sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:160/478)

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych 205

dosłownie kilku składników. Dlaczego pieczemy serniki? Ciasto i sernik bardzo mocno zagościło w polskiej tradycji. Serniki są pieczone od bardzo dawna. Dawniej były robione z prawdziwego twarogu kilkukrotnie mielonego. Jednak przepisy bardzo mocno ewaluowały i przygotowujemy już nie tylko serniki na kruchym spodzie. Obecnie coraz częściej robimy sernik na zimno na serkach homogenizowanych to jedna(...)Wystarczą serki homogenizowany, chwila pracy i będziemy w stanie przygotować pyszny deser. Kiedy przygotować sernik z zimno na serkach homogenizowanych? Sernik na zimno na serkach przygotowuję bardzo często w okresie letni i wiosennym, kiedy dni są cieplejsze i kiedy potrzebujemy odrobiny orzeźwienia. Aby sernik na zimno na serkach homogenizowanych nie tylko ładnie wyglądał, ale również pyszne smakował

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik borówkowy na zimno 167

Połączenie sernika na zimno ze słodką borówką i spodem ciasteczkowym to strzał w dziesiątkę! Zachwyca smakiem i swoją delikatnością.  Przygotowanie : 30 minut Koszt : tanie/średnie Więksi, słodsi i moim zdaniem o wiele smaczniejsi kuzyni jagód. Borówki słyną ze swoich wartości odżywczych. Bardzo dobrze działają na oczy, gdzie podczas drugiej wojny światowej sporo pilotów je jadło, aby mieć sokoli wzrok

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto kokosowe z mango 176

szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami CIASTO KOKOSOWE Z MANGO PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut Składniki syrop: – 80 g mleka kokosowego – 80 g cukru – sok z 1 cytryny Składniki ciasto

nietylkopasta.pl
Ciasto zebra 177

moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka ciasto zebra Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 300 g drobnego cukru do wypieków – 325 g mąki i dodatkowo

nietylkopasta.pl
Sernik krówkowy z ricotty 141

Cudowny zapach krówek.. słodycz nie do opisania :-) Sernik jest jednocześnie soczysty i kruchy. Ma smak chałwy i słodkiego mleka. Trzeba go po prostu upiec. Czas przygotowywania:  30 minut Czas pieczenia:  60 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na masę serową: • 500 g sera ricotta • 5 krówek np. waniliowych

AniaGotuje.pl
Sernik bananowy 254

Zapraszam na sernik w nietypowym dla serników kolorze, a to za sprawą bananów i miodu które zafarbowały ser ; ) Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm, 70 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Wegański jabłecznik serowy lub sernik jabłkowy/jak kto woli, 199

Uwielbiam serniki, ale to już wiecie, a że październik zapowiedziałam jako miesiąc jabłeczników, no to tadammm: jabłecznik serowy lub sernik jabłkowy jak kto woli, ważne że smaczne;-) Składniki: 600 g wegańskiego serka (przepis znajdziecie tu ) można też zamienić na tofu naturalne 500 g jabłek (waga ze skórką i gniazdami nasiennymi) 150 g mąki (użyłam 60 g pszennej pełnoziarnistej(...)tapioki/ziemniaczaną i jabłka. Schłodzonym ciastem wylepić formę do pieczenia wysmarowana olejem i podpiec około 20 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu spodu do ciasta wypełnić je masą serową i piec około 1 godziny w temp. 180 C. Sernik może trochę urosnąć, ale nie przejmujcie się , na 100 % opadnie i tak ma być. Najlepszy jest

greenscarf
Dietetyczny sernik z jabłkami 394

starte jabłka i wymieszać 7. Masę serową przełożyć do tortownicy, na wierzchu ułożyć koliście plastry jabłka. Piec: 70-80 minut w temperaturze 180 stopni. Uwaga:  Jeśli pieczesz serniczek po raz pierwszy musisz wiedzieć, że: po upieczeniu nie rozkrawa się serników. Należy je odstawić do ostygnięcia na kilka godzin. Nie kroić ciasta do momentu całkowitego ostudzenia sernika. Smacznego

KreatywnePiny
Sernik na zimno z truskawkowym musem 1207

rozpuszczamy w nim truskawkową galaretkę. Odstawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Lekko tężejącą galaretkę delikatnie przelewamy na sernik. Ponownie wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyciągamy z lodówki na 15 minut przed podaniem. Smacznego

My Culinary Art
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 365

oraz ciekła przemienią się w przyjemny herbatnikowy spód :) Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 - 180 stopni przez ok 50 minut. Po upieczeniu ciasta nie wyjmujemy z piekarnika, uchylamy drzwiczki i chłodzimy go w piecyku minimum przez godzinę. Po wyjęciu sernik studzimy jeszcze w temperaturze pokojowej. Jemy dopiero po upływie kilku godzin, jednak tak długi czas wart jest swojej ceny

Taste Of My Day
Serobrownie z batatem 227

mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g sera białego chudego 1 banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przed przystąpieniem do pracy nad ciastem, należy obrać batat o wadze ok 400g, pokroić w kostkę i gotować przez ok 20 minut do miękkości(...)oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Do wyrobionej masy dodajemy płynny, ale schłodzony olej kokosowy. Mieszamy i przelewamy do tortownicy (o śr. 16cm, spód wyłożony papierem do pieczenia). 2. Sernik: Do reszty chłodnego puree z batatów dodajemy zmielony (najlepiej podwójnie) ser biały. Ser można również przecisnąć przez praskę, ale wtedy po upieczeniu będą widoczne jego grudki. Cały czas ucierając

Kuchnia w czekoladzie
Sernik wiedeński z suszonymi morelami 405

okazji odsyłam Was do innego mojego przepisu na sernik, gdzie nie ma ani grama masła a żółtka i białka nie robi się osobno tylko wbija całe jaja :)  sernik dyniowy Składniki: 1 kg twarogu tłustego zmielonego trzykrotnie, (u mnie marki Wieluń).  8 dużych jaj 100 g masła 1 ½ szklanki cukru 1 op. cukru waniliowego  1 op.budyniu(...)Ciasto wlewamy do tortownicy (średnica ok. 25 -27 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy pierwsze 30 minut w 180 stopniach, następne pół godziny 160 stopniach i następną godzinę w 120 stopniach C. Razem pieczemy 2 h. Po upieczeniu pozostawiamy sernik na pół godziny w zamkniętym piekarniku, a po pół godzinie uchylamy drzwiczki. Następnie czekamy aż sernik

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik cytrynowy z kisielem 213

kolejny sernik gotowy! Był już sernik z karmelem … Sernik z brzoskwiniami … Sernik z wiśniami … Sernik cappuccino … i wiele wiele innych! Tym razem wersja bardziej orzeźwiająca , letnia … a mianowicie cytrynowa . Delikatnie kwaskowy smak świetnie współgra ze słodyczą pozostałych składników. Łatwy , szybki …. i niesamowicie smaczny! Ps. niezwykle puszysty ! SKŁADNIKI : * twaróg mielony(...)góra-dół. Ręcznik papierowy moczymy / zraszamy. Tortownicę umieszczamy w większej blasze , wstawiamy do gorącego piekarnika na 10 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 160C i ponownie moczymy ręcznik papierowy. Do brytfanki wlewamy 1/2 szkl. wody – wszystko to zapobiegnie pękaniu sernika i sprawi , że będzie on delikatny ,mokry, kremowy. Pieczemy ok. godzinę , studzimy w zamkniętym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z brzoskwiniami (z serka mascarpone) 243

Przepyszny, aksamitny, leciutki brzoskwiniowy sernik bez pieczenia.  Bardzo prosty w wykonaniu, zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno :)   SKŁADNIKI (na tortownicę 24cm) 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 400 g naturalnego serka homogenizowanego (w lżejszej wersji może być jogurt naturalny) 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny ok. 15 sztuk okrągłych biszkoptów duża puszka brzoskwiń(...)kostkę, rozkładamy na masie i lekko wciskamy łyżką. Wstawiamy do lodówki na około 40 minut do stężenia.   Resztę brzoskwiń kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na masę serową i zalewamy tężejącą galaretką.  Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.  Łatwy sernik brzoskwiniowy gotowy!  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik Kokosowy 198

piekarnika nagrzanego to temperatury 150 stopni. Pieczemy 50 minut, po czym wyłączamy piec i pozostawiamy na kolejne 20 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Masa kokosowa: Mleko zagotowujemy wraz z cukrami, dodajemy kokos i gotujemy do zgęstnienia ciągle mieszając. Następnie dodajemy masło i podgrzewamy do otrzymania gęstej masy. Po wystudzeniu wykładamy na sernik (powinien być w tortownicy z obręczą). Polewa

Słodka Strona
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 275

krótko wymieszać.  Nie miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową wsadzić do nagrzanego do 180*c piekarnika piec około 50 minut. Wystudzić. PIANKA MILKY WAY:Batoniki rozdrobnić przełożyć do rondelka wlać 3 łyżki śmietany kremówki(...)ubić na sztywno –uważać żeby nie przebić śmietany-może się zważyć pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać.  Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą.  Schłodzić w lodówce

Wanilia i Kardamon
Sernik z wiśniami 352

Miałam przyjemność wziąć udział we wspólnym pieczeniu sernika z innymi blogerkami. Mój sernik jest z wiśniami polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi. Jest niezwykle kremowy, polecam wypróbować. Tortownica : średnica 27 cm Czas pieczenia : spód ok. 25 minut  , całość ok. 1 godziny Temp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki: Spód 200 g mąki pszennej(...)Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie ciasto wyjąć i rozwałkować , po czym ułożyć na dnie tortownicy i ponakłuwać. Piec ok. 25 minut w temp. 190 C ( ciasto ma się zmienić kolor na złoty) Masa serowa  Ser mielimy 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno z białek a żółtka

Słodkości i nie tylko
Sernik pomarańczowy z batatami 98

Share Pinterest Print Sernik pomarańczowy z batatami to ciasto obok, którego nie można przejść obojętnie Kremowy, wilgotny, po prostu przepyszny! Kruchy spód z herbatników, masa serowa z dodatkiem puree z pieczonych batatów i skórki pomarańczowej, a wierzch to polewa z białej czekolady z pomarańczą. Wszystko współgra doskonale ! Składniki: Spód: 180 g herbatników 70 g masła Masa serowa(...)piekarnika nagrzanego do 150°C. Piec przez 45 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130°C i piec przez kolejne 40 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić na około 20 minut. Wyjąć i ostudzić. Polewa: Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Następnie dodać sok z pomarańczy i startą skórkę. Wymieszać i polać sernik, równo rozprowadzić. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Sernik na zimno z rabarbarem 434

razie najsilniej rozwinęła się ta o długich łodygach, z których łatwo zdejmuje się skórkę i wybarwionej w większości na zielono. Wystarczy niewiele składników, by zrobić ten orzeźwiający sernik na zimno idealny na wysokie temperatury ostatnio. Składniki (na formę o wymiarach (22 x 26) cm): 1 kg sera (z wiaderka lub potrójnie zmielonego) 12 g cukru waniliowego 2 galaretki agrestowe(...)mleczko . Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki. Rabarbar rozgotować w wodzie. Powinno to zająć ok. 5 minut. Gorący rabarbar doprawić do smaku cukrem. Do rabarbaru dodać żelatynę. Wszystko razem zmiksować ręcznym blenderem. Odstawić do schłodzenia. Masę rabarbarową przełożyć na ścięty sernik. Całość wstawić do lodówki. Sernik wyjąć z lodówki na kwadrans przed podaniem. Podawać z listkami świeżej

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 169

context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-13 07:09:07","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9110022-e1473750473783.jpg","description":null,"recipeYield":"10 ","recipeIngredient":["300 g m\u0105ka","150 g mas\u0142o klarowane","1 szt jajko","50 g erytrol (lub inne s\u0142odziwo(...)u00f3d i dusimy pod przykryciem. ","Listek \u017celatyny namaczamy w wodzie. Po 5 minutach wyjmujemy \u017celatyn\u0119 i dodajemy do duszonych brzoskwi\u0144. Mieszamy dok\u0142adnie i studzimy.","Po upieczeniu ciasta, gdy troch\u0119 ostygnie dekorujemy przygotowanym d\u017cemem brzoskwiniowym."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje

Kucharzyca
Sernik z jagodami 194

jajka 50 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + ok. 2 szklanki jagód Jak zrobić sernik z jagodami? Spód brownie przygotowujemy wg. przepisu , ja swój piekłam wieczorem poprzedniego dnia. Jeśli pieczecie wszystko tego samego dnia, spód po upieczeniu trzeba odstawić na ok. 30 minut do przestudzenia. Jagody myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, masło(...)masy. Do masy serowej dodajemy ok. 1 szklanki jagód i delikatnie mieszamy. Przelewamy na spód brownie (spód blaszki powinien być wyłożony papierem do pieczenia, boki nie – dzięki temu sernik przyklei się do brzegów i będzie miał ładne równe krawędzie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy ok. 1 godz. do 1 godz 15 min. (brzegi powinny lekko

Ciastkozercy
Sernik z makiem wg Aleex 205

Ledwo zdążyłam upiec pierniczki, a już w kolejce czekały następne przepisy do wypróbowania. Dzisiejszy zapożyczyłam z grudniowego „Mojego gotowania”. Zainteresowało mnie zdjęcie wypieku, po przeczytaniu przepisu byłam przekonana, że sernik z makiem będzie świetnie smakował. Niestety, podczas robienia ciasta zaczęły się kłopoty, bo proporcje w czasopiśmie były po prostu złe. Dopasowałam więc wszystko po swojemu i w takiej poprawionej(...)serowej i makowej. 6. Piec około 1 godziny w temperaturze 175 – 180 stopni C. Zostawić na 20 minut w wyłączonym, ale zamkniętym piekarniku. 7. Wyjąć i ostudzić. 8. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z mlekiem. Czekoladą ozdobić wierzch sernika z makiem. 9. Podawać z filiżanką aromatycznej kawy. Smacznego

W mojej kuchni
Sernik na zimno z galaretką 359

sernika 250 g mąki 90 g cukru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka zimnej wody Masa serowa 250 ml śmietanki 250 g kremowego twarożku 2 żółtka 250 ml mleka 5 listków żelatyny 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty Owocowa galaretka 500 g mrożonej mieszanki owocowej 8 listków żelatyny 200 ml wody 100 g cukru Przygotuj spód do sernika(...)Wlej wodę, dodaj cukier i zagotuj. Gotuj przez pięć minut. Zdejmij z kuchni, odciśnij z wody żelatynę i dodaj do owocowej mieszanki. Zamieszaj i odstaw w chłodne miejsce. Kiedy galaretka zacznie się ścinać wylej ją na spód schłodzonego sernika. Najlepiej robić to dużą łyżką aby równomiernie rozprowadzić owoce. Wstaw sernik do lodówki na dwie godziny lub na noc. Pokrój

codojedzenia
Seromakowiec 320

moim zdaniem najlepszy przepis na seromakowiec lub jak ktoś woli sernik z makiem ;)   Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Masa makowa: 200 g. maku 1 szklanka cukru(...)następnie cały czas ucierając dodajemy mak, starte jabłko, proszek do pieczenia, kaszę i bakalie. Na koniec całość delikatnie łączymy z pianą z białek. Masa serowa: 1 kg sera na serniki 1 szklanka cukru 5 jajek budyń waniliowy 100 g. masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka i żółtka. Białka ubijamy z solą

Cynamonowe szczęście