sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:242/478)

Sernik na czekoladowym spodzie z musem truskawkowym 104

Składniki na formę: 40/25 Czas przygotowania: 90 min + 3 h chłodzenie Spód 300 g masła 300 g gorzkiej czekolady 4 jajka 1 szklanka cukru 180 g mąki pszennej Sernik 1 kg zmielonego twarogu 4 łyżki mąki  ziemniaczanej 1 laska wanilii 1 szklanka cukru 2 jaja Mus truskawkowy 2 galaretki truskawkowe 600 g truskawek * 1/2 szklanki cukru(...)wody,  mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się  2. Truskawki odszypułkować i włożyć do rondelka, dodać cukier i gotować na większym ogniu co chwilę mieszając przez ok. 7 minut aż zmiękną, zaczną się rozpadać i będą otoczone gęstym sosem 3. Truskawki dodać do galaretki, wymieszać i ostudzić, gdy galaretka będzie już zimna dodać do niej jogurt i lekko zblendować, powinny

Słodki Kompromis
Truskawkowiec na cieście francuskim 123

Coś u mnie ostatnio dużo ciast takich na zimno, ala serników czy pianek. Szukam po prostu idealnego przepisu. Dzisiaj będzie truskawkowiec na francuskim cieście. Pyszny, lekki i słodki. Czyli najlepszy! Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 2 łyżki cukru trzcinowego  * 3 galaretki truskawkowe * 300g świeżych truskawek * 300g serka homogenizowanego  Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wystudzić i zmiksować(...)razem z serkiem. Można dosłodzić masę. Ciasto rozłożyć, po nakłuwać widelcem i posypać cukrem, przykryć papierem do pieczenia, obciążyć drugą blaszką i piec 25 minut w 180 stopniach. Ciasto wystudzić i pokroić na trzy paski. Truskawki pokroić w plastry, kilka odłożyć do dekoracji. Wyłożyć pierwszy blat ciasta, ułożyć truskawki i wylać 1/3 masy. I tak do końca składników. Na górę

Magiczne Życie Marty
Zapiekana owsianka sernikowa z malinami 216

śniadania lubię najbardziej. :-) Tę owsiankę szczególnie, bo można zrobić ją na 2 dni. Pierwszego dnia zjeść na ciepło a drugiego po schłodzeniu w lodówce, kiedy to smakuje jak najpyszniejszy sernik. :-) Podany przepis wystarczy na 3 nieduże foremki. 350g mielonego sera twarogowego 4 łyżki cukru 2 jajka 4-5 łyżek jogurtu naturalnego 1 szklanka płatków owsianych. 1 szklanka mrożonych malin(...)owsiane i zamrożone maliny, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. 2. Masę przekładamy do ceramicznych foremek o średnicy 8-10 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Sernik na ciemnym spodzie 169

według przepisu znalezionego tutaj ..mój sernik nie wyszedł taki wysoki...tzn.jak się upiekł był wysoki...ale niestety opadł..ale i tak był smaczny.. Razem ze mną serniki piekły... Ciasto: 1/2 kg maki 2 całe jaja 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego(...)śmietankowy) 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta ze sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wszystkie składniki ciasta zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć na 30 minut do zamrażarki.Margarynę (wyjętą wcześniej z lodówki) utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać stopniowo zmielony twaróg, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, skórkę cytrynową, aż do wyczerpania składników. Białka ubić

Moje domowe kucharzenie
Sernik z malinowa nutą 100

Jestem miłośnikiem serników. Już od kilku lat na święta wszystkie ciasta piecze córka. Co roku też pyta się co ma upiec, a ja zawsze wybieram sernik. Dzisiaj prezentuję sernik z malinową nutą, troszkę dla urozmaicenia. Składniki: Ciasto: 1 kostka tłuszczu ( margaryna ) 1 ½ szklanki cukru 3 łyżki kakao(...)opakowanie twarogu ( wiaderko 800 – 1000 gram ) 4 jajka 1 szklanka cukru ½ kostki masła 1 szklanka malin Wykonanie: Kostkę margaryny, cukier , cukier wanilinowy i wodę gotujemy razem przez 5 minut. Od powstałej masy odlewamy ½ szklanki. Pozostałą część schładzamy. Do schłodzonej masy dodajemy kolejno żółtka jajek, proszek do pieczenia i mąkę. Całość mieszamy i na koniec dodajemy  ubitą pianę z białek

Smaki Ewy
Kandyzowana skórka pomarańczowa 118

Aromatyczna i niezastąpiona. Do bab, mazurków, keksów, serników i do czego tylko chcecie. Domowa skórka pomarańczowa w najlepszej wersji- czyli bez konserwantów. Niezastąpiona w wypiekach świątecznych i codziennych. Składniki dla 4 osób: 3 pomarańcze najlepiej niepryskane (bio) ½ szklanki wody + woda do wstępnego gotowania 1 szklanka cukru Pomarańcze wyszorować, sparzyć. Skórkę naciąć na ćwiartki lub ósemki, zdjąć z pomarańczy. Warstwę białej(...)skórki (albedo) w większości wyciąć, wyrzucić. Skórkę pomarańczową pokroić w paski. Przełożyć do małego rondla, zalać wodą. Gotować 10 minut, odcedzić. Czynność powtórzyć. W garnku z grubym dnem wymieszać szklankę wody z cukrem. Dodać odcedzoną skórkę pomarańczową. Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez 45-60 minut, aż większość wody wyparuje i powstanie gęsty syrop, a skórka będzie miękka

Pełny talerz
Słodki ryż z jabłkiem i cynamonem. 178

Idealne śniadanie lub deser na chłodny zimowy poranek, naprawdę pyszne, a przy tym łatwe do przygotowania. Zachęcam was do wypróbowania danego przepisu. Składniki: 0,5 szklanki

Kuchnia Łukasza
Puree z dyni 151

smakują. W tym roku przywiozłam sobie piękną dynię od babci z ogródka i zapakowałam ją na początek do słoików.  Takie puree można użyć do różnych celów- ciasto, sernik, zupa i wiele innych, także zachęcam ;) Składniki: dynia Wykonanie: Dynię myjemy, usuwamy środek z pestkami. Resztę dyni wraz ze skórką kroimy na mniejsze części i układamy na blasze. Pieczemy(...)miękka, aby z łatwością wchodził w nią widelec. Po wyjęciu z piekarnika czekamy, aż dynia trochę wystygnie i oddzielamy skórkę od miąższu. Miąższ blendujemy. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 minut. GOTOWE

Czerwona Porzeczka
Sernik z miętą - orzeźwiający tort bez pieczenia / Cheesecake with mint 334

Gdańska - Karinko, dziękuję! Sernik na stałe wejdzie do mojego domowego menu i to nie tylko na czas letnich upałów! Przygotowałam go z niewielkimi modyfikacjami  - zapraszam:) Lekki, orzeźwiający sernik z miętą Składniki: 5 łyżek masła 20 okrągłych biszkoptów 1 galaretka o smaku cytrynowym 50 dag twarogu pełnotłustego/ew. półtłusty/ 4 łyżki soku z cytryny 1 torebka cukru waniliowego(...)ptysiowe i czerwona porzeczka do dekoracji (można zastosować dowolny wariant dekoracyjny np. pokrojona w cienkie plasterki limonka i posiekane orzeszki pistacjowe) Masło rozpuść w rondelku i odstaw na kilka minut do przestudzenia, później dodaj do niego pokruszone biszkopty, dokładnie wymieszaj i gotową masę przełóż do małej tortownicy dokładnie przyciskając. Wstaw do lodówki.     Galaretkę rozpuść w ¼ l wody

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pyszny, kremowy sernik Davida Lebovitza 154

pojemności 200 ml ;)  Składniki na spód:  - 1,5 szklanki pokruszonych drobno herbatników digestive (150 gram ciastek) - 75 g masła Masa serowa:  - 1 kg twarogu na sernik w temp. pokojowej - 1 szkl. cukru - skórka starta z połowy cytryny (wcześniej dokładnie umytej i sparzonej) - 1/4 laski wanilii (ziarenka) - 4 duże jajka w temp. pokojowej  - 2 łyżki mąki(...)smarujemy masłem lub margaryną. Aby przygotować  spód ciasta topimy masło, studzimy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Wysypujemy je na tortownicę, dociskamy do jej brzegów i spodu. Pieczemy 12 minut i odstawiamy do wystygnięcia.  2. Zwiększamy temperaturę w piekarniku do 260 stopni - u mnie było to 250 stopni, bo piekarnik więcej nie przewiduje ;) 3. Ser miksujemy z cukrem

Kraina Tysiąca Smaków
Lekko Miętowy Sernik na Zimno z Jeżynami i Malinami na Cisteczkowo-Orzechowym Spodzie 153

biały leżał w lodówce, bo sernika na zimno dawno nie było, bo jeżyny i maliny leżały w miskach. Tym razem spód ciasteczkowy podrasowałam zmielonymi orzechami, a masę serową syropem miętowym. Sernik zniknął w dwa dni i tu ja zjadłam tylko dwa kawałki, a resztą zajęło się moje dziecko.  Składniki: Spód: 150 g ciastek maślanych (u mnie petit beurre(...)wymieszałam. Masła zawsze wlewam tyle, aby razem z ciastkami przypominały mokry piasek. Wyłożyłam wszystko do tortownicy o średnicy 23 cm, ugniotłam łyżką i podpiekłam sobie ten spód około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Nie zawsze podpiekam spód, więc jak chcesz to podpiecz, a jak nie podpieczesz też będzie ok. MASA SEROWA.  Ser przepuściłam przez praskę, wsypałam

Blondynka Gotuje
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 70

przedstawiam wersję z bezową pianką oraz kruszonką. We wcześniejszych wpisach znajdziecie również przepis na sernik z samą bezową pianką . Ja jestem generalnie fanką serników ale takie klasyki lubię szczególnie. Wytestować muszę jeszcze sernik królewski, chociaż jestem prawie pewna, że tez będzie mi smakował. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką przepis na blaszkę 36×26 cm: Ciasto kruche(...)zamrażarki. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Większą część ciasta wykładamy blaszkę (ciasto można wałkować lub wygnieść je palcami). Ciasto pieczemy ok 10 do 15 minut ( do lekkiego zarumienienia). Po wyjęciu ciasta z piekarnika zabieramy się za masę serową. Masa serowa:  1 kg twarogu z wiaderka (użyłam z Piątnicy taki w czerwonym wiaderku, jest

Relaxtime
Sernik truskawkowy inaczej (z biszkoptem i dżemem malinowym) 222

jednak wymaga czasu (przygotowanie biszkoptu, stężenie sernika). Spokojnie możecie przygotować je kilka godzin przed podaniem (masa szybko tężeje). Zachęcam do wypróbowania moich innych przepisów na ciasta z truskawkami (np. sernik dwukolorowy lub biszkopt z truskawkami ).  Składniki: biszkopt 3 duże jajka niepełna 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku(...)połączyć (np. za pomocą trzepaczki bądź na bardzo wolnych obrotach miksera). Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać na nie przygotowane ciasto. Piec około 15-17 minut w 180ºC (do zrumienienia biszkoptu). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia

Ugotować
Sernik na zimno z truskawkami (na biszkopcie) 152

szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 24 cm, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 30 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć i wystudzić na kratce.     Masa serowa: Mikserem ubić śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej dodać zmielony(...)najlepiej do lodówki- będzie szybkiej). Truskawki przekroić w pół i ułożyć na masie serowej. Gdy truskawkowa galaretka zacznie tężeć, wylać ją na masę serową z truskawkami i ponownie schłodzić sernik w lodówce ok. 4 godziny. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Kakaowy sernik z gruszką 51

Sernik można przygotować na wiele sposobów i pomysłów! Moja propozycja to z dodatkiem kakao i gruszki!  Składniki: 2 jaja 40g erytrytolu 250g twarogu chudego w kosce  40g budyniu śmietanowego  20g kakao 150g obranej gruszki Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać budyń oraz kakao. Całość dokładnie zmiksować. Następnie dodać twaróg, ponownie zmiksować(...)koniec wrzucić pokrojoną w kostkę grusze, całość wymieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania