sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:145/478)

Sernik „makowa figa” 113

lekko uchylonym piekarniku. *W przypadku zwiększenia składników i rozmiaru tortownicy, czas pieczenia w temp. 160C będzie dłuższy o ok.20-30 minut. wierzch : w małym garnuszku podgrzać masę kajmakową z mlekiem, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Ciepłą wyłożyć na przestudzony sernik. Udekorować figami obtoczonymi w cukrze pudrze oraz czekoladowymi kropelkami. Artykuł Sernik „makowa figa” pochodzi

Raj dla Podniebienia
Sernik z rabarbarem i "Wypalanie traw" 182

wrzątku Składniki na ciasto połączyć i wyrobić na gładką masę. Włożyć na godzinę do lodówki lub 10 minut do zamrażarki.  Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę na ciasto. Ciasto zapiec w piekarniku włączonym na 220 stopni przez 20 minut. Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku. Odstawić do schłodzenia i lekkiego ścięcia. Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki(...)porcjami do masy twarogowej, delikatnie mieszając. Przełożyć masę na rabarbar. Równo rozprowadzić. Piec w 170 stopniach C. przez około 30 - 35 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Na ostudzony sernik wyłożyć tężejącą galaretkę. Wstawić całość do lodówki. Podawać, gdy galaretka dobrze się zetnie

Weekendy w domu i ogrodzie
Waniliowy sernik light - Thermomix TM5 257

przelać do tortownicy wstawić na blachę wypełnioną do połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika. Wystudzić w piekarniku.  Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce. Udekorować wedle uznania.  Smacznego

ClauditteMissCooking
pieczony sernik jogurtowy z marcepanem... 159

pieczenia i na dno rozłożyć biszkopty - boków nie smarować niczym na biszkopty wylać masę jogurtową i piec w 200C około 45 minut po upieczeniu zostawić ciasto w blaszce do wystudzenia posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem jogurtowy sernik jest wilgotny, puszysty i przypomina smakiem sernik z sera.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Oszukany sernik- zapiekanka twarogowo- makowa o smaku cytryny 145

Kiedy dusza pragnie czegoś słodkiego, a waga przypomina, że lato nie za górami, wtedy na stół wjeżdża zapiekanka twarogowa bez cukru i mąki – taki oszukany sernik cytrynowy z makiem Lubicie takie wynalazki? Składniki (forma 18cm): – 500g twarogu (u mnie 1 klinek firmy pilos i 1 twaróg drobno mielony firmy pilos) – 3 jajka – skórka z jednej(...)Ciasto przełożyć do formy i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Po skończeniu pieczenia zapiekankę zostawić na kilka minut w zamkniętym piekarniku, następnie studzić stopniowo, po trochu otwierając drzwiczki. W końcu wyjąć delikatnie ciepły sernik z piekarnika. Po całkowitym ostudzeniu zdjąć obręcz i posypać sernik cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Smaki Armine
Sernik z jeżynami i czerwoną porzeczką 148

składniki połączą się w zgrabną kulę. Ciasto owinąć w folię spożywczą i na 30-60 minut umieścić w lodówce ciasto cienko rozwałkować i wylepić dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia oraz bok tortownicy wysmarowany masłem. Podpiec w 200`C przez 15 minut oba serki, cukier i mączkę ziemniaczaną wymieszać na gładką, jednolitą masę. Dodać kolejno po jednym jajku, krótko miksując(...)tylko do połączenia składników masę serową wylać na podpieczony spód. Na górze rozłożyć przygotowane owoce. Piec w 180`C 35 minut. Studzić na kratce podawać schłodzony w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować wierzch sernika świeżymi owocami jeżyn i porzeczek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską 197

jogurtu greckiego 125 g serka homogenizowanego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Spód: okrągłe biszkopty Wykonanie: Sześć łyżeczek żelatyny wsypujemy do 1/2 szklanki zimnej wody i zostawiamy na 15 minut do namoczenia. Następnie podgrzewamy ją bardzo delikatnie w mikrofali, uważając, aby się nie zagotowała, bo wtedy żelatyna się nie zetnie. Odstawiamy do przestygnięcia. W jednej misce blendujemy borówki(...)minut do namoczenia. Następnie podgrzewamy ją bardzo delikatnie w mikrofali, uważając, aby się nie zagotowała, bo wtedy żelatyna się nie zetnie. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie  do przestudzonej żelatyny dodajemy łyżkę zmiksowanej masy jogurtowej, żeby ją zahartować. Gdy ją wymieszamy dodajemy ją do pozostałego masy, miksujemy i wykładamy na zastygniętą masę owocową. Sernik wkładamy do lodówki

Kulinarne przygody Gatity
Sernik śmietankowo-kakaowy na kakaowym cieście 165

zima. A to proszę jak się wszystko zmienia...Mam tylko ogromną nadzieję, że na święta chociaż troszkę poprószy.  Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym przepisem na dwukolorowy sernik. Ciasto jest kakaowe, a masa serowa kakaowo-śmietankowa. Bardzo smaczny serniczek. Polecam  SKŁADNIKI przepis na dużą blaszkę CIASTO 3 szklanki mąki pszennej tortowej 3 żółtka cukier waniliowy(...)serowe wykładamy na ciasto-najpierw masę białą a potem masę kakaową wylewamy  zygzakami.  na wierzch dajemy ciasto. Pieczemy 50 minut w temp 170 stopni. Gdy ostygnie możemy polać go polewą lub posypać cukrem pudrem.  Sernik  jest lekki i bardzo puszysty. Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik pomarańczowy na spodzie śliwkowo-czekoladowym z polewą 152

Przepyszny sernik składający się z trzech idealnie pasujących do siebie warstw. Spód to trafione połączenie suszonych śliwek, herbatników i czekolady - bez masła :) Masa serowa nie wymaga dużo pracy i wprawy, uda się nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia w pieczeniu. Jeśli chodzi o polewę to pozostawiam Wam wolną rękę, ale bardzo zachęcam do wykorzystania gładkich powideł śliwkowych i kakao(...)Piec w 150*C przez 60-90 minut, aż masa się zetnie. Wyjąć i wystudzić. Boki odkrawać od formy po całkowitym wystudzeniu sernika. Polewa: 1/3 słoika powideł śliwkowych gładkich 1 łyżka gorzkiego kakao 2 łyżki soku z pomarańczy  Powidła podgrzać z sokiem, dodać kakao i wymieszać na gładko. Udekorować wystudzony sernik.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik śmietankowo-malinowy 167

zimny. Warstwa malinowa: Maliny wsypać do rondelka wlać wodę wsypać cukier dodać sok z cytryny, gotować na wolnym ogniu 3-5 minut, zestawić z ognia wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia. Tężejącą masę wylać na zimny sernik, zostawić na całą noc w lodówce do stężenia

Wanilia i Kardamon
Pomarańczowo- waniliowy sernik light - Thermomix tm5 179

skórką z pomarańczy) wstawić na blachę wypełnioną do połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika. Wystudzić w piekarniku.  Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce. Udekorować plasterkami pomarańczy.  Smacznego

ClauditteMissCooking
Ranking najlepszych przepisów w sierpniu 153

podsumowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOP 10 SIERPNIA CZEKOLADOWIEC BANANOWY ZE ŚLIWKĄ ZAPIEKANKA JAGLANA PRZEKŁADANA OWOCAMI JAGLANE KULKI MOCY SZYBKIE BABECZKI Z BORÓWKAMI SERNIK CZEKOLADOWY NA ORZECHOWYM SPODZIE bez pieczenia PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA BEZ RYŻU W 20 MINUT BABECZKI NA OWSIANYM SPODZIE Z NIESPODZIANKĄ CIASTKA RYŻOWE ZE ŚLIWKĄ ZAPIEKANKA WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM I SEREM PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKAMI (adsbygoogle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Serniczki z truskawkami w pucharkach - w 10 minut! 125

Serniczki w pucharkach to bardzo efektowny deser a zrobimy go w 10 minut z kilku prostych składników. Poniżej składniki na 4 porcje. 600g twarogu mielonego na sernik 6 łyżek cukru pudru 300g truskawek  12 podłużnych biszkoptów  50ml syropu truskawkowego 300ml śmietanki 30% wiórki czekoladowe i świeża mięta do dekoracji 1. Do twarogu dodajemy 4 łyżki cukru pudru

Szefowa kuchni
Ciasto kruche z rabarbarem 160

śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO kruche z rabarbarem PRZYGOTOWANIE: 50 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej – 100 g cukru białego

nietylkopasta.pl
SERNIK NA MCHU 201

Delikatnie miksujemy. Mąkę, budyń, proszek i sodę przesiewamy. Dzieląc na 3 porcje dodajemy do ciasta i za pomocą szpatułki delikatnie mieszamy. Podpieczony sernik wyciągamy z piekarnika i wykładamy nasze zielone ciasto. Wygładzamy i pieczemy kolejne 30 minut ja tym razem ustawiłam piekarnik na grzanie góra dół 170-180 st.C. Po tym czasie sprawdzamy ciasto patyczkiem. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję