figami i serem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 podłużna ciabatta 2 świeże dojrzałe figi 1 opakowanie serka brie pomidorki koktajlowe żółte i czerwone świeży tymianek Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciabattę kroimy na kromki, ser brie i figi w plasterki.Na kromkach pieczywa układamy plasterki sera brie i figi. Układamy je w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy
Kulinarne przygody Gatitydodatkiem pomidorów, ogórków, fety i mięty. Zdziwieni? Arbuz z fetą i miętą to znana w Grecji sałatka, która od dawna mnie ciekawiła. Lekko słodki, soczysty arbuz skontrastowany jest słonym serem, do tego mięta i ogórek, które znane są ze swoich wychładzających organizm właściwości i polecane właśnie latem. Składniki sałatki pasują do siebie zaskakująco dobrze i zjedliśmy ją z Mężem(...)książki Kulinarny ogród Jeanne Kelley na 2-4 porcje czas przygotowania: 15 min. + chłodzenie sałatki Składniki: 1 kg arbuza ok. 400 g pomidorów, najlepiej żółtych (będą ładnie wyglądały) 2 nieduże ogórki 200 g sera feta 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego, najlepiej białego, ale może być zwykły świeże liście mięty Przygotowanie: Usuń skórkę z arbuza i pokrój
Chilli Czosnek i Oliwatradycyjnego smażenia sera. Tzn. prawie tradycyjnego , bowiem nie czekam już na to aż ser sam zacznie "przerabiać ", proces ten nazywa się gliwieniem. Kiedyś taki ser odstawiało się w ciemne, ciepłe miejsce i on zachodził takim żółtym nalotem, czyli zachodził w nim proces gliwienia, zapach był przy tym bardzo nieprzyjemny, ale był to w pełni naturalny proces. Ja od kiedy tylko
Smaczne Zdroweprzekąskę między posiłkami. Orzechy sycą, twaróg dostarcza białka, pieprz pobudza metabolizm, a dzięki cukinii danie dostarcza 1 z 5 porcji warzyw. Składniki: 1 żółta cukinia 2 duże garści orzechów ziemnych FELIX 100 g sera białego chudego Oleju roślinny Pieprz, bazylia Przygotowanie: Cukinię smażymy na odrobinie oleju roślinnego. Posypujemy bazylią i czekamy aż cukinia się zarumieni. Twaróg mieszamy z orzeszkami ziemnymi
Czarnawisienkarozdrobnione lub robię go sama blindując świeże pomidory). Do sosu dodaje zazwyczaj zioła prowansalskie lub oregano. Po nałożeniu składników dodaje starty ser, zazwyczaj wymieszany z przyprawami (papryką ostra i słodką, czubrycą, czosnkiem). kukurydza świeża papryka czerwona i żółta świeże pomidory/ pomidory suszone grzyby leśne lub pieczarki podsmażone z cebulą szynka konserwowa mozzarella sos pomidorowy tarty
Humanistka w kuchnizajmie jedną minutę, a wrażenie zrobi naprawde duże. Składniki (12 sztuk) : 4 placki tortilli, 2 gałązki selera naciowego, 2 świeże papryki (czerowna i żółta), garść drobno pokrojonego szczypiorku, 2 łyżeczki oliwy ekstra virgin, bazylia suszona, ser camembert, orzeszki ziemne smażone i solone FELIX (ok.50g), 8 suszonych pomidorów, ok.30-40szt. zielonych oliwek, pieprz. Przygotowanie: Z placków tortilli wyciąć koła - z jednego placka
W kuchni u Monikifetta. Sałatka bardzo dobrze smakuje polana sosem curry. SKŁADNIKI: 1 obgotowany brokuł ( nie za miękki) 1/2 papryki czerwonej i żółtej 3-4 jajka ugotowane na twardo 3 małe pomidory 1 cebula czerwona 1 opakowanie sera fetta Na sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki curry sól pieprz do smaku opcjonalnie 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez
W kuchennym oknie Ewyzdrowa . Czym więcej składników tym bardziej smakuje i wygląda kolorowo. Skład dowolny ;-) Ja preferuję: sałata lodowa, obrane ze skórki pomidory czerwone i żółte ,papryka, oliwki,czerwona cebula, dymka,ogórek zielony,ogórek kiszony. Pokrojony ser feta bądź mozzarella. SOS oliwa z oliwek ocet winny łyżka musztardy francuskiej łyżka miodu zioła,bazylia,sól,pieprz.granulowany czosnek,czerwona papryka Sos mieszam
potrawyregionalneopakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek W misce ubijamy żółtka z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym aż do otrzymania pięknej, gęstej żółtej masy. Zwalniamy obroty miksera do minimum i dodajemy porcjami biały ser a później serek homogenizowany. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Na tym etapie możemy dodać np. aromat
Gotowanie i blogowanieobiadowy, ale dla mnie to pyszna przekąska w wersji solo. Ważne, aby papryka była kolorowa, wtedy całość nabiera wyrazu i wygląda apetyczniej. 200g białego sera 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 pomarańczowej/żółtej papryki 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 małej cebuli 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo: oliwa z oliwek sól pieprz Twaróg delikatnie pokruszyć. Paprykę, rzodkiewkę i cebulę drobno pokroić
Di gotujekorzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem są soczyste i słodkie, po prostu pyszne. SKŁADNIKI: rukola bądź inna sałata 2 średnie pomidory kawałek sera ricotta 2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane białko z jednego jajka sos winegret (przepis w osobnym poście) WYKONANIE: warzywa układamy na rukoli i polewamy sosem, można posypać drobno posiekanym koperkiem
Kuchnia Beatysmak sałatki :) Miałam mozzarellę i leżała tak w lodówce nikomu niepotrzebna ;) Zrobiłam więc lekką kolację. Składniki: 1/2 opakowania miksu sałat z roszponką 1 opakowanie sera mozzarella 1 dymka - szczypior 3 duże rzodkiewki 1 żółta papryka 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki zielonych oliwek 1/2 puszki zielonego groszku 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz sól Sałatę przekładamy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comcebula - 1 sztuka - pierś z kurczaka - 2 sztuki - brokuł - 1 sztuka - pomidor - 2 sztuki - papryka czerwona - 1 sztuka - papryka żółta - 1 sztuka - kukurydza - 3 łyżki - marchew - 2 sztuki - ser Mozzarella (120 g) - 1 sztuka - czosnek - 2 ząbki - oliwa - 3 łyżki Sposób przygotowania: Bulion podzielić na 3 części. Cebulę posiekać, podsmażyć
Fit-aminaPyszna, chrupiąca sałatka z oliwkami i fetą - świetna solo, z ciemnym pieczywem , a także jako dodatek do mięs. SKŁADNIKI garść szpinaku 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki dymka - ze szczypiorkiem 120g sera feta kilkanaście czarnych oliwek świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i osuszamy. Papryki kroimy w cienkie, krótkie paseczki. Dymkę siekamy. Fetę
Moje Kuchenne RewelacjeKoszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI na sałatkę: 200 g polędwiczek z kurczaka 150 g bakłażana 100 g cukinii 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 1 sałata rzymska 100 g sera typu greckiego świeża natka pietruszki suszona bazylia papryka czerwona w proszku sól, pieprz SKŁADNIKI i przygotowanie sosu vinaigrette: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka
kulinarnyJa