jajka robią się niezwykłe. To prosty przepis na urozmaicenie gotowanych jajek z majonezem. Jeśli szukacie innych przepisów na faszerowane jajka to zaglądnijcie tutaj , na blogu znajdziecie też przepisy na serniki i wielkanocne babki . Składniki na jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga, w zależności od ilości jajek: Jajka ugotowane na twardo, 2 połówki na osobę kawior z pstrąga(...)szczypiorek sól i pieprz do smaku Przepis na jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga. Jajka wkładamy do zimnej wody i jak zacznie się woda gotować, gotujemy jeszcze 8 minut, odlewamy wodę, zalewamy zimną wodą i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół , doprawiamy delikatnie solą. Na każdą połówkę jajka nakładamy po łyżeczce majonezu, doprawiamy pieprzem, na środku kładziemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsłodki, kremowy i rozpływający się w ustach. Do tego te rajskie naleśniki… Nie mogłam się oderwać. INNE PRZEPISY NA DESERY: TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA(...)KLASYCZNE CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI: – Przepyszne śniadanie – Genialny deser – Raj dla podniebienia – Słodkość z nutą karmelu – Naleśniki idealne ILOŚĆ PORCJI: 2 / 8 dużych naleśników / CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT CO POTRZEBUJESZ – Pomarańcze – 3 sztuki – Cukier trzcinowy – 4 łyżki / około 40g / – Masło – 50 g – Likier pomarańczowy – 50 ml / u mnie MONIN / NALEŚNIKI – Mleko – 500 ml – Mąka – 200g – Jajka – 2 sztuki
globuskulinarnykremowa w smaku. W wersji oryginalnej podawana jest zazwyczaj w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami lub skórką pomarańczową. Jest bardzo łatwa do zrobienia i z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom serników i deserów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pascha wielkanocna Składniki 3 l mleka 2% lub 3% 1 litr kwaśnej śmietany 18% lub 24% 9 żółtek 180 g cukru pudru(...)migdałów 50 g żurawiny suszonej Instrukcje Białka oddzielamy od żółtek. W dużym garnku zagotowujemy mleko i do gorącego wlewamy żółtka dokładnie wymieszane ze śmietaną. Zagotowujemy i gotujemy kilka minut (3-4 minuty) cały czas mieszając. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Durszlak lub gęste sitko wykładamy gazą i przelewamy powstały ser. Zostawiamy na 3-4 godziny do czasu, aż serwatka się odsączy
To co lubię - gotuję i polecamzmiksowałam na gładką masę. Przelałam ciasto do foremki 24 x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut. Serek mascarpone zmiksowałam z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. śmietanę razem ze śmietan - fixem ubiłam na sztywno i drewnianą łyżką wymieszałam z rozwierconym serkiem. Wyłożyłam na upieczone(...)umyłam, wyciągnęłam pestki i razem ze skórką zblendowałam. Ostudzone galaretki wymieszałam z morelami i odstawiłam do stężenia do lodówki. Kiedy mus już zaczął tężeć wylałam go na sernik. Odstawiłam ciasto jeszcze na kilka godzin do lodówki. Bardzo smaczne i orzeźwiające ciastko! Pyszne! Notatki: * morele można obrać ze skórki, wtedy kolor musu będzie jaśniejszy
Pieprzyć z Fantazjąpysznym kruchym ciastem i bezą. Jest wysokie i bardzo smaczne, a duża ilość brzoskwiń dodaje mu jeszcze smaczku :-) Mam nadzieję, że lubicie i skorzystacie z przepisu, bo warto :-) Sam sernik najlepszy jest na drugi, a nawet trzeci dzień :-) Miłego piątku :-))) Blaszka: 24 x 34 cm Składniki ciasto: 250 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka(...)miksujemy do uzyskania gładkiej kuli kruchego ciasta. Składniki możemy też dać na stolnicę i po prostu zagnieść :-) 2. Ciasto dzielimy na dwie części (60/40) i wkładamy na jakieś 30 minut do zamrażalnika. Po upływie czasu większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko przygniatamy. Podpiekamy w 180 stopniach jakieś 15 minut
kruche babeczkiSerniki to jedne z moich ulubionych ciast, które mogę jeść bez przerwy. W takiej wersji zrobiłam go po raz pierwszy, ale nie ostatni! Składniki: 1 kostka twarogu półtłustego 2 jaja 20 tabletek słodziku 1 białko (opcjonalnie) 1 łyżka mąki migdałowej 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka nasion chia aromat Sposób przygotowania: Jaja z białkiem i słodzikiem ucieramy(...)puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa FiestaŚwięta. 1 godzina blaszka 24×26 składniki: spód: 500 g herbatników 20 g masła masa makowa: 500 g gotowej masy makowej HELIO 250 g białego sera do serników 2 jajka 60 g ciemnej, 80% czekolady deserowej lub gorzkiej część serowa: 500 g mascarpone 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy polewa: użyłam gotowej(...)wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzić spód z herbatników Masę makową, ser biały jajka dokładnie zmiksować. Dodać startą czekoladę. Masę wyłożyć na spód i piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki z masy makowej wymieszać. Wyłożyć na spód makowy i piec kolejne 30 minut. Na wystudzone ciasto wylać polewę i dowolnie dekorować Kochani to pomysł
Ania i Marcin gotująupiec również z truskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając(...)Delikatnie połączyć z pianą , mieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem, tylko dół blaszki. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Ciasto przekroić na dwa blaty. Masa jogurtowa 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 5 łyżeczek żelatyny cukier puder według własnego smaku Jogurt zmiksować z cukrem pudrem
O kuchni z uczuciemTyle razy już pisałam, że uwielbiam serniki na każdy sposób. Zawsze przygotowuje je inaczej i za każdym razem smak jest inny. :) Składniki: 200g twarogu do sernika 1 jajko 1 łyżeczka WPC 80 1 łyżka cukru trzcinowego 1 czubata łyżka puree z dyni aromat waniliowy Sposób przygotowania: Żółto oddzielamy od białka. Białko z szczyptą soli ubijamy na sztywną(...)twaróg - dokładnie miksujemy. Ubitą pianę przekładamy do masy serowej. Dodajemy puree z dyni. Szpatułką dokładnie wszystko mieszamy. Masę serową przelewamy do natłuszczonego naczynka lub blaszki. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa FiestaBardzo kremowy, wyrazisty sernik. Jest swego rodzaju kombinacją kontrastów - ciemnego, wyrazistego smaku brownie, delikatnej masy serowej z kawałkami melona, pokrytej puree z owoców. Smakuje rewelacyjnie, wygląda też nieźle ;) Bardzo polecam! Składniki na spód brownie: 2 duże jajka 130 g czekolady gorzkiej Goplana 100 ml kremówki 70 g mąki pszennej 30 g kakao szczypta soli 75 g cukru Czekoladę połamać(...)zlać śmietanką i rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Odłożyć do wystudzenia. Jajka ubijać przez kilka minut, do czasu, aż zwiększą objętość, w międzyczasie dodać cukier. Mąkę przesiać z kakao, wsypać do masy jajecznej, dodać sól i delikatnie wymieszać. Wlać przestudzoną czekoladę i dokładnie połączyć. Tortownicę o średnicy 18 cm natłuścić, wylać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni
Domowa cukiernia Ewygorzkiej czekolady 70% - 100 g masła - 100 g mąki (u mnie pełnoziarnista) - 2 jajka - ok. 3-4 czubatych łyżek cukru pudru masa serowa - ok. 500 g sera na serniki - opakowanie budyniu waniliowego - jajko - ok. 100 g cukru pudru dodatkowo - dżem wiśniowy/konfitura wiśniowa (u mnie 100% owoców) Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W rondelku na małym(...)pudrem. Wszystkie składniki wraz z mąką połączyć ze sobą mikserem na niskich obrotach. Czekoladową masę wyłożyć do papilotek na ok. 1/3 wysokości. Wstawić do piekarnika na ok. 10-15 minut, w celu podpieczenia spodu. W tym czasie twaróg utrzeć z jajkiem, budyniem i cukrem pudrem. Wyłożyć po ok. 1,5 łyżce masy serowej na podpieczone spody babeczek. Dodatkowo nałożyć
Kuchnia Elliepapierem do pieczenia, pierniczki ułożyć w niedużej odległości od siebie. Piec w temperaturze 180ºC przez 7 – 12 minut (w zależnosci od grubości i wielkości, ja piekłam około 7 minut). Wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce. Pierniczki polukrować lub ozdobić. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/pierniczki-alpejskie/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('ced5b706210a4437566a14919852e134').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: sernik święta sernik boze sernik z rodzynkami na boze narodzenie The post Pierniczki alpejskie appeared first
dom-agi.pldomu. Wystarczy, że wszystkie ogromne markety, którym towary się terminują, wyrzucają tony takich produktów na śmieci. Wyrzucają miliony złotych na wielkie wysypiska gnijących odpadów spożywczych. Wymyśliła serrnik - niesernik na zimno. Płatki posłużyły za spód. JOGURTOWIEC NA ZIMNO. /autorski;/ torownica o średnicy 21 cm 3 jogurty z ziarnami po 400g 6 łyżek stołowych żelatyny 1/2 szklanki mleka* 200 g płatków śniadaniowych(...)porcjami rozgniatam płatki wsypane do woreczka plastikowego przy pomocy wałka). Mieszam dokładnie z miękkim masłem. Spód tortownicy wykładam folią aluminiową, wylepiam masą z płatków i na minimum 30 minut wkładam do lodówki. Żelatynę wsypuję do małego garnuszka, zalewam mlekiem i czekam, aż napęcznieje. Następnie podgrzewam ją, aby się rozpuściła, studzę. Miksuję z jogurtami. Kiedy masa zacznie gęstnieć
W kuchni Karmel-itkiSezon na rabarbar trwa więc postanowiłam że zrobię coś słodkiego na deser.Bardzo lubię serniki na zimno robi się szybko i nie wychodzą z nich zakalce :) i zawsze się udają. SKŁADNIKI 1 kg mielonego sera takiego z wiaderka 100 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 400 g rabarbaru 400 g truskawek, mogą(...)gładki mus. Wsypać galaretki truskawkowe i dokładnie wymieszać aby się rozpuściły. Gotowy mus odstawić do wystudzenia. Masa serowa. Do rondelka wlać mleko i wsypać żelatynę. Zostawić na kilka minut aby żelatyna napęczniała. Następnie mleko podgrzać ale nie gotować, dokładnie rozpuścić żelatynę. Odstawić do wystudzenia. Do miski przełożyć masło, dodać cukier oraz 2-3 łyżki zmielonego sera.Wszystko utrzeć, ucierać
Mała w garnku mieszaOstatnio coraz trudniej znaleźć mi czas na gotowanie:( maleństwo, które trzy miesiące temu pojawiło się w naszym domu, zdominowało nasze życie. Jednak bardzo chciałam sprawić słodką
Ania i Marcin gotują