sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:333/478)

Serniczki błyskawiczne z kaszą manną, bez masła i budyniu. 192

  Witajcie :) Na dworze zimno i wietrznie na osłodę dnia mam dla Was pyszne błyskawiczne serniczki. Nie potrzeba do nich wielu składników. Bez masła i budyniu

Sama słodycz i szczypta chili
MORELOWE SERNICZKI Z PATELNI 214

Składniki na 1 porcje: 100 g chudego twarogu - polecam twaróg naturalny Pilos z Lidla (kostka 200 g) 4 łyżki płatków owsianych (ok. 40 g) 1 płaska

Vroblewska-fitlife
Sernik na zimno bez pieczenia 124

Przepyszny delikatny serniczek. Można go zrobić na biszkoptach lub samodzielnie upiec biszkopt. Ja mam tym razem na biszkopcie, ponieważ nie dostałam w sklepie biszkoptów. To zależy

Kuchnia Pokoleń
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 110

kupować w sklepach gotowych przetworów, często wzbogaconych chemicznymi, zbędnymi dla naszego organizmu, "dodatkami" Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów z poniższego przepisu świetnie pasuje też do... sernika z makiem. Takie połączenie podpowiedział mi szef kuchni w Restauracji i Hotelu Mansor, Grzegorz Sebastian, którego porady możecie przeczytać w poście Jak przygotować wigilijną kolację Domowa konfitura z żurawiny(...)Gotować do chwili rozpuszczenia się cukru mieszając od czasu do czasu (takie postępowanie pozwala lepiej wydobyć aromat przypraw). Dodać 4/5 umytej żurawiny. Gotować na małym ogniu około 25- 35 minut mieszając i delikatnie ugniatając żurawinę, po czym dodać pozostałe owoce i wiśniówkę i gotować kolejne 10-15 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Gorącą konfiturę z żurawiny przełożyć do słoików

Cztery Fajery
Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) 386

przepyszne ciasto  i bardzo żałuję,  ż e tyle lat zwlekałam z jego przygotowaniem. Ciasto nazywa si ę  "migliaccio", jak dla mnie to trochę taki "oszukany" sernik, gdyż składa si ę  z kremowej ricotty, kaszki semolino, jaj, mleka, odrobiny masła , wanilii i cukru. Tych kilka prostych składników tworzy bardzo delikatne ciasto, lekkie jak puch, wilgotne(...)skórkę z cytryny i ziarenka z laski wanilii. Do gotującego si ę  mleka stopniowo wsypujemy kaszkę semolino. Nie przerywając mieszania, gotujemy ok. 3-4 minut na małym ogniu. Gdy kaszka wchłonie wszystkie płyny i stanie si ę  g ę sta, zdejmujemy z gazu, odstawiamy do wystygnięcia. **** Per preparare il migliaccio, iniziate

La grande e la piccola cuoca
SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE 258

razem mam dla Was przepis na pyszny sernik na kruchym cieście. Taki niby klasyczny, a zarazem jeden z lepszych serników jakie jadłam. Niesamowicie delikatny, rozpływający się w ustach. Sernik , do którego powracać będziecie z wielką przyjemnością! Koniecznie spróbujcie!   SKŁADNIKI: ( duża blacha ok. 30x 24 ) CIASTO: * mąka – 500 g * cukier puder – 200 g * żółtko(...)możemy to zrobić mikserem. Dodajemy ubitą pianę z białej i mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Ciasto rozwałkowujemy na blachę, wylewamy masę serową, przykrywamy drugą , rozwałkowaną połową ciasta. Pieczemy ok. 50-55 minut / 180C. Całkowicie studzimy. Smacznego

Ostra na Słodko
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 200

kupować w sklepach gotowych przetworów, często wzbogaconych chemicznymi, zbędnymi dla naszego organizmu, "dodatkami" Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów z poniższego przepisu świetnie pasuje też do... sernika z makiem. Takie połączenie podpowiedział mi szef kuchni w Restauracji i Hotelu Mansor, Grzegorz Sebastian, którego porady możecie przeczytać w poście Jak przygotować wigilijną kolację Domowa konfitura z żurawiny(...)Gotować do chwili rozpuszczenia się cukru mieszając od czasu do czasu (takie postępowanie pozwala lepiej wydobyć aromat przypraw). Dodać 4/5 umytej żurawiny. Gotować na małym ogniu około 25- 35 minut mieszając i delikatnie ugniatając żurawinę, po czym dodać pozostałe owoce i wiśniówkę i gotować kolejne 10-15 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Gorącą konfiturę z żurawiny przełożyć do słoików

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto pomarańczowe - bez glutenu, bez tłuszczu 170

widać - zupełnie niepotrzebnie, gdyż wyszło mi z tego coś całkiem ładnego i na dodatek pysznego. Wyraźna słodycz łączy się z delikatną goryczą pomarańczy. to coś pomiędzy najlepszym, domowym sernikiem, a pomarańczową babką -  wilgotne, kremowe, a mimo to pozbawione glutenu i dodatku tłuszczu.  Składniki: 2 pomarańcze 100 g ryżu basmati 100 g mąki jaglanej  opakowanie kisielu cytrynowego(...)cytryny. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry pomarańczy z dodatkiem miodu.  Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30-40 minut. Ostudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Uwaga! Po upieczeniu najlepiej odczekać 1-2 godzinki do przestygnięcia, w przeciwnym razie będzie się rozpadać. smacznego

Kuchnia Ellie
Kruche ciasto z serem i truskawkami 113

podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, aby nie przywierało do blatu. Wyłożyć nim blachę i wyrównać kształt do brzegów formy. Ciasto nakłuć równomiernie widelcem. Piec 30 minut w temperaturze 160°C. Po wyjęciu z piekarnika, na podpieczony spód wylać masę serową. Ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki i posypać kruszonką. Kruszonkę należy rozrywać między palcami. Wstawić do piekarnika. Temperaturę

Bullio
Kruche ciasto z serem i truskawkami 1923

podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, aby nie przywierało do blatu. Wyłożyć nim blachę i wyrównać kształt do brzegów formy. Ciasto nakłuć równomiernie widelcem. Piec 30 minut w temperaturze 160°C. Po wyjęciu z piekarnika, na podpieczony spód wylać masę serową. Ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki i posypać kruszonką. Kruszonkę należy rozrywać między palcami. Wstawić do piekarnika. Temperaturę

Bullio
Kruche ciasto z serem i truskawkami 328

podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, aby nie przywierało do blatu. Wyłożyć nim blachę i wyrównać kształt do brzegów formy. Ciasto nakłuć równomiernie widelcem. Piec 30 minut w temperaturze 160°C. Po wyjęciu z piekarnika, na podpieczony spód wylać masę serową. Ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki i posypać kruszonką. Kruszonkę należy rozrywać między palcami. Wstawić do piekarnika. Temperaturę

Bullio
Roladki makowe w masie serowej 232

już ostatnia, jak na razie, propozycja na wypiek, który zabiera sporo czasu podczas przygotowania. Za to efekt, przynajmniej jak dla mnie, jest świetny, a połączenia smaku makowca, sernika i kruchego ciasta daje uczucie błogiej przyjemności przy filiżance pysznej i aromatycznej kawki :) Ciasto kruche: 800 gram mąki 5 żółtek 1 jajko 300 gram margaryny  1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/2 szklanki(...)pozostałe trzy kawałki kruchego ciasta, na każdy z nich nakładam masę makową i zwijam trzy rolady. Wszystkie układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 20-25 minut w 200'C by ciasta połączyły się ze sobą tworząc ciasto z rolad. Ser, cukier, żółtka, cukier waniliowy mieszam i podgrzewam.  Smażę około 5 minut. W mleku rozprowadzam proszek

Ciasteczkowy Potwór
Łatek, czyli sernik z czekoladowo - bananową nutką 144

Trochę inny pomysł na sernik niż tradycyjny. Uwielbiam połączenie czekolady z bananami, a w powiązaniu z smakiem sernika i kruchym ciastem czekoladowym to po prostu bajka! A wszystko zaczęło się, gdy znalazłam w lodówce twaróg i banany :) Ciasto: 125g margaryny 2/3 szklanki cukru 2 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 ½ szklanki mąki 1 czubata łyżka kakao Masa serowa(...)masę serową wylewamy na blaszkę wyłożoną kakaowym ciastem, po czym nakładamy na nią łyżeczką mus bananowo- kakaowy, tworząc łatki. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, około 50 minut. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site

Smakowy Raj
Oszukany sernik. 1436

Oszukany sernik. Skąd taka nazwa? Otóż w smaku przypomina smak sernika lecz nie ma grama sera w naszym cieście. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 6 żółtek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany(...)koniec wsypujemy budynie. Chwilę miksować po czym wylać masę na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce pokrywając masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania