ser biały - 9461 przepisów (strona:301/631)

Pikantna sałatka z kabanosem 409

Sałatkę z kabanosem robiłam na szybko z produktów które miałam akurat w domu, wyszła bardzo smaczna. Do sałatki użyłam białej fasoli od firmy  Bonduelle . Składniki: 150 gram kabanosów wieprzowych 100 gram sera żółtego Pół papryki zielonej Pół papryki czerwonej Pół papryki żółtej Mała puszka fasoli białej od  Bonduelle Mała puszka kukurydzy Kawałek pora 4 ogórki konserwowe(...)łyżek majonezu 2 łyżki ketchupu Sól, pieprz Papryka chili Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy w cienkie plasterki, ser i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, oczyszczoną i umytą paprykę kroimy w cienkie paski, pora kroimy w pół plastry. Fasolę białą i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, ketchup, mieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z kozim serem i morelami 86

Bardzo smaczna! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z KOZIM SEREM I MORELAMI Składniki na sałatkę z kozim serem i morelami: 2 szkl ugotowanej kaszy gryczanej 100g koziego sera 1/2 szkl kukurydzy konserwowej 1 puszka fasoli białej 1 jabłko 6 moreli 6 łyżeczka słonecznika prażonego – zobacz jak uprażyć słonecznik majonez listki świeżego majeranku 1 łyżeczka chrzanu białego tartego chili sól Jak zrobić

Dorota Smakuje
Stilton klasycznie 220

kupili, a może nie do końca wiedzą co z tym serem robić - drobna rada, błyskawiczny sposób podania.Wikipedia podaje:  "Stilton – typ pleśniowego sera angielskiego. Produkowany jest w dwóch odmianach: niebieskiej i białej. Jest wytwarzany głównie w hrabstwach Derbyshire, Leicestershire i Nottinghamshire. Nazwa pochodzi z miejscowości Stilton w hrabstwie Cambridgeshire. Stilton(...)wytwarzanych według ściśle określonej receptury w wyżej wymienionych hrabstwach Anglii. Wyróżnia się dwie podstawowe odmiany – niebieską Blue Stilton oraz białą, a także odmiany wzbogacane dodatkami smakowymi."składnikiser Stiltonjabłko, obrane i pokrojone w kawałkiPortobagietkaprzygotowanieBierzemy kawałek sera z kawałkiem jabłka, zagryzamy bagietką, popijamy Porto. Połączenie idealne.Smacznego

Stare Gary
Brazylijskie bułeczki serowe - Pão de queijo 157

queijo 2 szklanki mąki z tapioki 1/2 szklanki mleka 2 łyżki oliwy lub oleju 2 duże jajka 150 g drobno startego sera (np. parmezanu lub mieszanki różnych serów) 1/2 łyżeczki soli szczypta białego pieprzu Do misy miksera wsypać mąkę z tapioki i sól.. Zagotować mleko z oliwą/olejem. Miksować na małej prędkości stopniowo dodając gorące mleko z oliwą. Dodać

Przepisy na domowy ser i chleb
Kanapeczki 126

Pychotka Składniki:  - chleb biały lub może być ciemny  - sałata lodowa  - ser zółty  - pomidor  - czerwona cebula  - sól, pieprz Czasami, żeby bardzo nie najadać się na noc robię nam takie kanapeczki. Człowiek nie jest bardzo najedzony a głodu nie czuć. Większość na kapce jest warzyw więc chyba jest zdrowa. Zakupy:   Chleb biały lub ciemny

Tanio smacznie i prosto
Risotto z gruszką i serem 130

niepowtarzalne w smaku.Koniecznie spróbujcie. SKŁADNIKI: 300 g ryżu do risotto (u mnie carnaroli) 2 twarde gruszki 500 ml bulionu warzywnego 1 mała cebulka dymka 1/2 szklanki białego wina (użyłam wytrawnego) 150 g sera Tallegio (lub innego kremowego typu Camembert) 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz sok z cytryny Cebulkę pokrój drobno. Gruszki obierz i pokrój(...)przeźroczysty. Wlej powoli białe wino. Gdy wino wyparuje stopniowo zacznij dolewać bulion. Gdy ryż wchłonie bulion dolewaj go ponownie. Po około 10 minutach dodaj gruszki i podduś do momentu, gdy ryż będzie idealnie ‚al dente’. W zależności od ryżu jakiego używasz trwa to około 12-15 minut. Zdejmij risotto z ognia, dodaj pokrojony w kosteczkę ser, odrobinę świeżo zmielonego pieprzu

Kuchnia bezglutenowa
20 najlepszych przepisów z serami! 546

żółtego sera Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi(...)ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressingu Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta

Moja smaczna kuchnia
Szybki makaron z krewetkami i serem pleśniowym 173

Lekki obiad na upalne dni  SKŁADNIKI: 0,5 kg makaronu świderki krewetki ser gorgonzola śmietana świeża pietruszka, czosnek białe wino, sól, pieprz, parmezan Makaron gotujemy al dente. Rozmrożone krewetki oczyścić ze skorupek. Wyciśnięty czosnek delikatnie zeszklić na oliwie, dodać krewetki i minute smażyć do uzyskania różowego koloru krewetek.  Dodać białe wino i dusić kolejne 2-3 minut , doprawić

MarciochaKucharzy
Włoski tort makaronowy 392

CZERWONA: 1 cebula 1 szklanka domowego przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1łyżka bazylii sól pieprz czarny oliwa z oliwek WARSTWA BIAŁA: 400g fileta z indyka lub kurczaka 200g sera sałatkowo-kanapkowego oliwa z oliwek WARSTWA ZIELONA: 450g szpinaku rozdrobnionego 3 ząbki czosnku sól pieprz oliwa z oliwek DEKORACJA: 1 mozzarella oliwki czarne pomidorki koktajlowe oliwa(...)koncentrat. Jeżeli sos będzie rzadki należy go trochę pogotować do odpowiedniej konsystencji, przyprawić. Wystudzić i dodać 1/3 mieszanki jajecznej. Wymieszać. WARSTWA BIAŁA: filet z indyka pokroić i usmażyć na oliwie z oliwek. Wrzucić do rozdrabniacza. Do mięsa dodać ser feta i wlać 1/3 mieszanki jajecznej. Wszystko razem wymieszać. WARSTWA ZIELONA: Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Usmażyć na oliwie

https:KKuchniaMniam
Risotto z gruszką i serem pleśniowym 170

smakowe odkryłam za sprawą koleżanki. Podpytałam ją co jest w środku i tym oto sposobem wykombinowałam własną wersję, w której się po prostu zakochałam. Wyrazisty ser doskonale uzupełnia smak delikatnej gruszki skąpanej w nucie białego wina. Danie wprost idealne na romantyczną kolację we dwoje. Składniki na 2-3 porcje 300g ryżu arborio 1 gruszka 100g sera z niebieską pleśnią(...)łyżka masła 2 łyżki oleju lub oliwy pieprz 1 cebula 1/3 szklanki białego wytrawnego wina Przygotowanie: Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać ryż. Chwilę smażyć mieszając, aż pozostanie oblepiony tłuszczem. Wlać wino i czekać aż odparuje.  Następnie dodać 1 porcję bulionu (1 czerpak). Gdy wywar zostanie wchłonięty, dodawać kolejne porcje stopniowo. Gotować

Fabryka pomysłów
Pizza ze szparagami na śmietanowym sosie z francuskim serem kozim, migdałami i tymiankiem 119

ednym z moich ukochanych sposobów na szparagi jest pizza z ich udziałem. Puszysty i niezbyt gruby spód, pokryty wybornym śmietanowym sosem, doprawionym gałką, czosnkiem i białym pieprzem. Do tego solidna porcja francuskiego koziego sera, świeżego tymianku i prażonych migdałów. I nagle okazuje się, że zwykła pizza nabiera wykwintnego charakteru i czaruje wszystkich swoim smakiem. Uważam, że sezon na szparagi(...)oleju. Następnie wlewamy śmietanę i powoli gotujemy (około 5 minut), aż sos zgęstnieje. Na sam koniec doprawiamy startym ząbkiem czosnku, gałką muszkatołową, białym pieprzem i solą. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodatkowo : 1 niecały pęczek szparagów 150 g sera koziego garstka podprażonych płatków migdałowych garstka świeżego posiekanego tymianku Szparagi gotujemy w lekko osolonym wrzątku al dente . Pamiętajmy o uprzednim ich umyciu

Food Square
Sernik czekoladowy bez pieczenia 10044

się  warstwy na tym serniku, a sam sernik jest smaczny i mocno czekoladowy. Jest smak czekolady gorzkiej, mlecznej i najbardziej słodka jest warstwa z białej czekolady.  Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżeczki cukru waniliowego z wanilią Ale-raj 300 ml kremówki 30% 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej

Ala piecze i gotuje
Serniko-brownie z karmelizowanym rabarbarem 156

masła 1 1/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki kakao 1 1/2 szklanki cukru 5 jaj  Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie mielonego 125 g mascarpone 120 g białej czekolady 5 jaj 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 125 ml śmietany 30% Rabarbar 6 łodyg rabarbaru ok 6 łyżek brązowego cukru 1 laska wanilii(...)zmięknie, część powinna pozostać w kawałkach, część może się rozpaść, usuwamy kardamon i odstawiamy rabarbar z ognia 6. Masa serowa - w misce miksera umieszczamy ser, mascarpone, mąkę ziemniaczaną i cukier, miksujemy na gładką  masę, białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce 7. Do masy serowej dodajemy po jednym jajku, wciąż miksujemy, następnie żółtka, na koniec śmietanę

Słodki Kompromis
Sernik bardzo kokosowy z białą czekoladą pod kruszonką 220

może być bardziej koko-niebiańsko? SKŁADNIKI na spód: 180 g ciasteczek kokosowych 50-70 g masła na masę: wszystkie składniki o tmp. pokojowej 70 g gotowego sera na serniki 260 g białej czekolady 130 g masła 32 g cukru waniliowego 60 g cukru pudru 6 jajek puszka mleka kokosowego mała puszka (165 ml) śmietanki kokosowej sok z połowy cytryny(...)blaszkę i grzbietem łyżki wygnieść równy spód. Odstawić do lodówki by zastygł. Białą czekoladę rozpuścić na parze lub w ciągu kilkudziesięciu sekund pod kontrolą w mikrofalówce. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem. Najlepiej zrobić to ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach. Do masła dodać czekoladę, ser twarogowy, śmietankę i mleczko kokosowe. Krótko zmiksować by połączyć składniki Miksując masę serową

Sztuka gotowania w/g Samiry
Gouda - najpopularniejszy ser na świecie 98

Gouda najpopularniejszy żółty ser na świecie jest zarazem jednym z najstarszych serów podpuszczkowych z mleka krowiego. Nazwa "gouda"  jest współcześnie używana do określania serów produkowanych w tradycyjny holenderski sposób i nie stanowi określenia konkretnego produktu. Historia serów podpuszczkowych z mleka krowiego, a do takich właśnie należy gouda, sięga 6000 r p.n.e, nie udało się jednak dotychczas ustalić w którym(...)pleśni, nadających dojrzałym serom ich charakterystyczny smak. Pierwsze wzmianki o serze Gouda pochodzą z 1184 roku Tym samym jest on jednym z najstarszych serów na świecie, których produkcja trwa nieprzerwanie do czasów współczesnych. Nazwa sera pochodzi od miasta Gouda, które w średniowieczu nabyło wyłączne prawo do posiadania rynku, na którym rolnicy hrabstwa mogli sprzedawać swój ser. Stosunkowo łagodna w smaku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania