serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:149/428)

Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 120

podłużnych biszkoptów lady’s fingers 1 opakowanie gotowych bezików 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 500 g serka mascarpone 1 laska wanilii lub esencja waniliowa Borówki amerykańskie do dekoracji Przygotowanie kremów: Odlać 200 ml mleka i zagotować. 50 ml wymieszać z 1 łyżką mąki pszennej, 1 łyżką mąki(...)reszty mleka i mąk w ten sam sposób przygotować bazę kremu waniliowego – zamiast kakao dodać ekstrakt waniliowy lub ziarenka wanilii. Po wystygnięciu bazy budyniowe zmiksować w oddzielnych miskach z serkiem mascarpone. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Można delikatnie skropić czarną herbatą. Całe boki również pionowo obłożyć biszkoptami. Na spód z biszkoptów wyłożyć masę czekoladową. Lekko schłodzić. Następnie wyłożyć warstwę bezików

Gotujemy i jemy
Sernik zebra 126

foremce o średnicy 28 cm. Składniki: (na formę o średnicy 26 cm lub 28 cm; składniki w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 1 kg sera białego twarogowego 250 g serka mascarpone 5 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao naturalnego Laska wanilii Spód do sernika: 150 g herbatników kakaowych 100 g masła Lukier: 5 łyżek cukru(...)przygotować sernik zebra? Spód: Herbatniki rozkruszyć i wymieszać w blenderze z roztopionym masłem. Masą wyłożyć dno foremki pokrytej papierem do pieczenia. Masa serowa: Ser zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone, w trakcie miksowania dodawać po jednym jajku. Miksować tylko do połączenia się składników, pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Masę serową podzielić na dwie części, do jednej dodać ziarenka wanilii

Kuchcik gotuje
Słodka tarta bez pieczenia 491

formę o śr 24cm Spód: 200g herbatników maślanych 150g masła 2 łyżki kremu nutella 2 łyżki kakaa ciemnego 40g posiekanych drobno orzechów włoskich Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 1 laska wanilii Dodatkowo: ok 10 dużych dojrzałych truskawek żelatyna w sprayu lub galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1/2 szklance wody listki(...)mikserem, a następnie wylepiamy spód i boki naszej formy. Wstawiamy do lodówki. 2. Gdy spód chłodzi się w lodówce przygotowujemy krem. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Mieszamy do połączenia dodając w międzyczasie ziarenka z rozciętej laski wanilii oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej i ostudzoną białą czekoladę. Przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód. 3. Truskawki kroimy

Kuchnia w czekoladzie
Praliny czekoladowo-migdałowe 163

widać nie przyłożyłam się, ale za smak gwarantuję. Praliny są delikatne, nie za słodkie, z chrupiącymi migdałami i uzupełniającą całość gorzką czekoladą. Składniki: (na około 25 sztuk) 200 g serka mascarpone 150 g gorzkiej czekolady z co najmniej 60 % zawartością kakao  50 g płatków migdałowych 100 g całych migdałów 100 g herbatników czekoladowych (u mnie Bonitki ze znanej sieci(...)migdały i wysypać na talerzyk, następnie tak samo zrobić z herbatnikami. Czekoladę rozpuścić poprzez włożenie jej do miski i podgrzanie na garnku z wrzącą wodą. Do miski blendera włożyć serek mascarpone i rozpuszczoną wystudzoną czekoladę, zmiksować. Następnie dodać ekstrakt, alkohol, rozdrobnione migdały  i herbatniki, wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec wsypać pokruszone płatki migdałowe i delikatnie połączyć z powstałą masą

Kuchcik gotuje
Czarny jar 5345

kakao łyżeczka cukru 1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka) 1 banan Bita śmietana i krem jagodowy 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix 380 g mrożonych lub świeżych jagód (może być więcej) Wykonanie Do garnuszka wlać mleko, wsypać kakao, łyżeczkę cukru(...)dzieci, to pominąć) i obrany banan. Wszystko razem zblendować do momentu powstania delikatnego musu. W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Połowę śmietany przełożyć do osobnej miseczki. Do małej miseczki przesypać nieco jagód (posłużą do dekoracji), a pozostałe wsypać

Passions hobbies life
Wiśniowy tort na 1 urodziny mojego syna 175

kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 600-700 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kg śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 2 opakowania galaretki wiśniowej lub truskawkowej + 200 ml wody WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Wlać stopniowo do wiśni mieszając. Podgrzewać do momentu, aż masa zgęstnieje do konsystencji gęstego kisielu. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukry waniliowe. Na koniec dodać serek mascarpone i krótko zmiksować. 200 ml wody zagotować, wyłączyć palnik i wsypać galaretki. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Zimną, lekko już tężejącą galaretkę wlać do śmietany i zmiksować. Upieczony

Passions hobbies life
Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem 115

misce z cukrem i cynamonem. Owoce układamy na cieście i wylewamy na nie ciepłą masą budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Alergeny Alergeny jajka , mąka Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem(...)misce z cukrem i cynamonem. Owoce układamy na cieście i wylewamy na nie ciepłą masą budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. [/hide] Artykuł Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem

Pogotujmy.pl
Marchewkowiec z kremem orzechowym 173

Pomysł na świąteczne ciasto - marchewkowe wraz z dodatkiem wiórków kokosowych, startego jabłka oraz posiekanych orzechów, przełożone kremem orzechowym przygotowanym na bazie masła orzechowego i serka mascarpone. Ciasto miękkie i puszyste. Proste do przygotowania i bardzo smaczne. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm (lub tortownicę o średnicy 24 cm): ciasto marchewkowe(...)szklanki oleju (150 ml) 200 g m obranej marchewki 1/2 obranego jabłka garść orzechów, np. włoskich 60 g wiórków kokosowych szczypta cynamonu szczypta soli krem orzechowy 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 4 łyżki masła orzechowego (bez dodatku cukru, soli i dodatkowego tłuszczu!) 4 łyżki drobnego cukru ewentualnie szczypta soli do dekoracji cukrowa posypka Przygotowywanie kremu orzechowego Na samym początku

Ugotować
Truskawkowe (jak) tiramisu 146

Truskawkowy sezon w pełni więc zapraszam do przygotowania tego lekkiego, soczystego w smaku idealnego deseru. Zapewniam, że podbije Wasze serca i podniebienia Składniki: 300g   podłużnych deserowych biszkoptów 500g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 500-600g świeżych truskawek 3 łyżki likieru amaretto - opcjonalnie 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki cukru kryształ(...)dodać sok z cytryny, 3 łyżki cukru zagotować do lekkiego rozgotowania owoców. Do gorącego musu dodać żelatynę i bardzo dokładnie ją wmieszać ( już nie gotować) wystudzić. Śmietanę ubić z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem na gęstą masę dodając pod koniec likier. Składanie deseru: Biszkopty maczać w przygotowanym musie truskawkowym , ułożyć pierwszą warstwę na dnie formy/naczynia, dodatkowo posmarować ułożone biszkopty

W garach u Gosi
Piernik marchewkowy z polewą serową 163

pieczenia – 2 łyżeczki przyprawy do piernika – po 1/2 szklanki orzechów włoskich i drobnych rodzynek, u mnie koryntki Polewa – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – 2 łyżki soku z cytryny   Wykonanie: – Białka ubić na sztywno, dodać połowę cukru i dalej ubijać na sztywną pianę(...)posiekane orzechy włoskie. – Ciasto wylać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. – Piec w temp. 180 st.C przez 50 minut. Polewa – Wymieszać serek mascarpone z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę. – Wystudzone ciasto posmarować białą polewą serową

To co kocham
Kostka królowej bez pieczenia 385

cukru (można mniej, jeśli nie lubicie mocno słodkiego) 1 cukier waniliowy 6 żółtek (ja zawsze dodaję 3) 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła Wierzch: 250g serka mascarpone 25-30g stopionej czekolady (można użyć dowolnego kremu czekoladowego) Ponadto (opcjonalnie): starta czekolada do posypania pokruszone herbatniki Żółtka, mąki i 1/2 szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować(...)stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, resztę masy, herbatniki. Całość posmarować serkiem mascarpone wymieszanym z czekoladą i posypać startą czekoladą oraz pokruszonymi ciastkami. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą

Di gotuje
Sernik truskawkowy 124

warto z nich zrobić lekki sernik na zimno. Będziecie zachwyceni. Zróbcie coś dobrego :) SERNIK TRUSKAWKOWY Składniki: spód: 200 g herbatników 80 g margaryny Palma masa serowa: 500 g serka mascarpone 250 g sera białego 200 ml śmietany 30% 3/4 szkl cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 2 łyżeczki żelatyny 3/4 szkl ciepłej wody mus truskawkowy: 450 g truskawek 1 galaretka truskawkowa(...)rozgrzanego do 180 stopni i podpiekamy 10 minut. Wyjmujemy i studzimy. masa serowa: Galaretkę  rozrabiamy w ciepłej wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. W oddzielnym naczyniu miksujemy serki mascarpone z białym serem przeciśniętym przez praskę oraz cukrem. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy delikatnie łyżką.  Masę dzielimy na 2 równe części.  Jedną odstawiamy

Bon appetit mon amie
Idealne Red Velvet 147

u017cy\u0142am w proszku)\r","1 \u0142y\u017ceczka sody oczyszczonej\r","1 \u0142y\u017ceczka octu 5%\r","Na krem:\r","250 ml \u015bmietany krem\u00f3wki\r","250 g serka mascarpone\r","100 g cukru pudru "],"name":"Idealne Red Velvet","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["W misce mieszamy ze sob\u0105 m\u0105k\u0119, kakao, s\u00f3l i barwnik(...)maślanki 1 łyżeczka czerwonego barwnika do żywności (ja użyłam w proszku) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu 5% Na krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru Sposób przygotowania W misce mieszamy ze sobą mąkę, kakao, sól i barwnik (jeżeli tak jak ja używacie barwnika w proszku). W oddzielnej misce miksujemy masło z połową

Mostek w kuchni
Racuszki dyniowe 218

dyni 0,5 kubka mąki 2 łyżki oleju 0,5 kubka płatków owsianych 0,5 kubka rodzynek cynamon mielone  goździki kubek mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia serek mascarpone syrop klonowy Przygotowanie: dynię kroimy na ćwiartki, wyjmujemy pestki (możemy je wysuszyć), układamy na folii aluminiowej, zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około pół godziny miąższ wyskrobujemy łyżką(...)wlewamy olej, mleko, mieszamy dosypujemy cynamon i goździki, według uznania przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wsypujemy płatki i rodzynki Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z serkiem mascarpone i syropem klonowym. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania