Sernik bez pieczenia z kolorowymi galaretkami to świetna propozycja letniego, schłodzonego deseru, który nie tylko świetnie smakuje, ale również zjawiskowo wygląda. Z pewnością będzie słodkim hitem każdej imprezy z udziałem najmłodszych oraz świetnym dodatkiem do małej czarnej dla dorosłych. Składniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa(...)dodać resztę mleka i podgrzać aż do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować), dokładnie wymieszać. 4. Biały ser zmiksować z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, całość dokładnie wymieszać. Masę serową podzielić na 5 części wlewając każdą do osobnej miseczki, następnie dodać do każdej pokrojoną galaretkę i delikatnie wymieszać. 5. Sernik składać kolejnymi warstwami: masa z galaretką niebieską, zieloną, pomarańczową
Szalona Kuchnia Ewelinyprzypomina klasyczny bigos. Brakuje tam kiszonej kapusty, mieszanego mięsa, grzybów. Brakuje długiego powolnego gotowania. Ale myślę, że tytułową potrawę spokojnie można nazwać bigosem. Poczytałam sobie przed chwilą w internecie czym jest bigos, czym był. Już nic nie zmieniam w tytule. Jest ok. Mimo, że kocham gotować i w kuchni mogę siedzieć całymi dniami, lubię od czasu do czasu zrobić(...)prawie robi się samo. Tu poszatkuję, tam wymieszam, podgotuję, usmażę i jest. W międzyczasie mogę spokojnie zacząć robić sernik, powiesić pranie. Tak było właśnie przy okazji bigosu z cukinią i kurczakiem. Jeżeli też lubicie w trakcie ogarniania obiadu, robić sernik, ten przepis jest właśnie dla Was. I jak to bywa przy okazji takich przepisów, są smaczniejsze na drugi
Kardamonovyprzypomina klasyczny bigos. Brakuje tam kiszonej kapusty, mieszanego mięsa, grzybów. Brakuje długiego powolnego gotowania. Ale myślę, że tytułową potrawę spokojnie można nazwać bigosem. Poczytałam sobie przed chwilą w internecie czym jest bigos, czym był. Już nic nie zmieniam w tytule. Jest ok. Mimo, że kocham gotować i w kuchni mogę siedzieć całymi dniami, lubię od czasu do czasu zrobić(...)prawie robi się samo. Tu poszatkuję, tam wymieszam, podgotuję, usmażę i jest. W międzyczasie mogę spokojnie zacząć robić sernik, powiesić pranie. Tak było właśnie przy okazji bigosu z cukinią i kurczakiem. Jeżeli też lubicie w trakcie ogarniania obiadu, robić sernik, ten przepis jest właśnie dla Was. I jak to bywa przy okazji takich przepisów, są smaczniejsze na drugi
KardamonovyMalinowa pokusa Malinowa Góra Lodowa - HIT! Deser owocowo - ciasteczkowy Ryż na mleku z malinami Jaglanka z malinami Deser malinowy z czekoladą Makaron z malinami Szybki
Lena GotujeZainspirowany zakupem nowej foremki do muffinek postanowiłem stworzyć coś nowego. Prawie każdy na moim miejscu przygotowałby jakieś mini babeczki. I taki też miałem
kulinarnyJaSerniczki z czekoladowym musli (na kruchym cieście) Dziś polecam Wam połączenie moich dwóch „miłości”. Sernika z chrupiącym czekoladowym musli. Prosty, pyszny deser, idealny do
Słodkie okruszkiMoja córka jest już moim słodkim roczniakiem i postanowiłam, że na każde urodziny będę przygotowywała jej tort. W te miałam mnóstwo obowiązków, ale udało mi się
Di gotujeUwielbiam maliny i mogę je jeść o każdej porze roku, ale najlepsze są latem prosto z krzaka z ogrodu rodziców. W tym roku mamy ich naprawdę
Emskie SmakiPascha Wielkanocna to tradycyjne danie podawane w te właśnie święta. Mimo tradycji ja nigdy jeszcze nie jadłam tego specjału, więc postanowiłam w końcu spróbować. Efekt okazał
Mama GotujeMenu Świąteczne Pieczywo Bułeczki żytnie Chlebek pszenno-żytni Ciasteczka Ciasteczka miodowe z żurawiną Kruidnoten - Holenderskie pierniczki Kruche z żurawiną Ciasta Szarlotka krojona Drożdżowa szarlotka
Moje pyszne gotowaniebiałka jajek połączyły się ze składnikami. Następnie dodajemy masło i wstawiamy na ogień. Gotujemy cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Gdy krem się wystudzi jeszcze bardziej zgęstnieje. Gotowy lemon curd możemy użyć do przekładania ciast i ciasteczek, tart, serników… Możemy również przełożyć do słoiczka, zakręcić i użyć w późniejszym terminie. Przechowujemy w lodówce
Domowy Smak Jedzeniaserniki na zimno. Ten zrobiłam z nienawidzonej przez całą moją rodzinę (ja już nawet polubiłam) kaszy jaglanej i uwierzcie mi w tej formie jest pyszna. „Sernik jest banalnie prosty, w smaku jak to Misiek określił taka leguminka, ale fajnie chłodzi, syci i jest lekkostrawna. Składniki na formę o średnicy 26 cm: 300 kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem
greenscarfpomarańczowe z żurawiną Bigos z czerwonek kapusty z owocami Ciasto korzenne z gruszką gotowaną w winie Ciasto migdałowe z polentą i pomarańczami Karp w sosie pomarańczowym Makowiec z kaszą jaglaną Śledź w jogurcie z jabłkiem Łamana beza z kremem amaretto Krucha choinka z kremem Sernik czekoladowy na makowym spodzie Ozdobny wieniec z bułeczek Kruche anioły z mąki razowej
AZgotuj!serową wykładamy na podpieczony spód brownie i pieczemy ok. 40 minut, do zarumienienia się sernika. [MUS MALINOWY]: 500 g malin (moje są mrożone) 2 łyżeczki żelatyny ok. 1/4 szkl. gorącej, choć lekko przestudzonej wody cukier do smaku D o garnka wrzucamy maliny z cukrem i gotujemy, aż się rozpadną. Gdy będą już miękkie - wtedy przecieramy je przez sito, aby ziarenka
psgotujemyskórę, stosowano ją do kąpieli, ale ja pójdę w kierunku kulinarnym i tu można gotować w niej mięsa, stosować przy produkcji różnych słodkości. Składniki na około 1l: 2 porządne garści płatków róż (garści takich ubitych płatków, u mnie to było połowa wiaderka po serze do serników) sok z 1/4 cytryny 1 litr wody przegotowanej + woda do opłukania Wykonanie
Blondynka Gotuje