sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:337/478)

TRUSKAWKOWY SERNIK JAGLANY 107

Jedliście ciasto truskawkowe z dodatkiem kaszy jaglanej? Słodki truskawkowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy jaglanej gotowanej na mleku sojowym. Wszystko to na delikatnym biszkopcie. Alternatywa dla osób nietolerujących laktozy. Biszkopt: 4 jaja 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500g truskawek ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy ½ szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka(...)podzielić na 2 części. Żelatynę zalać ¼ szklanki zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Kaszę jaglaną płuczemy kilkakrotnie. Na gotujące mleko sojowe wsypujemy kaszę pozostawiamy tak na małym ogniu przez 15 minut. Studzimy.   W malakserze blendujemy truskawki, cukier puder, ugotowaną kaszę i twaróg. Tak długo aż otrzymamy jednolitą gładką masę. Śmietankę ubijamy. Żelatynę podgrzewamy do rozpuszczenia i dodajemy do masy truskawkowej

Słodki Zakątek
SERNIKOBROWNIE Z CZEREŚNIAMI – idealne! 124

Przygotowuję z nich nie tylko fantastyczne przetwory, kompoty, placuszki, desery, ale również ciasta! Jednym z tych ulubionych jest Sernikobrownie z czereśniami ( bo jak wiecie jestem ogromną wielbicielką wszelkiego rodzaju serników! ) I już siedząc na plaży w Grecji myślałam tylko o tym, by odpalić piekarnik zaraz po powrocie! Zrobiłam zakupy przez internet, a już po powrocie do Polski mogłam cieszyć się(...)użyłam sera „wiaderkowego” – zawsze wybieram ten dobrej jakości, bardzo gęsty, droższy – warto! SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: WARSTWA SEROWA: Wszystkie składniki miksujemy na najniższych obrotach przez ok. 3 minuty – powinny być w temperaturze pokojowej . WARSTWA CZEKOLADOWA: W kąpieli wodnej roztapiamy masło z czekoladą i cukrem, lekko studzimy. Do masy dodajemy jajko, mąkę i kakao – dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ

Ostra na Słodko
Pyszne ciasto z masą z serkiem mascarpone i owocami 191

Idealne ciasto na specjalne okazje. Możecie zrobić z różnymi owocami, ja zrobiłam z truskawkami i gruszkami, które bardzo lubię. Biszkopt- białka ubić na sztywną pianę. Następnie

Kuchnia Pokoleń
Sernik z różą 137

Tradycyjny sernik na kruchym spodzie z dodatkiem konfitury. Polecam także przepisy na inne SERNIKI   Składniki na ciasto półkruche: 20 dag mąki 8 dag tłuszczu 8 dag cukru pudru 1 jajko 3 łyżki kwaśnej śmietany 1/3 torebki proszku do pieczenia 1 słoiczek konfitury z płatków róży ( do smarowania) Składniki na masę serową: 75 dag twarogu 30 dag cukru(...)białek, oraz kilka kropli aromatu.  Masę wymieszać i wylać na przygotowany, podpieczony spód z konfiturą. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut

Tradycyjna Kuchnia
Sernik bananowy 105

Dziś naszła mnie ochota na sernik, dawno nie robiłam, ani nie jadłam sernika więc póki jeszcze miałam okazję i czas zabrałam się za pieczenie. Sernik intensywnie bananowy, niski, ponieważ zrobiłam go w formie na tartę, która jest przeogromna ;p  Wypiek przetestowany przez moją mamę ;) hmm... co nowego u mnie? za tydzień o tej porze będę ostatecznie pakować(...)kilka kropel aromatu bananowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki  Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki na spód rozsmarowujemy masę w formie wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy przez około 10 minut w temp. 180 stopni w tym czasie przygotowujemy masę serową białka ubijamy z fruktozą na sztywną pianę banana rozduszamy widelce, dodajemy ser, skrobię, wiórki, żółtka, aromat i miksujemy na koniec

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik truskawkowy (dwukolorowy) 253

Pyszny, kremowy i różowy sernik na zimno z masą twarogową i truskawkową. Do poniższego ciasta możecie wykorzystać mrożone truskawki (tylko wcześniej należy je odmrozić). Sernik idealny na gorące dni :) Składniki: (na białą masę) 1 kostka twarogu (250 g) 250 g jogurtu bałkańskiego 3 łyżki serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanka wrzącej wody(...)wrzącej wodzie i gdy przestygnie powoli wlać ją do masy twarogowej. Za pomocą miksera wszystko ze sobą połączyć. Przygotowaną białą masę wylać na spód ciasteczkowy i wstawić na 30 minut do lodówki. 3. W międzyczasie przygotować masę truskawkową - najpierw zmiksować truskawki i lekko je zagotować. Gdy masa będzie lekko gorąca wlać do niej rozpuszczoną żelatynę i wszystko ze sobą połączyć

Ugotować
SERNIKOBROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 274

kolejny fantastyczny przepis dla wielbicieli serników , brownie czy też innych ciast czekoladowych. Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami. Fantastyczna całość , której smak zabiera nas wprost do 7 nieba! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * masło – 125 g * cukier(...)Zmielony ser miksujemy z jajka , cukrem i budyniem. CAŁOŚĆ: Do formy wylewamy ciemne ciasto. Przykrywamy masą serową. Układamy odsączone brzoskwinie. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia! Smacznego

Ostra na Słodko
PIERNIK BAKALIOWY Z POWIDŁAMI ( szybki! ) 396

Święta bez piernika?! O nie nie! Tak być nie może! Oprócz serników ( TU macie ich mnóstwo! ) zawsze jest też piernik! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny piernik – taki , który robi się błyskawicznie … nie trzeba nastawiać go kilka tygodni przed … i smakuje fenomenalnie! A zapach podczas pieczenia unosi się w całym domu. Dodatek orzechów laskowych … prażonych(...)sodę i pozostałe przyprawy do piernika dokładnie ze sobą miksujemy. Dolewamy mleko i dodajemy powidła śliwkowe – mieszamy. Wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 minut / 200 C ( z termoobiegiem ). Studzimy. Wystudzony dekorujemy przygotowanym lukrem … podprażonymi na suchej patelni orzechami i migdałami oraz suszoną żurawiną i perełkami. Pycha! Smacznego! Ps. lukier oczywiście można przygotować samemu

Ostra na Słodko
Makowiec na kruchym spodzie 189

Jednak już w domu, podczas wertowania propozycji przepisowych na tradycyjny makowiec z "prawdziwego zdarzenia", znowu pojawiły się wątpliwości i ostatecznie postanowiłam zrobić po swojemu, bazując na sprawdzonej recepturze na sernik. Tak więc poczyniłam kolejny krok na drodze do cukierniczego rozwoju;) Smakowo wyszło pysznie - wizualnie może nie najpiękniej (piana coś mi opadła). No cóż, zanosi się na dłuuugą drogę(...)grubych oczkach tarki schłodzoną porcję ciasta (nie mogłam się doczekaż, aż dobrze mi się schłodzi, dlatego zamiast zetrzeć podrobiłam na mniejsze kawałki - ładniej wyglądałoby starte). Piec około 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Serowe mini pączki 440

takie służy naszej diecie w sposób szczególny i żarcie tego cuda na kilogramy jest usprawiedliwione zdrowotnie, możemy zacząć produkcję. Potrzebujemy: 600 g sera półtłustego, zmielonego 3x lub sera na sernik 4 spore jajka 100 g cukru około 400 g mąki pszennej uniwersalnej 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki proszku do pieczenia skórkę otartą z jednej cytryny sok z jednej cytryny(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ser, jajka i cukier ucieramy na jednolitą masę. W Tefal Companion – zakładamy nóż do wyrabiania, ustawiamy obroty 7 i ucieramy około minuty. Dodajemy partiami mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. W Tefal Companion robimy to na obrotach 5. Dodajemy alkohol, skórkę z cytryny i sok. Mieszamy do połączenia. Około

ladykitchen
Ślimaczki francuskie z chałwą i orzechami wg Aleex 164

tych wyjątkowych dni. Porządki każda z nas zrobi we własnym zakresie, ale w wyborze świątecznego menu będę mogła Wam trochę pomóc. Pierwszy przepis, który możecie wykorzystać, już znacie. To sernik z czekoladowym kajmakiem, który piekłam na Dzień Kobiet. W ciągu kolejnych dni będą pojawiać się na blogu propozycje dań i wypieków świątecznych. Może spośród nich wybierzecie coś dla siebie(...)pokroić na plastry o wysokości 4 cm. 6. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Posmarować każde ciastko jajkiem rozkłóconym z mlekiem. 8. Piec około 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. 9. Ostudzić na kratce. 10. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

W mojej kuchni
Krajanka makowa-makowa panienka 928

moja koleżanka napisała na FB, że Szwedzi nie wiedzą co tracą jeśli jeszcze nie jedli makowca. Uwielbiam tradycyjny makowiec drożdżowy . Jest to ciasto, które u mnie zawsze konkuruje z sernikiem. Jak mam ochotę na obydwa to piekę seromak . Krajanka makowa Składniki: prostokątna forma 32 cm x 25 cm Spody makowe 200 g maku, zmielonego i suchego 100 g zmielonych migdałów(...)wymieszaj delikatnie za pomocą szpatułki do ciasta. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę makową. Wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 25 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij ciasto i ostudź. Ugotuj dżem z żurawiny, wody i cukru. Gotuj przez 25 minut. Dżem będzie naturalnie gęsty. Jeśli będzie za bardzo gęsty dodaj więcej

codojedzenia
SER W CIEŚCIE MURZYNKOWYM MAŁA BLACHA 188

też modyfikowałam, w oryginale do sera były dodane wiórki kokosowe, tu z nich zrezygnowałam. Kakaowe ciasto wykorzystałam nawet do zrobienia mojego ulubionego ciasta  USTA ADAMA . Wracając do sernika jest bardzo prosty i szybki do wykonania, więc jak najdzie nas ochota na ciasto do kawy ten przepis będzie idealny, a smak..... tego nie da się opisać. Po prostu trzeba spróbować(...)najpierw wylewamy ciasto, a następnie wykładamy łyżką ser. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 150 st. C termoobieg lub 170-180 st. C ustawienie góra dół ok 50-60 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą. PRZEPIS NA DUŻĄ BLACHĘ  KLIK

Pani na deser
Panzanella 159

podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć(...)Pomidory kroimy w dowolne kawałki, cebulę w piórka. Anchois, oliwę i ocet miksujemy na sos i dodajemy do pomidorów. Mieszamy. Dokładamy bazylię i grzanki. Panzanella najlepsza jest po 20 minutach, jak chleb naciągnie pysznym sosem. Dobrze schłodzić ją w lodówce, wtedy jest idealna na upały. Post Panzanella pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Panzanella 221

podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć(...)Pomidory kroimy w dowolne kawałki, cebulę w piórka. Anchois, oliwę i ocet miksujemy na sos i dodajemy do pomidorów. Mieszamy. Dokładamy bazylię i grzanki. Panzanella najlepsza jest po 20 minutach, jak chleb naciągnie pysznym sosem. Dobrze schłodzić ją w lodówce, wtedy jest idealna na upały. Post Panzanella pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania