sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:140/339)

Sernik gotowany 152

Pyszny sernik bez pieczenia...przygotowany na Dzień Kobiet .. 1 kg twarogu zmielonego 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej  1,5  szklanki cukru 0,5 kostki masła 1/3 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajko Dodatkowo: biszkopty  Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 2 łyżki wody 1 łyżka kakao Margarynę z cukrem zagotować(...)dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku i roztrzepanymi jajkami oraz twaróg.Gotować cały czas mieszając aż masa zgęstnieje.Na blachę wyłożyć biszkopty,wylać masę  i przykryc biszkoptami.Odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Wszystkie składniki polewy podgrzać w rondelku. Odstawić na 15-20 minut i wylać na sernik. Zostawić w lodówce aż polewa zastygnie

Moje domowe kucharzenie
Sernik na orzechowym spodzie z karmelizowanymi jabłkami i czekoladą 192

minut w 170 stopniach. Przy ok 30 minucie mój sernik zaczął się niepokojąco przypiekać więc przykryłam go folią aluminiową - matową stroną do góry i tak dopiekałam już do końca. Następnie na patelnię wysypałam ok 3/4 szklanki cukru, dodałam do tego ok pół szklanki wody i zaczęłam gotować na dość dużym ogniu - nie mieszałam tylko delikatnie potrząsałam patelnią. W czasie

sierotka maRysia w kuchni
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 107

pysznych przepisów. Dzisiaj padło na sernik bez pieczenia z owocami. Mając zalegające ciastka, wykorzystałam je na spód, ser połączyłam z brzoskwinią a na wierzch dałam mus z truskawek. Sernik jest bardzo sycący, przynajmniej dla mnie, ale mojemu tacie tak zasmakowało, że skończyło się na trzech kawałkach :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji (14) 243 kcal(...)miksujemy do połączenia. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki. mus truskawkowy Gotujemy 500 ml wody, rozpuszczamy galaretki i studzimy. Truskawki blendujemy i dodajemy do jeszcze ciepłej galaretki.  Całkowicie ostygnięty mus wylewamy na stężałą masę serową i chłodzimy sernik całą noc w lodówce.  Zapraszam również do skosztowania SERNIKA Z BRZOSKWINIĄ I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ LINK

zdrowo i aktywnie
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 95

pysznych przepisów. Dzisiaj padło na sernik bez pieczenia z owocami. Mając zalegające ciastka, wykorzystałam je na spód, ser połączyłam z brzoskwinią a na wierzch dałam mus z truskawek. Sernik jest bardzo sycący, przynajmniej dla mnie, ale mojemu tacie tak zasmakowało, że skończyło się na trzech kawałkach :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji (14) 243 kcal(...)miksujemy do połączenia. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki. mus truskawkowy Gotujemy 500 ml wody, rozpuszczamy galaretki i studzimy. Truskawki blendujemy i dodajemy do jeszcze ciepłej galaretki.  Całkowicie ostygnięty mus wylewamy na stężałą masę serową i chłodzimy sernik całą noc w lodówce.  Zapraszam również do skosztowania SERNIKA Z BRZOSKWINIĄ I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ LINK

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z truskawkami 116

Ciasto jest pracochłonne, ale gra warta świeczki:) Kto go upiecze, nie powinien żałować, bo sernik jest przepyszny i amatorom sera i truskawek będzie bardzo smakował:) Polecam.   - Upiec biszkopt z 3 jaj. Masa truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe; 2 szklanki zmiksowanych truskawek; 2 łyżki cukru kryształu; 20-30 dkg truskawek; Wykonanie: Zmiksowane truskawki mocno podgrzać, dodać cukier i mieszać(...)wsypać galaretki i dobrze mieszać do czasu, aż się rozpuszczą. Nie gotować!! Przestudzoną, tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, na masę ułożyć umyte truskawki, lekko je wciskając. Ciasto dobrze ostudzić. Masa serowa: Przepis na masę serową znajdziesz tutaj . Wykonanie masy serowej i składniki są takie jak w przepisie na sernik na zimno. Nie wykorzystujemy z tego przepisu jedynie galaretki. Tężejącą

In my kitchen
Sernik czekoladowy 141

całkowitego wystygnięcia nie otwierając drzwiczek piekarnika. Wystudzony sernik schładzamy w lodówce przez kilka godzin. dekoracja cukrowa ok. 1/2 szklanki posiekanych pistacji – 125 g obrać i z grubsza posiekać 100 g masła 130 g cukru trzcinowego, 6 łyżek miodu Masło, cukier i miód wkładamy do rondelka, doprowadzamy do wrzenia i dalej gotujemy na średnim ogniu do uzyskania bursztynowego koloru

Plate of Joy
Sernik z lemon curd 157

Serniki to moja miłość. Ogromna, gorąca miłość. A ten sernik, ze wspaniałym cytrynowym kremem był po prostu pyszny. Idealne połączenie słodkiego sernika z własnoręcznie zmielonego twarogu (chudego!) z kwaskowymi cytrynkami... Mniam! No mój ideał. Całe szczęście mężowi nie smakował, więc więcej było dla mnie ;) Małżonek dostał wtedy swoją porcję a'la snikers, z kajmakiem i fistaszkami. Równie dobry(...)skórkę umieścić w małym rondelku, dodać cukier, jajka i żółtko, podgrzewać do zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodać mąkę ziemniaczaną. Gotowy krem można przetrzeć przez sitko, wtedy otrzymamy gładziutką, aksamitną konsystencję, ja jednak tego nie robię. Przygotowany krem wyłożyć na wystudzony sernik

Cakes By Kejt
Makowiec japoński 185

jest bardzo łatwym i pysznym ciastem do zrobienia. Świetnie sprawdzi się jako prosty deser na każdym przyjęciu. Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Makowiec zaraz po serniku jest najchętniej jedzonym ciastem w moim domu. Zazwyczaj robię pyszne ciasto, jakim jest  torcik makowy , który nie zawiera w swoim składzie jabłek i jest praktycznie z samego maku. Makowiec(...)łyżeczka - 5 ml . Jak zrobić makowca japońskiego? Mak zalać mlekiem lub wodą i odstawić na 10 minut. Jeśli mamy mak niemielony, należy go zalać wodą lub mlekiem i gotować aż woda prawie całkowicie wyparuje. Następnie wystudzić i 2 razy zmielić w maszynce o najmniejszych oczkach sitka. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, pod koniec ucierania dodawać po jednym żółtku

Kuchcik gotuje
Uszka z pieczarkami 63

samego początku warto sobie założyć, że każde uszko może być trochę inne i nie musi być perfekcyjne – to zdejmuje trochę presji i pozwala naprawdę cieszyć się gotowaniem. Wigilijne uszka z pieczarkami możesz przygotować zarówno wycinając z ciasta kwadraty jak i kółka. Te na bazie kwadratów wydają się łatwiejsze do zlepienia, a dodatkowo przy ich robieniu marnuje się mniej ciasta(...)następnie połącz ze sobą dolne wierzchołki, formując uszko. Powtórz z wszystkimi pierożkami. Gotowe uszka z pieczarkami możesz natychmiast gotować i podawać z barszczem lub zamrozić (przed lub po obgotowaniu). Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Uszka z pieczarkami Sernik

okolicepalnika.pl
Świąteczne triki kuchenne – Przygotuj perfekcyjne święta! 118

podczas dłuższego gotowania. Pamietaj! Rybę dodaje się pod koniec gotowania. Ryba szybko oddaje swój smak, a długie gotowanie sprawia, że się bardzo rozpada. Świąteczne triki kuchenne – Jak upiec idealne ciasto? Najważniejszą zasadą jest to, żeby wszystkie produktu potrzebne do twojego sernika, makowca, czy murzynka muszą mieć temperaturę pokojową . Pamiętaj, żeby jajka, masło czy inne produkty wyciągnąć z lodówki

To Musisz Wiedzieć
Muffinki czekoladowe 131

sprawdzi ta w kształcie K, która przeznaczona jest do ucierania ciast. Zobacz też: Ciasteczka owsiane z żurawiną Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami Jak zrobić czekoladowe muffinki - przepis Drukuj przepis Porcji: 6 dużych lub 12 małych Czas gotowania: 40 minut Składniki 1,5 szklanki mąki 0,75 szklanki cukru 0,5 szklanki jogurtu naturalnego jajko łyżeczka

Kuchnia Bazylii
#1 Kurczak w szynce szwarcwaldzkiej, ziołowe frytki, puree i sos malinowy 134

malin 150 ml wody Sok z cytryny zagotowujemy z wodą i cukrem. Dodajemy nasze rozmrożone maliny i gotujemy bez przykrycia do czasu zredukowania, dosyć często mieszając. Po wyraźnym zagęszczeniu sosu, przecieramy go przez sitko.  A jutro przepis na mój ulubiony sernik wiedeński

Taste of imagination
Sernik z serków homogenizowanych bez pieczenia 116

śmietaną. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, a następnie podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Dodać do masy serowej stale miksując. Wyłożyć połowę masy na biszkopty, a następnie truskawki i pozostałą część masy. Odstawić do lodówki aż sernik zastygnie. W tym czasie przygotować dwie galaretki dając mniej wody do rozpuszczenia niż podaje przepis na opakowaniu

O kuchni z uczuciem
Pierogi ruskie 140

ugniatamy jeszcze chwilę. Ciasto powinno być możliwie cienkie.  Składniki na farsz: - 1 kilogram sera białego (jak do sernika, zmielonego) - 1 kilogram ziemniaków (waga po obraniu) - 2 cebule - masło - 2 białka - sól - pieprz - ewentualnie oregano i majeranek Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Mielimy, tudzież przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Także mielimy

Życie zamknięte w smaku
Cukier waniliowy czy wanilinowy? 116

wnętrza laski - pisałam o tym zapraszając Was na  budyń waniliowy  czy  sernik . Każdy smakosz od razu wyczuje różnicę w smaku i aromacie. Co zrobić jednak z wydrążonymi laskami? Można je dorzucić do mleka, które gotujemy na budyń, a po ugotowaniu wyjąć, wtedy zintensyfikujemy smak i zapach. Można jednak taką wydrążoną laskę

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania