sernik dobry - 1000 przepisów (strona:33/67)

Domowe Bagietki. 132

Bagietki z tego przepisu wychodzą bardzo dobre. Chrupiąca skórka i miękki miąższ, taka właśnie powinna być bagietka. Prawdziwe Francuskie bagietki muszą mieć 1 metr długości, lecz

Kuchnia Łukasza
Sernik gotowany 643

sernik wystudzić, następnie wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby sernik zastygł i zmiękły herbatniki.  Jak zrobić polewę czekoladową: Śmietanę podgrzać w rondelku (nie gotować) i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, masło i cukier puder. Powinna powstać jednolita ciekła polewa czekoladowa.  Dobrym sposobem na rozpuszczenie czekolady, jest włożenie wszystkich składników na polewę do talerza

Kuchcik gotuje
Sernik królewski 256

smakuje rewelacyjnie. Do masy serowej można dodać otartej skórki z cytryny lub pomarańczy, sernik będzie bardziej aromatyczny. Cóż dodać więcej, trzeba po prostu spróbować! Ciemne ciasto: 3 szklanki mąki 30 dag. masła 1 szklanka cukru 2 łyżki proszku do pieczenia 4 żółtka 3 łyżki dobrego kakao Masa serowa: 1,5 kg. sera trzykrotnie zmielonego 4 żółtka 2 szklanki cukru

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik malinowo-migdałowy 161

Kremowy, rozpływający się w ustach sernik z malinami i płatkami migdałów. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Matka Wariatka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o śr. 25 cm: 5 jajek 200 g cukru 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 100 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu migdałowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta

My Culinary Art
Jagielnik czekoladowo-malinowy 249

Pyszny jagielnik, po prosu pyszny. Jagielnik czyli ciasto jak sernik tylko bez sera ;)  Lekki, słodki, ale nie za bardzo, owocowy... Mmmniam :) Idealny dla ludzi na diecie bez.. mleka, nabiału, fodmap, dla wegan i dla każdego kto lubi po prosu dobre i zdrowe jedzenie :) Przygotowanie tego deseru nie jest pracochłonne, dlatego polecam spróbować - zamiast ciasta z cukierni zrobić

pyszne zdrowości
Jak przeżyć Wielkanoc? 198

Święta już tuż-tuż, jajka z majonezem, jajka nadziewane, żurki, kiełbasy, serniki, mazurki, schaby, indyki… co zrobić, aby we wtorek nie obudzić się z nadprogramowymi kilogramami? A co gdy do tego wszystkiego jesteś na diecie? Powiedzmy sobie szczerze, święta to nie jest dobry czas na odchudzanie. Warto jednak zadbać, aby te dwa dni nie zaprzepaściły dotychczasowych starań:) Przedstawię

Wypieki i Rumieńce
.832. teraz czas na kokos 164

kokosowy gotowany "tofurniczek" z kremem czekoladowym~  To już trzecia wersja gotowanego wegańskiego "sernika", tym razem - kokosowa. Nie wiem o co chodzi, ostatnio kokosowo się tutaj zrobiło...Przy okazji, note to self - pamiętać o zakupie mąki kokosowej, bo się kończy już... :x Mam jeszcze dobrą wiadomość! Wczoraj zakończyłam praktyki! Czyli tak, następny tydzień mam wolny! ♥♥♥ Aczkolwiek te trzy tygodnie minęły

breakfast of dreams
Sernik pomarańczowy na herbatnikach 176

Przygotowanie: Dno okrągłej formy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na to ciastka. Masa serowa: 1000 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego, u mnie 2 x razy po 500 g sera z wiaderka Delfiko  200 g śmietany kremówki 36 %  180 g drobnego cukru  5 dużych jajek  50 g budyniu(...)proszek budyniowy i ser. Wymieszać. Dodać sok z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150°C. Masę serową przelać ostrożnie na herbatniki. Piec sernik przez 1,5 godziny. Gotowy sernik jest sprężysty i ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce przez kilka

Proste Potrawy
SERNIK ZEBRA 514

26cm Składniki: - 1kg dobrego, b.gęstego sera (ja używam "Mój ulubiony" lub "Juliko") - 200g mascarpone - 150g miękkiego masła - 7 jaj wielkość "L" - 230g ksylitolu lub cukru (polecam trzcinowy, nadaje fajnego smaczku) można dać więcej, gdy lubimy ciasta dość słodkie - 2 budynie waniliowe bez cukru  lub 80g mąki ziemniaczanej - kilka kropli dobrego olejku waniliowego - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - szczypta soli(...)formę (masa jest gęsta, dzięki dobrym serom). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100*C i pieczemy 80 minut na termoobiegu, następnie temperaturę podnosimy do 120*C i pieczemy jeszcze ok.55 minut, również termoobieg  (środek powinien być dopieczony, można go delikatnie dotknąć, nie sprawdzamy jednak patyczkiem). Niska temperatura i długi czas pieczenia sprawiają, że sernik nie wyrasta gwałtownie, choć

Smaczne Zdrowe
Sernik na zimno z malinami i kolorową pianką 172

To ciasto jest wyjątkowo dobre, delikatne i orzeźwiające. Zniknęło w błyskawicznym tempie, goście byli zachwyceni Upiec mały biszkopt – białka z cukrem ubić na sztywną pianę

Kuchnia Pokoleń
Sernik z lemon curd 161

wspaniałym cytrynowym kremem był po prostu pyszny. Idealne połączenie słodkiego sernika z własnoręcznie zmielonego twarogu (chudego!) z kwaskowymi cytrynkami... Mniam! No mój ideał. Całe szczęście mężowi nie smakował, więc więcej było dla mnie ;) Małżonek dostał wtedy swoją porcję a'la snikers, z kajmakiem i fistaszkami. Równie dobry, ale mój i tak lepszy :) Lemon curd pasuje mi do wielu wypieków(...)zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodać mąkę ziemniaczaną. Gotowy krem można przetrzeć przez sitko, wtedy otrzymamy gładziutką, aksamitną konsystencję, ja jednak tego nie robię. Przygotowany krem wyłożyć na wystudzony sernik

Cakes By Kejt
Sernik mocno malinowy 207

podanych składników przygotujecie sernik o średnicy 25 cm . Sernik inspirowany jest przepisem ze strony ' Moje Bistro '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 100 g masła 1/3 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 żółtko Składniki na masę serową: 250 g malin 750 g twarogu z wiaderka dobrej jakości, np. Piątnicy 100 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki(...)Gotową masę przelewamy na upieczony spód i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60-70 minut, aż środek sernika będzie sprężysty. Wyciągamy, równomiernie pokrywamy jogurtem greckim wymieszanym z cukrem pudrem i z powrotem wkładamy do piekarnika, tym razem na 15 minut.  4. Gdy sernik będzie już upieczony, wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy

My Culinary Art
Sernik ze złotą rosą 1417

pieczenia pilnować bezy, aby się nie przypaliła. Przepis na sernik znalazłam na stronie Gruszka z fartuszka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 120 g miękkiego masła 120 g drobnego cukru 1 całe jajko 1 szklanka mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na masę serową: 750 g dobrej jakości sera z wiaderka (ja używam "Włoszczowa") 3 całe(...)serową umieszczamy w misie miksera i miksujemy około 5 minut, aż składniki bardzo dokładnie się połączą. Wylewamy na podpieczony spód i pieczemy kolejne 50-60 minut. 3. Gdy nasz sernik powoli kończy się piec, przygotowujemy bezę: białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i miksujemy około 5-7 minut, aż masa będzie gęsta i jednolita. Białka wykładamy na upieczony

My Culinary Art
Sernik klasyczny 152

chleb czy bułki, to sernika z tym jakby nie patrzeć nietypowym składnikiem jeszcze nie jadłam i nie piekłam. Oczywiście nie są one w ogóle wyczuwalne :) Dzięki nim jednak sernik jest kremowy i nie kruszy się. Chyba będę częściej "popełniać" taki serniczek :) Mimo, że jak wcześniej wspomniałam, amatorką takowych nie jestem. Ten jednak warty jest upieczenia, zapewniam :) Kruchy spód(...)bardzo dobrej jakości ) 260 g masła 9 jajek 390 g ugotowanych ziemniaków 2 i 1/4 szklanki cukru pudru ( ja dałam 2 łyżki więcej ) 260 g kwaśnej śmietany 18 % 4 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ) opcjonalnie - kilka kropel aromatu pomarańczowego, cytrynowego lub waniliowego ( pominęłam ) opcjonalnie - kilka łyżek rodzynek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam, dodałam natomiast gotową mieszankę przypraw do sernika ) Wykonanie: Kruchy

Opowieści z piekarnika
Smażona pierś z kaczki 169

Przygotowanie dobrej piersi z kaczki według wielu jest bardzo trudne - nic bardziej mylnego! Smażona pierś z kaczki wg. tego przepisu jest bardzo prosta w przygotowaniu wychodzi

Kuchnia Łukasza