sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:242/478)

Sernik z Advocatem i Kawałkami Czekolady z Polewą Czekoladowo-Kawową 176

Piekłam wiele serników i wiele jadłam. Ten sernik przebił wszystkie. Dla mnie idealny, wilgotny, kremowy .... idealny! Zniknął bardzo szybko. Nikt z degustujących nie miał żadnych uwag, tylko jedną.... kiedy go jeszcze upiekę? Dla mnie ma tylko jedną wadę, troszeczkę źle mi się go kroiło, ale to wszystko przez kawałki czekolady, których przy następnym razie też nie pominę, bo wszystko(...)Masę wylałam do tortownicy na ciasteczkowy spód.Po wierzchu posypałam gorzką czekoladę pokrojoną na grube kawałki. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 150 stopni i piekłam przez około 60-75 minut. Studziłam go w uchylonym piekarniku, a potem na 12 godzin wstawiłam do lodówki, po tym czasie zrobiłam polewę czekoladowo - kawową i udekorowałam kandyzowanymi wiśniami. Polewa Czekoladowo - Kawowa: 100 g czekolady

Blondynka Gotuje
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI NA KRUCHYM CIEŚCIE 85

Pyszny, tradycyjny, delikatny sernik z brzoskwiniami na idealnym kruchym cieście.  Doskonały na co dzień i na święta. Wygląda cudownie a smakuje jeszcze lepiej. Zastanawiam się tylko, dlaczego dopiero teraz po kilku latach prowadzenia bloga piszę Wam przepis na niego, skoro przygotowuję go od wielu lat, moja rodzina i znajomi go uwielbiają :) Jak tylko piekę to ciasto, to wiem(...)stolnicy podsypanej mąką na wielkość blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Rozwałkowane ciasto wyłożyć na dno blachy, ponakłuwać widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 10- 13 minut. W między czasie przygotować masę serową. Składniki na masę serową: * 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka * 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego * pół kostki masła *1 szklanka cukru * 2 łyżeczki cukru

Zrób to smacznie
Sernik truskawkowy na cukierkowym spodzie 170

Zostawiam Wam dziś kawałeczek sernika truskawkowego z lekko kwaśnym musem i słodkim spodem na bazie czekoladowych cukierków, a sama uciekam z domku, bo zbyt gorąco by w nim siedzieć :) Miłej niedzieli Kochani! Składniki: Na tortownicę o śr 28cm Spód: 1 paczka herbatników maślanych (250g) 10 dkg fistaszków niesolonych 35 dkg cukierków w czekoladzie z miękkim nadzieniem (na wzór Michaszków(...)Sposób przygotowania: 1. Spód: Herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki, ale nie na miał. Śmietankę zagotowujemy i zalewamy nią podzielone na mniejsze kawałki cukierki. Odstawiamy i mieszamy po ok 2 minutach do rozpuszczenia. Do masy dodajemy herbatniki oraz połówki fistaszków. Mieszamy i wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy wyłożyć połówkami truskawek- jedna obok drugiej. Odkładamy do lodówki

Kuchnia w czekoladzie
Sernik bananowy z mascarpone bez pieczenia 16308

sernik przygotowany był w tortownicy o średnicy 18cm, jeżeli chcecie zrobić go w większej formie, musicie zwiększyć proporcje składników lub liczyć się z tym, że ciasto będzie niższe. Sernik bananowy z mascarpone bez pieczenia Składniki: 100g herbatników (około 12 sztuk) 50-60g masła 2-3 banany sok wyciśnięty z 1 cytryny masa mascarpone 500g mascarpone 200g białej(...)nich coś na kształt mokrego piasku - tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie rozłożyć masę z herbatników, wyrównać tak, by przykryła równo spód, mocno ugniatając - spód schłodzić 30-40 minut w lodówce - żelatynę na masę mascarpone wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, zalać 2 łyżkami gorącej wody, wymieszać i pozostawić do lekkiego ostygnięcia - białą czekoladę pokruszyć na kawałki

Smakołyki Bereniki
SERNIK Z JABŁKAMI 91

posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28 x 35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec w temperaturze 190 ºC przez 15 - 18 minut lub do zezłocenia spodu. Składniki na masę serową: (składniki w TEMP. POKOJOWEJ) ·         1 kg tłustego lub półtłustego twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie(...)grubych oczkach. Wyłożyć na podpieczony spód ciasta. Na jabłka wyłożyć masę serową i wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 - 180ºC przez około 45 minut. Wystudzić w stygnącym i uchylonym lekko piekarniku. Udekorować wedle uznania. * Przy użyciu bardzo tłustego sera z wiaderka (zawartość tłuszczu ponad 18%) ilość masła można zmniejszyć o połowę lub nawet

Calzonella.com
Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek 199

Kształcie Serduszek Składniki: Ciasto: 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 140g miękkiego masła 120g płatków owsianych górskich 80g ciemnego cukru dark muscovado (można użyć białego) Krem: 120g gotowego ser na sernik (zmielonego twarogu) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany Dodatkowo: około 300g truskawek, umytych i przepołowionych(...)tylko troszkę rozdrobnić płatki ( patrz FILM ). 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto i rękoma zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą, trochę spłaszczamy i wkładamy na 30 minut do lodówki. 3. Ciasto po wyjęciu z lodówki zostawiamy na folii, zdejmujemy tylko folię z wierzchu ( patrz FILM ) i ciasto wałkujemy na grubość około 5mm. Z ciasta wycinamy ciasteczka

Mała Cukierenka
Solony Kajmak i Cukierki Toffi 188

mnie uwiodło? Różnorodność przepisów, od placuszków bananowych, humus, po krupnik grzybowy z soczewicą, a przy okazji dział deserów ma świetne propozycje na zimowe wieczory (ciepłą czekoladę, ciasto drożdżowe, sernik), ale również na upalne dni (koktajle, lemoniady, lekkie sałatki i sorbety). Długo mogłabym tak wymieniać, bo przepisy zapowiadają się świetnie. Przy tym skład taki prosty i ludzki, że nie trzeba(...)zaczęłam od solonego kajmaku, którego przygotowanie wydawało mi się banalnie proste. Takie też było. Jedynie czas gotowania był u mnie zdecydowanie dłuższy niż proponuje autorka i zamiast 20 minut zeszło mi około godzinę. Pobawiłam się trochę i do przepisu wrócę niebawem, bo zauważyłam, że kajmak gotowany krócej jest jaśniejszy i bardziej płynny i taką konsystencję zamierzam zrobić i posmarować nimi

Blondynka Gotuje
Sernik czekoladowy 169

Jedyne co mogę powiedzieć o tym serniku to, że jest obłędny, kremowy, aksamitny i taki mocno czekoladowy. Ja się w nim po prostu zakochałam, więc spróbujcie koniecznie i Wy.  Spód: 1/2 (100 g)  kostki masła  1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy(...)miski i miksujemy do momentu aż ciasto będzie przypominało kruszonkę. Wykładamy do blaszki (23x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, równamy i lekko ugniatamy. Zapiekamy 10 minut w 180 st. C Ser: 1 kg sera (użyłam mielonego w kiełbaskach) 1/2 kostki masła 2 gorzkie czekolady 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 6 jaj 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g śmietany

Cynamonowe szczęście
Lody bazyliowe. 126

Muszę przyznać, że się udało :) Nie przyszło mi  wcześniej do głowy, że bazylia może być idealnym składnikiem deserów. Ale skoro mogą być muffinki z czerwonej fasoli czy sernik dyniowy , to czemu nie lody bazyliowe? ;) Wprawdzie za oknem pogoda już całkiem jesienna to jednak namawiam Was do przygotowania sobie takich lodów jeszcze w tym roku. Składniki(...)listki, dodać do jogurtu, a następnie zmiksować blenderem. Dodać cukier oraz mascarpone i wymieszać mikserem. Przełożyć do plastikowego pudełka i wstawić do zamrażarki.  W trakcie mrożenia co 30 minut miksować lody, aby rozbić powstające kryształki lodu. Powinny być gotowe po ok. 4 godz. mrożenia

zadanie-gotowanie
SERNIK KRÓLEWSKI 145

Jeden z najbardziej znanych serników. Łączy w sobie to co najlepsze, delikatność sernika i pyszne kakaowe ciasto. Idealny do kawy, na leniwe niedzielne popołudnie   Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 25 dag margaryny 1 jajko 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 1 kg białego sera zmielić najlepiej dwa razy 20 dag margaryny(...)szklanki cukru 1 opak.cukru waniliowego 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy.Dzielimy na 2 części,jedna cześć większa-wkładamy do zamrażarki na ok.15 minut. Masa;ubijamy pianę z białek.żółtka ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i margaryną.Dodajemy mąkę ziemniaczaną,dalej ucierając dodajemy po łyżce ser,dodajemy ubita pianę.Na blachę tarkujemy połowę ciasta-większą

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowa pianka /sernik/ 128

pracowity dzień za mną, a następne przede mną, sesja i zaliczenia nadciągają  dziś  rano przed wyjściem upiekłam ten sernik, muszę przyznać, że jest to jeden z lepszych serników jakie robiła, pewnie jest to związane z większą ilością tłuszczu w serze, ponieważ wyjątkowo nie użyłam chudej Emilki ;) Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla(...)jajek stewia wg. smaku (ja dałam aż 0,5 szklanki, najlepiej spróbować surowe ciasto) Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, mleko, aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy pianę z białek do pozostałej masy i delikatnie wszystko mieszamy wlewamy ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wielkanocny sernik gotowany 195

swoim smaku i konsystencji. Można nimi przekładać biszkopty, kruche ciasta, a nawet herbatniki. Można dodawać różne owoce.  Wielkanocny sernik gotowany podbił już niejedno serce. A może mój sernik zagości na Waszym stole wielkanocnym? Wpis powstał w ramach akcji konkursowej  "Wielkanocne wypieki z Delectą". Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku(...)białek, dodajemy roztrzepane żółtka, a na końcu wymieszaną mąkę z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w dużej prostokątnej blaszce w temperaturze 180 stopni ok. 30 minut.  Masa serowa według przepisu: http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/01/sernik-gotowany-na-biszkopcie.html#more Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietany tortowej 1 galaretka brzoskwiniowa Delecta Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Delecta Wykonanie: Pieczemy biszkopt

Salonik smaków
Kandyzowana skórka pomarańczy 162

jedna szklanka świeżo wyciskanego soku - 115 kcal. Pomarańcze świetnie sprawdzają się również jako dodatek do ciast. Poniżej przedstawiam przepis na kandyzowaną skórkę pomarańczy, której możecie użyć np. do klasycznego sernika . Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Składniki na jeden mały słoiczek: 3 pomarańcze 1 szklanka cukru 1/8 szklanki wody CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pomarańcze kroimy(...)wycinamy miąższ. Skórki dokładnie wyparzamy i wykrawamy białą część, którą wyrzucamy. 2. Skórki kroimy w paski, a następnie w kostkę. Wkładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i gotujemy 3 minuty. Przecedzamy i czynność powtarzamy. 3. W garnku umieszczamy cukier i wodę, mieszamy, dodajemy skórkę i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 45 minut. Nie polecam próbowania w trakcie gotowania, ponieważ cukier

My Culinary Art
Sernik orzechowy na spodzie z herbatników 223

choć bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. A jak jest z Wami, lubicie serniki? Mam nadzieję, że tak, ponieważ dzisiejszy przepis jest propozycją dla każdego.  Zapraszam na sernik orzechowy na spodzie z herbatników . Składniki : 400 g sera białego 5 łyżek śmietany 100 orzechów laskowych 120 g cukru 5 łyżeczek cukru waniliowego 4 jajka 3 łyżki mąki(...)zmielić) a następnie łączymy z rozpuszczonym masłem. Całość zagniatamy. Gotową masę wykładamy na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika. Pieczemy około 12 minut – do zarumienienia. Ser ucieramy do białości – najlepiej użyć mielonego. Dodajemy śmietanę, cukier i  cukier waniliowy – ucieramy. Następnie dodajemy jajko – gdy masa się połączy dodajemy kolejne (to samo z resztą

Słodkie Przyjemności
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 199

świąteczny wypiek przystało to sernik na bogato. Zawiera w sobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada. Jego wykonanie zajmie trochę więcej czasu ale efekt jest tego wart. Na świątecznym stole takie ciasto na pewno zrobi furrorę. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki(...)przesiać do masy jajecznej. Delikatnie połączyć. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce z piekarnika wyścielonej papierem.  Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 20-25 minut. Po upieczeniu wystudzić i odkleić z papieru. Pociąć na paski o szerokości około 3-4 centymetrów, wszystkie równo.  Na cieście rozsmarować powidła. Pierwszy pasek zwinąć w roladkę. Położyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję