mnie około 1 i 1/2 łyżeczki). Ugniatamy palcem, aby stworzyć bardziej zwarty spód dla serniczków. Następnie wykładamy nasza serową masę. Mini serniki pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku na środkowym poziomie przez około 25-30 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (serniczki muszą być dobrze schłodzone, aby miały zwartą konsystencję i łatwo się
Słodkie okruszkispodobał Wam się przepis na Sernik Straciatella , że postanowiłam przygotować jego blond wersję! Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik kokosowy z białą czekoladą. Ciacho bez pieczenia i błyskawiczne do zrobienia. W 10-15 minut ciacho mamy gotowe! Znika tak samo błyskawicznie jak się je robi. Jest świetnym pomysłem na nadchodzący teraz sezon komunijny albo np. imprezowe
Ostra na SłodkoByły już ciasta o smaku Snikersa, były Snikersy bez pieczenia teraz przyszedł czas na sernik z wkładką Snikersową, który jest bardzo szybki, prosty i dobry w smaku. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 23 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaazamieszaj. Całość przelej do jogurtowo-cytrynowej masy i połącz. Masę przelej do tortownicy. Ciasteczka przeznaczone do dekoracji rozdziel, porozkładaj je na obwodzie sernika i delikatnie dociśnij. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz ok. 50-60 minut. Wyjmij, pozostaw do całkowitego przestudzenia, a następnie przechowuj w lodówce. 12 porcji
Roślinna - blog wegańskipieczenia - szczypta soli Na krem - 1/2 opakowania serka arla apetina kremowy naturalny - 1/2 opakowania białego zmielonego twarogu (jak na sernik) - 1-2 łyżeczki cukru/ksylitolu Przygotowanie : Ciastka - wymieszać wszystkie składniki, wyrobić ciasto, włożyć na kilka minut do zamrażarki (łatwiej się rozwałkuje) rozwałkować wyciąć szklanką ciasteczka i piec 10-12 minut w temepraturze 170 stopni Krem- wymieszać twaróg
zdrowa vege kuchniaUwielbiam maliny, a z sernikiem to już po prostu poezja. Serniczek bardzo prosty w wykonaniu, zajmuje nam zaledwie 40 minut. Uwielbiam maliny! Od dziecka się nimi zajadałam, ponieważ rosły blisko stawu. Mogłam godziny spędzać w tych zaroślach, z czerwoną buzią i rączkami. Spód: 300 g ciasteczek maślanych czekoladowych 150 g masła 4 łyżki adwocatu Masa serowa
VioletoweKucharzenietygodniu i to nie tylko na „surowo” , ale również w postaci past na kanapki … racuszków np. TYCH … SERNIKÓW ( to wiadomo ;) ) , ale też właśnie w postaci takich knedelków. Robi się je w 15 minut i smakują rewelacyjnie! DO tego pyszny sos żurawinowy …. podprażone orzechy … i gotowe! SKŁADNIKI: - ser biały – 500 g - masło
Ostra na Słodkonadwiślanka 50 ml miodu pitnego Dwójniak Wypestkowane wiśnie zalewamy miodem pitnym Dwójniak i odstawiamy na czas przygotowania sernika. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 12 minut. Ugotowaną przekładamy do misy miksera, dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz miód i sok z cytryny. Całość miksujemy stopniowo(...)przywieralną patelnię. Podsmażamy na małym ogniu ok. 5 minut tak aby się nie rozpadły. Przekładamy je na talerz i odstawiamy do przestudzenia. Masło przekładamy do garnuszka, dodajemy mleko oraz posiekaną czekoladę. Na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając rozpuszczamy składniki. Gdy ładnie się połączą gotową polewą przykrywamy wystudzony sernik. Na polewie układamy podsmażone wiśnie. Smacznego :) Przepis bierze udział
Mienta blogczubate łyżki masła orzechowego, 1/2 szklanki śmietanki 30%, łyżka przyprawy do sernika i mas serowych Kamis. Ser zmielić, wbić jajka, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować. Dodać mleko w proszku oraz tarte orzechy laskowe, masło orzechowe i przyprawę do sernika. Na koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia się składników. Do masy dodać pokrojone drobno batony, wymieszać(...)kajmaku, delikatnie "wtapiając" je w ciasto. Piec 15 minut w temp. 180st, następnie 60 minut w temp. 150-140 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Polewa: 100g kajmaku o smaku kakaowym, baton snickers (50g), 2 łyżki orzeszków arachidowych w karmelu Skworcu Wierzch sernika posmarować kajmakiem, posypać drobno posiekanym batonem oraz orzeszkami
Z miłości do słodkościNadeszły długo zapowiadane upały. Dziś nawet przez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie(...)miasteczkowy spód wylewamy najpierw masę jasną, a następnie ostrożnie masę porzeczkową. Ja najpierw schłodziłam masę jasną (przez ok. 20-30 minut), aby mieć pewność, że nie wymiesza się z masą porzeczkową i będzie mieć równą powierzchnię. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Dekorujemy bitą śmietaną i owocami. Smacznego
MyCookBook.plSernik inny niż wszystkie. Smaczny, nawet bardzo:) Kolory, hmm wygląda trochę plastykowo, ale nie jadamy kolorów codziennie. Poprawia humor, szczególnie w taki szary dzień jak dziś. " (...) więc chodź pomaluj mi świat na żółto i na niebiesko; niech na niebie stanie tęcza, malowana twoją kredką(...) " Przepis znalazłam na Moje Wypieki . Składniki na spód: 120 g ciastek pełnoziarnistych 50 g masła(...)środek formy (jak w zebrze). Nie mieszać. Piec w temperaturze 170°C (bez termoobiegu) z parą* przez około 60 minut. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc. *sernik pieczemy w kąpieli wodnej lub umieszczając poziom niżej w piekarniku żaroodporne naczynie z wrzącą wodą; przed pieczeniem sernika w kąpieli wodnej formę należy
Blondynka Gotujeuśmiechu rodziny. Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest to dla mnie wielka satysfakcja. Oczywiście każdy dostaje potem paczuszkę(...)wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego
talerz przyjemnościzwykłe malutkie herbatniki z jednej strony polane polewą czekoladową. Postanowiłam, że w ramach zasady no waste, wykorzystam je do zrobienia ciasta. Sernik to jedno z moich ulubionych ciast, więc na sernik właśnie padło. Sernik wyszedł niezwykle kremowy, wilgotny, a ciasteczkowy, kakaowy spód idealnie komponował się z delikatnym, lekko cytrynowym serem. Na kwadratową tortownicę o wymiarach 24x24(...)dodawać po łyżce sera nadal miksując. Ser dodawać aż do jego całkowitego wykorzystania. Masę serową przełożyć na ciasteczkowy spód. Piec 70 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Jeżeli góra za bardzo zacznie się przypiekać, przykryć folią aluminiową. Sernik studzić w uchylonym piekarniku, aż do całkowitego wystygnięcia- nie opadnie wtedy wcale, lub tylko minimalnie. Polewa. Cukier rozpuszczamy z tłuszczem
Krylowa Kuchniarondelka wlewamy mleko i dodajemy cukier, dokładnie mieszając aż cukier się rozpuści. Doprowadzamy do wrzenia i czekamy kilka minut, aż masa trochę zgęstnieje. Dodoajemy połamaną czekoladę, czekamy aż się rozpuści i dorzucamy masło, polewa zrobi nam się lśniąca. Polewamy sernik
W kuchennej krainiedodatku przygotowanie ich to bułka z masłem - nawet się nie obejrzycie, a już będą w piekarniku. A przed Świętami to czynnik niezwykle istotny. Oczywiście można przygotować jeden duży sernik - tortownica o średnicy 20-22 cm będzie w sam raz. Mini serniczki z białą czekoladą i świeżą żurawiną Składniki: (na 9-10 sztuk) spód: 80 g ciastek digestive(...)przygotowane wcześniej spody. Na wierzchu równomiernie rozsypać żurawinę, delikatnie wcisnąć w masę. Piec w 150 st. C. przez 30 minut. Ostudzić w zakmniętym piekarniku, następnie schłodzić przez noc w lodówce. Pozostałą czekoladę rozpuścić i przestudzić. Wyjąć serniki z foremek, polać czekoladą, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Smacznego! A jak u Was z przygotowaniami do Świąt? Wszystko zapięte na ostatni
Pożeraczka, czyli raz adobrze