sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:379/478)

Seromakowiec bez spodu 232

Ciasto, które zadowoli osoby lubiące serniki i makowce. Z połączenia sera z makiem, powstało łatwe do przygotowania, bardzo smaczne, lekko wilgotne ciasto. Seromakowiec uwielbiają wszyscy w moim domu i dlatego z wielką przyjemnością go przygotowuję. Do tego ciasta użyłam dobrego, gęstego sera twarogowego i dostępnego w sklepach, suchego maku już mielonego. Jeśli mamy cały mak należy go sparzyć(...)aromatu pomarańczowego Lukier: 10 łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki gorącej wody Przygotowanie: Masa makowa: Mak zalać ciepłym mlekiem i pozostawić go na około 10 minut. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, olejek, bakalie (orzechy drobno pokroić, rodzynki moczyć przez około 10 minut w ciepłej wodzie) i bułkę tartą. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie

Kuchcik gotuje
Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami 128

ubiegły weekend piekłam sernik na proszony obiad ze znajomymi. Potrzebowałam do niego 5 jajek i 5 żółtek. "Uwielbiam" takie przepisy, bo co tu zrobić z tymi wszystkimi pozostałymi białkami... Nie lubię wyrzucać jedzenia, dlatego postanowiłam zmierzyć się pierwszy raz w życiu z bezami. Znalazłam różne przepisy w internecie, ale wybrałam ten najprostszy na blogu Moje wypieki. Nie wyszły(...)Pavlova z bitą śmietaną i owocami Na blaszce na papierze do pieczenia robimy z masy okręgi (większe i mniejsze) i pieczemy w temperaturze 120 stopni przez ok 50 minut. Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Moje bezy były bardzo chrupiące z wierzchu a w środku lekko ciągnące. Gdy bezy się piekły zrobiłam do nich krem. Mocno schłodzoną

Pyza i Surówka
Torcik figowy 146

jesień – zapraszam :) Tort zrobiłam z biszkoptu, na który przepis linkuję poniżej, w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt Składniki na krem: 400 g serka na sernik 200 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od tego jak słodki lubicie krem) 2 płaskie łyżki żelatyny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii +3 dojrzałe figi(...)środka nie będzie wyciekał na zewnątrz. Przykrywamy drugim spodem i jeszcze raz nakładamy poncz, krem i mus figowy. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu i wkładamy na 15 minut do zamrażarki (ten krok nie jest obowiązkowy, ale kiedy pierwsza warstwa kremu jest lekko zmrożona znacznie łatwiej nałożyć końcową warstwę). Nakładamy kolejną warstwę kremu, ozdabiamy tort – ja zrobiłam po bokach

Ciastkozercy
Skyrnik chia z mango 61

A'la serniczek, którego można jeść bez wyrzutów sumienia :) Główne składniki to skyr naturalny, nasiona chia i pulpa z mango. Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne

Delicious Place
Śmietanowiec z malinami pieczony na biszkopcie 144

  Mój ostatni wypiek: wczoraj upieczony, a dziś już tylko słodkie wspomnienie… Może to dlatego , że mniejsza blaszka(?) może dlatego, że lubię się dzielić(?) a może

Domowe ciasta
Kruche babeczki z makiem i kokosem 254

Słodkości w okresie świątecznym kojarzą nam się szczególnie z makiem, serem i bakaliami. Oprócz ciasteczek i serników możecie też upiec kruche babeczki wypełnione masą makową i z kokosową bezą. Takie babeczki długo wytrzymują świeżość i z pewnością mogą nam zastąpić ciasto. Talerzyk Porcelana Bogucice Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szkl mąki krupczatki 1 szkl mąki kokosowej 200 g masła zimnego(...)porcjami cukier. Miksować do momenty, aż cukier się rozpuści. Do białek wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łopatką. Bezę kokosową rozłożyć równomiernie na masie makowej. Piec około 20-25 minut w 170 stopniach, aż góra będzie rumiana

Ala piecze i gotuje
Babka wykwintna 155

Babka wykwintna to pyszna drożdżowa babka z 10 żółtek. Jest przepyszna! Dodatkowo polana adwokatowym lukrem – petarda! Czas wykonania: 4 h (w 

KuchniaWeDwoje.pl
Biszkopt z masą chałwową 151

wiem jak u Was ale u mnie są takie ciast, których nie pieczemy przez cały rok, dzięki temu zyskują ten niepowtarzalny smak. Klasyką świątecznych wypieków oczywiście są pierniki i serniki, ale u mnie w domu zawsze na święta pojawia się ciasto z masą chałwową. Chałwa to jeden z tych produktów, który wbrew pozorom, bardzo kojarzy mi się ze świętami(...)wylewamy do formy (33×22 cm) i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Biszkopt z 5 jajek powinien być gotowy po około 20 – 25 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy dużo lepiej się go kroi. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej pokruszoną chałwę

PatiGotuje
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9034

Pyszny, lekko kokosowy sernik. Polecam:) Forma do pieczenia: 35 cm x 25 cm. Składniki na ciasto kruche: 250 g mąki pszennej; 120 g zimnego masła; 100 g cukru pudru; 1 łyżka smalcu (można pominąć, smalec jednak nadaje ciastu kruchości); 1 żółtko; 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% lub 18%; 1,5 łyżki kakao; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno wyłożonej papierem formy, na to wylać masę serową, następnie na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 70 minut w temperaturze 160℃. Wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schłodzić. Przed podaniem można oprószyć wiórkami kokosowymi lub polać polewą czekoladową. Pychotka!:) Źródło przepisu:  Moje wypieki

In my kitchen
Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką 158

blog, to pewnie już zauważyliście. że staram się publikować przepisy zgodnie z tym co pojawia się na targu Ostatnio było dużo dyniowych przepisów, wcześniej np. panna cotta czy poziomkowy sernik na zimno . Jako że teraz zaczęły się jedne z moich ulubionych wczesnojesiennych owoców – śliwki, to nie pozostało mi nic innego tylko przygotować ciasto śliwkowe paleo z kruszonką. Jest(...)połączy. Wylewamy ciasto na wcześniej ułożonych na dnie naczynia śliwkach – nie przejmując się zbytnio, aby było równo, staramy się tylko przykryć wszystkie owoce. Pieczemy w piekarniku około 50 minut, aż ciasto z wierzchu zrobi się złociste, a śliwki się zagotują. Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką serwujemy gorące. Smacznego! Artykuł Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Babka marmurkowa 215

oczekiwałam :) Długo zachowuję świeżość i wilgotność, pod warunkiem, że przechowywana jest w zamkniętym pudełku lub zawinięta w folię. Babka marmurkowa jest znakomitym ciastem obok mazurków czy wielkanocnych serników. Koniecznie wypróbujcie na tegoroczne święta!     Składniki: (na formę keksówkę o wymiarach 20x10 cm)   Ciasto: 200 g miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki(...)wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Jasne ciasto wylać na spód formy, na nie wyłożyć ciasto ciemne. Widelcem delikatnie przemieszać obydwa ciasta. Babkę piec przez ok. 40-50 minut do tzw. "suchego patyczka". Po tym czasie wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova 114

Eton mess - który, swoją drogą, muszę w końcu kiedyś przygotować. Tym razem chodziłam po domu szukając czegoś słodkiego i zastanawiając się, jak zużyć ostatni już chyba rabarbar. Znalazłam cudny sernik, i niemal już zabrałam się za przygotowania, kiedy w oczy wpadły mi białka, które skryły się w kącie lodówki. Ha! No oczywiście, że będzie beza... Przed oczami bowiem stanął(...)mąkę, połączyć. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na którym narysować okrąg o średnicy 18 cm. Wyłożyć pianę z białek, formując kopiec. Piec w 120 st. C. przez 75-90 minut, aż beza bęzie z wierzchu chrupiąca. Ostudzić w uchylonym piekarniku, a następnie ostrożnie przełożyć na talerz. Cukier wsypać do garnka, dodać wodę i wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przedwielkanocna próba, czyli babeczki kokosowe 171

przepis, który wszystkich oczaruje i zawsze będzie mi wychodził. Na razie szukam i próbuję. Na blogu Happy vege znalazłam niedawno przepis na babkę intensywnie koksową. Miałam mleko kokosowe po serniku, i pomyślałam sobie, że to idealny pomysł. C. uwielbia wszystko, co kokosowe, więc byłam pewna, że zje z przyjemnością. Babka rzeczywiście jest bardzo intensywna w smaku - wiórki i mleko robią(...)płynne i suche, miksując na najniższych obrotach miksera.  Foremki na mini babeczki posmarować masłem i wysypać mąką. Przelać masę do foremek. Piec w 170 st. C. 30-35 minut. Przestudzić 10-15 minut, wyjąć z formy i ostudzić całkowicie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, oblać nią ostudzone babeczki. Każdą udekorować truskawką. Smacznego! Po zmianie czasu poranki stały się - znów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kremowy sernik z truskawkową pianką na kolorowym cieście-sernik wiosenny 215

Witam Kochani za oknem zrobiło się wiosennie, więc i jak chcę Wam dziś przedstawić pyszne, kolorowe ciasto. Jest to bardzo pyszny sernik z kremową masa serową, na kolorowym biszkopcie, z truskawkową pianką. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, zrobiłam je w dużej blaszce, a zniknęło w tempie ekspresowym. Całej mojej rodzinie bardzo smakowało.  Chce Wam je bardzo polecić(...)Trzecia część zostaje jasna. Łyżką  wykładamy ciasto naprzemiennie do blaszki, tak by powstała kolorowa mozaika. Wyrównujemy i pieczemy do suchego patyczka w temp 180 stopni (ok 20 -25 minut) Wyciągamy ciasto z piekarnika, studzimy. Ostudzone polecam naponczować herbatą. KREMOWA MASA SEROWA Jest to masa serowa gotowana, jednak po wystudzeniu, ma niesamowicie kremową i gładką konsystencję, nie jest "budyniowata

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) 159

Sernik na zimno jest chyba jednym z najbardziej popularnych letnich deserów, który nigdy się nie znudzi. Dziś w wersji dwu kolorowej różowo-białej i dwu smakowej truskawkowo-śmietankowej ;) Sernik jest niezwykle kremowy, delikatny i aksamitny w smaku a to wszystko poprzez dodanie ricotty i śmietany kremówki. Deser wprost rozpływa si ę  w ustach. Polecam(...)fresca 2 cucchiaini di zucchero a velo fragole PRZYGOTOWANIE Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Warstwa śmietanowa Listki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie ok. 5 minut. Śmietanę podgrzewamy, po czym zdejmujemy z ognia. Namoczoną żelatynę delikatnie odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do podgrzanej śmietany, dokładnie mieszamy, odstawiamy

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania