składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego krem z serka mascarpone garść leśnych fiołków kiwi pomarańcza ok. 4 kostki startej czekolady wykonanie: Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty np. 6 x 7 cm, z połowy wyciętych prostokątów wycinamy literatką dziurki i układamy je na prostokąty bez dziurek, dzięki którym powstaną ranty ciastek, sklejamy dociskając np. widelcem, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)Pieczemy w 180 st. C. przez ok 15 min., aż ciastka się zrumienią. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem: 100 g śmietany 30 lub 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy, aż się połączy, ale bardzo krótko, żeby masa
Domowy Smak Jedzeniaproszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki śmietany 18% Krem 500 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru lub według własnych smaków 250 g serka mascarpone 100 g startych orzechów włoskich Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać żółtka, śmietanę i ponownie utrzeć. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i utrzeć(...)należy uważać, aby się nie przypaliły. Po upieczeniu odstawiamy połówki orzeszków do wystudzenia , a w tym czasie przygotowujemy krem orzechowy. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmielone orzechy i ponownie ubić do połączenia się składników. Połówki ciasteczek napełniać kremem i sklejać dwie połówki razem. Przechowywać w chłodnym miejscu
O kuchni z uczuciemskładniki na formę 25 cm na 40 cm 600 g herbatników 600 g masy kajmakowej przepis tutaj 1 opakowanie kremu karpatka lub kremu do tortów 250g serka mascarpone 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 3 kostki gorzkiej czekolady przepis Na wyłożonej folią aluminiową formie do pieczenia układamy herbatniki Na herbatnikach układamy warstwę masy kajmakowej(...)całość 3 minuty. ) Na masie karpatkowej układamy kolejną warstwę herbatników . Do miski wlewamy śmietankę i ubijamy na sztywno w trakcie ubijania dodajemy cukier puder a pod koniec serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy . Na ostatniej warstwie herbatników kładziemy krem z mascarpone , dokładnie rozprowadzamy i posypujemy czekoladą startą na tarce o małych oczkach
Smakowite Daniasoku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Warstwa bananowa: 5-6 dużych bananów 3 galaretki cytrynowe 1 l gorącej wody Krem śmietanowy: 700 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo: kilka łyżek dżemu porzeczkowego Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec stopniowo wsypujemy cukier. Następnie, wciąż ubijając, dodajemy po 1 żółtku. Odkładamy mikser(...)biszkopcie układamy obrane i przekrojone na pół banany (rozcięciem do dołu). Banany przykrywamy tężejącą galaretką. Odkładamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Kremówkę ubijamy na sztywno razem z serkiem mascarpone. Na koniec dodajemy przesiany cukier puder i ponownie przez chwilę miksujemy. 2/3 kremu wykładamy na galaretkę. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym i ponownie nasączamy. Na wierzch wykładamy pozostałą część kremu
Smaki Na Talerzucukru z wanilią 5 łyżek (125 g) mąki ziemniaczanej 4 łyżki (50 g) mąki pszennej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki 30% 0,5 opakowania (125 g) serka mascarpone 1 łyżka (10 g) cukru pudru 0,5 tabliczki (50 g) gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1) Na dnie formy ułożyć warstwę herbatników. 2) Na herbatniki wyłożyć masę kajmakową i równomiernie rozprowadzić (można(...)filią spożywczą lub aluminiową, schłodzić i odstawić na kilka godzin do lodówki. 7) Kiedy ciasto się dobrze schłodzi (! kilka godzin) śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. 8) Na koniec posypać startą czekoladą
Fitsweet.mepysznie Tarta z malinami i kremem z białej czekolady Składniki: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Krem: 250 g serka mascarpone dwie tabliczki białej czekolady (u mnie każda po 80 g) Dodatkowo: 300-400 g świeżych malin cukier puder do oprószenia Na początku przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kostkę masło(...)zabieramy się za krem. Najpierw dzielimy czekoladę na kostki. Rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Pamiętajcie, że miska nie może stykać się z wodą! Czekoladę pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie serek mascarpone chwilę ucieramy. Później dodajemy do niego przestudzoną białą czekoladę i chwilę ucieramy do połączenia składników. Krem przekładamy na tartę i rozprowadzamy równomiernie. Na koniec układamy na nim maliny, lekko
PatiGotujepieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki soku z limonki lub z cytryny ziarenka z 3/4 laski wanilii lub kilka kropli aromatu waniliowego Krem: 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki miodu 1/4 laski wanilii lub kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo: ziarna granatu do posypania listki mięty (opcjonalnie) tłuszcz do wysmarowania(...)suchego patyczka. 7) Po upieczeniu babkę dobrze wystudzić i wyciągnąć z formy. 8) Przygotować krem: mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać miód, ziarenka wanilii oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 9) Gotową babkę udekorować kremem (za pomocą łyżki), ziarnami granatu i listkami mięty w dniu podania (upiec można np.: dzień wcześniej). Babkę z nałożonym kremem przechowywać w lodówce
Fitsweet.mepieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki soku z limonki lub z cytryny ziarenka z 3/4 laski wanilii lub kilka kropli aromatu waniliowego Krem: 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki miodu 1/4 laski wanilii lub kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo: ziarna granatu do posypania listki mięty (opcjonalnie) tłuszcz do wysmarowania(...)suchego patyczka. 7) Po upieczeniu babkę dobrze wystudzić i wyciągnąć z formy. 8) Przygotować krem: mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać miód, ziarenka wanilii oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 9) Gotową babkę udekorować kremem (za pomocą łyżki), ziarnami granatu i listkami mięty w dniu podania (upiec można np.: dzień wcześniej). Babkę z nałożonym kremem przechowywać w lodówce
Fitsweet.meSkładniki na ok. 15 babeczek: 1,5 szkl. mąki owsianej 100g masła (u mnie osełkowe) 6 łyżek wody 3 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone Olejek waniliowy 4 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego 10 łyżek jogurtu lub mleczka kokosowego + ulubione owoce Przygotowanie: Masło kroimy na drobniejsze kawałki, siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy resztę składników(...)wystaje z foremek - ja użyłam silikonowych, ale gdy takich nie posiadamy możemy użyć metalowych - wysmarować je masłem i obsypać mąką. Ciasto podpiekamy 20 min. w 180 stopniach. Ubijamy opakowanie serka mascarpone z 4 łyżkami ksylitolu/cukru, olejkiem waniliowym i 10 łyżkami jogurtu lub mleczka kokosowego, przekładamy do babeczek i dekorujemy owocami
Czarnawisienkamasła lub margaryny -2,5 szklanki mąki tortowej (szklanka 250ml) -1 opakowanie cukru waniliowego (1 łyżka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 żółtka -szczypta soli KREM -250g serka mascarpone -300ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -dowolne ozdoby -kolorowe cukierki, draże imitujące jajka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać(...)trochę za grube, ale Wasze na pewno będą ładniejsze. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Studzimy, wyciągamy z foremek. KREM śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. Szprycujemy krem do babeczki, na środek układamy jajeczka, dekorujemy według uznania. Na koniec wtykamy uchwyty i gotowe :-) Fajne babeczki na Wielkanoc :-) Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokurodzynki, miechunka 2 łyżki kawy zbożowej 400g mąki tortowej 100g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone 140g dżemu z owoców leśnych Sposób przygotowania: 1. Jajka miksujemy z cukrami oraz dżemem. Powoli dolewamy olej. Do przygotowanej tak masy dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, a następnie(...)godzinę w temp 180-190st C. Studzimy. Placek przekrawamy na dwa blaty, dodatkowo z góry ścinamy cieniutką warstwę upieczonego ciasta, która posłuży za kruszonkę. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz dżem. Przygotowanym kremem smarujemy jeden blat, przykładamy drugim, smarujemy resztą kremu i posypujemy pokruszonym drobniutko ciastem, które ścięliśmy z wierzchu. Wkładamy do lodówki, by masa dobrze stężała
Kuchnia w czekoladzieciasto wzięłam z gazetki "Tina", trochę zmieniając proporcje. Krem wymyśliłam sama. Podstawą jest ciasto ucierane z kawałkami jabłek. Na to delikatny krem na bazie śmietany kremówki z dodatkiem serka mascarpone i budyniu waniliowego. Całość jest udekorowana startą gorzką czekoladą. Ciasto smakuje naprawdę wybornie. Zdecydowanie przepis warty powtórzenia i to nie raz :-). Polecam i życzę udanego weekendu. CIASTO JABŁKOWE(...)duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany kremówki 500 g jabłek sok z połowy cytryny. Krem: 350 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1 łyżka domowego cukru waniliowego lub cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3 łyżki cukru około 40 g gorzkiej czekolady
Zakątek rozkoszy kulinarnycholeju (9 łyżek) 2 jajka (l) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki gorzkiego kakao krem czekoladowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki kremu czekoladowego Najpierw przygotować muffinki, tzn. do miski wsypać suche składniki - wymieszać. a gdy wszystko się połączy dodać jajka, mleko i olej. Za pomocą(...)lekko sztywną masę - najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru i serka mascarpone, a na sam koniec dodać krem czekoladowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowany krem umieścić w rękawie cukierniczym i "wydusić" na upieczone muffinki. Udekorować złotymi kulkami i od razu podawać
Ugotowaćskrop je sokiem z cytryny, żeby nie czerniały. Wyłoż plasterki banana na kajmak, aby przkryć go nimi całkowicie.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do niej serek mascarpone i jeszcze krótko zmiksuj. (Do śmietany nie dodawaj żadnego cukru, deser jest bardzo słodki!). Nałóż ubitą kremówkę do szprycy i udekoruj nią wierzch deseru ozdobnymi rozetkami lub połóż porcję śmietany po prostu
Słodko-Słony Świat Ilony