serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:154/428)

Sernik mascarpone 140

Istnieje mnóstwo przepisów na serniki i wiele jego odmian. Dzisiaj mam dla Was wspaniały pieczony sernik na bazie serka mascarpone. Rewelacyjny smak, łatwy do przygotowania. Całość na spodzie ciasteczkowym. Jego kremowa konsystencja zadowoli  wszystkich sernikożerców.:) Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na serniki pieczone, na zimno lub gotowane. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się(...)malakserze) i dodać masło oraz miód. Wszystko wymieszać aż składniki się połączą. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć masą ciasteczkową i docisnąć ją. Masa serowa 400 g serka mascarpone 600 g sera śmietankowego 250 cukru 6 jajek 100 ml śmietany kremówki Ser śmietankowy i ser mascarpone wymieszać z cukrem, dodać jajka, śmietanę i zmiksować do połączenia się składników.Miksować

O kuchni z uczuciem
CZEKOLADOWE BROWNIE Z MASCARPONE I OWOCAMI 173

brownie: 180 g masła 3 gorzkie czekolady 50% 3 duże jaja 220g cukru 2 cukru waniliowego 100 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Ponadto: Maliny Czerwone porzeczki Wykonanie brownie. Masło należy roztopić, wyłączyć ogień, a następnie dodać pokruszoną czekoladę i odczekać ok 2 minuty. Dokładnie wymieszać(...)nagrzanego do 160 o C piekarnika wstawiamy formę (30x23cm) z ciastem i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Wykonanie kremu. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na wystudzone browni wykładamy krem. Wierzch ciasta dekorujemy malinami i porzeczkami. Mogą to być inne ulubione owoce. Smacznego

Słodki Zakątek
SŁODKI DESER Z GALARETKAMI, OWOCAMI I MASCARPONE 184

uwielbiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Składniki: * 1 galaretka truskawkowa * 1 galaretka jagodowa * 2 szklanki wrzącej wody * 3/4 szklanki świeżych jagód * 150 ml śmietany kremówki 36% * 150 g serka mascarpone * 150 g truskawek+ plus kilka do dekoracji * opcjonalnie cukier puder do smaku Wykonanie: Galaretkę truskawkową i jagodową rozpuścić każdą osobno w szklance wrzącej wody. W pucharki, szklanki lub inne(...)odwrócić tak by po drugiej stronie móc wlać galaretkę jagodową, do której dodałam świeże jagody. Ponownie odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić, gdy już masa jest prawie sztywna dodać serek mascarpone i pokrojone w drobne kawałki truskawki, wszystko wymieszać (w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem).  W naczynia, pomiędzy galaretki nakładać masę z mascarpone. Udekorować truskawkami (ja dodatkowo polałam

Zrób to smacznie
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 109

pieczenia • 1 łyżeczka sody • 1/2 łyżeczki soli • 1 szklanka mleka • 1/2 szklanki oleju Bita śmietana: • 1/2 litra śmietany 30-36% • 4 czubate łyżki cukru pudru • 250 g serka mascarpone • 1 słoiczek (szklanka) dżemu żurawinowego Piana zaparzana • 4 białka • 300 g cukru • 1/2 szklanki wody – 125 ml • 1 łyżeczka octu 10% Wykonanie: Biszkopt: • Białka ubić na sztywno, dodać cukier(...)tortownic wyłożonych papierem do pieczenia. Piec każde po 20 minut. • Sprawdzić patyczkiem, jeśli będzie mokry,  to piec jeszcze po 5-10 minut. Krem śmietankowy • Serek mascarpone rozmiksować na gładką masę. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. • Połączyć mascarpone ze śmietaną bez zbędnego ubijania. Składanie tortu • Jeden blat ułożyć

To co kocham
Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 169

momentu wyłożenia na talerze mija 20 minut :) Składniki: 350 gramów łososia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej świeżej bzylii 2 kopiaste łyżki serka mascarpone 2 garści makaronu tagliatelle (mogą być kokardki) 400 ml gorącego wywaru drobiowego lub warzywnego podzielonego na dwie części: 300 ml i 100 ml (ew. 1 kostka rosołowa rozpuszczona(...)bazylię, wszystko dokładnie mieszamy tak, aby ryba obtoczyła się ziołami Całość zalewamy 300 ml gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone (ja to robiłam sprężynką). Przelać do dania Całość przykrywamy pokrywką i - w gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze 2 minuty cały

Szczęśliwa kuchnia
Łosoś w sosie serowym mascarpone i makaronem tagliatelle 174

momentu wyłożenia na talerze mija 20 minut :) Składniki: 350 gramów łososia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej świeżej bzylii 2 kopiaste łyżki serka mascarpone 2 garści makaronu tagliatelle (mogą być kokardki) 400 ml gorącego wywaru drobiowego lub warzywnego podzielonego na dwie części: 300 ml i 100 ml (ew. 1 kostka rosołowa rozpuszczona(...)bazylię, wszystko dokładnie mieszamy tak, aby ryba obtoczyła się ziołami Całość zalewamy 300 ml gorącego wywaru Dodajemy 2 garści makaronu tagliatelle W 100 ml gorącego wywaru rozmieszać 2 łyżki serka mascarpone (ja to robiłam sprężynką). Przelać do dania Całość przykrywamy pokrywką i - w gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze 2 minuty cały

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Owocowy "Resztek" bez pieczenia 334

boku ok 24cm Spód: 300g mieszanki ciastek: herbatników, kruchych, maślanych 100g margaryny zwykłej 50g gorzkiej czekolady Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 1 małe opakowanie śmietan fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki dżemu z czernic Masa jabłkowa: 4 jabłka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody 1 galaretka o smaku kiwi lub agrestowa Dodatkowo(...)margarynę oraz czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Dobrze wymieszaną masą wylepiamy spód naszej formy (wyłożonej folią spożywczą). 2. Śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, a na samym końcu łączymy z dżemem z czernic. Wykładamy masę na schłodzony spód. 3. Jabłka obieramy ze skórek i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Skrapiamy sokiem

Kuchnia w czekoladzie
Krem adwokatowy 180

ADWOKAT : szklanka cukru 5 żółtek 200 ml. dobrej jakości wódki lub spirytusu pół puszki mleka skondensowanego, niesłodzonego cukier waniliowy SKŁADNIKI NA KREM ADWOKATOWY: 250 ml. adwokata 250 g. serka mascarpone 150 ml. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie [9 g.] śmietan-fix Przepis: ADWOKAT: Dodajemy do żółtek cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem, aż do uzyskania kremowej masy(...)jednak chcemu użyć go do zrobienia kremu- odstawiamy na noc do lodówki, aby zgęstniał. KREM ADWOKATOWY: Cukier puder łączymy ze śmietan fix’em. Krem adwokatowy Do adwokata dodajemy serek mascarpone- rozdrabniamy łyżką, następnie mieszamy mikserem do połączenia się składników. Nie przerywając miksowania dodajemy powoli śmietanę, następnie cukier puder ze śmietan-fix’em. Miksujemy, aż uzyskamy gęstą kremową masę

Domowe Torty
Deser z mascarpone i truskawkami / Dessert with mascarpone and strawberries 147

Składniki / Ingredients: 250 g serka mascarpone / 250 g mascarpone 250 g truskawkek / 250 g strawberries mus truskawkowy /  strawberry mousse 1 śmietana kremówka 30 - 36% / 1 whipping cream 30 - 36 % 200 g ciasteczek korzennych / 200 grams of spice cookies 3 łyżeczki cukru pudru / 3 teaspoons powdered sugar 1 żółtko / 1 egg yolk Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, schłodzenie(...)kubeczków lub szklanek z płaskim dnem. Polewamy ciastka jedną łyżką musu truskawkowego. Następnie w misce ubijamy żółtko z cukrem pudrem. Potem innej misce ubijamy śmietanę. Żółtka mieszamy z serkiem mascarpone, a potem dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Całość wykładamy na pokruszone ciastka z musem. Na górę deseru kładziemy truskawki do dekoracji. Deser chłodzimy w lodówce minimum

Projekty ze smakiem
Muffinki czekoladowo orzechowe 103

pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 5 łyżek drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki kakao 0,5 szklanki oliwy składniki na masę: 250 g serka mascarpone śmietanka kremówka 36% - ok 300 g 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu    W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier(...)wysokości foremek ( ja użyłam łyżki do lodów, dzięki temu uzyskałam równe porcje i ładniejszy kształt). Piec w temp. 200 stopni C (termoobieg) 20 minut.    Przygotowanie kremu: łączymy serek mascarpone ze śmietanką kremówką i ubijamy na sztywno, dodając zmielone orzechy, cukier puder oraz rum. wkładamy do lodówki. Gdy muffinki ostygną przekrawamy na pół smarujemy obficie kremem przykrywamy drugą częścią

noteskulinarnyfiga
Murzynek (brownie) z orzeszkami solonymi i karmelem 155

jajka 150 gram cukru Polewa karmelowa: 0,5 szklanki cukru brązowego 0,5 szklanki śmietanki 30% szczypta soli morskiej Masa karmelowa: połowa gotowej masy karmelowej plus 250 gram serka mascarpone 100 gram orzeszków ziemnych solonych zmielonych Wykonanie (ciasto): Obie czekolady i masło roztapiamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem. Do jajek wlewamy lekko przestudzoną masę czekoladową ciągle mieszając łyżką(...)szczyptę soli. Tak przygotowaną polewę dzielimy na dwie części. Jedną wstawiamy do lodówki do zgęstnienia. Drugą wykorzystujemy do masy karmelowej. Wykonanie (masa karmelowa): Łączymy połowę przestudzonej polewy karmelowej z serkiem mascarpone i połową zmielonych orzeszków. Wstawiamy do lodówki.   Wykończenie: Upieczone ciasto przekrawamy na dwa blaty. Smarujemy 2/3 masy karmelowej na ciasto. Nakładamy drugi blat. Smarujemy resztą masy karmelowej. Posypujemy

Pyza i Surówka
Tarta z figami, rozmarynem i serkiem mascarpone 102

Zniewalające połączenie fig i serka mascarpone z cudownym zapachem ciasto rozmarynowego! Ten smak zupełnie mnie zaskoczył - jest genialny! Dla kogo: dla fanów fig dla lubiących nowoczesne smaki dla chcących poczuć wspaniały zapach ciasta z rozmarynem Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru szczypta  soli 10 dag zimnego masła pokrojonego na kawałeczki(...)minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wykonanie kremu i owocowego wierzchu: Gdy ciasto się wystudzi ucieramy serek mascarpone wraz ze śmietaną, cukrem, skórką cytrynową i solą. W małym garnuszku rozgrzewamy miód - by stał się płynny, a następnie go studzimy. Ciasto smarujemy kremem i układamy na nim pokrojone

Mania Wypiekania
Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki #healthyfood 130

Składniki (3-4 porcje): 1 szklanka (ok. 200 g) czerwonej soczewicy 3 duże, mięsiste czerwone papryki 1 cebula 4-5 ząbków czosnku 6 szklanek (1500 ml) bulionu 125 g serka mascarpone lub ricotty 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do posmarowania papryki 1/2 – 1 mała papryczka chili 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki mielonej kolendry(...)pieczoną paprykę, obraną cebulą, ząbki czosnku, kurkumę, zalać gorącym bulionem i gotować 15-20 minut pod przykryciem. 6) Wyłowić liść laurowy oraz ziele angielskie, doprawić solą oraz pieprzem, dodać serek mascarpone lub ricottę i zmiksować na gładki krem. 7) Gotowy krem podawać z odrobioną śmietanki i świeżą kolendrą. Do podania kremu został użyty talerz deserowy Sunny 21 cm taupe AMBITION

Fitsweet.me
Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki #healthyfood 110

Składniki (3-4 porcje): 1 szklanka (ok. 200 g) czerwonej soczewicy 3 duże, mięsiste czerwone papryki 1 cebula 4-5 ząbków czosnku 6 szklanek (1500 ml) bulionu 125 g serka mascarpone lub ricotty 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do posmarowania papryki 1/2 – 1 mała papryczka chili 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki mielonej kolendry(...)pieczoną paprykę, obraną cebulą, ząbki czosnku, kurkumę, zalać gorącym bulionem i gotować 15-20 minut pod przykryciem. 6) Wyłowić liść laurowy oraz ziele angielskie, doprawić solą oraz pieprzem, dodać serek mascarpone lub ricottę i zmiksować na gładki krem. 7) Gotowy krem podawać z odrobioną śmietanki i świeżą kolendrą. Do podania kremu został użyty talerz deserowy Sunny 21 cm taupe AMBITION

Fitsweet.me
Tort leśny z jagodami 180

łyżki wody Na nasączenie: 2 łyżeczki kawy lub kawy zbożowej rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru Na krem: 200 g jagód 100 g białej czekolady 500 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżeczki żelatyny 2 śmietan-fixy Na dekorację: 50 g gorzkiej czekolady jagody pozostałe dekoracje np. zielone liście z marcepanu(...)wodę, wyłączyć palnik i wlać odrobinę wody do żelatyny. Dobrze wymieszać, tak aby się rozpuściła. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Do śmietany dodać zimny serek mascarpone, krótko zmiksować, następnie wlać ostudzoną żelatynę i dodać śmietan-fixy. Ponownie całość zmiksować. Krem podzielić na dwie części. Do jednej wlać masę jagodową i dobrze zmiksować. Składanie tortu: Dolny

Passions hobbies life
Tort bez pieczenia 148

sztuk podłużnych biszkoptów (u mnie dł. 10 cm) 180 g okrągłych biszkoptów 250 ml mocnej kawy dowolna nalewka – u mnie gruszkówka z zanurzonymi laskami wanilii 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 3 łyżki cukru pudru kakao maliny Jak zrobić Tort bez pieczenia? Parzymy kawę i odstawiamy do przestudzenia, kiedy nie jest już gorąca dodajemy(...)mikrofalówce, dodajemy do niej łyżkę ubitej śmietany i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty bitej śmietany i miksujemy krótko do całkowitego połączenia się składników. Dodajemy do masy serek mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Okrągłe biszkopty zamaczamy po jednym w kawie z alkoholem, ważne, żeby nie robić tego zbyt długo, żeby ciasto nie wyszło za mokre. Układamy

Ciastkozercy
TRUSKAWKOWA ZEBRA NA ZIMNO - SERNIK 113

zimno. Składniki: SPÓD CIASTA 1/4 kostki Palma firmy Bielmar 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka MASA SEROWA: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 10 truskawek 3 łyżki żelatyny 100 ml wody DEKORACJA: truskawki galaretka truskawkowa Przygotowujemy spod ciasta: Palmę firmy(...)papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 40 minut (patyczkiem sprawdzamy czy patyczek jest suchy). Jak spód ciasta wystygnie przygotowujemy masę serową: Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę zalać zimną wodą. Gdy napęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej do rozpuszczenia się żelatyny (nie zagotowywać żelatyny bo straci swoje właściwości zelujące). Ostudzić. 2 łyżki

Kuchnia w oparach
ŚWIĄTECZNY TORT BEZOWY 140

miętą. Mmm uwielbiam...  Składniki na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków. Dodajemy(...)temperaturę na 100 o C i tak pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na oba blaty, a na nie kładziemy maliny. Wierzch dekorujemy miętą. Smacznego

Słodki Zakątek
Kajmakowy sernik kremowy 140

Niedobeckiej. Składniki na spód 150 g ciasteczek maszynkowych śmietankowych  Brześć 70 g masła Składniki na masę serową 500 g twarogu z wiaderka u mnie  ROTR 250 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku 3 jaja 50 g cukru pudru opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (opakowanie na 0,5 l mleka) Dodatkowo do polewy śmietanka 36% u mnie  ROTR(...)zacisnąć obręcz, obciąć wystający papier. Brzegi posmarować np.olejem kokosowym i posypać mąką . Ciastka z masłem wyłożyć na dno i ugnieść tworząc spód sernika. Wstawić do lodówki. Twaróg z wiaderka, serek mascarpone oraz puszkę masy kajmakowej włożyć do misy. Zmiksować na gładką masę. Dodać jaja, cukier puder i budyń w proszku. Zmiksować na jednolitą masę, krótko, tylko do połączenia się składników

Z Kuchni Do Kuchni
Banoffee 121

upiec biszkopt z 3 jaj. Przepis ze strony Gotuję, bo lubię . Polecam! Banoffee Składniki na formę 24 x 28cm: Na spód: opakowanie podłużnych biszkoptów Na masę kajmakową: 500g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30 lub 36% 3 łyżki kajmaku z puszki Na masę śmietanową: 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Na poncz: pół szklanki ciepłej, przegotowanej(...)nasączamy przygotowanym ponczem (woda zmieszana z cukrem i sokiem z cytryny). Banany kroimy na grubsze plasterki, skrapiamy sokiem z połowy cytryny i układamy ciasno na biszkoptach. Masa kajmakowa: serek mascarpone i kremówkę (nie ubitą!) umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy do powstania gęstego, puszystego kremu. Do kremu dodajemy 3 łyżki kajmaku (wcześniej kajmak warto rozmieszać łyżką, by miał gładką

Smak mojej kuchni
Babeczki a la wuzetka 127

115g miękkiego masła 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao szczypta soli pół szklanki maślanki Na krem: 250g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Ciasto: mąkę mieszamy z proszkiem(...)waniliowym lub ekstraktem z wanilii. Kremówkę ubijamy osobno na sztywno. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody, odstawiamy do napęcznienie, a następnie podgrzewamy, aż się rozpuści (nie zagotowujemy jej). Do serka mascarpone dodajemy żelatynę, mieszamy. Następnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy do połączenia składników. Jeśli masa jest zbyt rzadka, wstawiamy ją na chwilę do lodówki. Kremem napełniamy szprycę i dekorujemy babeczki

Smak mojej kuchni
Ciasto orzechowe 145

ciasto: 150 g mąki razowej 150 g mielonych orzechów 250 g masła 4 jajka 220 g miodu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa orzechowa: 250 g serek mascarpone 1/2 szklanki mielonych orzechów 2 łyżki cukru pudru sok  i skórka z 1/2 cytryny polewa: 100 g czekolady 150 g śmietany 30% 1 łyżka masła Przygotowanie: ciasto: Miękkie masło ucieramy(...)piekarnika 160 stopni na około 50 minut (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem) Studzimy przez 10 minut w formie , potem na kratce. Ciasto musimy przekroić na 2 blaty. masa orzechowa: Serek mascarpone miksujemy z cukrem i orzechami. Dodajemy sok i skórkę z cytryny. polewa: Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę podgrzewamy i łączymy z rozpuszczoną czekoladą. Studzimy i odstawiamy

Bon appetit mon amie
Sernik na murzynku 263

sernik na murzynku! Składniki : 4 jajka 80 g cukru 70 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa serowa: 600 g sera twarogowego 250 g serka mascarpone łyżka masła orzechowego jajko 2 żółtka 100 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 35 g budyniu waniliowego 6 białek Dodatkowo : 100 g białej czekolady 30 g migdałów(...)minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. W tym czasie przygotowujemy masę serową.  Do miski przełożyć twaróg i dwukrotnie go zmielić. Do tak przygotowanego sera dodajemy serek mascarpone, masło orzechowe i mieszamy. Następnie dodajemy jajko i żółtka razem z cukrem i cukrem waniliowym i budyniem - ubijamy. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno białka a następnie dodajemy je partiami

Słodkie Przyjemności
Ciasto leśny mech 203

Ciasto 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki krupczatki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy16 g 1 szklanka oleju Krem : serek mascarpone - 250 g śmietana 36% - 250 g cukier puder - 4 łyżki Dodatkowo : owoc granatu Sposób przygotowania: Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości, następnie dodawać stopniowo olej(...)upieczone.  Z upieczonego ciasta odciąć wierzch, drobno pokruszyć.  Krem:  Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę , ubić na sztywno z cukrem pudrem.  Do ubitej śmietany , dodawać po łyżce serka mascarpone , dalej ubijać.  Wyłożyć krem na szpinakowe ciasto, posypać pokruszonym ciastem, lekko docisnąć dłonią.  Wierzch ciasta posypać owocami granatu.  Ciasto wstawić do lodówki na 4 godziny

Kuchnia Danusi
Babeczki red velvet z kremem i potłuczonym szkłem. 139

maślanki kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego 1 szklanka musu z jabłek (starte jabłka i przesmażone, jak na szarlotkę) KREM: 90 g masła 170 g cukru pudru 250 g serka mascarpone DODATKOWO: 100 g landrynek (najlepsze będą lodowe lub przeźroczyste) syrop z malin lub czerwony, krwisty lukier ;)      Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Mąkę z proszkiem(...)minut, sprawdzamy patyczkiem, studzimy.      Gdy babeczki stygną przygotowujemy krem. Masło ubijamy, dodajemy partiami cukier puder i miksujemy, aż uzyskamy gładką, puszysta masę. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, za każdym razem dokładnie miksujemy, żeby krem miał gładka konsystencję. Gotowy krem chłodzimy.      Przygotowujemy szkło. Do garnka o grubym dnie wsypujemy landrynki, stawiamy na małym

Rozpustne gotowanie
Świąteczne muffinki choinki 174

babeczki 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka Krem do babeczek 100g serka mascarpone 200ml śmietanki 36% 1 łyżeczka cukru pudru zielony barwnik spożywczy w proszku/żelu Sposób przygotowania Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać razem. W garnuszku rozpuścić masło i odstawić(...)wysokości.  Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec do 20 minut.  Przygotować krem - mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Pod sam koniec ubijania dodać cukier, serek mascarpone i barwnik spożywczy. Zmiksować do momentu połączenia się składników. Krem schłodzić w lodówce na 2 godziny. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i można dekorować ostygnięte babeczki.     Przepis dodaję

pink envelope