sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:146/478)

marmurkowy sernik z kajmakiem 151

Wyjąć i od razu nałożyć mas serowe na zmianę po łyżce. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180*C i piec około 70 minut, po pół godzinie zmniejszając temperaturę co kwadrans o 10*C. Po upieczeniu zostawić sernik na pół godziny w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić i wstawić do lodówki. Przed podaniem można jeszcze polać roztopioną deserową czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z płatkami migdałowymi 52

Sernik z płatkami migdałowymi to delikatne w smaku i pyszne ciasto idealne dla wszystkich wielbicieli słodkości. Smakosze serników będą zachwyceni. Składniki Ciasto kruche : 2 szk. mąki 0,5 szk. cukru 3 jajka (2 żółtka, jedno całe) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 0,5 margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 0,5 cukru 3 żółtka(...)zmiksować. Wyłożyć na ciasto dżem porzeczkowy 2-3 łyżki stołowe płaskie, a na dżem masę twarogową. Piec ok. 180 C 40 minut. Na koniec polewa czekoladowa i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Autor przepisu: Gosia Jatczak Artykuł Sernik z płatkami migdałowymi pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik dietetyczny z multicookera Redmond 359

twarogowy chudy 432 Jogurt naturalny 0% tłuszczu 72 Jajo kurze (całe) 172 Żurawina suszona 92 Kakao 41 Proszek budyniowy 32,55 Podsumowanie: 893,55 kcal na cały sernik bez polewy SKŁADNIKI: 600 g sera twarogowego chudego 150 g jogurtu naturalnego 0% 35 g proszku budyniowego bez cukru 2 jajka 1 łyżka miodu około 15 g 10 tabletek stewii -Stewia(...)delikatnie. Masę przełożyć do wyłożonego papierem multicookera. Ustawić funkcję CAKE i czas 50 minut.  W piekarniku piecz ciasto w temperaturze 180 stopni opcja pieczenia góra i dół przez 40-45 minut.  Do zrobienia ciasta inspirowałam się przepisem TU! TU! TU! Kliknij :) Przepis na tradycyjny sernik z książki kucharskiej dołączonej do multicookera znajdziesz TU! TU! TU! Kliknij :) UWAGA

ClauditteMissCooking
Sernik bez tłuszczu 175

jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :)  Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy(...)wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min.  Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie

Ciasteczkowy Potwór
Rumuński sernik. 178

zbytnio jej nie napowietrzać. Następnie dokładamy owoce, pianę z białek i delikatnie mieszamy, wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy około 40 minut, po tym czasie wyłączamy grzanie, delikatnie uchylamy piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto na około 20-30 minut, a następnie wyjmujemy z piekarnika i studzimy (w foremce).      Truskawki i rabarbar myjemy, rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze(...)blenderze, miksujemy. Powstałą masę przelewamy do rondelka, dodajemy cukier do smaku, doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszając gotujemy około 3-4 minut. Wyłączamy grzanie, dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Chwilę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, zdejmujemy obręcz i papier do pieczenia, delikatnie przekładamy na paterę, a następnie wylewamy na nie polewę, zostawiając około

Rozpustne gotowanie
sernik na zimno z miętą, truskawkami,galaretką... 162

takie 2 gałązki świeżej mięty pałką blendera zmiksować tyle, aby mięta się rozdrobniła, następnie mikserem miksować z 5 minut, tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć pierniczki, każdy skropić np. łyżeczką z herbatą, szybko wyłożyć na pierniki sernik i łyżką przycisnąć do dna umyte truskawki pokroić na plastry i rozłożyć na serniku delikatnie je wciskając

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik gotowany na biszkopcie 162

szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt(...)kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy

Pyszności Słodkości
Sernik gotowany na makowo-kokosowo-kakaowym biszkopcie 151

szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt(...)kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy

Salonik smaków
Kremowy sernik z mlekiem w proszku 65

już kilka sprawdzonych przeze mnie serników, ja najczęściej piekę ten z rosą bo wszyscy go lubimy, a na święta obowiązkowo musi być krakowski . Tym razem postanowiłam wreszcie spróbować sernika z dodatkiem mleka w proszku, bo wszyscy na prawo i lewo zachwalali, że taki fantastyczny. I wiecie co? Mieli absolutna rację, jeśli szukacie kremowego, wilgotnego sernika, który nie opadnie(...)średnicy więc na spód postawiłam blachę z wodą, która parowała.  Pieczemy najpierw 20 minut w 160 st. C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze 70 minut. Grzanie góra, dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik  do ostygnięcia, dzięki temu na pewno nie opadnie.  Gotowe ciasto można

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka owsiane z żurawiną 214

lubicie jednak więcej słodyczy, możecie śmiało dosłodzić, zwiększając proporcje miodu. Te ciasteczka upieczecie w 15 minut – wyjdzie Wam ich około 12. Jednak od razu rekomenduję podwoić ilość składników i od razu zrobić więcej Dajcie znać jak Wam smakowały, smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Ciasteczka(...)owsiane z żurawiną Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 25 minut Składniki 100 g mąki 100 g miękkiego masła łyżeczka proszku do pieczenia jajko szczypta soli 100 g płatków owsianych błyskawicznych 3 łyżki miodu garść żurawiny papier do pieczenia Przepis 1 Mąkę, masło, proszek do pieczenia, jajko, sól, płatki owsiane oraz miód, łączymy do uzyskania zwartej konsystencji. Następnie dodajemy żurawinę

Kuchnia Bazylii
SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM 104

wyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny. Pomimo tego zdecydowanie go polecam - delikatny i smakowity, niezbyt słodki, jednak polewa z białej (bądź karmelowej) czekolady stanowi słodkie dopełnienie. SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM (tortownica o średnicy 28 cm) Kruche ciasto: 125 g kostki masła bądź margaryny (prosto z lodówki) 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru(...)pieca i piekę 10-15 minut, aż spód nabierze złotego koloru. Ser, jajka, białko, cukier miksuję na jednolitą masę. Dodaję mleko kokosowe, łączę z mąką ziemniaczaną. Wylewam na podpieczony spód i wstawiam do piekarnika. Przez 15 minut piekę w 180 stopniach, następnie zmniejszam temperaturę do około 120 stopni i piekę kolejne 50-60 minut, aż wierzch delikatnie się zezłoci

W kuchni Karmel-itki
Ciasto z truskawkami A 152

cząstki truskawki i lekko wciskamy je w pianę. Na wierzch ucieramy resztę zamrożonego ciasta. Pieczemy w 190*C  około 30-40 minut. Jemy (smutek) po wystudzeniu. Muszę przyznać, że to bardzo przyjemne ciasto. Trochę przypomina sernik, ale jest znacznie lżejsze, a budyniowa pianka bardzo ładnie wygląda. I wszystkim smakuje

les mirabelles
SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO 286

SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO Zakochacie się w tym serniku od pierwszego kęsa... :) Delikatny, puszysty, truskawkowo-czekoladowy, po prostu pyszny :) To sernik na zimno, w którym smaki truskawki i czekolady doskonale się łączą, tworząc wspaniały, naprawdę lekki deser, pełen maleńkich bąbelków powietrza :) Prosty w przygotowaniu i dodatkowo bardzo podzielny, ponieważ zrobiłam(...)tortownicy. Możesz ze 2 razy przemieszać w tym czasie masę czekoladową w misce, ale nie jest to konieczne. Po 50-60 minutach chłodzenia masy truskawkowej wyłóż na nią ostrożnie masę czekoladową, wyrównaj nożem wierzch. Wsadź sernik na 5-6 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki udekoruj plasterkami truskawek i np. listkami mięty. Gotowe

Słodko-Słony Świat Ilony
Niefortunna pomyłka z pysznym efektem. SERNIK BANANOWY PIECZONY. 192

efekt okazał się zaskakujący. SERNIK BANANOWY PIECZONY. /na drodze pomyłki stał się autorski;/ na tortownicę o śr. 28 cm spód : 180 - 200g (paczka) okrągłych biszkoptów  200g masła sernik : 1,5 szklanki cukru 4 jaja 1kg twarogu (może, nie musi być zmielony) 2 budyni śmietankowe 1/2 szklanki zimnego mleka 5 małych, przejrzałych bananów 150g miękkiego masła polewa : 100g(...)dodałam do masy serowej. Połączyłam wszystkie składniki i powstałą masę wylałam na spód. Całość piekłam ok.1h 20 minut, gdzie pierwsze 45 minut w temperaturze 150 stopniach, a pozostały czas w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiłam w piecu, aby sernik odpoczął. Polewa: Wszystkie składniki rozpuściłam ze sobą w garnuszku i zagotowałam. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodać kakao. Musi mieć

W kuchni Karmel-itki
sernik pina colada 180

sernik. Delikatny, kremowy, powalający aromatem. Połączyłam w nim moje ulubione smaki- kokos i ananas. Jeśli w środku zimy marzą Wam się  ciepłe kraje to kawałek tego sernika przeniesie Was tam już po jednym kęsie. Na zdjęciu może nie wygląda (zdjęcia robione w pośpiechu) ale gwarantuję, że takiego smaku nie spotkacie nigdzie indziej.  Do przygotowania masy serowej użyłam(...)studzić) i wstawić do piekarnika. Piec w 180*C około kwadransa a następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze 45 minut. Po upieczeniu pozostawić na pół godziny w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić.  Wierzch sernika posmarować dżemem ananasowym i ozdobić płatkami kokosa. Przepis ten bierze udział w konkursie "pokochaj olej rzepakowy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania