ser żółty - 6379 przepisów (strona:338/426)

Bruschetta z pomidorami i serem feta 134

wyspiarzy, którzy dodali do niej pyszną fetę. Składniki Ciabata lub chleb 3 średniej wielkości pomidory (ja użyłam podłużnych pomidorów – dwóch czerwonych i jednego żółtego) pół ząbka czosnku oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem ocet balsamiczny świeża bazylia ser feta sól Przygotowanie Pomidory pokroić w drobniutką kostkę, wrzucić do miski. Dodać przeciśnięty czosnek i posiekaną bazylię. Skropić wszystko odrobiną balsamino i oliwy

Kulinarne Inspiracje
Makaron z cukinią w sosie śmietanowym 273

cukinia. Proste, smaczne danie z pierwszymi cukiniami zerwanymi z mojego warzywniaczka. składniki: 250 g makaronu, użyłam tasiemki Czanieckiej 2 nieduże cukinie, użyłam żółtej i zielonej 150 ml śmietanki 30% sól z pieprzem Kamis 20 g sera cheddar kolorowy pieprz Kamis olej do smażenia Makaron ugotować al'dente i przelać zimną wodą. Cukinie umyć, odkroić końce, usunąć miąższ z nasionami

Monia miesza i gotuje
kolorowa sałatka z roszponką 167

jako dodatek do dań z grilla. A co najważniejsze- pyszna i pełna witamin.  Składniki: opakowanie "mix sałat z roszponką" kostka sera feta 2 łyżki czarnych oliwek kiść  drobnych zielonych winogron 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki musztardy sok z 1/2 cytryny 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz Fetę pokroić w kostkę, papryki w niewielkie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Quesadillas z figami, serem dojrzewającym, tymiankiem i rukolą 224

Po prostu niebo w gębie! Uwielbiam połączenie wyrazistych serów i słodkich owoców, do tego trochę pikantnej rukoli, sos - miodowo musztardowy, pszenny placek i posiłek idealny gotowy

DefinicjaSmaku
Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową 139

odsłona ( pierwsza do obejrzenia tutaj ), czyli sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową. Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2-3 osób Składniki:  1 pęczek żółtych buraczków 3 spore garści rukoli 300 g zielonej francuskiej fasolki szparagowej 50 g sera feta oliwa z oliwek EV krem balsamiczny  sól morska

Kulinarne przygody Gatity
Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą 590

The post Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sernik tęcza 183

proszek do pieczenia , 750 g  ser biały mielony , sok z cytryny , 0,5 szkl  olej , 1 opak  budyń śmietankowy , 2 szkl  mleko zwykłe , 3 szt  jajka , 1 szkl  cukru , 1 szczypta  barwnik spożywczy czerwony , 1 szczypta  barwnik spożywczy zielony , 1 szczypta  barwnik spożywczy żółty , 3 szt  białka , 0,5 szkl(...)minut w temp.180 stop, podpiec ciasto. MASA  Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko. Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem. Masę serową podzielić na 3 części, do jednej dodać barwnik zielony, do drugiej barwnik różowy i do trzeciej barwnik żółty, dobrze rozmieszać robotem. Masy wylać łyżką na podpieczone ciasto , masa będzie bardzo

Kuchnia Danusi
SAŁATKA SZPINAKOWA Z OLIWKAMI, ANANASEM I OSCYPKIEM. 238

dodatkowe "pół zielonych" mile widziane), - ananas, puszka. (a świeży byłby strzałem w 10tkę!) - kukurydza, puszka, - ser - niesolony oscypek, (ser "Zakopiański" - w stylu Korbaczy, opakowanie),  - cebula, 3-4 białe (ale warto dać pół na pół z czerwoną) - papryka żółta, pół - papryka czerwona, pół. - pieprz czarny, do smaku - domowa przyprawa typu Vegeta, do smaku - łyżka, dwie oliwy z oliwek - majonez (najlepiej

Wypisz Wymaluj
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 167

ziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka kwiatów brokułów i kalafiora, marchewka 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę ser brie naturalny 125 g 4 parówki z szynki przyprawy do smaku: vegeta natur, sól, pieprz, lubczyk, majeranek

Zasmakuj Kuchni
Ale Meksyk! Zupa meksykańska 135

kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 3 ziemniaki 1 papryka czerwone + 1 papryka żółta 1/3 paczki « mieszanki do zup » z marchewką, groszkiem przyprawy : sól, pieprz, papryka ostra/słodka, czosnek, ser do posypania (u mnie Emmentaler) Przygotowanie  : 1.      Warzywa myjemy, kroimy

Kitchens Alphabet
Tęczowy Sernik na Zimno 421

pudru 2 łyżki żelatyny + ok. 50 ml wody barwniki spożywcze w proszku: fioletowy granatowy niebieski zielony żółty pomarańczowy biszkopty galaretka truskawkowa/malinowa/wiśniowa Tęczowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania: Galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu - studzimy. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w ciepłej wodzie.  Ser miksujemy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, powoli wlewamy rozpuszczoną i dokładnie mieszamy.  W osobnej miseczce ubijamy

Słodka Strona
Burgery teksańsko - meksykańskie 168

gębie. A wy co macie dzisiaj na obiad? bułki do hamburgerów (z TEGO przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) czerwona papryka żółta papryka cebula 1-2 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki sos chili (z TEGO przepisu) ser cheddar (po plasterku na osobę) sól, pieprz olej do smażenia warzyw Paprykę kroimy na cienkie paski, cebulę w kosteczkę, a czosnek

Marder&Marder Manufacture
Lekki sernik budyniowy 113

wyklejamy dno i boki formy. Odstawiamy na bok. 3. Składniki na masę dodajemy i miksujemy w następującej kolejności: jajka (4 żółta i 2 całe), cukier, cukier wanilinowy – ucieramy na gładką masę. Następnie ciągle miksując dodajemy po łyżce sera, 2 budynie, olej i mleko. Na końcu otrzymamy płynną masę. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 C (zwykły) lub 170 C (termoobieg

Kulinarna Patilogia
Risotto z szafranem i serem grana padano 190

przy okazji zakupów internetowych i zupełnie o nim zapomniałam. Powstało z tego klasyczne w smaku risotto , o pięknym żółtym kolorze i cudownym aromacie. Wszystkim nam bardzo smakowało. Polecam, nawet gdybyście po składniki, musieli jednak jechać do sklepu ;) Risotto z szafranem i serem grana padano Składniki na 4 porcje: 400 g ryżu arborio 800 ml bulionu warzywnego 50 g sera grana

Obiad za dychę
Zapiekanka śródziemnomorska z warzyw i makaronu 160

różnych kuchni z basenu Morza Śródziemnego. Jest ono proste w samej konwencji, pełne kolorowych warzyw i sycące dzięki makaronowi. Postanowiłem wzbogacić smak zapiekanki poprzez dodanie tradycyjnego bułgarskiego sera szopskiego ( Бяло сирене ) z mleka koziego, którego Bułgarzy używają nawet na pizzy (pycha!). A część warzyw usmażyłem na szafranowym maśle, dzięki któremu uzyskałem bajecznie kolory i doprawiłem ziołami(...)makaronu farfalle marki om nom nom* 2 cukinie 1 bakłażan 1 brokuł 3 czerwone cebule 3 papryki (czerwona, zielona i żółta) 200 g mini marchewek 200 g czarnych oliwek bez pestki 200 g pomarańczowych pomidorków koktajlowych 300 g białego sera szopskiego z mleka koziego (można użyć również innego sera typu bałkańskiego) 4 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1/4 łyżeczki nitek

Food Square

Proponowane wyszukiwania