się nie udać jeśli coś zrobi się nie tak. Nie masz czasu ubijać piany z białek - nie szkodzi. Cały sernik nie zmieści się na raz do formy i czeka na swoją kolej - nie szkodzi. Nie patrzysz przez 20 minut czy aby na pewno rośnie - też nie szkodzi :) Podane proporcje składników wystarczą na 20 sztuk serniczków. Składniki: 400 g sera
Ciastkozercykruchym cieście – tort czekoladowy z owocami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka TARTA Z JABŁKAMI PRZYGOTOWANIE: 70 minut SKŁADNIKI: 250 g mąki 150 g zimnego masła z lodówki 2 łyżki cukru pudru + 2 łyżki do syropu cukrowego 1 jajko 4 łyżki dżemu
nietylkopasta.plpomarańcze :) Bez wyrzutów sumienia możecie je zjeść nawet w roli śniadania :D Na blogu znajdziecie także wersję ciasta bananowego z sernikiem oraz jogurtowe ciasto bananowe . ODWRÓCONE CIASTO BANANOWE Z POMARAŃCZAMI Czas przygotowania 60 minut Składniki na małą tortownicę 16 cm 250g jogurtu naturalnego 30g mąki kokosowej 60g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 30g mąki kukurydzianej 2 jajka
HealthyCreationsjuż wszystko. Nasz tort orzechowo-kakaowy z kremem mascarpone jest gotowy Po przełożeniu warto włożyć go do lodówki na ok. 30 minut, aby całość stężała. Smacznego! Polecam również inne moje przepisy na ciasta: Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie Proste ciasto ze śliwkami Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Artykuł Tort orzechowo-kakaowy z kremem mascarpone
Okiem Blondynki by McBlondiminut jeśli chcemy zrumienioną warstwę sera. Po upieczeniu nie wyciągamy od razu ,ale uchylamy drzwiczki piekarnika i pozwalamy mu jeszcze siedzieć 10 minut. Następnie wyciągamy go ,studzimy i wkładamy w chłodne miejsce najlepiej na noc. Sernik z lodówki jest pyszny! Podany z kawą dosmaczoną meksykańskim syropem z agawy , nie ma sobie równych! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniLubicie serniki bez pieczenia? Bo ja bardzo. Takie najlepiej smakują w lecie ale w zimie też świetnie smakują z filiżanką gorącej kawy. Dzisiaj propozycja raczej dla dorosłych wielbicieli serników, z dodatkiem ajerkoniaku. Pycha! A do tego przygotujecie go zaledwie w kilkanaście minut, nie licząc czasu chłodzenia ;) opakowanie okrągłych biszkoptów Masa serowa: kg serka waniliowego z wiadereczka 3 płaskie łyżki
Smakołyki Asiorzechowe orzeszki ziemne Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty a jego konsystencja będzie podobna do znanego wszystkim pieczonego sernika. Podawać z orzechami, malinami i masłem orzechowym. Smacznego
Chocolate Muffin Blogsłodki od banana) Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty a jego konsystencja będzie podobna do znanego wszystkim pieczonego sernika. Podawać z orzechami, malinami i jagodami Smacznego
Chocolate Muffin Blogsłodki od banana) Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty a jego konsystencja będzie podobna do znanego wszystkim pieczonego sernika. Podawać z jagodami i orzeszkami ziemnymi. Smacznego
Chocolate Muffin Blogpewno zdążyliście się już zorientować, że jestem fanką prostych deserów i ciast. Lubię takie robić na szczególne okazje. Ten sernik właśnie na taką powstał i jest dowodem na to, że w 15 minut można zrobić coś pysznego, jednak należy pamiętać aby dać mu trochę czasu na schłodzenie i będzie pysznie. Składniki: spód 2 szklanki migdałów
Niezły MłynekOdkładamy do lodówki, a najlepiej do zamrażarki na ok. 30 minut. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ścieramy na tarce pierwszą jasną część, na to dajemy cienką warstwę dżemu truskawkowego, a na dżem ścieramy ciemne ciasto. 2. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w blenderze i miksujemy kilka minut, aż masa będzie zupełnie gładka, można tradycyjnie mielić ser w maszynce(...)cukrem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy kisiel i dokładnie miksujemy. Masę z białek wylewamy na sernik, a następnie na wierzch ścieramy trzecią ostatnią warstwę jasnego ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia ok. 60-70 minut. Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem
Apetyczna babeczkaprzygotowanym ciastem pokryć dno formy, wygładzić przy użyciu łyżki. Podpiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni (ok. 10 minut). Masa serowa: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę kukurydzianą mieszamy z wodą, odstawiamy. Wszystkie pozostałe składniki sernika krótko miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji, a następnie wlewamy przygotowaną mąkę z wodą - mieszamy. Boki formy w której znajduje(...)się ciasto smarujemy masłem, a następnie wlewamy masę serową. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez godzinę, a po upływie tego czasu wyłączamy piec i pozostawiamy sernik na kolejną godzinę w piekarniku. Moje posty
Słodka Stronażelatyny dodaj kilka łyżek masy, wymieszaj energicznie, by nie było grudek i dodaj ją do pozostałej masy. Zmiksuj masę szybko, ale dokładnie. Masę wylej na spód z krakersów. Wsadź sernik do lodówki na czas przygotowywania galaretki. GALARETKA: W niewielkim garnuszku podgrzej wino, wodę oraz miód i sok z cytryny. Gdy całość będzie gorąca, ale nie wrząca, zdejmij garnek(...)galaretkę do przestudzenia. Odrobinę galaretki - na wysokość 3-5 mm - wylej na stężałą masę i wstaw galaretkę do lodówki na 10 minut . Teraz ułóż na niej kolorowe pomidorki i zalej je pozostałą galaretką, aby je równomiernie przykryła. Sernik schłodź przez kilka godzin w lodówce. Gotowe! Smacznego! #pudliszki Przepis bierze udział w Akcji Kulinarnej
Słodko-Słony Świat Ilony. Delikatna masa polana pyszną polewą . Jako spód sernika użyłam ciasta z tego przepisu , również z sernika ;) klik . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki(...)minut w temp. 180 C po czym wylewamy masę serową na podpieczone ciasto. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 C. Kajmak : Wlewamy mleko do rondelka , wsypujemy cukier . Gdy masa zacznie się gotować , cały czas mieszamy do momentu aż zgęstnieje i nabierze beżowego koloru. Na koniec ucieramy z miękkim masłem. Ciepłą masą smarujemy wierzch i boki sernika. Wstawiamy do lodówki
Słodkości i nie tylko