Szukałam w internecie jakiegoś przepisu i trafiłam na blog . Pomyślałam Dlaczego nie? 2. Kiedy odkryłaś/-eś w sobie pasję kulinarną? Kiedy zobaczyłam że gotowanie od stresowuje mnie totalnie 3. Czy jest w Twojej kuchni coś, czego nie cierpisz? Nie ma . Jeśli coś się pojawia ,to pozbywam się tego. 4. Jaka jest Twoja(...)morze. 9. Jakie jest Twoje najprzyjemniejsze kulinarne wspomnienie? Sernik upieczony w ognisku 10. Co myślisz o fast-foodach? Profanacja żywności . Powinny zniknąć 11. Kto jest dla Ciebie kulinarnym autorytetem? Nie mam takiego . Kiedyś była moja mama. Gotowała dla samego wojewody Stanisławowskiego
Eli Gotowanieoraz skórka z cytryny i to dość spora jej ilość, która nada ciastu odpowiedniego wigoru. Do tego odrobina wanilii – nie znam deseru, w przypadku którego byłaby zbędna. Każdy wegański „sernik” obowiązkowo musi zawierać gęste mleko kokosowe – jest tłuste, a jego dodatek sprawi, że ciasto będzie aksamitne i kremowe. Poniższa wersja przygotowana jest specjalnie na święta, dlatego do środka dorzuciłam(...)godzin do schłodzenia. Aby przygotować polewę, wszystkie jej składniki przełóż do miski, ustaw ją na garnku z gotującą się wodą i rozpuść całość w kąpieli wodnej. Kiedy będzie gotowa, zdejmij ją z garnka i pozostaw na 20 minut do ostudzenia. Wyjmij „sernik” z lodówki, na jego wierzchu równomiernie rozprowadź czekoladową polewę. Ponownie wstaw i przechowuj w lodówce. Ten wegański
Roślinna - blog wegańskipodgrzewać, cały czas mieszając, do momentu rozpuszczenia batoników-nie gotować! Odstawić do przestudzenia. Zimną z lodówki kremówkę ubić na sztywno (uważać, żeby nie przebić śmietany-może się zwarzyć), pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać. Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą. Schłodzić w lodówce
Kolorowy Przepisownikmango i galaretką też z mango. Dla mnie doskonałość smaku. Cudowna tekstura musu zachwyca mnie. Spróbujcie! Orzeźwiający i lekki Spód z pokruszonych ciasteczek maślanych. Warstwa waniliowego sernika, mus z mango i wszystko pięknie wykończone galaretką. Wszyscy w domu zachwyceni. Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki Spód 190 g ciastek maślanych(...)Podgrzewać mieszając chwilkę aby się rozpuściła- nie gotować ! Połączyć z gorącym puree, wymieszać i odstawić aby lekko stężała. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać tężejące lekko mango z żelatyną. Delikatnie i krótko wymieszać ze śmietaną tylko do połączenia się - bez białych smug śmietany. Na schłodzony sernik wyłożyć mus z mango, wyrównać i wstawić do lodówki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukSkładniki: 1op herbatników maślanych 0,5 kubka mielonych orzechów włoskich 0,25 kostki masła 0,5 kg mielonego twarogu 1 op serka mascarpone (200-250g
Luźna KuchniaSkładniki: ciasto: 2 kubki mąki krupczatki 1 kubek maki kukurydzianej 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 1
Luźna KuchniaSkładniki: 1 kg mielonego twarogu 0,5 kubka cukru cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 0,5 kostki masła 1
Luźna KuchniaPyszny, efektowny i mobilny sernik w słoiku bez pieczenia, który można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Składniki Przepis na 6 słoiczków. SPÓD 20g masła 40g herbatników 20g orzechów całych (ja dałam migdały) 20g cukru brązowego NADZIENIE 300g serka kremowego 50g śmietany 30% 60g cukru 1,5 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 2 jajka WIERZCH 200g malin(...)śmietanę, cukier, cukier waniliowy, jajka i sól wymieszać razem. Masę serową rozłożyć w słoiczkach. Gotować na parze przez około 20 minut. Maliny i cukier podgrzać w garnku. Po wyciągnięciu słoiczków z garnka polać malinami (2 łyżki na słoiczek). Autor przepisu: Gosia Chrapowicz-Höpfner Artykuł Sernik w słoiku pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyśrednicy): Spód -80g mąki kukurydzianej -30g mąki kokosowej -20g skrobi ziemniaczanej -20g oleju rzepakowego -20g ksylitolu Nutura -300g gorącej wody Sernik dyniowy -600g sera na serniki -350g pieczonej dyni Hokkaido -60g budyniu waniliowego (proszku) -100g ksylitolu Nutura -2 duże jajka Karmel -60g cukru kokosowego Nutura(...)Sernik w kąpieli wodnej piec w 170’C ok 50-60 minut (od nagrzania piekarnika) aż do widocznego zarumienienia góry. 5. Ostrożnie wyjąć z wody upieczony sernik i zostawić do odparowania oraz wystudzenia. Następnie włożyć go do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. KARMEL 1. Cukier, syrop ryżowy, olej, mleko kokosowe zagotować w małym garnku i gotować
Candy Pandasjakoś mocno słodki. A jeżeli wolisz bardziej tradycyjny sernik na święta, polecam Ci sernik królewski , sernik z rosą lub sernik z bezą kokosową . Wart uwagi jest również sernik z kulkami orzechowymi, ale to jest już bardziej taki przekładaniec Spód 150 g herbatników 80 g masła Sernik: 450 g twarogu sernikowego (u mnie Mój Ulubiony(...)minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku. W rondelku umieszczamy żurawinę wraz z cukrem. Powoli doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na malutkim ogniu przez kilka minut, do czasu, aż żurawina popęka i wyraźnie zmięknie. Następnie przecieramy ją przez sito. Powstałą żelkę żurawinową rozprowadzamy na przestudzonym serniku. Wierzch dodatkowo można udekorować świeżą żurawiną, obtoczoną w cukrze i gałązkami rozmarynu. Aby przygotować taką cukrową żurawinę
Smaki Na TalerzuPyszny sernik bez pieczenia...przygotowany na Dzień Kobiet .. 1 kg twarogu zmielonego 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 0,5 kostki masła 1/3 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajko Dodatkowo: biszkopty Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 2 łyżki wody 1 łyżka kakao Margarynę z cukrem zagotować(...)dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku i roztrzepanymi jajkami oraz twaróg.Gotować cały czas mieszając aż masa zgęstnieje.Na blachę wyłożyć biszkopty,wylać masę i przykryc biszkoptami.Odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Wszystkie składniki polewy podgrzać w rondelku. Odstawić na 15-20 minut i wylać na sernik. Zostawić w lodówce aż polewa zastygnie
Moje domowe kucharzenieminut w 170 stopniach. Przy ok 30 minucie mój sernik zaczął się niepokojąco przypiekać więc przykryłam go folią aluminiową - matową stroną do góry i tak dopiekałam już do końca. Następnie na patelnię wysypałam ok 3/4 szklanki cukru, dodałam do tego ok pół szklanki wody i zaczęłam gotować na dość dużym ogniu - nie mieszałam tylko delikatnie potrząsałam patelnią. W czasie
sierotka maRysia w kuchnipysznych przepisów. Dzisiaj padło na sernik bez pieczenia z owocami. Mając zalegające ciastka, wykorzystałam je na spód, ser połączyłam z brzoskwinią a na wierzch dałam mus z truskawek. Sernik jest bardzo sycący, przynajmniej dla mnie, ale mojemu tacie tak zasmakowało, że skończyło się na trzech kawałkach :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji (14) 243 kcal(...)miksujemy do połączenia. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki. mus truskawkowy Gotujemy 500 ml wody, rozpuszczamy galaretki i studzimy. Truskawki blendujemy i dodajemy do jeszcze ciepłej galaretki. Całkowicie ostygnięty mus wylewamy na stężałą masę serową i chłodzimy sernik całą noc w lodówce. Zapraszam również do skosztowania SERNIKA Z BRZOSKWINIĄ I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ LINK
zdrowo i aktywniepysznych przepisów. Dzisiaj padło na sernik bez pieczenia z owocami. Mając zalegające ciastka, wykorzystałam je na spód, ser połączyłam z brzoskwinią a na wierzch dałam mus z truskawek. Sernik jest bardzo sycący, przynajmniej dla mnie, ale mojemu tacie tak zasmakowało, że skończyło się na trzech kawałkach :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 porcji (14) 243 kcal(...)miksujemy do połączenia. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki. mus truskawkowy Gotujemy 500 ml wody, rozpuszczamy galaretki i studzimy. Truskawki blendujemy i dodajemy do jeszcze ciepłej galaretki. Całkowicie ostygnięty mus wylewamy na stężałą masę serową i chłodzimy sernik całą noc w lodówce. Zapraszam również do skosztowania SERNIKA Z BRZOSKWINIĄ I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ LINK
Zdrowie i pysznie na talerzuCiasto jest pracochłonne, ale gra warta świeczki:) Kto go upiecze, nie powinien żałować, bo sernik jest przepyszny i amatorom sera i truskawek będzie bardzo smakował:) Polecam. - Upiec biszkopt z 3 jaj. Masa truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe; 2 szklanki zmiksowanych truskawek; 2 łyżki cukru kryształu; 20-30 dkg truskawek; Wykonanie: Zmiksowane truskawki mocno podgrzać, dodać cukier i mieszać(...)wsypać galaretki i dobrze mieszać do czasu, aż się rozpuszczą. Nie gotować!! Przestudzoną, tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, na masę ułożyć umyte truskawki, lekko je wciskając. Ciasto dobrze ostudzić. Masa serowa: Przepis na masę serową znajdziesz tutaj . Wykonanie masy serowej i składniki są takie jak w przepisie na sernik na zimno. Nie wykorzystujemy z tego przepisu jedynie galaretki. Tężejącą
In my kitchen