serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:149/428)

Praliny czekoladowo-migdałowe 168

widać nie przyłożyłam się, ale za smak gwarantuję. Praliny są delikatne, nie za słodkie, z chrupiącymi migdałami i uzupełniającą całość gorzką czekoladą. Składniki: (na około 25 sztuk) 200 g serka mascarpone 150 g gorzkiej czekolady z co najmniej 60 % zawartością kakao  50 g płatków migdałowych 100 g całych migdałów 100 g herbatników czekoladowych (u mnie Bonitki ze znanej sieci(...)migdały i wysypać na talerzyk, następnie tak samo zrobić z herbatnikami. Czekoladę rozpuścić poprzez włożenie jej do miski i podgrzanie na garnku z wrzącą wodą. Do miski blendera włożyć serek mascarpone i rozpuszczoną wystudzoną czekoladę, zmiksować. Następnie dodać ekstrakt, alkohol, rozdrobnione migdały  i herbatniki, wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec wsypać pokruszone płatki migdałowe i delikatnie połączyć z powstałą masą

Kuchcik gotuje
Czarny jar 5347

kakao łyżeczka cukru 1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka) 1 banan Bita śmietana i krem jagodowy 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix 380 g mrożonych lub świeżych jagód (może być więcej) Wykonanie Do garnuszka wlać mleko, wsypać kakao, łyżeczkę cukru(...)dzieci, to pominąć) i obrany banan. Wszystko razem zblendować do momentu powstania delikatnego musu. W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Połowę śmietany przełożyć do osobnej miseczki. Do małej miseczki przesypać nieco jagód (posłużą do dekoracji), a pozostałe wsypać

Passions hobbies life
Wiśniowy tort na 1 urodziny mojego syna 180

kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 600-700 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kg śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 2 opakowania galaretki wiśniowej lub truskawkowej + 200 ml wody WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Wlać stopniowo do wiśni mieszając. Podgrzewać do momentu, aż masa zgęstnieje do konsystencji gęstego kisielu. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukry waniliowe. Na koniec dodać serek mascarpone i krótko zmiksować. 200 ml wody zagotować, wyłączyć palnik i wsypać galaretki. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Zimną, lekko już tężejącą galaretkę wlać do śmietany i zmiksować. Upieczony

Passions hobbies life
Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem 120

misce z cukrem i cynamonem. Owoce układamy na cieście i wylewamy na nie ciepłą masą budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Alergeny Alergeny jajka , mąka Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem(...)misce z cukrem i cynamonem. Owoce układamy na cieście i wylewamy na nie ciepłą masą budyniową. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut. Śmietanę wraz z serkiem mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Wykładamy na zupełnie wystudzone(!) ciasto. Dekorujemy kakao lub tartą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. [/hide] Artykuł Obłędne ciasto jabłkowo-gruszkowe z owocowym budyniem i kremem

Pogotujmy.pl
Marchewkowiec z kremem orzechowym 178

Pomysł na świąteczne ciasto - marchewkowe wraz z dodatkiem wiórków kokosowych, startego jabłka oraz posiekanych orzechów, przełożone kremem orzechowym przygotowanym na bazie masła orzechowego i serka mascarpone. Ciasto miękkie i puszyste. Proste do przygotowania i bardzo smaczne. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm (lub tortownicę o średnicy 24 cm): ciasto marchewkowe(...)szklanki oleju (150 ml) 200 g m obranej marchewki 1/2 obranego jabłka garść orzechów, np. włoskich 60 g wiórków kokosowych szczypta cynamonu szczypta soli krem orzechowy 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 4 łyżki masła orzechowego (bez dodatku cukru, soli i dodatkowego tłuszczu!) 4 łyżki drobnego cukru ewentualnie szczypta soli do dekoracji cukrowa posypka Przygotowywanie kremu orzechowego Na samym początku

Ugotować
Truskawkowe (jak) tiramisu 150

Truskawkowy sezon w pełni więc zapraszam do przygotowania tego lekkiego, soczystego w smaku idealnego deseru. Zapewniam, że podbije Wasze serca i podniebienia Składniki: 300g   podłużnych deserowych biszkoptów 500g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 500-600g świeżych truskawek 3 łyżki likieru amaretto - opcjonalnie 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki cukru kryształ(...)dodać sok z cytryny, 3 łyżki cukru zagotować do lekkiego rozgotowania owoców. Do gorącego musu dodać żelatynę i bardzo dokładnie ją wmieszać ( już nie gotować) wystudzić. Śmietanę ubić z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem na gęstą masę dodając pod koniec likier. Składanie deseru: Biszkopty maczać w przygotowanym musie truskawkowym , ułożyć pierwszą warstwę na dnie formy/naczynia, dodatkowo posmarować ułożone biszkopty

W garach u Gosi
Piernik marchewkowy z polewą serową 169

pieczenia – 2 łyżeczki przyprawy do piernika – po 1/2 szklanki orzechów włoskich i drobnych rodzynek, u mnie koryntki Polewa – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – 2 łyżki soku z cytryny   Wykonanie: – Białka ubić na sztywno, dodać połowę cukru i dalej ubijać na sztywną pianę(...)posiekane orzechy włoskie. – Ciasto wylać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. – Piec w temp. 180 st.C przez 50 minut. Polewa – Wymieszać serek mascarpone z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę. – Wystudzone ciasto posmarować białą polewą serową

To co kocham
Kostka królowej bez pieczenia 392

cukru (można mniej, jeśli nie lubicie mocno słodkiego) 1 cukier waniliowy 6 żółtek (ja zawsze dodaję 3) 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła Wierzch: 250g serka mascarpone 25-30g stopionej czekolady (można użyć dowolnego kremu czekoladowego) Ponadto (opcjonalnie): starta czekolada do posypania pokruszone herbatniki Żółtka, mąki i 1/2 szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować(...)stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, resztę masy, herbatniki. Całość posmarować serkiem mascarpone wymieszanym z czekoladą i posypać startą czekoladą oraz pokruszonymi ciastkami. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą

Di gotuje
Sernik truskawkowy 128

warto z nich zrobić lekki sernik na zimno. Będziecie zachwyceni. Zróbcie coś dobrego :) SERNIK TRUSKAWKOWY Składniki: spód: 200 g herbatników 80 g margaryny Palma masa serowa: 500 g serka mascarpone 250 g sera białego 200 ml śmietany 30% 3/4 szkl cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 2 łyżeczki żelatyny 3/4 szkl ciepłej wody mus truskawkowy: 450 g truskawek 1 galaretka truskawkowa(...)rozgrzanego do 180 stopni i podpiekamy 10 minut. Wyjmujemy i studzimy. masa serowa: Galaretkę  rozrabiamy w ciepłej wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. W oddzielnym naczyniu miksujemy serki mascarpone z białym serem przeciśniętym przez praskę oraz cukrem. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy delikatnie łyżką.  Masę dzielimy na 2 równe części.  Jedną odstawiamy

Bon appetit mon amie
Idealne Red Velvet 151

u017cy\u0142am w proszku)\r","1 \u0142y\u017ceczka sody oczyszczonej\r","1 \u0142y\u017ceczka octu 5%\r","Na krem:\r","250 ml \u015bmietany krem\u00f3wki\r","250 g serka mascarpone\r","100 g cukru pudru "],"name":"Idealne Red Velvet","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["W misce mieszamy ze sob\u0105 m\u0105k\u0119, kakao, s\u00f3l i barwnik(...)maślanki 1 łyżeczka czerwonego barwnika do żywności (ja użyłam w proszku) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu 5% Na krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru Sposób przygotowania W misce mieszamy ze sobą mąkę, kakao, sól i barwnik (jeżeli tak jak ja używacie barwnika w proszku). W oddzielnej misce miksujemy masło z połową

Mostek w kuchni
Racuszki dyniowe 222

dyni 0,5 kubka mąki 2 łyżki oleju 0,5 kubka płatków owsianych 0,5 kubka rodzynek cynamon mielone  goździki kubek mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia serek mascarpone syrop klonowy Przygotowanie: dynię kroimy na ćwiartki, wyjmujemy pestki (możemy je wysuszyć), układamy na folii aluminiowej, zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około pół godziny miąższ wyskrobujemy łyżką(...)wlewamy olej, mleko, mieszamy dosypujemy cynamon i goździki, według uznania przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wsypujemy płatki i rodzynki Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z serkiem mascarpone i syropem klonowym. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Tarta z malinami 156

piekarniku. Aby ciasto nie wyrosło nakłuć widelcem lub położyć na nim folię aluminiową i obciążyć np. fasolą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Śmietanę ubić. Serek mascarpone wymieszać szpatułką i porcjami dodawać bitą śmietanę. Potem do masy dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto, udekorować malinami i schłodzić

Monia miesza i gotuje
Babeczki mojito 130

limonka 0,5 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka Składniki na poncz: 50 ml białego rumu świeża mięta 1 limonka 2 łyżeczki brązowego cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki syropu miętowego (opcjonalnie) Babeczki mojito – jak to zrobić? Suche składniki mieszamy razem w misce. Ocieramy skórkę z limonki(...)limonka puściły sok. Odstawiamy na min. godzinę lub całą noc. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać także na przygotowanie kremu: schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Do gotowego kremu można dodać nieco miętowego syropu i wymieszać szpatułką. Upieczone babeczki przekładamy na kratkę do wystudzenia. Żeby babeczki wyglądały bardziej sylwestrowo przygotowałam papilotki, które

Ciastkozercy
Cytrynowe ciasto z mascarpone 175

Składniki: ( na tortownicę średnicy 24-25 cm ) 1/2 szklanki soku wyciśniętego z cytryn 1/3 szklanki cukru + 1/3 szklanki cukru 4 żółtka 100 g masła o temp. pokojowej 200 g serka mascarpone 1,5 łyżeczki żelatyny biszkopty - okrągłe i podłużne  Mus mango:   1 owoc mango ( średniej wielkości ) 1,5 łyżeczki żelatyny łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Tortownicę wyścielać folią(...)obrotach, aż zmieni się w jasny krem. Do ubitego kremu cytrynowego dodać masło- ponownie zmiksujcie. Na koniec dodać rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę. Ciągle ubijają, zmniejszyć obroty i dodawać po łyżce serka mascarpone. Gotowy krem wylać do przygotowanej tortownicy. Wstawić do lodówki. Mango obrać ze skóry, oddzielić miąższ od pestki. Kawałki mango przełożyć do wysokiego naczynia, dodać sok z cytryny i rozdrobnić

kolorowotorcikowo