarty i za pomocą łyżki lub ręki rozprowadzamy równomiernie po całym dnie i ściankach blachy. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Farsz: Cukinię myjemy, kroimy w plastry, lekko solimy i odstawiamy na 10 minut na sitku, aby puściła sok. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, suszone
Zawsze głodna!postanowiłam go wypróbować. Od dawna miałam ochotę na jakieś ciasto na bazie tej kaszy (bo zdrowa, ale przede wszystkim pyszna), serników trochę się lękam (no bo jak to tak - sernik zupełnie bez nabiału...? ), a brownie przecież nie udać się nie może (w końcu to zakalec z definicji). Wszystko przygotowuje się sprawnie i szybko, najdłużej trwa oczywiście pieczenie(...)truskawek 35 g cukru 75 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kremu balsamicznego Kaszę dokładnie wypłukać. Przesypać do garnka, zalać wrzącą wodą i gotować 15-20 minut na małym ogniu, aż kasza będzie miękka. Ostudzić, zmiksować blenderem na gładką masę. Truskawki zasypać cukrem, dolać 50 ml wody. Gotować pod przykryciem, aż truskawki zmiękną. Zmiksować na gładką masę. Mąkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzesamo świeże i na drugi dzień.Dzięki sporemu dodatkowi amaretto ma wspaniały migdałowy aromat.Świetny przepis na wykorzstanie wiśni z kompotu.Następna próba ciasta z serii bezcukrowej,po serniku (przepis tutaj) i próba bardzo udana.Spokojnie w ciastach ucieranych cukier można zastąpić ksylitolem.Ciasto cieszyło się takim wzięciem,że piekłam je już dwa razy z rzędu.Polecam ! Składniki na blaszkę 42x29(...)cieście rozłożyć odsączone wiśnie.Posypać posiekanymi orzechami laskowymi (dodatek tych orzechów można ewentualnie pominąćponieważ powtarzają się w kruszonce),a na wierzchu rozłożyć równomiernie kruszonkę piec w 180`C 35 minut,do zrumienienia kruszonki studzić na kratce po wystudzeniu można posypć cukrem pudrem lub zmielonym w młynku ksylitolem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Połączenie bananów, karmelu i orzechów – uwielbiam! I już na samą myśl o takich deserach cieknie mi ślinka! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto
Ostra na SłodkoKażdy kto odwiedza mojego bloga doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo urzekły mnie mini deserki. Miniaturowe serniczki czy inne słodkości, idealne jako porcja dla
Mango PapajaSkładniki: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku(,President ) 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 8 żółtek 8 białek 2 całe jaja
w mojej kuchniJakiś czas temu dotarły do mnie czekoladowe różności. Gwiazdki, serduszka, pałeczki, kwiatki, miseczki i to wszystko z czekolady. Wszystko to, a nawet więcej w swojej ofercie
Blondynka GotujeSzarlotka to jedno z tych deserów, którego smak zna każdy z nas. Niewiele jest osób, które odmówiłoby kawałka tego wyśmienitego jabłkowego ciasta. Podobnie jak serników, również rodzajów szarlotek jest nieskończenie wiele. W naszym domu ostatnio furorę robił Kisielowiec (klik) . Ostatnio postanowiliśmy wrócić jednak do bardziej tradycyjnych smaków, czego efektem jest wspaniale aromatyczny i pachnący w całym domu jabłecznik. CIASTO(...)części. 1 z nich wkładamy z powrotem do lodówki. Pozostałe wałkujemy na kształt blachy, pamiętając, aby zrobić rant. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 10 minut, aby się podpiekło. W tym czasie przygotowujemy piankę. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier ciągle miksując. Następnie powoli wsypujemy budyń i mieszamy na jednolitą masę. Na samym końcu
Kuchnia od dwojgasię mówi potrzeba matką wynalazków. To ciasto, bo dla mnie sernikiem nie jest i to z prostej przyczyny. Sernik, jak sama nazwa wskazuje, ma w sobie ser. Tu powinno się mówić jogurtnik. Zaś tam gdzie jest robione ze śmietany... Odmieńcie sobie sami. 😀 Kilka dni temu zgłoszono się do mnie z prośbą o modyfikację przepisu i podano wymogi(...)się wszystko połączy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy do niej ciasto, a wierzch obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 ) i pieczemy około godziny. Po 15 minutach od wyłączenia piekarnika, delikatnie uchylamy drzwiczki, po kolejnych piętnastu wystawiamy ciasto na zewnątrz. Z formy wyjmujemy po całkowitym ostygnięciu. Ciasto jest bardzo delikatne i puszyste. Do tego dużo
Dieta moja pasja