Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!połamaną na mniejsze kawałki czekoladą umieszczamy na rondelu z gotującą się woda). Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestudzenia. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i miksujemy tylko do połączenia się składników. Masę serową przelewamy na spód ciasteczkowy. Pieczemy w ok. 160 st. C przez ok. 70-80 min. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. składniki na polewę
Domowy Smak Jedzeniacukier, wiórki kokosowe, mąkę oraz proszek do pieczenia. Po upływie czasu na ser wykładamy pianę kokosową i pieczemy kolejne 30 minut. Wyłączamy piekarnik i sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach. Sernik się studzi, więc możemy przygotować ciasto orzechowe. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, orzechy, mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach(...)gotującego się mleka wlewamy masę budyniową, gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Następnie studzimy. Miękkie masło miksujemy i porcjami dodajemy przestudzony budyń. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę a następnie wrzucamy do masy. Delikatnie mieszamy. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Gdy już mamy wszystko gotowe, możemy zabrać się za składanie ciasta. Na spód kładziemy sernik
Zainspirowana w kuchniszczególnie zagorzałych przeciwników kaszy jaglanej! :) Składniki: CIASTO: - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 2 szklanki wody - sok z 1 pomarańczy - skórka starta z 1 pomarańczy (trochę odkładamy do posypania gotowego sernika) - 4 łyżki syropu z agawy/cukru trzcinowego - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 4 łyżki mąki kokosowej - 3 łyżki oleju kokosowego - garść rodzynek POLEWA: - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 2 łyżki syropu z agawy/cukru(...)minut. Gotuj do momentu odparowania całej wody. Lekko przestudzoną, ale wciąż ciepłą masę miksuj za pomocą blendera z olejem kokosowym i mąką. Można to robić na raty, na końcu mieszając wszystko i dodając rodzynki. Masę przełóż do formy (silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia), mocno dociśnij. Przygotuj polewę: w rondelku rozpuść czekoladę, słód i masło. Polej sernik polewą
Smakuje zdrowoBez makowca to już nie będą te same święta. Zatem śpieszymy z pomocą i poniżej znajdziecie przepis Basi na pyszny makowiec :) Do świąt jeszcze chwila czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sos karmelowy ma intensywny, wyrazisty smak i jest wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Jest przygotowywany na bazie stopionego cukru (karmelu), śmietanki i
Rozpustne gotowaniebliskie. Lubię dbać o siebie, moją sylwetkę, figurę i wagę. Staram się gotować zdrowo, korzystać z jak najlepszych składników. Mam nadzieje, że chociaż parę przepisów spodoba się Wam i wykorzystacie je u siebie w domach :) Pierwszy dzień - pierwszy przepis! Jak dla mnie, sernik ten jest idealną przekąską do szkoły, pracy, na wycieczkę. Smakuje pysznie zarówno na zimno
Be Fit Be StrongSerniczek w wersji łaciatej, czemu nie? smak sernika, z kruchym, czekoladowym spodem i wierzchem urozmaica jego smak, doskonała wersja tego ciasta, proszę jak smakowicie wygląda! Składniki
kgwjanczewoDrożdżówki i sernik to są wypieki, które moglibyśmy jeść na okrągło. Mają coś magicznego w sobie, co jak dla mnie jest idealne. Uwielbiam leniwe popołudnia
dom-agi.plwyświetlenia rosły w górę, a ja coraz bardziej szczęśliwa pędziłam do kuchni by piec, gotować i fotografować. Chciałam podziękować wszystkim którzy zaglądają tu, za dobre słowa, w dużej mierze to Wy napędzacie mnie, motywujecie. Lubemu, który zjadł razem ze mną góry muffinek, pączków i serników. Także odwiedzającym nasze m2, na których mogę testować wypieki, zawsze z lekką obawą "oby tego
pink envelopeSkładniki: ciasto: 1,5 szkl mąki krupczatki 0,5 kostki masła 3 żółtka 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg
Luźna Kuchniasernik ½ l śmietanki, u mnie 38% Żelatynę namocz w wodzie. Ciastka zmiksuj z rozpuszczonym masłem i wyłóż nimi dno formy. Wstaw do lodówki aby spód dobrze się schłodził. Z żelatyną w proszku postępuj jak pisze na opakowaniu. Żółtka, cukier i mleko wymieszaj balonową trzepaczką. Zacznij podgrzewać cały czas mieszając. Zdejmij z kuchni jak krem zaczyna się gotować i jest(...)gęstnieć dodaj twaróg i ubij całość na sztywno. Następnie dodaj małym strumieniem krem również cały czas mieszając. Wylej masę serową na schłodzony spód, przykryj folią i wstaw do lodówki. Sernik musi się całkowicie ściąć przed wyłożeniem musu. Mus z mango i prosecco 250 g mango, u mnie mrożone 3 jajka 5 listki żelatyny, lub 2½ łyżeczki żelatyny w proszku
codojedzeniakaszy lub ryżu, do tego wiórowaty kurczak i jałowe warzywa gotowane na parze. Nic bardziej mylnego! Wystarczy odrobina kreatywności, by z podanych składników wyczarować fajną sałatkę lub...tartę. Uwielbiam kaszę jaglaną za to, że jest tak uniwersalna i można zrobić z niej wiele ciekawych rzeczy (np. sushi , " sernik ", pudding owocowy ). Tym razem posłużyła jako główny składnik ciasta do tarty(...)kostkę. Przygotowujemy marynatę z oleju i przypraw, polewamy nią mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min 2 godziny. Następnie zamarynowane mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ciasto: kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu (pamiętajcie, aby najpierw ją przelać wrzątkiem lub podprażyć na patelni), odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy jajka, tarty ser, przyprawy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do lekko natłuszczonej
Zawsze głodna!przepis na: Kulinarne Przygody Gatity (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 Sernik bez pieczenia przepis na: Apetyczna Babeczka 5. Bounty bez pieczenia przepis na: Okolice Palnika 6. Orzechowiec przepis na: Dieta Moja Pasja 7. Ciasto Stefanka bez pieczenia przepis na: Skarbnica Smaków 8. Ciasto bez pieczenia z mascarpone przepis na: Kuchcik Gotuje 9. Krówka na herbatnikach przepis na: Zrób to Smacznie
BabskiePorady.pl - Przepisymieszamy budynie z żółtkami i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas gotujemy, mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Na końcu dodajemy rodzynki oraz czekoladę. Gotową masę równomiernie wykładamy na wystudzony sernik. Dekorujemy np. rozpuszczoną czekoladą lub oprószamy kakao
Domowy Smak Jedzenia