łyżeczki cukru waniliowego 50 gr mąki pszennej 50 gr mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na nadzienie : ok 40 dag umytych truskawek 250 g serka mascarpone 50 g śmietanki 30 % 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo:truskawki do ozdobycukier puder do posypania ciastaPrzygotowanie :Białka ubijam z 1 łyżką wody
Mechanik w kuchniłyżki miodu naturalnego 300 ml mleka Konfitura czekośliwka do przełożenia: 1 kg śliwek węgierek 30 g masła 2 łyżki kakao naturalnego 12 łyżek cukru Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić(...)kakao i jeszcze gotować około 10 minut. Wystudzoną konfiturą przełożyć ciasto. Krem do ciasta miodowego ze śliwkami: Śmietanę ubić dodając stopniowo cukier. Pod koniec ubijania śmietany dodawać po łyżce serek mascarpone i wanilię. Ubijać tylko do czasu połączenia się składników. Zobacz również: miodownik z kremem z kaszy manny
Kuchcik gotujeTorcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami Składniki: Spód: 160g korzennych, kruchych ciastek (herbatników) 80g masła – roztopionego, ostudzonego 50g zmielonych orzechów włoskich Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 750g serka mascarpone 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 100g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 50g mlecznej czekolady 50g zmielonych orzechów 150g białej czekolady 50g wiórków kokosowych(...)tortownicy o średnicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i lekko docisnąć, odstawić. Krem: 2. Do śmietanki dodać cukier z prawdziwą wanilią i ubić mikserem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników, patrz FILM . Krem odstawić. 3. Gorzką oraz mleczną czekoladę, połamać, przełożyć do miski i roztopić na parze lub w mikrofalówce (należy
Mała Cukierenkarzeczy! SKŁADNIKI: torcik jogurtowy z czarną porzeczką - składniki SPÓD: 22 ciasteczka oreo 60 gr. miękkiego masła MASA: 200 ml. śmietanki 30 % 400 gr. jogurtu greckiego 200 gr. serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody 1 galaretka zielona + 2 szkl. gorącej wody 400 gr. czarnych porzeczek DEKORACJA: czarne porzeczki 200 ml. mleka -1 op. śnieżki(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. do misy miksera wlewamy 200 ml. śmietanki 30 % i ubijamy na krem. Następnie dodajemy 4 łyżki cukru pudru ciągle mieszając, 200 gr. serka mascarpone, 400 gr. jogurtu greckiego i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 gr. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę
Rita creativerzeczy! SKŁADNIKI: torcik jogurtowy z czarną porzeczką - składniki SPÓD: 22 ciasteczka oreo 60 gr. miękkiego masła MASA: 200 ml. śmietanki 30 % 400 gr. jogurtu greckiego 200 gr. serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody 1 galaretka zielona + 2 szkl. gorącej wody 400 gr. czarnych porzeczek DEKORACJA: czarne porzeczki 200 ml. mleka -1 op. śnieżki(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. do misy miksera wlewamy 200 ml. śmietanki 30 % i ubijamy na krem. Następnie dodajemy 4 łyżki cukru pudru ciągle mieszając, 200 gr. serka mascarpone, 400 gr. jogurtu greckiego i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 gr. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę
RITA food channelcukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone Przygotowanie: muffiny: Składniki suche: mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy w misce.W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka, mleko i olej, a następnie wlewamy do składników suchych i mieszamy(...)podgrzewamy uważając aby się nie zagotowała. Do śmietany wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Całość studzimy i odstawiamy do lodówki na noc. Schłodzoną masę czekoladową łączymy mikserem z serkiem mascarpone. Masę można podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać odrobinę niebieskiego barwnika. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią ostudzone muffiny. Dekorujemy według uznania
Bon appetit mon amierazem będzie na słodko Składniki 1 szklanka wody 1/2 kostki masła lub margaryny 1 szklanka mąki 4 jajka szczypta soli Farsz 200g serka mascarpone 100 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Wykonanie - Wodę z solą i margaryną zagotować. - Do gorącego płynu wsypać po woli przesianą mąkę, cały czas mieszać(...)czasie pieczenie NIE OTWIERAĆ piekarnika - W wysokim pojemniku ubić śmietankę z cukrem na sztywno - Porcjami dodawać serek mascarpone ,delikatnie mieszać. - Ostudzone ptysie przekroić na pół i nakładać do środka masę serowo śmietanową, przykryć górna połówką
Eli Gotowaniewierzy niech sam spróbuje :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru skórka starta z jednej limonki 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżki wiórek kokosowych Wierzch: 1 galaretka o smaku kiwi 4-5 sztuk kiwi Sposób przygotowania(...)Następnie studzimy. 2. Krem: Limonkę sparzamy we wrzątku. Ścieramy z niej cienko skórkę i wyciskamy sok. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę i 2 łyżeczki soku z limonki i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Kiwi
Na Ciasteczkowych Papierachspodzie. Ja zdecydowałam się na tę drugą opcję. Składniki: 180 g ciasteczek zbożowych 50 g herbatników maślanych 70 g masła Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1 limonka + 1 duży granat Ciasteczka dokładnie rozkruszamy w blenderze lub w worku. Zdecydowałam się pomieszać ciasteczka zbożowe z maślanymi herbatnikami, żeby(...)międzyczasie obieramy granat. Upieczony spód odkładamy do wystudzenia. Do przygotowania kremu potrzebujemy najpierw namoczyć żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i skórkę otartą z połowy limonki i miksujemy. Mieszamy żelatynę aż zupełnie się rozpuści, jeśli to konieczne możemy trochę ją podgrzać. Dodajemy do niej łyżkę kremu i dokładnie mieszamy
Ciastkozercyłyżeczki proszku do pieczenia Składniki (na choinki): świąteczne cukierki "laski" cukier puder zielony barwnik spożywczy dowolne ozdoby do ciast Składniki (na czapki Mikołaja): świeże truskawki 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 3 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie (ciasto): Masło, wodę, kakao, cukier i cukier z wanilią włóż do garnka, podgrzej i (cały czas mieszając(...)drugiej części okrągłe podstawy do czapek. Zrób zielony lukier do choinek oraz krem do czapek: śmietanę ubij na sztywno, na koniec ubijania dodaj cukier puder. Zmniejsz obroty i dodaj serek mascarpone, tylko wymieszaj do połączenia się składników. Włóż do lodówki. Umyj i obierz truskawki. Trójkąty przyozdabiaj lukrem i ozdobami do ciasta. Krem przełóż do rękawa cukierniczego, wyłóż
Garniec Magalieprzepisów i inspiracji. Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, Ponadto: truskawki, maliny, borówki amerykańskie, czerwone porzeczki, listki mięty. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier(...)pieczemy przez ok 45 minut.Bezy będą chrupiące z zewnątrz i wilgotne (piankowe) w środku. Bezy powinny wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na środek bezy wykładamy krem. Dekorujemy owocami
Słodki Zakąteksubskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Ciasto Torcik Kremowa Uczta Bez Pieczenia Składniki: Krem: 500g serka mascarpone 120ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 160ml słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: około 200g herbatników 100ml mleka 2 łyżki kakao bez cukru Polewa czekoladowa(...)będzie grudek, odstawić do całkowitego ostygnięcia (od czasu do czasu można wymieszać, aby nie było kożucha). Krem: 2. Do czystej miski wlać śmietankę i ubić mikserem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Dodać słodkie mleko, ekstrakt waniliowy i znów wymieszać mikserem, aż składniki się połączą. 3. Blaszkę o wymiarach 25cm x 12cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki
Mała Cukierenkawaniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche : do miski wsypać(...)migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć do miski i ubijać aż zgęstnieje. Pod koniec dodać cukier puder. Ciasto wyjąć z lodówki, na galaretkę wyłożyć krem i wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić Artykuł
Pieguskowa Kuchniawaniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche : do miski wsypać(...)migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć do miski i ubijać aż zgęstnieje. Pod koniec dodać cukier puder. Ciasto wyjąć z lodówki, na galaretkę wyłożyć krem i wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić Artykuł
Pieguskowa Kuchniaciasto trzeba wypróbować. Bo to takie czekoladowe love z malinami. Składniki (na tortownicę 26cm) ciasto 250g dobrej, gorzkiej czekolady 125g masła 6 jajek 175g cukru pudru krem 250g serka mascarpone 3-4 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego dekoracja maliny polewa (kilka kostek roztopionej czekolady gorzkiej i mlecznej z 1 łyżką mleka) Wykonanie: ciasto(...)łączyć za pomocą drewnianej szpatułki/łyżki. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i lekko wysmarowanej masłem. Pieczemy 40min w 170-180C. Po upieczeniu studzimy. krem : schłodzony serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Dodajemy wanilię lub inny, ulubiony aromat. Tak przygotowany krem wykładamy na wystudzone ciasto czekoladowe. dekoracja : owoce układamy na kremie, lekko je dociskając. Rozpuszczamy
Raj dla Podniebienia