sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:150/478)

Sernik z wiśniami 153

ciasto lekko się rozsypywało. Tak przygotowaną kruszonkę rozsypać równomiernie na piance wiśniowej. Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 200 o C. Moje uwagi: Masę serową robiłam z 1,5 porcji, ponieważ lubię serniki, w których sera nie brakuje:) Wiśnie mogą być mrożone, tylko przed wyłożeniem ich na masę serową należy je rozmrozić

In my kitchen
Czekoladowa strucla z serem i gruszkami 200

przyprawy do sernika Delecta - 75 g gorzkiej czekolady - masło do posmarowania - cukier puder Przygotowanie:  Mąkę, kakao, i sól mieszamy i przesiewamy do miski.  Mleko mieszamy z wodą o temperaturze pokojowej lub lekko letniej. Dodajemy do mąki i mieszamy drewnianą łyżką. Gdy składniki będą dobrze połączone przekładamy na tortownicę, lekko posypaną mąką i ugniatamy przez 10 minut aż ciasto(...)przekładamy do miski, dodajemy biały cukier,  żółtka, przyprawę do sernika i drobno posiekaną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką.  Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na stół wykładamy ściereczkę i posypujemy ją lekko mąką. Przekładamy rozwałkowane ciasto na ściereczkę i smarujemy wierzch olejem. Zostawiamy na 15-20 minut. Z drugą częścią postępujemy tak samo.         Po 15 minutach pierwszą

Kulinarne życie
Słodki sernik waniliowy bez cukru 29020

drożdży),to w serniku sprawdzi się idealnie Klasyczny sernik waniliowy wieńczy polewa czekoladowa z krokantem z orzechów laskowych ,mielone orzechy laskowe są równiez dodatkiem w spodzie sernika. Składniki na spód sernika: 60 g sucharków pełnoziarnistych 60 g mielonych orzechów laskowych 40 g masła 1 łyżka ksylitolu Składniki na masę serową: 750 g sera 3x mielonego 200 g kwaśnej śmietany(...)lączenia składników masę serową wylać na przygotowany spód,wyrównać szpatułką i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec 15 minut w 175`C,następnie zmiejszyć temperaturę do 140`C i piec 75-90 minut.Długość pieczenia uzależniona jest od wielkości foremki.Wysoki sernik w małej foremce będzie piekł sie na pewno dłuzej.Upieczony sernik ma mocno ścięte boki,środek może pozostać lekko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przebrzmiała Izaura czyli ciasto czekoladowe z masą serową. Mezalians polskiego murzynka z sernikiem. 293

zarówno na polskich stołach jak i ...w telewizorach. Odzwierciedlenie popularności Isaury można znaleźć we fryzurach polskich pań, nadawanych imionach i...w starych zeszytach z przepisami na ciasta. Murzynek i sernik. Taki ciastowy mulat złożony z masy czekoladowej i masy sernikowej. Ciasto niemodne, trochę zapomniane,zepchnięte przez inne typu sernikobrownie w niszę. Kiedyś czerpane z Poradnika Domowego, skrupulatnie spisywane(...)cukrem,żółtkami  i masłem. 2. Dodaj proszek budyniowy i ubite białka* (jeżeli boisz się że sernik Ci opadnie-białka dodaj razem  żółtkami* Do formy (tortownica 28cm) przełóż masę czekoladową, na masę czekoladową wyłóż masę serową. Piecz około 45-50minut. Po ostygnięciu polej ciasto zostawioną połową szklanki masy czekoladowej

U Fiolki
Przebrzmiała Izaura czyli ciasto czekoladowe z masą serową. Mezalians polskiego murzynka z sernikiem. 215

zarówno na polskich stołach jak i ...w telewizorach. Odzwierciedlenie popularności Isaury można znaleźć we fryzurach polskich pań, nadawanych imionach i...w starych zeszytach z przepisami na ciasta. Murzynek i sernik. Taki ciastowy mulat złożony z masy czekoladowej i masy sernikowej. Ciasto niemodne, trochę zapomniane,zepchnięte przez inne typu sernikobrownie w niszę. Kiedyś czerpane z Poradnika Domowego, skrupulatnie spisywane(...)cukrem,żółtkami  i masłem. 2. Dodaj proszek budyniowy i ubite białka* (jeżeli boisz się że sernik Ci opadnie-białka dodaj razem  żółtkami* Do formy (tortownica 28cm) przełóż masę czekoladową, na masę czekoladową wyłóż masę serową. Piecz około 45-50minut. Po ostygnięciu polej ciasto zostawioną połową szklanki masy czekoladowej

Fiolka w kuchni
Sernik wykwintny 188

podstawowa jego zaleta - nie opada! wychodzi prosty jak stół :)   Bardzo ważną rzeczą jest to, żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Powinny być wyjęte minimum 2 godziny przed przygotowaniem sernika. Masło utrzeć mikserem do momentu aż stanie się puszyste. Przemielony dwukrotnie twaróg stopniowo dodawać do masła i dalej ucierać. W osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości(...)pieczenia, a następnie przełożyć do niej masę serową. Wyrównać (fot.2) . Całość piec w temperaturze 170ºC przez około 60 minut. Po upieczeniu wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie włożyć na noc do lodówki. Można posypać wierzch cukrem pudrem. Sernik bardzo długo zachowuje świeżość. Trzeba go jedynie przechowywać w lodówce. Nawet 5 dni. Źródło: mojewypieki linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin

Świat Ciasta
TOP 3 roślinnych, proteinowych słodkości - Instagram cz. II (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 170

kokosowej -ksylitol -łyżka pełna kakao Polewa -140 g śmietany kokosowej -110 g pasty kokosowej -100 g mleka roślinnego np. sojowego -2-3 łyżki ksylitolu -2 cytryny (skórka z jednej) SERNIK Z OKARY Okare zmiksować   z mango. Dodać odżywkę, śmietanę, ksylitol i zmiksować jeszcze raz. Można dodać więcej ksylitolu jeśli jest za mało słodkie ale po upieczeniu wydaje się(...)wyrównać. Następnie wlać resztę masy z mango. Piec w 180’C ok 50 minut. POLEWA Śmietanę, pastę, ksylitol i mleko kokosowe podgrzać do rozpuszczenia pasty i ksylitolu. Wycisnąć sok z dwóch cytryny i z jednej zetrzeć skórkę. Dodać cytrynę do polewy, wymieszać i wlać na sernik z okary dokładnie wypełniając przerwy na bokach między rantem a sernikiem.   Całość

Candy Pandas
Puszysty sernik z aromatycznym akcentem piernika, pomarańczy i powideł śliwkowych... 180

zagniotłam. Włożyłam na 30 minut do lodówki. Piekarnik włączyłam na 180 °C (g/d) Tortownicę wysmarowałam masłem i wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciastem wyłożyłam spód tortownicy i wstawiłam do piekarnika na 10 minut. Wyjęłam i wystudziłam.   Pomarańczę dokładnie wymyłam. Można wyszorować szczoteczką. Włożyłam do garnka, zalałam zimną wodą i wstawiłam do gotowania na około 5 minut. Odlałam wodę i ponownie(...)powidła śliwkowe i równomiernie rozsmarowałam na jego powierzchni. Następnie wyłożyłam masę serową. Wygładziłam i wstawiłam do piekarnika na 30 minut.     Po tym czasie zmniejszyłam temperaturę do 150 °C i ciasto piekło się kolejne pół godziny. Jeśli wierzch sernika zacznie się za bardzo przypiekać,   należy przykryć go srebrną folią. Po upieczeniu nie wyjmowałam z piekarnika,   studziłam przy

Kuchnia u Krysi
Zdrowsze Święta – przepisy na odchudzone ciasta 150

poprzednim wpisie skupiłam się na daniach wytrawnych – teraz czas na ciasta. Wybrałam wersje fit najpopularniejszych ciast: makowca, sernika i piernika. Z jednej strony tradycyjne – z drugiej – w zupełnie innej formie. Makowiec to propozycja lekko odchudzona – smakuje bosko! Sernik jest bezglutenowy i bezcukrowy, zaś piernik – to mega zdrowe ciasto na bazie fasoli. Kiedyś myślałam, że ciasta(...)prostokątnej formy (ok. 36×24 cm) wyłożonej papierem. Wstawiamy do piekarnika na ok. 50 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach przez 10 minut, a następnie na blacie. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy (w kąpieli wodnej lub na małej mocy mikrofali) i smarujemy makowca. Posypujemy bakaliami. Sernik to obowiązkowa pozycja nie tylko na Wigilii, ale i na wielu rodzinnych spotkaniach. Duża

Poezja smaku
Sernik z kratką 290

ciasto, rozwałkować cienko i wykrawać paseczki o szerokości 1 cm. Na wierzch sernika układamy paseczki ciasta  tworząc kratkę. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170°C  przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto zostawić w uchylonym piekarniku jeszcze na 30 minut. Po wystudzeniu wkładamy do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO:)  Blaszka 25x34

magiczna kuchnia Kasi
Lekki sernik budyniowy 175

razem lekki sernik budyniowy… Jest bardzo łatwy do zrobienia i smaczny. To wypiek dla każdego. Przygotowanie go zajmie wam 45 minut a efekt – gwarantowany!   Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Jak będzie bardzo lepić się do rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownic(...)miski z pokrywką do miksowania to proponuje fartuszek bo masa po dodaniu mleka może trochę pryskać – Można jeść sam lub podawać o polewą owocową   The post Lekki sernik budyniowy appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
oszukany sernik brzoskwiniowy z mikrofali... 235

biszkopty i dodać pokrojone na kawałeczki brzoskwinie piec w mikrofali na opcji COMBI na 500 Wat około 30 minut - jeśli pod koniec wierzch ciasta za mocno się przypieka to na wierzchu położyć 2 arkusze papieru śniadaniowego po upieczeniu sernik zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia sernik prawdziwy czy oszukany z mikrofali jest bardziej wilgotny i delikatniejszy.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowy sernik z jeżynami 367

ziemniaczaną. Szybko mieszać i ugotować gęsty kisiel jeżynowy. Gorący wylać na przygotowany spód z biszkoptów. Wyrównać. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Śmietankę kremówkę podgrzać, aż będzie bardzo gorąca. Czekolady połamać i wrzucić do gorącej kremówki. Odstawić na minutę po czym dokładnie wymieszać, aż czekolada się rozpuści. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na kogel(...)białek i soli. Tak przygotowany masę wylać na frużelinę jeżynową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć do 160*C. Piec przez 60 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, a po ostudzeniu, sernik przestawić do lodówki. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Jeżyny zmiksować w blenderze i przetrzeć przez sitko, aby pozbyć

https:KKuchniaMniam
Sernik pomarańczowy 211

mieszamy Masę serową przelewamy na ciastka, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni pieczemy 60-70 minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku wierzch: 1 szklankę soku pomarańczowego podgrzewamy. Do gorącego soku wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. Przestudzoną galaretkę wylewamy na zupełnie ostudzony sernik i wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki

Bon appetit mon amie
Sernik królewski 2741

prawidłowa, sernik w iście  królewskim stylu, pyszny, otulony chrupiącym, kakaowym ciastem.  Zasmakował całej rodzince, jedli jeszcze lekko ciepły :D  Polecam wszystkim "sernikożercom" , będziecie zachwyceni ;)  *sernik podany na talerzyku z serii MALTA od Porcelana Bogucice *kawa w filiżance ANTONIO od Porlcelana Bogucice Ciasto: 50 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki gorzkiego(...)wykładam masę serową. Na wierz trę drugą połowę ciasta. Wkładam ciasto do nagrzanego piekarnika, piekę w 180 st C 60 minut. Grzałka góra - dół. Studzę w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem, wg smaku i gustu.  Sernik królewski  Sernik królewski  Sernik królewski  Sernik królewski  Sernik królewski  Sernik

Takie tam pichcenie