sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:149/478)

Sernik ananasowy z kokosową nutą 144

postępujemy tak do wyczerpania składników. Blaszkę (23x28cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy herbatniki (lub biszkopty). Masę ostrożnie wykładamy łyżką, wyrównujemy wierzch. Sernik pieczemy 20 min. w 180 stopniach, 1 godzinę w 160 stopniach i 20 minut w 130 stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku

Kolorowy Przepisownik
Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym 220

tylko i wyłącznie śliwki. Muszę przyznać, że lekko kwaskowe śliwki idealnie się komponują delikatną i kremową masa jaglaną. Koniecznie spróbujcie :-). Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 120 minut Składniki Spód: 120 g ciastek owsianych 60 g roztopionego masła 3 łyżeczki kakao Masa jaglana: 1/2 szklanki kaszy jaglanej

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z marcepanem 135

cukier występuje tylko w postaci mleka skondensowanego i marcepana. Mam jeszcze jeden sernik w zanadrzu i niedługo go przedstawię, a jest to sernik… chałwowy! Składniki: • 1 kg białego sera mielonego • 5 jajek • 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego • 2 łyżki gęstej śmietany • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki kokosu • 200 g gotowego(...)wlać masę serową. • Piec w 200 st.C przez 15 minut, następnie obniżyć temp do 120 st.C  i piec jeszcze  60 minut. • Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej na noc. • Przed podaniem posypać wierzch sernika kakao

To co kocham
Sernik nowojorski na spodzie Brownies 169

robi się dość szybko. Spód można przygotować wcześniej i podpiec. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo po paru godzinach w lodówce, smakuje wybornie, smaki fajnie się przegryzają. Sernik robiłam pierwszy raz, ale na pewno nie raz zagości na naszym stole, w końcu zbliża się pora na pyszne pieczone serniczki. Inspiracją były dwa przepisy z mojego ulubionego bloga(...)soku z cytryny 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki 4 jajka Wszystkie składniki umieścić w malakserze z ostrymi nożami. Miksować parę minut do połączenia wszystkich składników. Można też składniki zblendować. Wylać na podpieczony spód. Wyrównać. Piec sernik w kąpieli wodnej. Do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 1 półce od dołu umieścić szerokie, niskie naczynie z wrzącą wodą

moj przepis na
Sernik z wiśniami i galaretką 396

myśl o takim serniku?! Pewnie , że cieknie , dlatego też właśnie taki postanowiłam upiec kilka dni temu na rodzinne spotkanie. Dodatek wiśni i galaretki dodawał przyjemnego posmaku i sprawił , że sernik wyglądał iście królewsko! Są jeszcze wiśnie na targach , więc może Ktoś z Was się skusi? SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD : * herbatniki – 200 g * masło – 100 g MASA(...)sztywno. Pianę delikatnie łączymy z masą serową. Wylewamy do tortownicy wyłożone ciasteczkami. Wstawiamy do nagrzanego na 165C piekarnika na 90 minut. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. CAŁOŚĆ : Galaretkę rozpuszczamy wg. przepisu na opakowaniu. Wiśnie układamy na górze sernika. Zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Zajadamy udekorowany np. bitą śmietaną. Gotowe

Ostra na Słodko
Sernik bananowy z owocami 129

super pomysł! Niecodzienny smak, z dodatkiem sezonowych owoców zachwyci każdego. Dodatkowo ciasto zaliczamy do kategorii FIT. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minu t Koszt: Tanie Dzisiejszy przepis wybraliście Wy w głosowaniu, który zresztą wygrał przewagą tylko 2 głosów. Sernik czekoladowy pojawi się za parę dni, także nic straconego, na pewno go zdążycie jeszcze wykonać.  Gwarantuję, że tego sernika(...)koniec dodajemy ubite białka porcjami i mieszamy już tylko łyżką.  3. Przelewamy do formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układamy owoce i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik nowojorski 337

sokiem z cytryny. Miksujemy ok 2 minut. Następnie dodajemy po jednym jajku i energicznie mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy jeszcze ok 2 minut, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły i nie było grudek. masę serową przelewamy na spód z ciastek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Od tej chwili sernik pieczemy ok 80 min nie otwierając piekarnika

dom-agi.pl
Jogurtowy sernik z owocami w galaretce 103

pieczenia o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą ciasteczkową wylepić dno formy. Formę włożyć do lodówki na czas przygotowywania sernika. Żelatynę wsypać do rondelka. Zalać odrobiną wody (tylko do przykrycia żelatyny) i odstawić na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać ją lekko na niewielkim ogniu aż do rozpuszczenia (nie gotować!!). Odstawić na bok do przestygnięcia. Żelatyna(...)spodem. Wlać masę jogurtową, wyrównać wierz i wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin do stężenia. Wybraną galaretkę rozpuścić w odpowiedniej, podanej na opakowaniu ilości wody. Przestudzić. Na zastygniętym serniku jogurtowym ułożyć ulubione owoce. Zalać częścią galaretki i wstawić do lodówki do stężenia. Na stężoną galaretkę ułożyć kolejną warstwę owoców i znowu zalać częścią galaretki. Czynność powtarzać do wykorzystania wszystkich

olalacooking
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 151

łączymy ciastka z masłem. Wysypujemy masę do tortownicy i równą warstwą uklepujemy – mnie najwygodniej robi się to dnem szklanki. Uklepany spód sernika schładzamy w lodówce. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Po 10 minutach zalewamy ją wrzątkiem, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i studzimy. Nie gotujemy i nie podgrzewamy już bardziej żelatyny, bo to niszczy jej żelująco(...)połowę zostawiamy w misce. Truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek i blendujemy lub drobno rozgniatamy widelcem. Łączymy z pozostałą masą serową i wylewamy od środka na białą masę.   Sernik chłodzimy przez minimum 7-8 godzin, najlepiej jednak schłodzić go przez noc. Podajemy deser zaraz po wyjęciu z lodówki, udekorowany świeżymi sezonowymi owocami – truskawkami, czereśniami, porzeczkami, jeżynami i listkami mięty

Karo in the Kitchen
SERNIK TIRAMISU – najlepszy przepis! 64

marką Przyjaciele Kawy przygotowałam dla Was przepis, który mam nadzieję podbije i Wasze serca – co prawda nie na kawę, ale na obłędny sernik tiramisu z dodatkiem aromatycznej kawy ( a dobrze wiem, że serniki kochacie najbardziej! ) Przyjacielekawy.pl to sklep online z ogromnym wyborem dobrej kawy, herbaty, ekspresów do kawy i akcesoriów do parzenia. Znajdziecie w nim marki, które(...)porcją masy serowej. Ponownie układamy warstwę biszkoptów ( w innych miejscach niż pierwsza warstwa ). Zalewamy resztą masy. Pieczemy 40 minut. Studzimy w lodówce. WIERZCH : 250 ml śmietany ubijamy z taką samą ilością mascarpone i 2 łyżkami cukru pudru. Dekorujemy wierzch zimnego sernika. Posypujemy kakao. Smacznego! Ps. jeśli i Wy, tak jak ja uwielbiacie kawowe przysmaki – zerknijcie w archiwum bloga! Czeka

Ostra na Słodko
Sernik ze śliwkami 121

nieodpartą ochotę na ciasto ze śliwkami - postanowiłam dłużej nie zwlekać i je upiekłam :) Dodatkowo zachęciło mnie apetyczne zdjęcie i mała ilość składników potrzebna do jego wykonania. Jak na dobry sernik przystało ciasto jest wilgotne i odpowiednio słodkie, a zarazem lekko kwaśne (za sprawą owoców). Poza sezonem oczywiście użyjcie śliwek mrożonych lub możecie dodać inne, Wasze ulubione owoce :) Składniki(...)serze ułożyć połówki śliwek (skórką do dołu). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pierwsze 15 minut, a następnie temp. obniżyć do 160 stopni i piec jeszcze przez ok. 40 min. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Smacznego

MyCookBook.pl
Truskawkowy sernik na zimno 276

Truskawkowy sernik na zimno  Truskawkowy sernik na zimno to lekki, pożywny oraz smaczny deser. Idealny dla wszystkich łakomczuchów, nawet tych na dietach redukcyjnych.  Składniki:  - ser twarogowy chudy - 5 kostek  - truskawki - 0,5 kg  - żelatyna - 20 g  - jogurt naturalny - 1 opakowanie (200 g)  - miód (3 łyżki) lub stewia  - ciasteczka owsiane(...)rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie dolać do masy twarogowej. Truskawki zmiksować. Połowę masy twarogowej wylać do tortownicy, odstawić na 15 minut do lodówki. Do kolejnej części dodać truskawki, dokładnie zmiksować, a następnie wylać na pierwszą część masy. Sernik odstawić na kilka godzin do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać ciasto.  Smacznego

Fit-amina
Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową 230

rumowy Składniki na polewę: - 1,5 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego - 200g czekolady gorzkiej (70 – 80% kakao) - 1,5 opakowania galaretki (dałam z owoców leśnych) Ciasto zagniatamy dzień przed pieczeniem sernika. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę(...)minutach obniżamy temperaturę do 120°C i pieczemy dalej przez 90 minut. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez godzinę. Po godzinie wyjmujemy brytfannę z tortownicą. Wystawiamy tortownicę z brytfanny z wodą i stawiamy na kratce. Kiedy sernik całkowicie wystygnie zdejmujemy worek, a następnie odpinamy obręcz, zdejmujemy z boków paski papieru do pieczenia. Szykujemy polewę czekoladową. Czekoladę

mojewypiekiinietylko
Sernik truskawkowy bez pieczenia 162

schłodzić) 1/2 szklanki cukru pudru laska wanilii 1 łyżka żelatyny w proszku (opcjonalnie) Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 150 g herbatników Odmierzałam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml. Jak przygotować sernik z truskawkami bez pieczenia? Rozmrożone truskawki zagotować z cukrem i sokiem z cytryny. Gotować do czasu, aż będą miały jednolity kolor i nie będzie widocznych surowych truskawek. Po ugotowaniu(...)wystudzoną, ale jeszcze płynną masę truskawkową z rozmieszanymi galaretkami. Masę serową powoli wylać do formy wyłożonej herbatnikami i wstawić na 20 minut do lodówki. Na częściowo zastygnięty ser z truskawkami wyłożyć ubitą śmietanę i udekorować kawałkami stężałej galaretki. Sernik wstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin, aby całkowicie zastygł. Bita śmietana: Śmietanę ubić na sztywną pianę, pod koniec

Kuchcik gotuje
Sernik kokosowo-malinowy 163

Uwielbiam maliny i nic na to nie poradzę. Latem zjadam je garściami, a zimą delektuję się ich zapachem w deserach i nie tylko:) Sernik kokosowo-malinowy to czysta poezja smakowa. Polecam Wam bardzo. Przepis znalazłam w bardzo starym wydaniu "Świat Kobiety". Składniki na formę o średnicy 26 cm: Ciasto: 250 g mąki pszennej; 150 g masła; 100 g cukru(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 175 st.C i piecz około 1 godziny. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto około 10 minut, aby "odpoczęło". Potem wyjmij i ostudź. Ostrym nożem oddziel brzegi ciasta od tortownicy. Wyjmij z formy. Sernik podawaj posypany wiórkami kokosowymi. Jeśli lubisz, możesz go posmarować polewą z gorzkiej czekolady. Moje uwagi:  Jeżeli będziesz mieć trudności

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania