sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:222/339)

Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 81

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 94

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 201

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na
Deser z płatkami ryżowymi ,brzoskwinią w galaretce i gruszką 133

drugie śniadanie, podwieczorek czy przekąska.Wykonanie niezwykle proste z niewielu, ogólnie dostępnych składników.  Warto zrobić dzień wcześniej. To kolejny sposób na wykorzystanie płatków ryżowych błyskawicznych. ***przepis na ten sernik ze zdjęcia już niebawem ;-)  Składniki płatki ryżowe błyskawiczne u mnie  KUPIEC mleko deserki dla dzieci np.waniliowo-bananowy dojrzałe brzoskwinie dojrzałe gruszki przeźroczysta galaretka u mnie dodatkowo(...)szklanek. Zalej zimną galaretką . Włóż do lodówki, niech galaretka zastygnie. Do gorącego mleka wsyp płatki ryżowe ( ilość mleka i ilość płatków zależy od Ciebie i ilości pucharków z galaretką) Gotuj 3 minuty. Odstaw aż całkowicie ostygną. Wymieszaj z deserkami np.waniliowo-bananowymi . Uzyskasz papkę, którą kładziesz na galaretkę. Dodaj gruszki pokrojone w kawałki, opcjonalnie posyp sezamem i dodaj drobno siekaną bazylię

Z Kuchni Do Kuchni
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 184

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna propozycja na pyszną kolację albo śniadanie. Twarożek możemy przygotować praktycznie o każdej porze roku, jednak chyba najlepiej smakuje późną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kostka a la tiramisu 160

Kostka a la tiramisu Pyszne ciasto z kawowym kremem na kakaowym biszkopcie, nasączone kawą i Amaretto. Jeśli lubicie ciasta z kremem i smak tradycyjnego tiramisu, to

Słodkie okruszki
Sero-jogurtowiec z konfiturą (na markizowym spodzie) 241

Z okazji moich… kolejnych urodzin przygotowałam pod wpływem chwili pyszny sero-jogurtowiec z konfiturą (na markizowym spodzie) . Proste i naprawdę smaczne ciasto, które dosłownie rozpływa

Słodkie okruszki
Ciasto ,,Karmelowa Pomarańcza". 196

Zawsze lubię pobawić się z karmelem, prawie nigdy nie robię karmel tak samo. Więc tym razem udało się bardzo fajne ciasto z karmelem i pomarańczami, ale

Kuchnia Łukasza
Zupa krem pomidorowo-dyniowa. 170

Lekka, pyszna i sycąca zupa krem z pomidorami i dynią. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, bo jej przygotowanie zajmuje zaledwie 30 min. Zupa jest bardzo

Kuchnia Łukasza
Kotlety ryżowe. 362

 Pyszne, smaczne, sycące, dobrze doprawione kotlety ryżowe, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ich przygotowanie jest niesamowicie proste, bo jeżeli mamy ugotowany ryż to pójdzie nam

Kuchnia Łukasza
Sernik z ajerkoniakiem, polany sosem toffi 38

Sernik przepyszny, delikatny z aromatem ajerkoniaku. Konsystencja bardzo delikatna i kremowa. Polecam Wykonanie spodu sernika – ciastka pokruszyć bardzo drobno. Masło roztopić i wlać do ciastek, wymieszać. Tak przygotowaną masę z ciastek wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko przydusić. Odstawić na 30 minut do lodówki. Masa serowa – jajka z cukrem ubić dokładnie na puszystą masę, dodać(...)upieczone gdy po lekkim naduszeniu powierzchni ciasta – ciasto będzie sprężyste . Smacznego Sos toffi – do garnuszka dodać cukier, kremówkę, sól, masło, podgrzewać i mieszać do połączenia składników. Następnie gotować jeszcze około 2-3 minut. Nie gotować zbyt długo, będzie za gęsty i zrobią się krówki a nie sos Przed podaniem serniczka każdy kawałek polać podgrzanym ciepłym sosem toffi

Kuchnia Pokoleń
Mazurek a’la jeżyki (bez glutenu, laktozy, wegańskie) 70

zarumienia ale nie przypieczenia. Na ciepło ciasto ma być jeszcze trochę miękkie, po wystudzeniu stwardnieje. KARMEL KOKOSOWY 6. Mleko kokosowe, olej i cukier kokosowy wsypać do garnuszka i gotować na małym ogniu aż do odparowania 1/4 objętości. Wystudzić. 7. Do przestudzonego karmelu dodać masło orzechowe, sól i wymieszać. 8. Orzechy laskowe posiekać na mniejsze kawałki. 3/4 z nich dodać(...)Włożyć do lodówki aż karmel zastygnie. 11. Na koniec udekorować mazurek czekoladą, resztą orzechów i ciasteczkami. Zapraszamy na nasz IG po więcej przepisów  film z dekoracji świątecznej ( klik ) sernik "zajączki" ( klik ) drożdżowe jajko ( klik

Candy Pandas
Jagielnik na zimno 139

Zapraszam na pyszny sernik z kaszy jaglanej od Podlaskich Zakładów Zbożowych S.A.o smaku kokosowym z bananem i galaretką. Jagielnik jest słodki a jednocześnie zdrowy. Polecam kaszę jaglaną z PZZ S.A.   Składniki: 200 g kaszy jaglanej od PZZ S.A. 2 szkl mleka 1 szkl wody 3 czubate łyżki ksylitolu (cukru) 3 czubate łyżki wiórków kokosowych 20 g agaru (roślinnej(...)kokosowym do lodówki. Na drugi dzień przelewamy surową kaszę jaglaną gorącą wodą. Następnie wlewamy do garnka mleko i wodę oraz zagotowujemy. Potem wsypujemy kaszę jaglaną i na małym ogniu gotujemy kaszę przez ok. 15 minut, aż kasza wchłonie płyn. Następnie wsypujemy ksylitol, wkładamy białą (stałą) część z puszki z mleczka kokosowego oraz wsypujemy agar. Mieszamy razem i gotujemy jeszcze przez

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kandyzowane plasterki cytrusów 119

Kandyzowane plasterki cytrusowe są idealnym dodatkiem do praktycznie każdego ciasta,:mazurków, serników, babek, brownie itd. Nie dość, że pięknie wyglądają, są tym samym zdrową dekoracją to dodają ciastu przepysznego aromatu. Przechowywane w lodówce w szczelnym, najlepiej szklanym słoiku mogą stać kilka miesięcy. Trzeba się z nimi obchodzić ciut delikatniej niż z samymi skórami ( tu znajdziecie przepis ), ale naprawdę warto poświęcić(...)wrzątku. Pokrój w 3-5 mm plasterki. W głębokiej dużej patelni lub garnku podgrzej wodę rozpuszczając w niej całkowicie cukier. Delikatnie umieść w powstałym syropie plasterki owoców i gotuj na małym ogniu, około 20 minut, przekładając od czasu do czasu plasterki, tak aby każdy miał okazję popływać w syropie.       Jeszcze gorące przełóż do pojemnika i zalej resztą

greenscarf
Nalewka piernikowa 348

Pomysł na świąteczny prezent? Dodatek do świątecznej kawy lub sernika? W obu przypadkach nalewka piernikowa sprawdzi się idealnie. Warto ją zrobić na ok 1 tydzień przed Świętami aby się „przegryzła”. Smaki będą miały szansę się połączyć, będzie pyszna. Do mojej nalewki wykorzystałam zarówno wódkę jak i spirytus. Zależało mi na mocy około 40%, ale dobierzcie rodzaj alkoholu według(...)płaskie łyżki przyprawy do piernika (np tej z domowego przepisu na przyprawę piernikową ) PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlej wodę do połowy wysokości i włóż puszkę z mlekiem skondensowanym. Gotuj przez 1,5 h uzupełniając wodę, aby puszka była przez większość czasu zakryta wodą. Odstaw puszkę na min 30 minut do ostygnięcia, w przeciwnym razie kajmak może wybuchnąć podczas otwierania i poparzyć

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania