Składniki: 3/4 kostki margaryny palmy 4 łyżki cukru 3 żółtka 2 szklanki maki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z cytryny masa serowa 1 kg sera z wiaderka 2 budynie waniliowe 1 szklanka oleju rzepakowego 2 szklanki mleka 5 jajek 3/4 szklanki cukru sok z cytryny 3 białka 2 łyżki cukru 250 g pierników w czekoladzie Wykonanie
kgwjanczewoSkładniki: biszkopt 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka maki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao 2 łyżki kwaśnej śmietany ser 70 dag sera 6 jaj kostka margaryny 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej bakalie Wykonanie: Z podanych składników, upiec biszkopt w 160 stopniach przez 30 - 40 minut
Pychotkaaagustu, ponieważ w smaku są rewelacyjne - mleczne i bardzo pulchne. Będą idealnie pasować do domowego kremu czekoladowo-orzechowego , jak i wędliny lub sera. Bułki na miodzie zachowują świeżość przez 2 dni. Składniki na 9 sztuk: 385 g maki pszennej tortowej 50 g miodu 30 g rozpuszczonego i ostudzonego masła 1 czubata łyżeczka suchych drożdży (lub 15 g świeżych) 2 jajka
Ugotowaćsans-serif";} SERNIK Ciasto: 4 żółtka, 3 szkl. maki zwykłej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kostka margaryny Masa serowa: 1kg. sera, 3/4 kost. margaryny, 1 szkl. cukru
Kuchnia Beatydyni,goraco polecam i zapraszam do przepisu.Skladniki na spod:100 g ciasteczek amarettini60 g sucharkow50 g maslaSkladniki na mase serowa:500 g sera twarogowego250 g puree z dynii Hokkaido230 g mleka kokosowego (75 %)4 jaja M3 lyzki maki ziemniaczanej220g cukru (pelna szklanka) dodatkowo: 15 ciasteczek amarettini do przybrania Wykonanie:Skladniki na spod sernika zblendowac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!masła 1 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka masa serowa 1 kg sera białego (użyłam z wiaderka) 1,5 szklanki cukru 5 jajek 100 g masła 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej cukier waniliowy 1/2 szklanki rodzynek Wykonanie: Masło pokroić w kostkę,zagnieść szybko z wszystkimi składnikami. Podzielić(...)papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkować przełożyć do blaszki i nakłuć widelcem. podpiec na złoty kolor w temperaturze 190 °C przez 15-20 minut. Odstawić do wystygnięć. Ser zmielić trzykrotnie. P rzełożyć do miski , ucierając dodajemy na zmianę raz żółtko raz cukier. Kolejno wsypujemy mąki oraz cukier waniliowy. Powoli wlewamy do sera przestudzone masło. Wrzucamy
magiczna kuchnia Kasiudekorowałam go kwiatuszkami wyciętymi z ciasta. Na sernik: 1 kg sera President 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 i 1/2 szklanki miałkiego cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub skrobi 4-5 jaja pół łyżeczki szafranu 3 gruszki Ciasto: 2 szklanki maki krupczatki 3/4 szklanki cukru 3/4 kostki masła jajko Zagnieć ciasto, wstaw do lodówki
AZgotuj!dodajemy do ziemniaków. mieszamy. Następnie gdy ziemniaki nie są już tak gorące dodajemy ser ricottę twaróg oraz 2 żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę. Gdy uznamy, że masa jest zbyt kleista dodajemy jeszcze więcej maki. W razie konieczności doprawiamy jeszcze sola i pieprzem. Formujemy porcje jak na kopytka a następnie nakłuwamy widelcem
Bon Appetit Małgorzatyszklanki mąki pszennej + 2 łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 łyżka kakao 3 łyżki maku 1 opakowanie kisielu wiśniowego masa: 5 kolorowych galaretek 400 g serka z wiaderka lub waniliowego typu Danio (ja użyłam sera z wiaderka) 2 łyżki cukru pudru (jeśli użyliście sera z wiaderka) 1 opakowanie cukru waniliowego (jeśli użyliście sera(...)połączenia się wszystkich składników. Ciasto podzielić na 4 równe części. Do każdej z części dodać odpowiednio: 2 łyżki mąki i 4 żółtka łyżkę kakao kisiel wiśniowy 3 łyżki maku Każdą z mas wymieszać, aż do połączenia się składników. Blaszkę (u mnie 30x25) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylewać po 2 łyżki z każdego rodzaju ciast na środek blachy, tworząc rozlewające się
na moim stole...jajka do ciasta plus 1 jajo do smarowania Dodatkowo; sałata, wędlina, rzodkiewka, ser biały w plastrach, kiełki , kilka goździków Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wyrabiamy ciasto. Masło możemy rozpuscic w mleku.Jeśli używamy świeże drożdze wtedy, mleko należy podgrzać, dodac łyzke cukru, łyzke maki i drożdze, Wszystko wymieszać,zostawic na kilka minut az rozczyn urośnie i dodajemy(...)ładnie się zrumienia. Kiedy bułeczki już nam przestygną, przekrawamy je na pół,smarujemy masłem i wkładamy na co tylko mamy ochote. Ja podałąm składniki których uzyłam. Z białego sera wykroiłam kółka na oczy a w srodek wbiłam goździki, z nich również zrobiłam nos. Bułke przykrywamy i gotowe. Dekorujemy kiełkami. Smacznego! śniadanie bądź kolacja w idealnych humorach
Radość kipiąca uśmiechem.śmietany 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa makowa: 1 puszka maku z bakaliami 2 jabłka 1 gruszka 4 białka 1 szczypta soli 2-3 łyżki bułki tartej masa serowa: 1 kg sera (wiadereczko) 5 jajek 1 szczypta soli 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitłustym czwartku czas na odpoczynek dla naszego żołądka. Naleśniki z białym serem polane jogurcikiem na pewno będą dobrą alternatywa dla wczorajszych pączków. SKŁADNIKI Na ciasto 2 szklanki maki pełno ziarnistej 2 jajka szklanka mleka woda mineralna gazowana olej i masło do smażenia szczypta soli i szczypta cukru Nadzienie: 1/2 kg twarogu 3-4 łyżki cukru ( tutaj
W kuchennym oknie Ewywytrawnym nadzieniem, którego składnikiem wiążącym jest zawsze masa jajeczno-śmietanowa. Popularne Quiche Lorraine wypełnione jest boczkiem i serem Gruyere, zalane jajkami i śmietaną. Quiche najczęściej pieczemy w ceramicznych formach , które długo otrzymują ciepło. Quiche nigdy nie jest słodkie. SKŁADNIKI: Ciasto: 200 g maki trochę do podsypania ½ łyżeczki soli 1 żółtko 100 g masła i trochę do formy Suszony groch
W kuchennym oknie Ewyzamian za pajde chleba dać do roboty i tak chodzac po różnych blogach znalazałam przepis na domowe hot dogi. Zmodyfikowałam go bo stwierdziłam ze sama parówka i ser to tak skromnie- orginał tu .Wyszły pyszne. Gorąco polecam zamiast kanapek, świetnie się sprawdzą na wycieczkach, piknikach. Z podanych składników spokojnie wyjdzie o 1-2 hot dogi więcej. Ciasto(...)oleju 300 ml ciepłego mleka Dodatkowo 1 jajko wymieszane z łyżka mleka do posmarowania hot dogów sezam lub mak lub sól gruboziarnista i przyprawy typu oregano, bazylia Nadzienie 5 parówek (ja użyłam z Lidla z szynki wieprzowej) 5-7 plasterków sera 10 cienkich pasków papryki po łyżeczce na każdego hot doga kukurydzy konserwowej ketchup lub koncentrat pomidorowy Robimy
Piekielna Kuchnia PatiŚwięta, święta i po świętach :) Smakołyki się pokończyły więc nastał czas na recykling resztek wędlin i serów ... czyli robimy pizzę :) Cienkie, chrupiące ciasto uzyskamy dzięki pieczeniu na rozgrzanej blaszce - pieczemy krótko w wysokiej temperaturze. U nas dzieci same dobierają ulubione dodatki - sos pomidorowy, kabanos, zielone oliwki i kukurydza :) Dziś dodatkowo ( skuszona konkursem z cudna nagrodą - koszem piknikowym ! ) powstały mini(...)pół łyżeczki cukru łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 300 ml ciepłej wody 500 g maki pszennej Farsz do mini-calzone: 2 kabanosy wieprzowe Tarczyński konserwowa czerwona papryka 6-8 szt. zielonych oliwek 3 ząbki czosnku mała cebula 70 g pokruszonego sera feta 100 g tartego żółtego sera pieprz Sos pomidorowy: mały słoiczek koncentratu pomidorowego pół szklanki wody łyżeczka
Atlas Smakówbiałka od żółtek. Żółtka z cukrem ucieramy do białości, dodajemy do sera razem z manną i budyniem. Cukier to indywidualna sprawa i trzeba go dać według własnego smaku. Należy jednak pamiętać, że masa jest słodka i biszkopty także. Na koniec partiami dodajemy pianę, wykładamy na mak i do pieca. Nagrzanego 180 stopni na około 60 - 70 minut. Zimny dekorujemy
Dieta moja pasja