dziś mam dla Was propozycję na pyszne i lekkie ciasto a właściwie sernik z czekoladową pianką :) Może się skusicie i zrobicie na zbliżający się weekend :) Polecam serdecznie i zapraszam. SKŁADNIKI *blaszka 25x25cm BISZKOPT -3 jajka -125g cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku(...)potem wstawiamy na chwilę do lodówki by było to zimne. Wsypujemy proszek śnieżki i ubijamy wszystko do uzyskania puszystej konsystencji. Dodajemy przestudzoną żelatynę i energicznie miksujemy. Wylewamy masę na sernik i całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki. I gotowe :) Sernik jest pyszny, pięknie wygląda, super się kroi :) Możecie go posypać czekoladą :) Polecam gorąco i życzę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPrzepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny.1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka)6 jajekduży cukier waniliowybudyń waniliowy lub śmietankowy2 łyżki maki ziemniaczanejkostka masła (200g)1 i 1/2 szklanki cukrutłuszcz do posmarowania tortownicyDo(...)minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i pieczemy do zarumienienia się sernika.Całkowity czas pieczenia u mnie wyniósł prawie 1,5 godziny (sprawdzałam patyczkiem).Na koniec posypałam sernik cukrem pudrem.Aby sernik nie opadł trzeba mieć farta, ja stosowałam tricki typu: wszystkie składniki w jednakowej temperaturze, po upieczeniu zostawiłam ciasto w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiach
Z butelką mleczka w tlesobie i sernik i makowiec i szarlotkę? Prawdziwe 3 w 1! SERO-MAKO-SZARLOTKA Składniki na 12 porcji : 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g cukru pudru 100g zimnego masła 4 jajka 6 niewielkich jabłek sok z 1/2 cytryny 350g mielonego twarogu (najlepiej półtłustego) 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego 4 łyżki cukru 3 łyżki rodzynek 1 łyżka maku 5 łyżek(...)oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z makiem, pozostałym twarogiem (150g), mlekiem i cukrem waniliowym. Do masy dodać 2 łyżki cukru, łyżkę soku z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić sztywną pianę (można dodać szczyptę soli, żeby białka łatwiej się ubiły) i delikatnie wymieszać z masą serową z makiem. Wyjąć kruchy spód z lodówki. Rozsmarować masę twarogową
Dietologserową włożyć do piekarnika i natychmiast obniżyć temp. do 150 stopni C. Piec z parą wodną ok. 1 godzinę i 30-40 minut. Po upieczeniu usunąć kąpiel wodną, studzić sernik w lekko uchylonym piekarniku. Schłodzić przez noc w lodówce. Ja piekłam z formą napełnioną wodą na niższym poziomie i na programie do pieczenia biszkoptów(wilgoć pozostaje w środku(...)maki ziemniaczanej -aromat waniliowy(kilka kropel) Dodatkowo: -jedno nieduże dojrzałe mango, obrane i pokrojone w plasterki Żółtka i ksylitol utrzeć do białości i puszystości. Dodać 80-100 ml mleka, mąki, aromat i zmiksować. Resztę mleka zagotować. Na wrzące mleko wlać masę żółtkową i gotować, mieszając często, jak budyń, do zgęstnienia. Zdjąć z palnika, od razu wylać na schłodzony sernik
Smaczne Zdrowesłodką przekąską na przyjęciach. Puszyste, kremowe a do tego łatwe i nieskomplikowane w przygotowaniu. Składniki: 250g jogurtu greckiego 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 łyżki Baileys 100ml śmietanki kremówki (36%) Sposób przygotowania: Miksujemy jogurt grecki z mascarpone i mąką. Następnie dodajemy kolejno nie przerywając mieszania cukier, jajka i likier Baileys. Kremówkę ubijamy(...)masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy do silikonowych foremek na babeczki. Pieczemy w 175stopniach C przez 1o minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około 35-40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dowolnie dekorujemy
Pyry na Gazpysznym,lekkim serniku na zimno z jogurtowo-borówkową pianką :) Sernik jest kakaowo-śmietankowy zebra :) Wygląda pięknie a smakuje jeszcze piękniej. Polecam bo na prawdę jest rewelacyjny :) Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku(...)miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Dodajemy na koniec ostudzone mleko z żelatyną i cukrem i miksujemy na najwyższych obrotach. Masę wylewamy na stężały sernik i wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia. I gotowe :) Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMąkę razem z proszkiem przesiewamy. Dodajemy do ciasta delikatnie mieszając łyżką. Wylewamy na mak i pieczemy ok. 20 minut. Po wystudzeniu makowiec wyciągamy żeby biszkopt był na dole. Polewamy czekoladą lub lukrem. Smacznego :) Na powyższych zdjęciach znajduje się pyszny PIERNIK NA MAJONEZIE oraz sernik (przepis wkrótce
Pani na deserKolejna propozycja pysznego sernika,do którego lubimy powracać.Polecam na szczególne okazje a z pewnością goście będą zachwyceni.Przepis pochodzi z książki s Anastazji. Ciasto: 10 dag margaryny 10 dag cukru pudru 15 dag maki pszennej 6 żółtek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka,na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa
Niespełnione zdolności kulinarnemocno bakaliowego, słodkiego makowca. Przepis TUTAJ . Niezaprzeczalnie ten sernik jest jednym z tych, które bardzo, ale to bardzo smakują łasuchom i zwolennikom słodkości. Chałwowy spód z cytrynową masą serową daje wspaniałą kompozycję smaków na naszym podniebieniu. A w święta to jest wskazane! Przepis TUTAJ . Makowy wieniec z makiem powstał w jeden z listopadowych weekendów w zeszłym roku. Chyba(...)szybko znikają z patery. Robi się je błyskawicznie, jeżeli skorzystamy z wygodnej opcji, czyli gotowego ciasta francuskiego. Przepis TUTAJ I ostatnia moja propozycja – sernik daktylowy, z whisky i nutą tropikalną – przepis nagrodzony w świątecznym konkursie w grudniu 2014r. Znalazł się także w mojej KSIĄŻCE. Bogato zdobiony i bogaty w składniki. Jest naprawdę wyjątkowo świąteczny! Życzę Wam samych
Raj dla Podniebieniasernik. A jak Wy uważacie? Zapraszam na Sernik na czekoladowym spodzie z kruchą posypką."Składniki:Na kruche ciasto:200 g masła500 g maki3 żółtka180 g cukru100 g czekolady deserowejMasa serowa:1 kg mielonego sera białego5 jaj3 białka150 g cukru1/3 szklanki oleju rzepakowego3 łyżki mąki pszennej4 łyżki maki ziemniaczanej1 łyżka ekstraktu waniliowegoSposób przygotowania:Na samym początku przygotowujemy kruche ciasto.To(...)koniec, do masy należy dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Ciasto przelewamy na kruchy upieczony spód, ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut, następnie wierzch sernika posypujemy drugą częścią ciasta również startą na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze przez około 20 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki - najlepiej na noc.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościUwielbiam sernik. Jestem jego fanatycznym miłośnikiem. Mógłbym go jeść bez przerwy o każdej porze dnia i nocy. I choć przysmak ten jest bardzo popularny w Polsce, to jednak z Polski nie pochodzi. Pierwsze wzmianki dotyczące wypieku tego ciasta pochodzą już z czasów starożytnej Grecji, gdzie karmiono nim olimpijczyków. Podobnie wygląda sprawa z makowcem. Ciasta z domieszką maku robili już(...)stolicą ciasta kruchego jest Francja, ojczyzna wszelkiego rodzaju tart, to receptura na nie musiała przejść od Egiptu przez Grecję, Rzym, aby na dobre osiedlić się we Francji. Skoro sernik, makowiec i ciasto kruche to jedne z ulubionych nie tylko przeze mnie, ale zapewne też przez wielu z Was ciasta, to czemu nie połączyć ich w jeden przepyszny seromak? Ciasto
Jacob Tastesaromatem, z delikatnymi makowymi piegami:) Zainspirowałam się tutaj . Sernik jest rewelacyjny; wizualnie i smakowo. Jest łatwy w przygotowaniu, trzeba jednakże rozłożyć pracę na dwa dni. składniki: spód: 150 g ciastek maślanych 75 g masła masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 1 szkl cukru 5 jaj 1/3 szkl suchego maku 2 łyżki ekstraktu cytrynowego 1 budyń śmietankowy polewa(...)pokojowej) włożyć do misy miksera, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Wylać na ciasteczkowy spód. Blaszkę przykryć folią aluminiową, włożyć do piekarnika. Natychmiast zmniejszyć temperaturę do 160 stopni, piec sernik równą godzinę. Po upieczeniu jeszcze godzinę zostawić ciasto w środku, następnie wyjąć, wystudzić, odłożyć na noc do lodówki. Następnego dnia: serek zdjąć z gazy, dodać cukier puder
6nieboprzynajmniej wiem, że smakował J Mój sernik to takie zmieszanie smaków, każdy znajdzie coś dla siebie, jest masa serowa z nutą chałwową, masa makowa z „pijanymi rodzynkami” i kruche ciasto. I jeszcze jedno, nie lubiłam przygotowywać wypieków z makiem, MIELENIE MAKU! Ale firma Back Mit ma w swoim asortymencie gotowy mielony
Moniki Smakołykiudekorowałam go kwiatuszkami wyciętymi z ciasta. Na sernik: 1 kg sera President 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 i 1/2 szklanki miałkiego cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub skrobi 4-5 jaja pół łyżeczki szafranu 3 gruszki Ciasto: 2 szklanki maki krupczatki 3/4 szklanki cukru 3/4 kostki masła jajko Zagnieć ciasto, wstaw do lodówki
AZgotuj!