Pichcenie 3. Makowiec na kruchym cieście z pianką przepis na: Kasia w Garach 4. Kokosowa śnieżynka – sernik na zimno przepis na: Kulinarne Inspiracje Futki 5. Murzynek ze śliwkami przepis na: Smakołyki Asi 6. Ciasto krówka na biszkopcie przepis na: Lena Gotuje 7. Domowy Twix przepis na: Waffels & Chips 8. Ciasto Raffaello przepis na: Babka w Formie
BabskiePorady.pl - PrzepisySernik figowy z cynamonem … no długo się zastanawiałam nad tym połączeniem smaków. Już teraz wiem, że warto. To jest jeden z lepszych serników jaki robiłam w ostatnim czasie. Pod warunkiem, że lubisz figi, pomarańcze i cynamon Spodobało mi się, że masa serowa nie jest za wysoka. Dzięki temu nie dominuje w cieście ale tylko uzupełnia masę(...)figową i ciasteczkowy spód. Oczywiście cynamon dodaje tu świątecznego klimatu. Chociaż ja uwielbiam go o każdej porze roku i w każdej ilości Podsumowując: jeden z lepszych serników jakie jadłam i polecam wszystkim. Sernik figowy z cynamonem przepis na tortownicę 19-20 cm: SPÓD: 55 g orzechów (ok. półtora garści) 80 g herbatników 55 g masła Masło roztapiamy. Herbatniki
RelaxtimeRosji. Ich przeciwnikiem będzie reprezentacja Senegalu. Zamiast podawać niezdrowe przekąski, tłuste chipsy i paluszki, można przygotować pyszny i zdrowy sernik na zimno. Oto przepis na biało-czerwony sernik w dwóch smakach - truskawkowym i kokosowym. Składniki Warstwa kokosowa: 1 puszka mleka kokosowego 100 g wiórków koksowych + 2 łyżki do posypania 2 łyżki ksylitolu 1 i 1/2 łyżki agaru Warstwa(...)dodajemy ksylitol i blendujemy na gładki mus. Mus przelewamy do rondelka i gotujemy. Dodajemy agar i gotujemy około 5 minut, cały czas mieszając. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Masę truskawkową delikatnie wlewamy na warstwę kokosową. Kiedy masa zacznie tężeć, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Biało-czerwony sernik na zimno truskawkowo-kokosowy podajemy schłodzony na deser :) Polecam także
My Chcemy JeśćFajny lekki deser mam dziś do pokazania. Ser gotowałam z masłem i dodatkami aby powstał budyń a potem przełożyłam go bakaliami, jest super. Ja osłodziłam go
Moje Małe Czarowanie18.04.2019 Święta Wielkiej Nocy obfitują w różne dania z jajek, pieczonych mięs,białych kiełbas, różnorodnych ciast a przede wszystkim, mazurków, bab drożdżowych,serników, itp. Mam dzisiaj
gotuj ze mnąPorcja była ogromna, ale jakoś wspólnie dałyśmy jej radę, żal było zostawić na talerzu. Drugim deserem był sernik z białą czekoladą, włoską bezą i boskim sosem wiśniowym. Jakie to było dobre! Tutejsi szefowie kuchni, nie dość, że wyśmienicie gotują i zaskakują drobnymi nieoczywistymi szczegółami w daniach, to jeszcze przepięknie stylizują na talerzach swoje dania. Całości dopełnia piękna ceramika
Kulinarne przygody Gatityupieczeniu i wystudzeniu. Najlepiej rozmrażać w piekarniku lub mikrofali. Niedługo już święta, a przed nami dużo pracy, gotowania, pieczenia. Lubię świąteczną atmosferę, ubieranie choinki, zapachy pieczonych ciastek i ciast. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na ciasta kremowe, pierniki, serniki, makowce itp. Ciasto 40 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 3 żółtka
O kuchni z uczuciemrodziny Mellerów oraz potraw (autorstwa Radka Polaka). „Zbierałam się do napisania tej książki od lat. I choć często gotuję rozmaite rzeczy z książki mojej Mamy, uwspółcześniając Jej przepisy, to nie czułam się gotowa. Przełom nastąpił, kiedy upiekłam mój ukochany sernik w wersji eko i zawiesiłam jego zdjęcie na Facebooku. Otrzymałam mnóstwo komentarzy i próśb o przepis, a moja koleżanka
Z Kuchni Do KuchniTotalnie słodka mieszanka smaków:) Pomysł na to ciasto powstał w mojej głowie po emisji jednego z programów kulinariach, których w telewizji ostatnio pod dostatkiem Sernik
Ania i Marcin gotująwłasnoręcznie robionym majonezem: Po wszystkim, zgodnie z tradycją zasiedliśmy do wspólnego stołu. Na początek dostaliśmy rosołek z lubczykiem, który gotował się chyba ładnych parę godzin, ale był pyszny! Następnie delektowaliśmy się naszymi daniami po czym Sebastian poczęstował nas swoim autorskim sernikiem, który był po prostu obłędny:) Podsumowując spotkanie oceniam bardzo pozytywnie. Przemiłe towarzystwo, świetna atmosfera i cudowny, acz wymagający prowadzący
karmelowyprzez całą noc w lodówce, nabierze wtedy odpowiedniej konsystencji SOS KARMELOWY - do rondelka przełożyć cukier, zalać go równomiernie wodą, podgrzewać do momentu, aż syrop zacznie się gotować, nie mieszać zmniejszyć moc palnika, gotować aż cała woda wyparuje, a cukier przyjmie bursztynowy kolor, uważać, żeby nie spalić karmelu, gdyż będzie miał gorzki smak - zdjąć, dodać masło, energicznie wymieszać, małym strumieniem wlać(...)przelać go do innego naczynia, pozostawić do ostygnięcia - żeby sprawdzić, czy uzyskaliśmy odpowiednią konsystencję sosu, można schłodzić go w lodówce, wtedy uzyskamy efekt, jaki będzie widoczny po wylaniu na sernik, który będzie przechowywany w lodówce - zbyt rzadki sos można ponownie krótko podgrzać do większego zgęstnienia, zbyt gęsty rozrzedzić, dodając odrobinę śmietanki SERNIK SNICKERS - orzeszki do dekoracji pokroić
Smakołyki Berenikiczasu. Wydaje mi się, że taka mała presja wymusza na mnie lepszy performce…Poza tym zawsze muszę zabłysnąć czymś nowym…Taka moja nieskromna natura he, he… Sernik jagodowy Składniki: Spód migdałowy 250 g marcepanu 125 g cukru 2 białka Masa serowa 500 g twarogu 250 ml śmietanki kremówki, 36% + 300 ml 3 żółtka 1 łyżka ziemniaczanej(...)Dodaj cukier i sok z cytryny. Podgrzewaj aż jagody się rozmrożą i puszczą sok. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zmiksuj lekko jagody i dodaj odciśniętą z wody żelatynę. Odstaw do przestudzenia. Kiedy mus zacznie tężeć wylej na schłodzony sernik. Przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę. Przechowuj sernik w lodówce. Spara Spara Spara
codojedzeniaSernik znany przez wszystkich,ale nie mogło go zabraknąć wśród moich przepisów na blogu.Jeden z ulubionych,zawsze się udaje,rozpływa w ustach.Przepis z fantastycznej książki "Gotuj z siostrami". Ciasto: 2 szklanki mąki 3 jajka(1 całe i 2 żółtka) 100g margaryny lub masła 1 łyżka smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Masa serowa(...)piec ok 60 min w temp 180stC. Pozostałe z 6 jajek białka ubić na sztywną pianę ze szklanką cukru i dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.Po 60 min sernik wysunąć z piekarnika,wyłożyć na wierzch ubitą pianę i ponownie wstawić na ok 10-15 min,by zapiec pianę(należy uważać by się nie przypaliła). Gotowy sernik studzić
Niespełnione zdolności kulinarnewodą tak aby, woda była nad poziomem cukru około 4 mm. Wymieszaj cukier i postaw na płycie. Zacznij gotować, od momentu kiedy masa zacznie wrzeć, pod żadnym pozorem nie mieszaj już masy łyżką, nigdy też nie dotykaj masy palcem. Całość gotujemy do momentu kiedy masa, prawie cała odparuje a zacznie się robić karmel, masa powinna mieć bursztynowy kolor. Karmel przygotuj(...)ponownie zagotuj, dodaj orzechy włoskie (wcześniej sparz je wrzątkiem, pozbędą się goryczki). Całość gotujemy około 10 minut. WYKONANIE: - schłodzonym ciastem wylep formę do pieczenia - na ciasto wylej masę sernikową - wstaw do pieca, temp. 170 stopni C, dół + góra, pieczemy na złoty kolor, u mnie sernik piekłam 50 minut - wyjmujemy ciasto z pieca i studzimy, polewamy gorącym karmelem z orzechami
SMYKWKUCHNIWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernikowa owsianka z jagodami zapiekana w piekarniku ostatnio króluje u mnie na śniadania :-D. Jest przepyszna, w smaku przypomina sernik. Możecie zabrać ją ze sobą np. do pracy na drugie śniadanie. Przygotowanie jej jest dziecinnie proste, wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki, przełożyć na specjalne(...)upiec w piekarniku. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!! Warta wypróbowania Post Sernikowa owsianka z jagodami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje