sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:221/339)

Refleksje i sernik gotowany z herbatnikami i kajmakowo-migdałową polewą 136

rano z łóżka i pędzę zbawiać świat... Na urodziny jest tort, ale nie po drodze mi było ostatnio z pieczeniem, dla tego dzielę się z Wami moim ulubionym ciastem - sernikiem, który nie wymaga wiele pracy, a smakuje tak wybornie jak tort z kremem. Jako że zbliża się Boże Narodzenie, to szczerze polecam go na święta. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam(...)pół szklanki mleka ok. 280 g herbatników kakaowych 2/3 masy krówkowej 50 g płatków migdałowych Zmielony twaróg wyłożyć do garnka. Dodać cukier, cukier z wanilią, masło oraz roztrzepane jajka. Gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, by nie masa nie przywarła do dna i się nie przypaliła. Kiedy masa masa zacznie lekko bulgotać, budynie rozmieszać w mleku, wlać do gotującej się

Czerwień i błękit
JAK ZROBIĆ SKÓRKĘ POMARAŃCZOWĄ 137

Zalewamy wodą i gotujemy 10 min.Odlewamy  wodę i znów zalewamy świeżą,gotujemy drugie  10 min.odlewamy wodę i skórki studzimy.Do garnczka wlewamy 0.5 szkl wody i 1 szkl.cukru,gotujemy syrop.Kiedy będzie bulgotał dodajemy skórkę pomarańczową,zmniejszamy ogień na bardzo malutki i od czasu do czasu mieszamy.Gotujemy skórkę tak długo, aż zrobi się przezroczysta ok 20-30 min.Studzimy i np.po(...)papierem do pieczenia.Włączamy  termoobieg na 90st.i suszymy ok 5 min.Wyciągamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Wkładamy do słoiczka i zakręcamy .Trzymamy w lodowce.Używamy do ciast ,serników czy do przystrajania

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Nochale kokosowe z musem malinowym (babeczki) 133

racji tego, że w tym roku na święta na moim stole gościł sernik z musem malinowym to jego nadmiar trzeba było jakoś "słodko spożytkować " :)  Bardzo przyjemnym pożytkowaniem okazały się trójkątne babeczki kokosowe (można je zrobić w tradycyjnych foremkach). Pomysł na babeczki wzięłam z Kwestii Smaku, zmieniając trochę proporcje ( zbyt duża ilość cukru sprawia, że są dla mnie zbyt(...)cukru waniliowego pół łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 10dag wiórków kokosowych szczypta soli łyżka wody      Przygotowanie: Margarynę roztapiamy w rondelku i gotujemy przez około 2 minuty. Do dużej miski wsypujemy cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, ekstrakt waniliowy, łyżkę wody oraz mąkę ziemniaczaną. Dolewamy gorąca margarynę i mieszamy (ja mieszałam mikserem). na gładką

ChilliJemy
Wielkanoc na luzie 256

Jeszcze 2 dni i Wielkanoc. Chciałam Wam z tej okazji życzyć zdrowych, wesołych, spokojnych i rodzinnych Świąt. Jak już pewnie zauważyliście u mnie z gotowaniem ostatnio ( to jest ok. roku) pełny luz. Raz , że sił nie starcza- dwa , że ochoty na jedzenie nie ma. A robienie czegoś tylko dla tego, że wypada nie ma sensu. Ponieważ Święta spędzę tylko(...)Krakowskiego Kredensu) - biała kiełbasa opiekana na gorąco ( 4 sztuki) - żurek z jajkami i białą kiełbasą - polędwica surowa wędzona -szynka wędzona ( z pieca - ,, Tarczyńskiego,,) - filet z indyka pieczony - ciasto ( chyba sernik i coś tam ) * wędliny w ilościach po kilka plasterków *obiadów nie robię- podgrzejemy żurek albo białą kiełbasę * ciast trochę musi być bo w drugi dzień wpadną wnuki i coś

Buniabaje w kuchni
Jaglany serniczek z jagodami goji na migdałowym cieście :) 179

się idealnie, jest puchaty, mięciutki i aromatyczny :) Wiecie co, ja chyba już teraz nie będę kupować sera, tylko kaszę jaglaną :D Jestem zachwycona końcowym efektem, podobnie jak w przypadku sernika z tofu, którego robiłam na Wielkanoc, o tutaj :) Serdecznie Wam polecam Serniczek jaglany, uwierzcie mi będziecie równo pozytywnie zaskoczeni co ja :) Składniki na ciacho: - 50 g migdałów bądź mąki migdałowej(...)mleka sojowego - 1 płaska łyżka stewii w proszku - 2 łyżki jagód goji 1. Kaszę należy przepłukać zimną wodą. Zagotować 250 ml mleka, wsypać kaszę, dodać stewię, zmniejszyć ogień i gotować ok. 20 minut, do momentu wchłonięcia mleka. Od czasu do czasu zamieszać. 2. Lekko ostygniętą kaszę należy zblendować/zmiksować dodając do niej kolejne 250 ml mleka. Pod koniec miksowania

Zdrowie na języku :P
Knedle serowe z sosem żurawinowym i orzechami 128

lodówce! Staram się jeść go kilka razy w tygodniu i to nie tylko na „surowo” , ale również w postaci past na kanapki … racuszków np. TYCH … SERNIKÓW ( to wiadomo ;) ) , ale też właśnie w postaci takich knedelków. Robi się je w 15 minut i smakują rewelacyjnie! DO tego pyszny sos żurawinowy …. podprażone orzechy … i gotowe! SKŁADNIKI(...)łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KNEDLE: Ser rozcieramy drewnianą łyżką. Dodajemy masło , roztrzepane 2 jajka , kaszę manną , sól i trochę mąki. Dokładnie razem mieszamy. Oprószonymi mąką dłońmi formujemy knedelki. Wrzucamy na gotującą , lekko osoloną wodę i gotujemy ok. 5 -7 minut na bardzo wolnym ogniu. Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. * Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilośc mąki – zależy

Ostra na Słodko
Mini serniczki z owocami lata 158

Mini serniczki z owocami lata 2018-08-30 19:17:15 Porcje 12 Ostatnie dni sierpnia zwiastują koniec wakacji i zbliżającą się nieuchronnie jesień. I choć

Wędrówki po kuchni
Sałatka warstwowa z kurczakiem. 591

 Piękna sałatka- smaczna sałatka! Dziś chcę wam przedstawić pomysł na pyszną sałatkę warstwową z kurczakiem i po prostu idealnym sosem na bazie awokado. Sos idealnie

Kuchnia Łukasza
'At my table' Nigella Lawson 148

wczesnym czasie, bo w październikowej przedsprzedaży. Niestety lekko przedawniony, bo z 2017 roku. ALE jakby przypadkiem ktoś, kiedyś, gdzieś poszukiwał w ostatniej chwili podarunku dla wielbicielki/wielbiciela, nawet nie tyle gotowania, co ksiażek kucharskich, to proszę bardzo. Służę opini ą . 'At my table. A celebration of home cooking' ('Przy moim stole. Świętowanie codzienności.' Wydawnictwo Filo, premiera 31/10/2018) Nigelli Lawson to kolejny(...)sezamowymi grzybami', 'klopsików z orzo', czy 'sałatki z buraczków i koziego sera, z dressingiem z marakuji'. A to tylko opcje na słono! Ja już oblizuję się na myśl o serniku z biał ą czekolad ą, ciepłym puddingu a la blondasek, torciku czekoladowym, a już na pewno przy okazji cookies podwójnie czekoladowych z pestkami dyni. Ja mam zdecydowanie największy sentyment

Lejdi of the house
Bajaderka z zakalca 217

ciast zmieszamy ze sobą tym smaczniej! Nasza dzisiejsza bajadera powstała głównie z ciasta czekoladowego z sernikową masą. Niestety coś poszło nie tak i powstał zakalec. Jak się okazuje dodatek sernika naprawdę robi dobrą robotę i doskonale skleja całą masę. SKŁADNIKI: ok. 1 kg zakalca bez masy (mogą być to resztki ciast, skrawki, ciasteczka) * 150 g herbatników 125 g margaryny(...)POLEWA: 50 g margaryn 3 łyżki mleka 60 g cukru pudru 25 g kakao * jeśli używamy suchych ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy na dwie równe części. Połowę milimy

Kuchnia od dwojga
Sernik bananowo - jagodowy z parowaru 340

udekorowałem na wierzchu resztą jagód goji. Gdy polewa trochę przestygła wstawiłem sernik do lodówki. Polewa wyszła troszkę gruba i twarda przez co pękała delikatnie przy krojeniu. Przy serniku sprzed kilku dni taka nie była. Wtedy dałem 8 kawałków czekolady gorzkiej i łyżkę miodu, ale polewy było za mało i była bardzo cienka warstwa, ale dobrze się kroiła. Teraz dałem(...)robię :)       Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Przypominam również o konkursie Gotuj z Cook'd. Róbcie dania inspirowane moimi przepisami i wrzucajcie swoje zdjęcia pod danym postem, dotyczy to wszystkich postów na blogu, nie tylko ostatnich. Nie muszą to być identyczne dania

Parowar Faceta
Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje 83

równe blaty.   Krem budyniowy 1 litr mleka zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną oraz proszkiem budyniowym. Tak powstałą mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy(...)dodajemy cukier i 3 łyżki wody. Podgrzewamy na małym ogniu. Gdy porzeczki zaczną się rozpadać, dodajemy rozpuszczoną w reszcie wody mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy, a gdy całość będzie się gotować, wsypujemy suchą galaretkę. Frużelinę zdejmujemy z palnika i mieszamy, aż lekko zgęstnieje. Złożenie ciasta Gorącą frużelinę dzielimy na dwie części i wykładamy na blaty biszkoptu (można je wcześniej nasączyć ponczem

e-PrzepisyKulinarne
Orzechowiec 1373

odstaw ciasto do schłodzenia. Kiedy dwa pierwsze blaty się pieką, przygotuj masę orzechową. W niedużym garnuszku rozpuść masło z miodem i cukrem. Kiedy masa zacznie się gotować, dodaj do niej posiekane orzechy. Całość gotuj jeszcze przez około 3-4 minuty. Kiedy orzechy lekko przestygną, rozłóż je równą warstwą w blaszce z trzecią częścią ciasta. Tę także piecz w temperaturze(...)żółtkami, cukrem, mąką i budyniem – całość powinna być jednolita i pozbawiona grudek. W rondelku zagotuj 500 ml mleka, a następnie dodaj do niego przygotowaną wcześniej masę jajeczną. Gotuj całość przez kilka chwil energicznie mieszając – masa powinna szybko zgęstnieć, tworząc gęsty budyń. Masło zmiksuj przez kilka minut na jasną i puszystą masę. Następnie zacznij dodawać do niego porcjami całkowicie

okolicepalnika.pl
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 108

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania