sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:150/339)

Owocowo- serowa fantazja 342

opakowania budyniu waniliowego, 400 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 kostka masła, Dodatkowo: 3 opakowania galaretki truskawkowej, 40 dag jagód, 30 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE: 1. Sernik : Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami do białości. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. Masę wykładam(...)pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuje razem z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. 3. Galaretki rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kremowy sernik marmurek z frużeliną 168

boki na wysokości całej. Wstawiam do lodówki na godzinę. Sernik: Wiśnie przekładam do garnka, dodaje cukier trzcinowy i przesmażam aż wiśnie zrobią się miękkie i puszczą sok. Odkładam 1/3 wiśni z sokiem. 2/3 miksuję blenderem. Wiśnie odłożone 1/3 zagotowuję. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam w małej ilości wody i wlewam do gotujących wiśni i jak zgęstnieją zdejmuję z ognia i zostawiam(...)resztę sera. Na wierzch wykładam odłożony mus wiśniowy i za pomocą łyżeczki robię esyfloresy. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorąca wodą do niego. Wstawiam sernik i piekę 10 minut. Potem zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze około godzinę. Sernik musi się ściąć na środku. Może być luźny lekko, bo jak ostygnie

wesoła kuchnia
Sernik na zimno o smaku pomarańczowym z gorzką czekoladą 132

Nie jestem orłem jeśli chodzi o ciasta, ale to wyjątkowo mi się udało i dodam, że sama je zmodyfikowałam, a więc to niejako przepis autorski Składniki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ciasto na zimno z pianek Marshmallows 361

 Ciasto smakuje przeeepysznie, tak delikatnie i niesamowicie kremowo. Masa jest przyjemnie lekka i niezbyt słodka, więc możecie dodać więcej cukru. Ciasto drobinę przypomina sernik

Di gotuje
Sernik na zimno z musem rabarbarowym 126

Oprócz sernika, polecam Wam przygotowanie kompotu z rabarbaru (przepis na niego znajdziecie tutaj – Kompot z rabarbaru ), czy też pysznego, ucieranego ciasta (przepis – Ciasto z rabarbarem ).   Sernik na zimno z musem rabarbarowym przepis na tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 2 szklanki preparowanej pszenicy 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 50 g masła lub oleju(...)kawałki. Następnie przełóż je do rondelka, dodaj 50 ml wody oraz miód. Całość gotuj do czasu aż owoce się rozpadną. Mus odstaw do przestygnięcia. Na koniec wystudzony mus rabarbarowy przełóż na ciasto. Gdy będzie zbyt wodnisty, odlej wcześniej wodę. Ciasto przechowuj w lodówce Smacznego Artykuł Sernik na zimno z musem rabarbarowym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Kruche ciasto z budyniem i marmoladą 280

Dziś zapraszam Was na jeden z moich ulubionych wypieków (poza oczywiście sernikami ). Pyszne kruche ciasto z budyniem i marmoladą . Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, doskonałe również na różne rodzinne spotkania. Dziś przedstawię Wam mniej tradycyjną wersję, bo przygotowałam je z pyszną marmoladą o smaku pigwowym. Jak dla mnie połączenie smaków idealne. Dlaczego? No cóż… po cieście zostały już(...)wyłączonym otwartym piekarniku. Przygotowujemy masę budyniową. W szklance mleka rozprowadzamy dokładnie oba budynie. Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy przygotowane rozrobione budynie i gotujemy budyń do mocnego zgęstnienia. Budyń od razu wykładamy na podpieczony kruchy spód, rozprowadzając równomiernie. Na wierzch łyżeczką w dowolnych odstępach wykładamy marmoladę (1 łyżeczka marmolady w 1 miejsce). Wyjmujemy ciasto

Słodkie okruszki
Sernik orzechowy 141

się za robienie spodu sernika. Do robota wrzucamy pokruszone herbatniki i chwilę miksujemy a potem dodajemy masło i miksujemy do momentu połączenia składników. Następnie wypełniamy dno tortownicy i podpiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 175 stopni przez 6 minut. Teraz zabieramy się za masę orzechową. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą, podgrzewamy a ostatecznie gotujemy przez ok. 10 minut(...)jajka, aromat i śmietanę. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wylewamy na masę orzechową. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni i pieczemy przez godzinę. Upieczony sernik studzimy a następnie schładzamy w lodówce. Jeżeli ktoś chce sernik można oblać rozpuszczoną czekoladą ale warstwa czekolady nie powinna być za gruba bo potem będzie się źle kroić

Kuchenne Wariacje
Szparagi z jajkiem sadzonym 201

Sezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowy sernik 201

wyjąć. Piekarnik wystudzić do 160 o C. Opaski z gazety zdjąć i jeszcze raz namoczyć w wodzie. Ponownie owinąć mokrymi formę i wstawić do piekarnika na około 45 minut. Sernik wystudzić najpierw przez około 1 godzinę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, potem studzić jeszcze minimum 2 godziny. Wykonanie glazury: W małym rondelku dobrze rozgrzać sok z cytryny (nie dopuszcvzając(...)małym ogniu i gotować cały czas mieszając drewnianą łyżką, dopóki masa nie osiągnie 77 o C (około 3 minuty). Następnie zdjąć z ognia, dodać porcjami zimne masło-cały czas mieszając, by się roztopiło. Potem dodać kremówkę, wanilię i sól. Dokładnie wymieszać. Glazurę przelać przez sitko, przykryć folią i włożyć do lodówki. Na ostudzony sernik (ale jeszcze w formie) wylać

In my kitchen
Dżem truskawkowy 66

odrobinę masła. Nie dodaję do niego żadnych środków żelujących. Uwielbiam domowy dżem truskawkowy, ale do serników i deserów najlepsza jest frużelina truskawkowa bez żelatyny , jestem pewna że Tobie też będą smakowały. Dla ułatwienia podałam w przepisie proporcje na 1 kilogram truskawek. Truskawki podczas gotowania mocno ściemnieją i stracą swój piękny czerwony kolor, ale jest to całkowicie naturalne. Domowy dżem truskawkowy

Cztery Fajery
Sernik z michałkami i białą czekoladą 58

gotuję!), ściągam z ognia i dodaję pokrojone michałki i czekoladę, mieszam, żeby się rozpuściło. Odstawiam do przestygnięcia. Ser z resztą składników miksuje na wolnych obrotach, dodaję przestudzoną masę. Wlewam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 80 minut w 170 stopniach, obok stawiam naczynko z wodą. Polewa: składniki rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam przestudzony sernik. Na wierzch

Wasze Przepisy
Sernik z trzech składników 67

Sernik z trzech składników Sernik z trzech składników     Sernik z trzech składników, tak, naprawdę tylko z trzech ! i na dodatek zrobiony w szybkowarze. A szybkowar wbudowany jest w urządzeniu Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid . To urządzenie, który testuję od miesiąca i z dnia na dzień jestem w nim coraz bardziej zadowolona. Dlaczego ? Ostatnie(...)parę. Naprawdę to urządzenie nie potrzebuje żeby go pilnować w trakcie gotowania, jeśli coś się źle dzieje, albo musisz przełożyć/ dodać jedzenie da ci znać. Tak jak poniżej na zdjęciu – Do not open the lid ( czyli nie otwieraj pokrywy ). Ale starczy już :) w końcu przepis na pyszny sernik. Zrobiłam go w wersji bez spodu, żeby miał jak najmniej

Kuchnia na wzgórzu
SERNIK CHAŁWOWY 165

okazji, chciałam życzyć dalszych sukcesów, by gotowanie zawsze przynosiło radość, a smutki i stres poszły w zapomniane, by gotowanie było dobrą zabawą zachęcając i udowadniając, że czas w kuchni można spędzać przyjemnie, by zapachy unoszące się zza okna przyciągały tłumy ludzi, aby nigdy nie brakowało chętnych do wspólnego uczenia się gotowania. http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/ http://www.marcoghia.pl/ SKŁADNIKI: biszkopty podłużne(...)biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 40 min, do suchego patyczka, w kąpieli wodnej tj. pod tortownicą umieścić naczynie żaroodporne z wodą. Gdy sernik ostygnie wylać rozpuszczoną z olejem czekoladę. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.  UWAGA ! Jeżeli ktoś nie posiada robota kuchennego (malaksera), wtedy należy twaróg zmielić dwukrotnie

Kuchnia Paulettes
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 127

serową masą i gęstą polewą z sosu toffee. Udekorowany świeżymi figami ( myślę, że równie dobrze sprawdzą się też maliny). Łatwy do zrobienia, choć nieco pracochłonny. Zachwycił wszystkich bez wyjątku. Sernik jest dosyć krótko pieczony i powinien być wyjęty z piekarnika, gdy jego środek jest jeszcze sprężysty i nie do końca ścięty.  Dzięki temu po wystygnięciu pozostanie wilgotny(...)piekarnika. Pieczemy 40 minut. SOS TOFFEE: Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i gotujemy 30 minut, na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje i zmieni kolor na jasnobrązowy (dodatkowo zgęstnieje jeszcze po ostygnięciu). Zostawimy na 5-10 minut, do lekkiego przestygnięcia.  Wykładamy na upieczony sernik, wygładzamy wierzch. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy świeżymi

cool and minty

Proponowane wyszukiwania