sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:147/339)

Sernik na ciasteczkowym spodzie z czekoladą i pomarańczami. 121

będą bezpestkowe. Kroimy na plastry o grubości około 3 mm. Przekładamy do rondelka, zasypujemy połowa cukru i zalewamy wodą (tyle aby zakryła owoce). Gotujemy pod przykryciem około 30 min. i studzimy. Następnie dodajemy resztę cukru i gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. Garnek przykrywamy tylko do połowy. Syrop powinien się zredukować. Gotowe plastry wykładamy na papier do pieczenia(...)Polewa; Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miseczki. Dolewamy śmietankę i podgrzewamy w mikrofali kilkanaście sekund. Po wyjęciu energicznie mieszamy, dolewamy syrop z pomarańczy. Mieszamy do połączenia. Polewą polewamy sernik i dekorujemy konfitowanymi pomarańczami.  Smacznego! Pomysł zaczerpnęłam  stąd

Radość kipiąca uśmiechem.
Jak zrobić kajmak? 2203

jest to bardzo gęsty krem kajmakowy, który otrzymuje się przez długie gotowanie mleka lub mleka i śmietanki z cukrem. Kajmak jest u nas popularny szczególnie do przygotowania mazurków wielkanocnych. Natomiast Piotrek kajmak traktuje jak samodzielny deser i wyjada go ze słoiczka łyżeczką Polecam też mój sernik kajmakowy przygotowany z dodatkiem domowej masy kajmakowej. Wygodniccy mogą sobie kupić gotową puszkę(...)rondla o szerokim i grubym dnie wlewamy mleko i śmietankę w stosunku 1 : 1, dodajemy szklankę cukru (na 1 litr), mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 1 godzinę (mieszając aby masa nie wykipiała) aż masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru. Kajmak można przygotować też z samego mleka i cukru, ale proces gęstnienia zabiera ponad 2 godziny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klasyczne placki z jabłkami 168

Klasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 71

piekarnika nagrzanego do 160 st. na 55 min (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). 2) Metoda ekspresowa – moja ulubiona, zastosowana również w tym serniku – mniej pracochłonna i czasochłonna, z całymi jajkami, ser nie musi być zmielony, metoda dla osób mających malakser – sernik wyjdzie bardziej zbity, nie popęka, będzie równiutki jak stół, będzie wilgotniejszy, metoda(...)sernikiem (jeżeli mój opis jest dla Was niewystarczający polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny, ale sernik

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 66

piekarnika nagrzanego do 160 st. na 55 min (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). 2) Metoda ekspresowa – moja ulubiona, zastosowana również w tym serniku – mniej pracochłonna i czasochłonna, z całymi jajkami, ser nie musi być zmielony, metoda dla osób mających malakser – sernik wyjdzie bardziej zbity, nie popęka, będzie równiutki jak stół, będzie wilgotniejszy, metoda(...)sernikiem (jeżeli mój opis jest dla Was niewystarczający polecam ten artykuł ) piec 55 min. (do momentu aż środkowa warstwa sernika się zetnie). Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę z sernikiem już bez owijania w folię aluminiową umieścić na półce wyżej. Efekt nie będzie identyczny, ale sernik

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 155

lodówki na 3-4 godziny (można i na całą noc). Jak już sernik będzie wystudzony przygotować bezę włoską. Składniki: 3 białka 240 gr drobnego cukru (220 gr do syropu cukrowego, 20 gr do białek) 40 ml wody Do garnuszka wsypać 220 gr cukru, dolać wody. Gotować do momentu aż temp. syropu osiągnie 118 st. (Soft ball – pół łyżeczki(...)należy delikatnie opalić bezę palnikiem do crem brulee lub wstawić na 30 st lub do zarumienienia do piekarnika nagrzanego do 200 st z włączoną funkcją grill (grzałka na górze). Sernik przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego! Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską   Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 320

lodówki na 3-4 godziny (można i na całą noc). Jak już sernik będzie wystudzony przygotować bezę włoską. Składniki: 3 białka 240 gr drobnego cukru (220 gr do syropu cukrowego, 20 gr do białek) 40 ml wody Do garnuszka wsypać 220 gr cukru, dolać wody. Gotować do momentu aż temp. syropu osiągnie 118 st. (Soft ball – pół łyżeczki(...)należy delikatnie opalić bezę palnikiem do crem brulee lub wstawić na 30 st lub do zarumienienia do piekarnika nagrzanego do 200 st z włączoną funkcją grill (grzałka na górze). Sernik przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego! Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską   Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach

moj przepis na
Ciasto cytrynowe na maśle 446

przypomina sernik ! Tak okazało się, że ciasto cytrynowe może smakować jak sernik, to było pierwsze skojarzenie mojej mamy, która niejednokrotnie bywa moim testerem . Jeśli lubicie cytrynowe przepisy to mam pomysł na pyszne cytrynowe pancakes z makiem . Artykuł Ciasto cytrynowe na maśle pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
SERNIK SNICKERS 163

Delikatny kremowy sernik z orzechami, polany słoną masą kajmakową i posypany orzeszkami ziemnymi, hmmm, bajeczny smak...😋😋. Kolejny pyszny sernik do bogatej rodziny serników na blogu. Każdy ma w sobie "to coś". Dla wielbicieli serników nie lada gratka. Idealne połączenie smakowe. U nas zagości na pewno jeszcze nie raz. Inspiracją był przepis na insta, jednak przygotowałam go na własny(...)sposób, na bazie naszego ulubionego sernika,  z domowym kajmakiem.   Nie wykorzystany kajmak można przechowywać w słoiku w lodówce. Do sernika użyłam tylko kilka łyżek. Piekłam w ciemnej tortownicy, o śr.26cm Składniki: kruchy spód: - 200g mąki orkiszowej typ450 - 100g masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 70g ksylitolu (lub cukru) - 1 jajko Z powyższych składników zagniatamy kruche ciasto (u mnie

Smaczne Zdrowe
Sernikowy Jabłecznik 55

nudząc Cię, mój drogi czytelniku, bo o serniku, jak i moje wariacje na jego temat, możesz przeczytać, zobaczyć i skorzystać z przepisu tutaj. Na zakończenie, zapraszam na Sernikowy Jabłecznik. Składniki Spód Ciastka 150 gram Orzechy włoskie garść Słonecznik garść Migdały garść Pini garść Pestki dyni garść Masło miękkie 100 gram Sernik Ser w wiaderku 500 gram Jajko 2 sztuki(...)dodaj agar i gotuj, aż płyny niemalże odparują. Sernikowy Jabłecznik Oczywiście wszystkie wcześniejsze punkty, musisz mój drogi czytelniku zgrać w czasie. Po pierwsze wlej masę serową do formy i wstaw ją do nagrzanego piekarnika do 160 stopni z naczyniem żaroodpornym wypełnionym wodą, na dokladnke 90 minut. Po drugie po tym czasie otwórz drzwiczki i pozwól wystygnąć serników. Teraz po trzecie

RafalCook
Kulinarne Święto: Inspiracje na Wielkanocny Stół 28

świątecznego stołu. Tradycyjne dania wielkanocne różnią się w zależności od regionu i kultury, ale oto kilka popularnych potraw, które często znajdują się na wielkanocnym stole: Śniadanie Wielkanocne: Jajka faszerowane : Gotowane jajka , obrane ze skorupek, wypełnione pastą z żółtek, majonezu, musztardy i przypraw, często ozdabiane natką pietruszki lub papryką. Babka wielkanocna : Puszyste, aromatyczne ciasto z rodzynkami, skórką pomarańczową lub innymi dodatkami(...)zarówno dekorację, jak i smaczną przekąskę wielkanocną. Sernik : Sernik w wielu odmianach, od tradycyjnego sernika nowojorskiego po sernik polski z rodzynkami, stanowi popularny deser wielkanocny. Przekąski i Dodatki: Chrzan : Ostry chrzan, często przygotowywany w domu, jest popularnym dodatkiem do jaj faszerowanych, mięs i kiełbas. Sałatka jarzynowa : Sałatka z gotowanych warzyw, jajek, kiszonej kapusty i majonezu to popularna

Moja smaczna kuchnia
Sernik tradycyjny Mojej Babci 164

prasowanie, gotowanie, sprzątanie. U mnie wszystko jest rozdzielone na dni. Dziś pranie, jutro prasowanie itd. Większość czasu spędzam z Prezesem. Nie dlatego, że muszę, tylko dlatego, że mogę i chcę! Wszyscy straszą, że, życie zmienia się o 180 stopni. Moje zmieniło się o jakieś 45 ;) Ale są takie rzeczy, które się nie zmieniają. I jest tym ten sernik

Słodkie Przyjemności
Sernik Bounty z musem z białej czekolady 153

Studzić przy uchylonych drzwiczkach. 3. MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Kremówkę dobrze podgrzać-nie gotować! Dodać połamaną białą czekoladę chwilę odczekać, wlać likier i wymieszać. Gdy całkiem ostygnie wsadzić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień ubić na puszysto posmarować wierzch zimnego sernika obsypać grubo białymi wiórkami kokosowymi. Schłodzić

Wanilia i Kardamon
Puszysty serniczek z galaretkami 629

talerza zwłaszcza gdy podajemy je dzieciom. Są proste w przygotowaniu i do tego dzięki kolorowym galaretkom fajnie się prezentują. Ten serniczek powstał z tego co miałam pod ręka. Zazwyczaj sernik robię z kilograma sera ale akurat nie miałam tyle więc na to miejsce dałam ubitą śmietankę. Był to bardzo dobry pomysł bo śmietanka nadała masie puszystości. składniki(...)odstawić. Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i odstawić. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić ( nie gotować), odstawić do wystudzenia. Ser zmiksować z cukrem, miksować aż cukier całkowicie się rozpuści. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z serem. Cały czas miksować i powoli dodawać wystudzoną płynną żelatynę. Zmiksować

Monia miesza i gotuje
Sernik gotowany 88

teraz coś na deser :)Pyszny sernik, który dawniej piekłam na każde święta i nie tylko.Na jakiś czas odszedł w zapomnienie, ale dzisiaj sobie o nim przypomniałam. Nawet zdjęcie trochę wiekowe, ale jest Idealny na Wielkanoc! Zapraszam do zapoznania się z tym pysznym ciastem:) Emotikon wink Składniki na biszkopt : -4 jaja -po pół szklanki ziemniaczanej i pszennej -szklanka cukru(...)dwiema łyżkami maki ziemniaczanej i gotować aż masa zgęstnieje i ponownie zacznie wrzeć.Nie zapominamy o ciągłym mieszaniu. Gorącą masę wylać na biszkopt ( można a nawet należy go wcześniej nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym ). Wierzch sernika posypać wiórkami kokosowymi i udekorować kratką z rozpuszczonej czekolady albo wylać czekoladę na cały sernik. Pychota ! (function

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania