sernik dobry - 1000 przepisów (strona:37/67)

Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 198

Prezentuję dzisiaj przysmak z przepisu Ewy, który towarzyszy górskim wędrówkom Sądeckiego PttNS Beskid. Najlepszy sernik jaki jadłam, kocham ten przepis za to, że nie muszę mielić sera, a smak jest wyśmienity.  Lekko wilgotny, pod bezowo - kokosową pierzynką, na kruchym spodzie, a do tego garść żurawiny, wiśni lub innych bakali, (wiśnie mile widziane z posmakiem wiśniówki :).Składniki na ciasto(...)śmietany1/2 kostki margarynyCiasto zagnieść. Foremkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie spód oraz boki wypełnić cienką warstwą ciasta. Składniki na masę serową:1,4 kg  dobrego wiejskiego twarogu 1/2 litra mleka1 budyń waniliowy lub śmietankowy3 żółtka1 jajo1 szklanka cukru1 cukier waniliowy żurawina, wiśnia lub inne bakalie1. Wszystkie składniki oprócz bakali umieszczamy w blenderze

Apetyczna babeczka
Sernik królewski 429

sernik. Wyszedł świetny! Jego konsystencja bardzo mi odpowiadała więc z pewnością jeszcze do niego powrócę. Składniki (na dużą blachę 36x24cm): Ciasto kakaowe: 500 g mąki 20 dag masła 20 dag cukru pudru 1 jajko 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa serowa: 1 kg półtłustego twarogu (dwukrotnie zmielonego lub dobrej jakości(...)wierzch zetrzeć pozostałe ciasto kakaowe. 4. Całość piec w 180 st. C przez około 1 godzinę. Po upieczeniu jeszcze chwilę pozostawić w wyłączonym piekarniku (ok 10 minut). 5. Gotowy sernik można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sernik z nutellą i masłem orzechowym 192

będzie piękny i dobry, ale nadzieja umiera ostatnia ). Tymczasem mam dla Was przepis na ciacho, które przygotowałam już jakiś czas temu. C. naopowiadał w nowej pracy, jakimi to dobrociami go karmię, i w końcu zebrał się na odwagę, żeby poprosić o jakiś smakołyk do pracy. W sumie, wyraził się bardzo konkretnie: bezglutenowy. I sernik. Na zimno najlepiej. Ok, niech

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik Lion ( bez pieczenia ) 173

sera praktycznie nie czuć, ale to też zależy od tego jakiego sera się użyje ) jest bardzo kremowa, spód chrupiący - całość fajnie więc ze sobą współgra. Nie będę ściemniać - sernik ten nie należy do najtańszych, jednak kupując w promocji te najdroższe składniki, w szczególności masło orzechowe, można się pokusić o przygotowanie takiego deseru na świąteczny stół lub z okazji... jakiejś(...)czekolady mlecznej ( lub pół na pół mlecznej i gorzkiej ) 1/4 szklanki mleka około 40 g ryżu preparowanego Masa II: 500 g twarogu półtłustego zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 300 g masła orzechowego 300 ml mleka skondensowanego słodzonego ( puszka o masie netto 530 g, resztę mleka wykorzystamy do polewy ) 3/4 szklanki mleka 20 g żelatyny ( 5 łyżeczek

Opowieści z piekarnika
Sernik na spodzie z herbatników i białej czekolady, z brzoskwiniami i musem brzoskwiniowym 244

Na październikową słotę.. .. najlepsze jest dobre ciasto. Z dobrą kawą, rzecz jasna! :) Czytaj więcej »

U Fiolki
Śnieżny puch bez chemii 732

popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę

moj przepis na
Puszysty Sernik Świąteczny z owocami! 237

SERNIK ŚWIĄTECZNY CIASTO NA SPÓD: - 100 g masła - 200 g mąki pszennej tortowej + 1-2 łyżki do podsypywania - 85 g cukru pudru - 2 żółtka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 łyżka śmietany Z w/w składników zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. MASA SEROWA: - 750 gram sera z wiadereczka dobrej(...)wierzch poukładaj owoce mrożone. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez godzinę. Grzanie to bardzo ważne góra i dół, bez termoobiegu! Temperatura 165 do 170 stopni C. Dzięki temu sernik piecze się równo, nie pęka i ma idealnie równą powierzchnię. Sernik studzimy całkowicie. Kroimy najwcześniej po 6 godzinach po pieczeniu. Serniki smakują najlepiej na drugi dzień. Można

SMYKWKUCHNI
Menu Motto, czyli jak wygląda kuchnia spod ręki Master Chefa 151

umilić kawy od ETNO Cafe, herbaty z Czajowni, czy piwa z Browaru Stu Mostów. Nie bez znaczenia są również: sympatyczna i profesjonalna obsługa oraz piękne wnętrze, które cieszy oko. Dobre jedzenie obroni się samo Nie ukrywam, że idąc do Menu Motto, miałem wysokie oczekiwania. Nie tylko dlatego, że gotuje tutaj Master Chef, ale również dlatego, że wrocławska gastronomia w ostatnim(...)zdecydowanie za dużo! Jednakże tylko dlatego, że wszystkie propozycje są tak zachęcające, że aż trudno się zdecydować. Ja jednak wypróbowałem pierożki z ogonami wołowymi, stek z antrykotu i dekonstrukcję sernika. Na zdjęciach znajdziecie również dania moich współbiesiadników, których zadowolenie było wcale nie mniejsze niż moje. Veni, vidi, głodny nie byłem Pierożki inspirowane japońskimi pierogami gyoza  były absolutnie rewelacyjne. Doskonałe

Food Square
Sernik Tiramisu 171

Tiramisu   Składniki:Spód: około 400 g kruchych ciastek w czekoladzie (2 opakowania) 50 g masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka amaretto Masa serowa: 1 kg sera na serniki 350 g sera mascarpone 3/4 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 dużych jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii ½ łyżeczki aromatu migdałowego lub 2 łyżki syropu amaretto (syrop(...)barmański) Dodatkowo: 1 kieliszek likieru Amaretto 1 paczka podłużnych biszkoptów 2 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku 1/6 szklanki wrzącej wody ½ szklanki kawy (najlepiej mocnej espresso) Wierzch: około 3 łyżek dobrej jakości kakao   Przygotowanie:Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Tortownice o średnicy 23 - 25 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka

Mania Gotowania
Grahamki na podmłodzie 188

mojprzepisna.pl | Grahamki na podmłodzie wg. przepisu Piotra Kucharskiego Bułeczki sycące i pyszne, smakowały również mężowi, który jest fanem pszennego, jasnego pieczywa. Dobre nawet następnego dnia. Wymagają

moj przepis na
Sernik pod dżemem jagodowym 109

Bardzo prosty sernik z dżemem jagodowym. Moja szybka propozycja na jedno ze Świątecznych ciast :-) - tylko kilka składników - proste i szybkie - bez spodu i dodatkowych dekoracji Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  60 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy 20 cm Składniki na masę serową: • 500 g dobrego mielonego twarogu np. Piątnica • 1 jajko

AniaGotuje.pl
Wegański sernik kokosowy :) 152

udziałem coś w stylu sernika. Dokładnie sernika w wersji na zimno, kokosowego z przepysznym spodem. Trochę miałam problemów z dobraniem odpowiedniej ilości agaru, ale w końcu się udało. Biorąc agar rozpuśćcie go w jak najmniejszej ilości wody, aby masa była zwarta i bardziej kokosowa niż wodnista. Całość wyszła bardzo dobra, a przepis na spód wykorzystam jeszcze nie raz, bo jest

Zdrowie na języku :P
brzoskwinie w korzennym syropie z..whiskey 110

cynamon, goździki, anyż, hmmm, to może być dobre! O, a tam z tyłu szafki stoi whiskey, której nikt nie pije - to będzie fajne połączenie! I tak mniej więcej powstały te brzoskwinie. Czyli zupełnie spontanicznie. Ale wiecie co Wam powiem? Czasami te spontaniczne, improwizowane przepisy wychodzą najlepsze! :) Pomyślcie, jak będzie smakować sernik z tymi brzoskwiniami! Nie mogę się doczekać kiedy

chili & sugar
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 192

Mąż każe mi napisać, że było dobre i mu smakowało. I że mogło nie być w daniu ogórka, bo go nie lubi. Skubnęłam mu trochę kurczaka z cheddarem i dla mnie było ciut za słone, ale ja nie dosalam. Ot tak, nie dosalam i już ;); koszt - 36 zł Desery Sernik z białą czekoladą i laską wanilii na sosie malinowym

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Hiszpańskie klimaty w warszawskiej La Ibérica 180

deser. Jedliśmy doskonały, delikatny i kremowy domowy sernik na zimno, polany sosem malinowym, a także jeden z bardziej typowych deserów hiszpańskich, crema catalana. Jest to coś w rodzaju naszego budyniu, z tym, że przygotowany on jest na bazie mąki kukurydzianej, dodatkowo przykryty chrupiącą kołderką  karmelową. Reasumując, La Ibérica nadal trzyma dobry poziom ! Wszystkie dania były bardzo smaczne, przygotowane

Kulinarne przygody Gatity