ser biały - 9461 przepisów (strona:302/631)

Szybki makaron z krewetkami i serem pleśniowym 166

Lekki obiad na upalne dni  SKŁADNIKI: 0,5 kg makaronu świderki krewetki ser gorgonzola śmietana świeża pietruszka, czosnek białe wino, sól, pieprz, parmezan Makaron gotujemy al dente. Rozmrożone krewetki oczyścić ze skorupek. Wyciśnięty czosnek delikatnie zeszklić na oliwie, dodać krewetki i minute smażyć do uzyskania różowego koloru krewetek.  Dodać białe wino i dusić kolejne 2-3 minut , doprawić

MarciochaKucharzy
Włoski tort makaronowy 381

CZERWONA: 1 cebula 1 szklanka domowego przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1łyżka bazylii sól pieprz czarny oliwa z oliwek WARSTWA BIAŁA: 400g fileta z indyka lub kurczaka 200g sera sałatkowo-kanapkowego oliwa z oliwek WARSTWA ZIELONA: 450g szpinaku rozdrobnionego 3 ząbki czosnku sól pieprz oliwa z oliwek DEKORACJA: 1 mozzarella oliwki czarne pomidorki koktajlowe oliwa(...)koncentrat. Jeżeli sos będzie rzadki należy go trochę pogotować do odpowiedniej konsystencji, przyprawić. Wystudzić i dodać 1/3 mieszanki jajecznej. Wymieszać. WARSTWA BIAŁA: filet z indyka pokroić i usmażyć na oliwie z oliwek. Wrzucić do rozdrabniacza. Do mięsa dodać ser feta i wlać 1/3 mieszanki jajecznej. Wszystko razem wymieszać. WARSTWA ZIELONA: Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Usmażyć na oliwie

https:KKuchniaMniam
Risotto z gruszką i serem pleśniowym 166

smakowe odkryłam za sprawą koleżanki. Podpytałam ją co jest w środku i tym oto sposobem wykombinowałam własną wersję, w której się po prostu zakochałam. Wyrazisty ser doskonale uzupełnia smak delikatnej gruszki skąpanej w nucie białego wina. Danie wprost idealne na romantyczną kolację we dwoje. Składniki na 2-3 porcje 300g ryżu arborio 1 gruszka 100g sera z niebieską pleśnią(...)łyżka masła 2 łyżki oleju lub oliwy pieprz 1 cebula 1/3 szklanki białego wytrawnego wina Przygotowanie: Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać ryż. Chwilę smażyć mieszając, aż pozostanie oblepiony tłuszczem. Wlać wino i czekać aż odparuje.  Następnie dodać 1 porcję bulionu (1 czerpak). Gdy wywar zostanie wchłonięty, dodawać kolejne porcje stopniowo. Gotować

Fabryka pomysłów
Pizza ze szparagami na śmietanowym sosie z francuskim serem kozim, migdałami i tymiankiem 115

ednym z moich ukochanych sposobów na szparagi jest pizza z ich udziałem. Puszysty i niezbyt gruby spód, pokryty wybornym śmietanowym sosem, doprawionym gałką, czosnkiem i białym pieprzem. Do tego solidna porcja francuskiego koziego sera, świeżego tymianku i prażonych migdałów. I nagle okazuje się, że zwykła pizza nabiera wykwintnego charakteru i czaruje wszystkich swoim smakiem. Uważam, że sezon na szparagi(...)oleju. Następnie wlewamy śmietanę i powoli gotujemy (około 5 minut), aż sos zgęstnieje. Na sam koniec doprawiamy startym ząbkiem czosnku, gałką muszkatołową, białym pieprzem i solą. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodatkowo : 1 niecały pęczek szparagów 150 g sera koziego garstka podprażonych płatków migdałowych garstka świeżego posiekanego tymianku Szparagi gotujemy w lekko osolonym wrzątku al dente . Pamiętajmy o uprzednim ich umyciu

Food Square
Sernik czekoladowy bez pieczenia 10040

się  warstwy na tym serniku, a sam sernik jest smaczny i mocno czekoladowy. Jest smak czekolady gorzkiej, mlecznej i najbardziej słodka jest warstwa z białej czekolady.  Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżeczki cukru waniliowego z wanilią Ale-raj 300 ml kremówki 30% 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej

Ala piecze i gotuje
Serniko-brownie z karmelizowanym rabarbarem 153

masła 1 1/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki kakao 1 1/2 szklanki cukru 5 jaj  Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie mielonego 125 g mascarpone 120 g białej czekolady 5 jaj 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 125 ml śmietany 30% Rabarbar 6 łodyg rabarbaru ok 6 łyżek brązowego cukru 1 laska wanilii(...)zmięknie, część powinna pozostać w kawałkach, część może się rozpaść, usuwamy kardamon i odstawiamy rabarbar z ognia 6. Masa serowa - w misce miksera umieszczamy ser, mascarpone, mąkę ziemniaczaną i cukier, miksujemy na gładką  masę, białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce 7. Do masy serowej dodajemy po jednym jajku, wciąż miksujemy, następnie żółtka, na koniec śmietanę

Słodki Kompromis
Sernik bardzo kokosowy z białą czekoladą pod kruszonką 212

może być bardziej koko-niebiańsko? SKŁADNIKI na spód: 180 g ciasteczek kokosowych 50-70 g masła na masę: wszystkie składniki o tmp. pokojowej 70 g gotowego sera na serniki 260 g białej czekolady 130 g masła 32 g cukru waniliowego 60 g cukru pudru 6 jajek puszka mleka kokosowego mała puszka (165 ml) śmietanki kokosowej sok z połowy cytryny(...)blaszkę i grzbietem łyżki wygnieść równy spód. Odstawić do lodówki by zastygł. Białą czekoladę rozpuścić na parze lub w ciągu kilkudziesięciu sekund pod kontrolą w mikrofalówce. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem. Najlepiej zrobić to ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach. Do masła dodać czekoladę, ser twarogowy, śmietankę i mleczko kokosowe. Krótko zmiksować by połączyć składniki Miksując masę serową

Sztuka gotowania w/g Samiry
Gouda - najpopularniejszy ser na świecie 94

Gouda najpopularniejszy żółty ser na świecie jest zarazem jednym z najstarszych serów podpuszczkowych z mleka krowiego. Nazwa "gouda"  jest współcześnie używana do określania serów produkowanych w tradycyjny holenderski sposób i nie stanowi określenia konkretnego produktu. Historia serów podpuszczkowych z mleka krowiego, a do takich właśnie należy gouda, sięga 6000 r p.n.e, nie udało się jednak dotychczas ustalić w którym(...)pleśni, nadających dojrzałym serom ich charakterystyczny smak. Pierwsze wzmianki o serze Gouda pochodzą z 1184 roku Tym samym jest on jednym z najstarszych serów na świecie, których produkcja trwa nieprzerwanie do czasów współczesnych. Nazwa sera pochodzi od miasta Gouda, które w średniowieczu nabyło wyłączne prawo do posiadania rynku, na którym rolnicy hrabstwa mogli sprzedawać swój ser. Stosunkowo łagodna w smaku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa bazyliowo szparagowa 77

minut. Zapewniam że jest bardzo smaczna. Dodałam do niej ser feta bo bardzo go lubię, a zupie nadał fajnego posmaku.  3 ziemniaki 1 pęczek szparagów białych 1 doniczka bazylii 10 dkg sera typu feta sól, pieprz, pieprz czerwony 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki śmietany 30 % masło klarowane 2 litry bulionu warzywnego Na maśle klarowanym przesmażam czosnek, dodaję obrane

wesoła kuchnia
Sernik wiedeński w polewie czekoladowej 139

jajek L 0,5 szklanki kaszy manny 200 g cukru Polewa czekoladowa 0,5 szklanki śmietanki 30% 50 g margaryny 90 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady Jajka, margarynę oraz ser wyjmujemy wcześniej z lodówki, aby uzyskały pokojową temperaturę. Na początku oddzielamy żółtka od białek. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie

VioletoweKucharzenie
Sernik z białą czekoladą 122

trzeba mnie namawiać ;) jestem bardzo wdzięczna tej osobie która po raz pierwszy wpadła na pomysł aby ser wykorzystać na ciasto ;) Dzisiejszy wypiek składa się nie tylko z sera ale też z kremówki, białej czekolady i nawet jest dodatek owocowy w postaci skórki i soku z pomarańczy :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia

Różne smaki w kuchni
Poradnik ProstePesto. Wino vs. potrawy 75

najlepszy smak i aromat. Do jakich potraw białe wino? Białe wino, które tak de facto ma odcień żółci i brązu, to wino, które ma wielu zwolenników od tysięcy lat. Niezależnie od gatunku uchodzi raczej za delikatniejsze, w przeciwieństwie do wina czerwonego. Kolor uwarunkowany jest ilością kwasów fenelowych i ciemnieje wraz z dojrzewaniem. Białe wina półwytrawne powinno się podawać w wysokich(...)lubisz Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Do jakich potraw czerwone wino? Ciężkie czerwone wina są dobrym wyborem, jeżeli na naszym stole pojawi się czerwone mięso, tj. dziczyzna, wołowina, wieprzowina czy baranina oraz aromatyczne sery pleśniowe lub grzyby. Warto pamiętać, że czerwone wina podaje się w nieco wyższej temperaturze niż wina białe, tj. ok. 14-18 stopni. Czerwone wina

ProstePesto.pl
Schabowe zapiekane z warzywami i serem 68

chrupkości. Bardzo też lubię duszoną marchewkę i pora. Dla mnie więc jest to połączenie idealne. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 duże plastry schabu 2 marchewki biała część pora kawałek żółtego sera (ok. 50g)  bułka tarta do panierowania 1-2 jajka sól, pieprz do smaku olej do smażenia 1 łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso umyłam

Waniliowe Improwizacje
Biała kasza gryczana z bobem, cukinią i porem 100

monotematyczność. Składniki (2 – 4 porcje): 1 saszetka (100 g) białej kaszy gryczanej 1 średnia cukinia 400 g bobu 1 duży por (450 – 500 g) 1 średnia cebula 3 – 4 ząbki czosnku sól morska, świeżo zmielony pieprz, tymianek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa z oliwek + masło ser grana padano Wykonanie: Kaszę gotuj przez 15 minut w lekko(...)kaszę i bób, smaż około 2 – 3 minut mieszając. W razie potrzeby – dopraw ponownie. Kaszę wyłóż do miseczek, posyp posiekaną natką pietruszki i drobno startym serem grana padano. Smacznego! Artykuł Biała kasza gryczana z bobem, cukinią i porem pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania