jajeczne naleśniki smażone na maśle z ricottą i dżemem* *dom. truskawkowo-rabarbarowy/ robiony przez ciocię, chyba z jakiś śliweczek żółtych Nie żałuje, że zdecydowałam się pójść
More food, love and dreamsprzepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Sałatka z groszkiem cukrowym, fioletowym kalafiorem i kwiatami ogórecznika Składniki na 3 porcje Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 fioletowego kalafiora 200 g groszku cukrowego 80 g sera typu bałkańskiego 3 garści rukoli 2 garści kwiatów ogórecznika saszetka oleju
Kulinarne przygody Gatityprzekąsek wybraliśmy cukinię faszerowaną mięsem z dziczyzny zapiekaną z wędzonym serem, do tego pyszny żurawinowy sos. Jak wszystkie dania, które otrzymaliśmy talerz był pięknie przybrany, sałatami, świeżymi ziołami i jadalnymi płatkami bratka. Z zup wybraliśmy krem z fasolki szparagowej, który okazał się być dwukolorowy. Jedna część z żółtej, druga z zielonej fasolki, podane na pięknym talerzu. Tak naprawdę już
Corner With Recipesprzygotowane jedzonko :) Kabaczek to inaczej cukinia. Ja od zawsze rozróżniam żółtego kabaczka i zieloną cukinię ;) Kabaczka można przygotowywać na wiele sposobów: panierowany, duszony, obsmażany, w zalewach i tak dalej. Ja - z racji sympatii do zapiekanych warzyw - przygotowałam go podobnie jak bakłażana, czyli zapiekłam go z mięsem i serem feta. Należy tylko zwrócić uwagę, aby kabaczek był "młody" z delikatną
Codzienna kuchnia niecodziennajajka szklanka cukru pudru dojrzałe mango 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki cynamonu Polewa: 200 g jogurtu greckiego 5 łyżek miodu łyżeczka żelatyny Pszczółki: 150 g masy marcepanowej barwniki - żółty, czarny migdały w płatkach Ciasteczka kruszymy na mniejsze części i miksujemy na gładką masę z dodatkiem rozpuszczonego na wolnym ogniu masła. Wykładamy dno foremki, wyrównujemy powierzchnię łyżką(...)śmietaną, cukrem pudrem, cynamonem i mąką ziemniaczaną. Staramy się zrobić to w miarę sprawnie, żeby nie napowietrzyć za bardzo masy. Jajka rozbełtujemy w osobnej miseczce i dodajemy do sera. Mango obieramy i miksujemy na puree, jeśli jest bardzo włókniste to można przetrzeć dodatkowo przez sitko. Łączymy wszystko razem i wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze
sama złodyczpieczarek), pokrojonych w grube plastry 1 żółta i czerwona papryka, z usuniętymi gniazdami nasiennymi i pokrojone w 1,5 cm kawałki 400 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki 1 duża cebula pokrojona na plasterki 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w 0,5 cm plasterki sól, pieprz 1 łyżka masła 100 g sera gouda, startego na tarce 100 g mozzarelli
karmelowytortilli Potrzebujemy: 1 czerwoną paprykę 1 zieloną paprykę ( lub żółtą) 2 filety z kurczaka 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 limetki 8 pszennych tortilli olej (do smażenia) oliwa z oliwek S&P Dodatki: 150ml jogurtu naturalnego ( lub kwaśnej śmietany) guacamole (2 awokado, cebula, sok z limetki) 150g tartego sera sałata lodowa Salsa: 1/2 - 1 czerwone chilli 20 pomidorków koktajlowych
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/stole, a przy tym wspaniała w smaku, wersję można ubogacić serem mozzarella lub feta, pokrojonym w kostkę, surówka będzie jeszcze bardziej kolorowa, a na smaku na pewno nie straci... Składniki: 1 opakowanie rukoli 1 mix trzech sałat 1 jabłko 1 gruszka 1 cebula czerwona po pół papryki czerwonej i żółtej 1 łyżka pestek dyni 2 łyżki orzechów włoskich pęczek kopru
kgwjanczewostołu. Składniki: 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 duży pomidor 1/2 pęczek szczypiorku 1/2 pęczek natki pietruszki 1/2 cukinii kilka różyczek brokułu 3 jajka od szczęśliwej kurki 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki dużo pieprzu sos sojowy 3 łyżki oliwy opcjonalnie starty ser garść czarnych oliwek ( Jerzy przepraszam, musiałam
pieprzny smaczekprzepis idealny na obiad choć zgrzeszyłam i dodałam żółtego serka odrobinkę ;)) przetestowałam przy okazji gotową mieszankę przypraw do mięsa mielonego firmy Knorr...Od dawna jestem fanka tej firmy zwłaszcza upodobałam sobie sosy do sałatek...mniam Składniki: 500g. mięsa mielonego drobiowego chudego najlepiej z filetu Plasterek dość gruby sera feta o najmniejszej zawartości tłuszczu 3 łyżki kukurydzy
NaKońcuJęzykamozzarellą i pomidorkami cherry Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Zielona soczewica w pomidorach pelati Razowa grzanka
Moja smaczna kuchniaDuszone warzywa z włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z soczewicą Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem Serek Capri czosnkowo-koperkowy Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Pappardelle z mięsem Duszone warzywa śródziemnomorskie Grillowane kanapki razowe Chrupiące grzanki czosnkowe Sałatka
Moja smaczna kuchniapolecić do serów, potraw z kurczaka i ryb, makaronów z lekkimi sosami oraz owoców morza. Tenuta J.Hofstätter -Joseph Gewürztraminer Alto Adige 2013. Wino pochodzi z winnicy w Tramin/Termeno uważanej kiedyś za kolebkę gewürztraminera. Jest to największa rodzinna winnica w Południowym Tyrolu (50 ha) położona po obu stronach doliny Adygi. W kieliszku znajdujemy wino o pięknym złoto żółtym kolorze(...)racji podatności na pleśń na pergolach. Nos przyjemny owocowo - kwiatowy (wiśnie, fiołki). W ustach niezbyt skoncentrowane. Proste codzienne wino do picia już i teraz najlepiej z lokalnymi wędlinami i serami. Trzy kieliszki Gambero Rosso przyznane temu winu są według mnie nieco na wyrost. Meran Burggrafler - Graf von Meran Meraner Schickenburg Alto Adige DOC 2013 100% Schiava. Winogrona pochodzą z idealnego
królestwo garówpomidorków koktajlowych kawałek zielonego ogórka ćwiartka serka camembert kawałek żółtej papryki pół cebuli łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka chrzanu łyżka oleju sól, pieprz Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Na oleju zeszklić krążki cebuli a następnie usmażyć wątróbkę. Warzywa pokroić w dowolne kształty, ser w trójkąty. Majonez, śmietanę i chrzan wymieszać. Na talerzu ułożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia