sernik makiem - 500 przepisów (strona:12/34)

Sernik puszysty 379

wiecie mam w domu wielką wielbicielkę SERNIKÓW i to dla Niej najczęściej przygotowuję te ciasta.Sernik z brzoskwiniami … z ananasem … klasyczny … z makiem … czekoladą – pomysłów jest co niemiara!Tym razem mam dla Was wersję z karmelem , która nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda!SKŁADNIKI: - mielony tłusty twaróg – 600 g– mleko(...)sztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej. Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ). Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC. Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety – lubi popękać. Studzimy przez ok. 3 godziny. Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia.Zostawiamy

Ostra na Słodko
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 361

cięższe i bardziej zbite, oraz te lekkie jak pianka z serka ricotta, uwielbiamy kombinacje z owocami, makiem czy kruszonką. Cieplejsze, już prawie wiosenne dni aż proszą się o równie wiosenne menu. Już jakiś czas temu miałam ochotę na pyszny sernik z brzoskwiniami, dostrzeżony u Dorotki na MW. Premiera miała być na Wielkanoc, ale niestety nie doczekał) Nic, upiekę

Mia Cucina Sofieta
Sernik wiedeński 171

Jak ja kocham serniki. Lubicie też? Jeśli tak, to chciałabym polecić Wam przepis na sernik wiedeński. Jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach

kuchnia doski
Serniczek z Brzoskwiniami 310

Składniki: ciasto: 2 kubki mąki krupczatki 1 kubek maki kukurydzianej 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 1

Luźna Kuchnia
Czy świąteczne potrawy muszą być niezdrowe? 195

jednak zależy od rodzaju ciasta, od ilości użytego masła, oleju, od cukru czy od innych dodanych składników.   Najlepszy wybór to chudy sernik na cienkim spodzie lub tzw. makowiec japoński, czyli ciasto bez mąki, z jabłek, maku, otrębów i orzechów. Pierniki Wg tradycji podstawowe składniki to mąka razowa i miód, ewentualnie przyprawy korzenne. W takiej formie wypiek jest niskotłuszczowy

Powiedz dietom nie
pyszny, lekki sernik z czekoladową pianką 255

zawartych, zawsze wychodzą i są super smaczne. przejdźmy do przygotowania naszego sernika :-) SKŁADNIKI:   na dużą blachę. BISZKOPT: -5 jajek -3 kopiaste łyżki mąki -2 kopiaste łyżki maki ziemniaczanej -2 łyżki kakao -3/4 szkl cukru pudru -szczypta soli -3 łyżki gorącej wody Sypkie składniki mieszamy ze sobą, czyli mąki oraz kakao. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy(...)jest kremowa jak masło.  Na koniec ser dodajemy do białek i bardzo delikatnie mieszamy, nie długo. Masę serową wylewamy na naponczowany biszkopt. Pieczemy 40 minut w temp 170stopni. Sernik mi nie opadł, jest lekki i bardzo puszysty. PIANKA CZEKOLADOWA -600ml śmietany kremówki 30% -1 czekolada gorzka 60% kakao 100g -1 łyżeczka kakao -4 łyżki cukru pudru Czekoladę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto makowe z masą serową 203

Lekki biszkopt z dodatkiem maku, delikatna i zarazem puszysta masa serowa oraz pyszna domowa konfitura. Całość wieńczą chrupiące płatki migdałowe. Ciasto idealne na Święta, urodziny i

Z miłości do słodkości
Sernik Anastazji - gotowany wg Siostry Anastazji 207

Przepis na sernik gotowany anastazji pochodzi z książki "183 nowe przepisy Siostry Anastazji" Składniki: ciasto 4 szklanki maki pszennej 10 dag smalcu 10 dag margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana (tyle ile zabierze ciasto) szczypta soli masa serowa 1 kg zmielonego białego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie 1/2 szklanki

Pychotkaaa
Sernik z makiem. 196

wstawić do zamrażalnika. Masa makowa: 20 dag umytego maku 500 ml mleka 150 g miodu 70 g masła pół szklanki skórki otartej z wyszorowanych pomarańczy 10 dag migdałów łyżeczka cynamonu 2 jajka pół szklanki cukru pudru Mak gotować na mleku przez 30 minut. Odcedzić, zostawić do przestygnięcia. Chłodny mak wraz z migdałami zmienić trzy razy maszynką z założoną końcówką(...)mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.  Masę serową wylewamy na mak.  Na wierzch trzemy zamrożoną wcześniej część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku. Najpierw w 180 stopniach przez 15 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy 40 minut. Po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozwalamy sernikowi powoli stygnąć.  Smacznego! Pozdrawiam, Katarzyna

Poezja Smaków - blog kulinarny
Seromakowiec 269

dniu nie może na naszych stołach zabraknąć sernika oraz makowca. Propozycja połączenia tych d wóch smaków da nam pachnący i delikatny seromakowiec. Ciasto z korzennym spo dem do datkowo po dsyci świąteczny nastrój :) Skła dniki spó d (na blachę 32 x 24 cm) : 150g ciasteczek korzennych  50g masła Warstwa maku: 1 puszka gotowego maku 4 żółtka + 4 białka szczypta

ChilliJemy
Krajanka makowa-makowa panienka 982

jeśli jeszcze nie jedli makowca. Uwielbiam tradycyjny makowiec drożdżowy . Jest to ciasto, które u mnie zawsze konkuruje z sernikiem. Jak mam ochotę na obydwa to piekę seromak . Krajanka makowa Składniki: prostokątna forma 32 cm x 25 cm Spody makowe 200 g maku, zmielonego i suchego 100 g zmielonych migdałów 180 cukru 8 białek 4 żółtka szczypta soli Krem maślany

codojedzenia
Sernik z galaretką 193

Jest to ulubiony sernik moich dzieci i tym razem zrobiony przez mojego 18-to letniego syna. Wyszedł mu idealnie :) Ciasto naprawdę proste do zrobienia, a

kuchnia doski
Makowiec zawijany 246

Makowiec zawijany to pyszne, ale niestety pracochłonne ciasto. Makowiec po przekrojeniu bardzo oryginalnie wygląda, jest mało słodki i ma bardzo dużo bakalii

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z malinami w wersji FIT 650

Jest genialny! Delikatny, słodki choć bez cukru, z aromatem wanilii i limonki, z mnóstwem malin, migdałami i gorzką czekoladą. Nawet osoby na diecie mogą pozwolić sobie

DefinicjaSmaku
20 przepisów na Wielkanoc 700

przygotowana z zsiadłego mleka z dużą ilością bakalii 12. Babka makowa   – czyli pomysł na wykorzystanie suchego maku; babka prosta do przygotowania, tania i bardzo smaczna! 13. Babka piaskowa, dwukolorowa  – długo zachowuje świeżość 14. Sernik pieczony w kąpieli wodnej   – puszysty, miękki i niesamowity w smaku; nie pęka podczas pieczenia i idealnie się kroi 15. Mazurek orzechowy

Ugotować